Mind1. Ki nem mozdul otthonról. Például a balkáni Magyarisztánba se jönne szerintem sohasem. Nagy spíler, de emberileg pl. Steve Davies sokkal értékesebb.
Altalaban a maltai, kinai, thaifoldi stb. versenyeken van ilyen. A rendes selejtezokbol feljutott jatekosok, mielott a kiemeltek ellen nekifeszulnenek, jatszanak egy kort a helyi meno csavok ellen. Persze a maltai elit Dragon kivul nem sok vizet zavar, de a kinaiaknal ossze lehet szedni 16 jo jatekost. Ilyen szabadkartyat kapott Ding Junhui is, ami azt jelentette, hogy nem kellett selejtezot jatszania, hanem rogton ott volt az elso korben.
Mastersen is van szabadkartya, de ott altalaban csak egyet vagy kettot osztanak, a feltorekvo tehetsegek kozul hivnak meg valakit. Iden Maguire es Junhui voltak szabadkartyasok, tavaly Junhui, illetve Robertson akkor valamifele selejtezovel jutott fel.
Én sem örülök Ding győzelmének, nem kedvelem. Viszont bundára én egyáltalán nem gondoltam, valahogy fel sem merült bennem, csak az hogy Hendry most nem játszik valami fényesen, de hát ez előfordul vele is.
Én a díjátadást furcsállottam kicsit, a nagy csokor virágokat... ahogy Ding kezéből rángatták a trófea-tányért, hogy hogyan is fogja... ahogy az a nagy magas kínai odarántotta magához Hendryt... én még Hendryt ilyen szerencsétlennek soha sem láttam, ahogy ott állt a hatalmas virággal a kezében tétován a sok kínai között, akik inkább egymással fogtak kezet semmint velük... Szerintem ez nagyon furcsa volt, nem csodálkoznék rajta, ha jövőre ő is beteget jelentene :-).
Bár én Ronnie hetek óta tartó betegségét is készséggel elhiszem (vajon miért?) :-)
Szababa hozzászólására reagálva: a Welsh Open-en a folyosón hatalmas tábla hirdette, hogy a telefonokat kapcsoljuk ki és hogy fényképezőgépet és kamerát nem szabad bevinni. A terembe való belépéskor még a táskát is ellenőrizték. Persze előfordult hogy valaki bevitte így is a gépet és fotózott párat, de CSAK akkor, amikor még egy játékos sem volt bent az asztaloknál. Persze ilyenkor is rögtön ugrottak az őrök, és szóltak, hogy tegye el. Egyetlen kivétel volt a döntő végén a díjátadási ceremónia, mikor boldog boldogtalan fényképezett. De mérkőzések alatt a hivatásos fotósokon kívül sekinek nem jutott eszébe fotózgatni.
Most eszembe jutott egy kis incidens: Dominik Dale-nek akadt egy túl lelkes szurkolója, aki lényegében folyamatosan bekiabált neki, nem rosszakat, csak picit túlszurkolta magát. Természetesen leállt a meccs, a közönség jót derült, végül a biztonságiak Dale-t kérdezték meg, hogy zavarja -e az ottléte, s mikor ő igennel felelt akkor "kitoloncolták" a teremből. Elég nehezen sikerült egyébként, makacs egy szurkoló volt :-)
Szintén érdekes dolog, hogy mi ekkor éppen a Doherty mérkőzést néztük egy kicsit távolabb és mikor leültünk a helyünkre oldalra néztünk és ki ült mellettünk? Terry Griffiths.
Viszont van egy ranking győzelme, ami sok nyom a ranglistán (wc nélkül közel sem biztos, hogy ennyire rá tudott volna készülni a versenyre). Ráadásul meglehetősen alacsony volt a pénzdíj, fogja ő még ennek a sokszorosát nyerni :)
Valami olyasmit is mondtak, hogy a Junhui nem kapja meg az összes ranking pontot a mostani győzelemért, csak 400-at. Nem értettem pontosan. Tudtok erről valamit ?
Legalábbis kicsit furcsa, hogy valaki sohasem tud a 16-nál előrébb kerülni, aztán simán megnyeri azt a ranglistaversenyt, amit a hazájában rendeznek...
1) Nyolc koze jutott az idei Mastersen mar, ami ugyan nem ranking verseny, de eleg nagy a presztizse. 2) A tavalyi Malta Cupon az a Stephen Maguire gyozott, akinek a legjobb eredmenye elotte a 2002-es Britishen elert 16 koze jutas volt. A mostani elott az volt az utolso igazi outsider gyozelem, persze azota Maguire igazolta klasszisat es megmutatta, hogy nem csak veletlenul pottyant az olebe ott Maltan a gyozelem. 3) Mind Maguire, mind Junhui korabban letettek az asztalra eleg sokat az amatorok kozott (Maguire 2000-ben amator vilagbajnok, Junhui 2002-ben 15 evesen 21 ev alatti vilagbajnok), tehat egyaltalan nem meglepo az ilyen hirtelen kiugrasuk.
hitelesebb lett volna, ha mondjuk valami közel hasonlót elért volna a 2004-05-ös szezon 8 eddigi versenyén, nem csak most Kínában
A szezon eddigi 8 versenyen selejtezoket is kellett jatszania, altalaban harmat, vagy negyet, mire a fotablara bejutott. Kinaban csak a szabadkartyas kor volt, amin tul kellett jutnia. Ez nyilvan nagy elony, de szeretnek ramutatni, hogy a szabadkartyas kor bevett szokas a nem brit szigeteki versenyeken, nem most talaltak ki.
az furcsa volt, hogy Hendry minden 3-ik lövését elhibázza, egy sima kéket nem bír kétszer egymásután begurítani középre
Newsflash: Hendry szokott hibazni. Neha igen nagyokat is, amikor megmagyarazhatatlan modon kiesik a koncentracioja (errol egyebkent nyilatkozott is). Neha pedig botranyosan jatszik, mint peldaul Higgins ellen a mostani szezonban ketszer is (neha pedig brilliansan, de ezt jobban megszoktuk tole).
Meg egy erdekes adalek, hogy a China Open elott Hendry arra hivta fel a figyelmet, hogy a VB elotti utolso versenyen az utobbi evekben tobbszor elofordult, hogy a VB-cimre alig eselyes jatekos nyert. 2003-ban Gray gyozott Selby ellen (mindketten top 16-on kivuliek voltak), tavaly meg Jimmy White gyozott 12 ev utan ujra.
Szerintem Hendry-nek túl nagy volt a mellénye és ez gondot okozott a játékában. Későn hitte el, hogy kikaphat a ferdeszemű kisgyerektől. Aztán már késő volt! Miért ne lehetne még egy tehetséges játékos, mint annak idején épp az itt vesztes Hendry. Talán vége az Angol, Ír egyeduralomnak a snooker világában! Egy szónak is 147 a vége :)) SZÉP VOLT DING!
Haaat, elegge ledobbentett ez a donto, nem szamitottam ra, hogy ezt Hendry elvesztheti. A reggeli adast nem lattam, szoval nem tudom hogy kezdett, de gyanitom, ha ugy jatszotta volna vegig a meccset, akkor azert nem igy alakult volna. Mindenesetre Junhui tenyleg jo volt, keveset hibazott. Kar, hogy a VB-n nem lesz alkalma Hendry-nek visszavagni...
ez a rendőrkordon szerintem egyszerűen kínai "specialitás". Csak nézni kell a tv-t és akkor látni, hogy mindenhol ott vannak ahol vmi fontos dől el. Mondjuk tényleg hülyén néztek ki a marha nagy tányérsapkájukban. A britteknél nagydarab biztonságiak, kínában rendőrök.
Azt nem értettem, hogy a döntő elején olyan mintha félház lett volna a végén meg kb 1,5x annyian voltak nézők mint a terem befogadóképessége.
Kis emlék: van egy régi videóm vmi Asian Open-ről, szerintem 90-es évek eleje. Hendry is tök fiatal volt, szemébe lógott örökké a haja. A versenyt mintha egy tornateremben rendezték volna. Nem volt besötétitve, tehát mindenhol tök világos volt. Az eredményjelző egy baromi nagy tologatós vmi volt (mint a klubbokban kicsiben) és két ember "kezelte" Időnként belezavarodtak és húzogatták mindenfelé. Vicces volt az egész. Hendry-ék a közönségnek játszottak mert lazán leverték az ázsiai játékosokat (mintha mondjuk most idejönnének és velem játszanának) A tömeg örjöngött minden lökés után, az angolok nekik játszottak. Mosolyogtató helyszín és rendezeés, de lelkes nézők és vidám játékosok. Ehhez képest most ég és föld.
Abszolút egyetértek. Még csak annyit, hogy egyszerre volt vicces és érthetetlen, hogy a végén miért kellett a közönség elé szabályos rendőrkordont vonni(???), ez azért baromira nem hiányzott, pláne, hogy ezt az égvilágon semmi nem indokolta, ilyet snooker versenyen még nem láttam.
Gratula Dingnek, nagyon szépen játszott. Mondhat bárki bármit, azért úgy nem lehet versenyt nyerni, hogy valaki nem tud játszani! Aki megveri Ebdont 5-0-ra, meg Dohertyt 6-0-ra, az nem lehet béna.
Ezért nem meglepő, hogy megverte a kicsit rosszabb formában teljesítő Hendryt.
De akkor is, le előtte a kalappal! A hétszeres világbajnokot verte meg!!! Ez azért nem semmi! A jövő nagy tehetsége. Sokszor fogjuk még látni.
Mondhat bárki bármit. Lehet, hogy volt benne egy kis "bunda" de aki valaha is snooker-ezett és/vagy nézett egy csomó meccset tudja, hogy ez a kis kínai mit művel. Igy nem lehet azért könnyedén nyerni, ezt még egy Hendry sem tudja eljátszani. Ehhez tudni kell így lökdösni a golyókat. Mégha ott is hagynak 1-1-et akkor is lazán csinálni 50-60-100-as break-eket nem olyan egyszerű. Tény, hogyha Stephen hozza azokat a frame-eket... (pl volt amikor belevillantottak a vakuval a szemébe egy közép rózsánál. Ez viszont nem Ding hibája. Ez a helyi közönség illetve a szervezés hiányossága. Snowflakes talán tudna mesélni, hogy pl Wales-ben villogtak-e a magán vakuk...)
Ding szépen játszik és a korához képest nagyon éretten gondolkodik, jó taktikával. A lökései szuperek és nagyon bevállalos. Hendry arcán lehetet néha látni, amikor magában motyogot. Kb erről szólt: "nem tudok olyat hagyni amit ne lőne be?!" Hendry mellesleg tökéletesen tudja mikor mit kell adni a népnek és ebbe meg mindenki gondolhat, amit akar.
Ding-Dong továbbra sem szimpatikus mint ember (bár lehet hogy túl közel lakom a 4Tigris piachoz) és akkor is Hendry az élő legenda. Nem játszott ő sem rosszul (sőt) de 4:4-nél egyszerűen leállt. Ding megérdemelte és ebben igazatok van: jót tesz a snooker-nek.
Nem hiszem, hogy üldözési mániám lenne, elhiheted. Csak annyit írtam, hogy Ding győzelmével valszeg tovább növekedik a snooker sport presztízse, potenciális támogatói köre Kínában (ami mellesleg a világ egyik leggyorsabban növekvő gazdasága), és ez vélhetően jót tett a gazdasági problémákkal küzdő sportágnak, ennyi. Továbbra is tartom, hogy nagyon tehetséges a srác, de nekem hitelesebb lett volna, ha mondjuk valami közel hasonlót elért volna a 2004-05-ös szezon 8 eddigi versenyén, nem csak most Kínában... De felejtsük el, megérdemelte a győzelmet, ahhoz pedig nem férhet kétség, hogy nem ez volt az uccsó tornagyőzelme. Hendry, pedig, akár ezért, akár azért, ritka szar formában volt, mint egy amatőr, úgy játszott.
Én már láttam tavaly Dinget játszani Asian Mastersen ( vagy min) a Sport1-en. Lazán porrá verte Williamset, meg még valaki hasonlót, már nem tudom ( nem ranking event volt) Ding többek között azért nem volt még 16 között, mert nem volt ideje rá. Az idény elején 70-80-ik helyen volt a ranglistán, emlékeim szerint. Hendry meg tényleg nincs valami fényes formában, mint pl. januárban. Ez már McManus ellen is látszott, meg az Irishon is. Talán jót tenne neki még egy olyan nagy edzés, mint karácsonykor :)
Ding továbbra sem szimpi, de hogy nagyon nagy tehetség, az vitathatatlan. Jobb lenne olyannak örülni, aki szimpatikus is.