..és hogy milyen volt?
többnyire becsukott szemmel élveztem a Zenét, és próbáltam a hangszerekre - elsősorban a vonósokra - figyelni...
ez így nagyon jó volt. az Esőkirálynál teljesedett ki az egész...
köszönjük!
Most először szólok hozzá az indexen egy fórumban, de úgy éreztem a szombati koncertélményemet megosztanám veletek, talán kérdésem is felmerül majd írás közben, lehet, hogy választ is kapok rá.Ki tudja? :)
Először is: a Kongresszusi Központ soha nem tartozott a kedvenc koncerthelyszínek közé. Bármikor megjelentem ott, akkor is a földszint hátsó szektorában ültem. A hangzás nekem soha nem volt olyan tökéletes, a székek egy szintben történő elhelyezése kevés láttatnivalót enged a színpad egészéből. Ehhez képest a helyárak igen magasak, Ákos mostani koncertje pedig szerintem magyar előadóként igen drága volt, de megérte.
A helyszín és a hangzás -szerintem- gyengeségén nem lehet változtatni, annál inkább a közönség hozzáállásán.
Meglepődöm mindig a fiatalabb(14-16) korosztály lelkesedésén, kicsit öregnek érzem magam köztük, de ez legyen az én gondom.
Az, hogy teli torokból "énekelik" a számokat, azt
nem lehet felhozni ellenük, bár én úgy gondolom, hogy a közönség 99%-a ismeri a szövegeket, így ordíthatna mindenki, de ez a koncertkeret nem adott volna helyet ilyen rajongásnak, arra alkalmas a SAP, az Aréna...
Az, hogy előttem mobiltelefonon közvetíti a koncertet a barátnőjének, szerintem végképp tiszteletlenség az előadóval és a körülötte ülőkkel szemben egyaránt...
A fölösleges taps sem kellett volna, különösen nem értem, hogy ha minden szem a színpadot figyeli, akkor miért nem látják a jelzéseket, amiket az előadók (Ákos, Lepe) mutogatnak...
Sokan nem tartják ezt a tapsot hibának, én igenis úgy éreztem, mert itt nem a zúzós, beleférazőrjöngés koncert volt, hanem lágyabb megnyilvánulás, aminek a részleteit is figyelni és fogni kellett volna.
A Metallica hasonlítgatásokra nem reagálnék...
A világítás engem is zavart (+ a nyitott vészkijárat ajtón beszűrődött fényesség...)
A számokról:
Nagyon örülök, ha régi számokat hallok, mert én már 10 évvel ezelőtt (Te jó Ég! Így telik az idő...) megszeretett számok kellemes hangulatot idéznek fel bennem...
Ha áthangszerelt dalokat hallok, azok is meg tudnak fogni, tetszenek a nemalbumszagú dalok...
Szeretek az apró szövegváltozásokra is figyelni (pl. "...mostmár megteszi bárki..." stb.).
A kedvenc számom a Csillagok alatt, ami meglepett, hogy sokan szereti ezt a számot, még a fennt említett korosztály is...
Viszont én nagyon nem szeretem az Ilyenek voltunk-at, köszönhető a kereskedelmi adóknak, nem érdekel a népszerűsége, mégha ballagásokon elő is veszik, igaz a fináléban nagyon jól hangzott...de nem bánnám, ha kihagyná Ákos a repertoárjából...
Most egyelőre ennyit, nagyon jó élmény volt a koncert és remélem lesz még részem hasonló jó előadásban...
Egy kérdés:
Ezt Ákos kihez írta???
Ikon - Új világ:
"Én szép Dórám ne hagyj el,
Én élek, ne dobj el
Dórám, ne hagyj el..."
(A jövendőbelimet Dórának hívják...engem meg Ákosnak...:))))) )
Várom a reakciókat, ha érdemes, akkor visszatérek hozzátok!
Ákos!
A produkciótok valószínűleg csodálatos volt, de nagy kár, hogy nem nekünk csináltad, akik ott voltunk a Kongresszusi Központ hátsó harmadában, hanem azoknak, akik majd megveszik a filmfelvételt. Mi ott csupán statiszták voltunk az előadásodhoz, nem pedig részesei valami nagyon jónak. Teljesen kívülállónak éreztük magunkat. Nem tudom láttad-e a több tucat felháborodott arcot az utolsó sorokban, vagy elért-e hozzád a hangunk és kérésünk. Bizonyára nem, mert nem tettél semmit sem értünk, pedig csak egy mondat lett volna a mikrofonodba. Talán nem merted kimondani? Talán úgy gondoltad, a többség elégedett, akik pedig hátra vettek jegyet, azoknak nem is olyan fontos, hogy jó élményként maradjon meg ez az este az emlékezetükben? Vagy csak nem merted beismerni, hogy elhibázott ötlet volt belemenni a filmfelvétel miatt egy felkapcsolt lámpás koncertbe?
Még ha a többség hátul is felállt a végén, és tapsolt nektek, én láttam az arcukat a koncert közben, és hallottam, mit beszéltek egymás közt: "Lesz@rom a kamerát!", "Felháborító!", "Kapcsolják már le a lámpákat!", stb.
Bánom, hogy felutaztam Pestre, bánom a 4500Ft-os jegyet, bánom, hogy rááldoztam egy napomat, és legfőképpen sajnálom, hogy ekkorát kellett csalódnom benned és a koncertben.
Laslow és Judit,
akik egyáltalán nem tapsoltak
UI: A lemezbemutató koncert előtt légy szíves jelezd előre, hogy a kamerák-e a fontosabbak, vagy a közönséged!
Ákos!
A produkciótok valószínűleg csodálatos volt, de nagy kár, hogy nem nekünk csináltad, akik ott voltunk a Kongresszusi Központ hátsó harmadában, hanem azoknak, akik majd megveszik a filmfelvételt. Mi ott csupán statiszták voltunk az előadásodhoz, nem pedig részesei valami nagyon jónak. Teljesen kívülállónak éreztük magunkat. Nem tudom láttad-e a több tucat felháborodott arcot az utolsó sorokban, vagy elért-e hozzád a hangunk és kérésünk. Bizonyára nem, mert nem tettél semmit sem értünk, pedig csak egy mondat lett volna a mikrofonodba. Talán nem merted kimondani? Talán úgy gondoltad, a többség elégedett, akik pedig hátra vettek jegyet, azoknak nem is olyan fontos, hogy jó élményként maradjon meg ez az este az emlékezetükben? Vagy csak nem merted beismerni, hogy elhibázott ötlet volt belemenni a filmfelvétel miatt egy felkapcsolt lámpás koncertbe?
Még ha a többség hátul is felállt a végén, és tapsolt nektek, én láttam az arcukat a koncert közben, és hallottam, mit beszéltek egymás közt: "Lesz@rom a kamerát!", "Felháborító!", "Kapcsolják már le a lámpákat!", stb.
Bánom, hogy felutaztam Pestre, bánom a 4500Ft-os jegyet, bánom, hogy rááldoztam egy napomat, és legfőképpen sajnálom, hogy ekkorát kellett csalódnom benned és a koncertben.
A lemezbemutató koncert előtt légy szíves jelezd előre, hogy a kamerák-e a fontosabbak, vagy a közönséged!
Csak csatlakozni tudok a Szigi által elmondottakhoz! Nagyon rendben volt minden! Ráadásul van viszonyítási alapom, mert 1 másik buliból jöttünk át, ami nem volt rossz, de ez sokkal jobban bejött, köszönhetően a már ismertetett tényeknek. És ami a döntő bizonyíték volt számomra, hogy nem csak szubjektíve volt fullos a party(mint aki elfogult 1 kissé ugyebár), az az, hogy azok is totál jól érezték magukat, akiket sikerült lecsalnom, pedig nem mondhatnám, hogy túl fanatikusak lennének...
Kedves Szigi!
Dícsérő soraidra nem jut eszembe szebb, és más szó: KÖSZÖNJÜK! (Andone nevében is) Jó érzés, hogy van kiért/miért csinálni ilyen bulikat, energiát és sok mást nem kímélve! Remélem nem egyedül vagy ezzel az érzéssel, és hozzáállással. A "fikázóknak" nem mondok semmit, elég ha elolvassák amit írtál! Vagyis mondanék: Na,látjátok??? Ezért...
Ez ugye nem OFF? :)
Délutáni előadás? Baloldalon az első sorban? Mert ott wolt 4 arc, akik ülve maradtak, meg nem nagyon tapsoltak, de én nem ismerem fel Haubert. :)
(Mi is közvetlenül mögöttük ültünk, a 2. sorban.)
Jahh, meg valami, a Gondolnek rad-ot nalam se lehet kirobbantani a WinAmpbol ;)) /bar az elejen a klimpirozas tulsagosan nem jon be, foleg maga a zongora hangja, nem igazi zongora erzeset kelti bennem, nem mintha zongorajatekot hallgatnek ejjel-nappal, hogy emg tudjam itelni, de akkor is ;)/.
Teljesen felesleges egy Ákos-topicban egy Metallica-album újrahallgathatósági kvócienséről dilemmázni. Főleg, mivel a '92 után megjelent alkotásoké erősen a nulla felé tart. :)
Természetesen más stílus. Természetesen ott egy komplett nagyzenekar állt Kamen rendelkezésére. Amit ezzel mondani akartam: ha a DVD-n leveszed a Metallica hangsávját és csak a szimfónikusokat hallgatod, csaknem komplett zenei élményt kapsz. Itt a vonósok - nekem legalábbis úgy tűnt - nagyon sokszor csak azért játszottak, mert ha már ott vannak, miért ne, egyébként néhány dalban elég kevés létjogosultságuk volt, mivel annak amit játszottak, nem volt súlya, legalábbis nem akkora, hogy az egyensúlyokat eltévesztő keverésen és az állandó tapsviharon keresztül eljusson a fülembe.
Ismétlem, ettől a koncert még teljesen rendben volt, csak én mást vártam...
Kowa sztem bizonyos szempontból a magyar Dave Gahan(around 95-96). Hallottunk már mindenfélét megtisztulásról, krisnaságról, egyebekről... Még mindig nem érzem teljesen, hogy rendben lenne az arc - talán még emelkedő pályára kerülhet, különben lehet, hogy ő nem fog visszajönni a klinikai halálból (ellentétben Dave-vel).
minden tiszteletem hogy betegen is vallata koncertet.
De azert a Black-out enekeset Kowat sose fogja asszem senki felulmulni.Ugyanis kb 5%-nyi hanggal vegigvitt egy koncertet, aminek az eredmenye az lett hogy suttogot, a kozonseg meg vegigeneklete a koncertet, kisegitve a gitaros gyereket, aki atvette Kowatol az enekes szerepet, tobb kevesebb sikerrel.Asszem ezt am rtenyleg nehez lenne uberelni, de persze egy ilyen koncert nem is errol szol:)
Csak ugy eszembe jutott:)
Koncert rulez volt, azzal sem volt semmi baj hogy neha mindig szolt a taps, ment az enekles.Elvegre is koncert volt es nem a royal filharmonikusok hangversenye.
Es ha jol emlekszem soha senki nem mondta hogy minden szambol komolyzenei mestermu lesz csak hogy kevesebb vadsaggal es elektronikaval megfuszerezve nemi vonosokkal.
Ami nem jott be az a Be lettel oltva, es Majomka se alegjobb verzio:
A testes dalok termeszetuknel fogva jol szoltak, szerintem pont eleg volt hozza az amit hozzaraktak.Neha a kevesebb tobb.
Az mondjui eleg idegesito lehetett hogy az erkely alat tuloknek folyamatosan egett a lampa, kivancsi lennek az okara.De spec akamerahoz semmi de semmi koze nem volt.Szerintem ecceruen a rendezok szandekos bakija.(Mert du es este is egett).
Metallica: az egy mas mufaj volt, mellesleg amig ezt barmikor barmennyiszer meghallgatva elvezni fogom (remelhetoleg DVD-n is), addig a metallcia albumot max 2-3x lehet meghallgatni mert az en a komolyzenere csak bizonyos mertekig fogekony fulemnke es agyamnak ecceruen unalmass avalik.Akarcsak az Apokalyptica.
DVD ha lesz akkor asszem rajta lesz minden, de a CD mar nem biztos hogy dupla lesz.
nekem is nagyon tetszett a koncert (felesleges/értelmetlen a Metallica-féle live-val összehasonlítani).
Bazskának azt üzenem, hogy nem csupán a vonósokból állt a zenekar (bár a legtöbb dal kétség kívűl erre épült). A hangszerelés sokszor akkor is újdonságot jelentett, amikor éppen nem a vonósok szóltak. Abban viszont egyetértünk, hogy nem mindig lehetett hallani megfelelően a vonóstémákat... :(
...Csakúgy, mint két szám között Ákost, vagyis emiatt lecsúsztunk néhány poénról. A látvány viszont kárpótolt, nagyon jó volt a fényjáték.
Mindegyik dal tetszett (különösen a Majom a ketrecben - jót tett neki a "zúzda" hiánya), és ami az éneket illeti Ákos valóban kitett magáért, igaz a többiek is jól segítették ki vokálokkal. Összességében nem bántam meg, hogy ott voltam (annak ellenére sem, hogy a 6000 Ft-ot még mindig egy kicsit drágállom).
Mindenféleképpen szeretném megjegyezni, hogy Hauber Zsolt +3 barátja pont előttünk ültek (délutáni előadás), és nehéz leírni azt a hihetetlenül primitív viselkedést, amit műveltek. Talán éppen Zsolt volt a legkevésbé bunkó, ellenben a mellette ülő haverja... :( Valaki írta, hogy együtt látta a Hauber-Menczel-Fábián hármast...nos, Fábián biztos nem Hauber társaságáben ült, de most hogy olvasom Menczelt...lehet, hogy ő volt Hauber pofátlan haverja?? Egyetlen egyszer sem tapsolt, a Valami véget ért után pedig mind a négyen egyből menni akartak. Más kérdés, hogy megszívták, mert a szűk üléssor-közök miatt erre nem volt lehetőségük, ezért a ráadást is végig kellett szenvedniük. Az Ilyenek voltunk-nál pedig az egész közönségből csupán ők maradtak ülve! De tarkón vágtam volna őket! Az Adjon Isten-nél aztán már sikerült kimenniük... Nehezen álltam meg, hogy oda ne szóljak: "Na mi van, ennyire tetszett?" Nem értem, miért jöttek el a koncertre...
Fantasztikus élmény volt ez az Ákos koncert. A hangulatot kicsit ugyan lerontotta a jobbomon ülő srác, aki olyan hangosan tapsolt, hogy megfájdult a fülem. Tipikus bakancsos ősfan (ahogyan ezt a kifejezést a Trixytől hallottam).
Amik a legjobban tetszettek: Ki helyett szeretsz?, Ikon, Indiántánc, Alig hitted, Orvény (az nagyon ott volt a szeren)!!! De az összes többivel sincs probléma, kivéve a Majom a ketrecben. Nekem a zúzós változat jobban tetszik.
Mindenesetre köszönjük Ákos, hogy ilyen betegen is megajándékoztál minket egy ilyen élménnyel. Én várom a következőt! :-))
jó de metallica mindig metallica marad...és hát az ezt a szintet sose fogja megközelíteni:)))ilyen számai sose lesznek...hallottam az új albumot...és a time to hate...meg a minus human (bad only) után rájöttem,hogy a metallicának semmi keresnivalója itt..mert aki csak gonoszt tud írni, meghát utálni tud, annak nincs itt helye.Szóval vonósok ide vonósok oda...semmit nem ér, ha az alap nem jó:)
kíváncsi leszek, hogy mennyire leszek megkövezve a kijelentésem utánű:)))))
És én is nagyon csalódott lennék, ha ez az andante koncert vágott verzióban látna napvilágot.Pedig biztos így lesz:((
De vétek lenne kihagyni 1 számot is.