nézd meg az osztrák bundesligát fociban. olyan nevek vannak, hogy csak na. és tudod, miért van ez? mert míg egy angol foci csapatnak a főszponzor az éves költségvetésnek csak elenyésző részét adja (az igazi pénz a jegy, tv, ajándéktárgy bevételekből jön), addig itthon a szponzori pénzek tartják el nagy részt a csapatokat. vajon miért? mert az embereket élőben nem igazán izgatja a kézi, ezért nem 40 ezren járnak meccsre csak négyszázan. nem tudsz eladni több tízezer Tápai mezt, és a tévéknek még te fizetsz (lásd Debrecen), hogy bekerülj a dobozba.
egyszerűen hihetetlen, hogy át sem gondolod, hogy miket írsz le. ettől függetlenül én is jobban örülnék a Győri ETO KC elnevezésnek.
Csak úgy látatlanban van rá egy húszasom, hogy te is győri vagy.
Szerinted más bajnokságokban eladják ezeket a neveket? Most nem olyanra gondolok, mint a PSV, mert az kezdetektől a Philips csapata, de nem évente más-más, és elég röhejes lenne mondjuk egy Johnny Walker Manchaster United vagy egy Hansa Pils Bundesliga (vagy ugyanez kézilabdában mondjuk Dániában vagy Franciaországban), az angolok/németek (dánok/franciák) valószínűleg szanaszét is kergeténék a vezetőket egy ilyen ötlet hallatán. A szponzor elégedjen meg azzal, hogy a logója fenn van a mezeken, ne már a csapat nevében. Pláne ne a bajnokságéban. Persze röhejes országhoz röhejes nevek dukálnak, ez igaz.
Egyébként meg vegyenek oda olyat, aki tudja, miből lehet pénzt csinálni. Ha tudnám, én lennék ott (illetve biztos nem, mert nem engednének oda a mostani vezetők, akik azért biztos kicsit többet keresnek, mint a legjobban fizetett hazai játékos - szóval nehéz elkergetni őket a húsos táltól, amibe erősen kapaszkodnak ám. Mind. Ráadásul egy sem ért máshoz, tehát a polgári életben nemigen tudna mit kezdeni.).
A minősítéstől függetlenül: egyöntetű volt az MKSZ elnökségének döntése az utazó kerettel kapcsolatban? A főtitkári(?) előterjesztés egybehangzóan támogatta az elnökség?
Más:
Mennyire tekinthető véglegesnek a bajnokságok szeptemberi programja?
Az élvonalbeli magyar női kézilabdában nem a szóhasználatoddal élve "tündi-bündi" lányokat értékelik sokan, - gondolom én - hanem azokat a sportolókat, akik a népszerű labdajátékok egyikét képviselik magyar szinekben nemzetközi szinten is kiválóan, immár hosszú évek - évtizedek óta.
A "miben-mikben,kiben-kikben van a hiba?" kérdésedre pedig magad adod meg a választ a hozzászólásod végén.
De mivel az olimpia igazából még el sem kezdődött kár lenne már most leírni a csapatot, én mindenesetre bízom a lányokban, mást nem tehetek.
a játékosokat nem lehet lecserélni... viszont ki lehet rugni a nem odavalókat, közös szobába lehet tenni azokat akik nincsenek jóban, büntetést lehet kiszabni, 10001 dolgot lehetett volna csinálni, de ezzel a nyilatkozattal magából csinált majmot...saját csapatáról ne mongyon már ilyeneket...(mit mond nekik a következő edzésen??) ráadásul 1 héttel ezelőtt még áradozott h ilyen jó az összhang ilyen jól dolgoznak...
Faragó a női vizilabdásoknál 2004 után elzavart 1-2 spílert helyettük betett néhány talán gyengébb játékost de mégis működött a rendszer és 2005ben vbt nyertünk..
Az a baj,hogy nagyon sokan elfogultak a tündi-bündi lányokkal szemben,így a kudarcot mindig az aktuális idióta,hozzá nem értő,emberileg 0 edző(k)re tolják.
Pedig ha az edzők jönnek-mennek,de a probléma állandó,akkor miben-mikben,kiben-kikben van a hiba?
A vezetői felelősség meg egyértelmű,a szőnyeg alá lettek söpörve a dolgok,remélem nem fizetünk ezért túl nagy árat a zolimpián.
Természetesen a játékosoknak is megvan a maguk felelőssége, én sem azt mondom, hogy részükről minden OK, de hát én elfogult vagyok ha a kézis csajokról van szó.
Inkább a szöv. kap. tegnapi TV nyilatkozata az, amivel nem igazán tudok azonosulni.
"A másik része a felelőssége a vezetőké és most már itt az ideje hogy ott is történjenek változások." Egyetértek.
nem kívánom én a szarba egyiket sem. a foci csapatunk vezetéséről olyan fasza kis esszéket írtam az elbaszott hazai meztől, a hülyén összerakott jegyárakon át, az elkúrt székezésig és a fosos meccsig, hogy csak na. pedig győriek.
Azért ha nem az ETO vezetője lenne, lehet, hogy már te is a pokolba kívánnád a MKSZ többi vezetőjével együtt. Vagy szerinted a MKSZ-ben minden rendben? Vagy szar az egész, kivéve Vanyust?
A megoldás tudod az lenne,hogyha azok a politikusok,akik sportvezetők - vannak dögivel - összefognának szegfűtől,narancstól,kékmadártól függetlenül és közösen tennének valamit a sportért,és nemcsak dumálnának arról,hogy jajjajjajdekevésapénzasportban. De ameddig addig jutnak el,hogy nácifidesz meg emeszpémondjálle,és a másikkal meg fogjon össze a halál,addig éhen döglenek a sportegyesületek a kevés kivételtől eltekintve.Elismerem,néha tényleg van összefogás,de csak akkor,amikor közösen kell kipaterolni egy-egy sportklubot a jó helyen lévő ingatlanról.
vond kétségbe, csak ne hülyén csináld. ne úgy, hogy közben nem gondolod át, amit írsz, mert csak az lebeg előtted, hogy minden szavát megcáfold a másiknak.
Az 1 milliárd felett, az azt jelenti, hogy 1 milliárd felett. De nem sokkal, mert akkor már azt írta volna. Évi százmillió az egész ligának (+válogatottnak) bizony elég kevés. És gondolom, ebben benne vannak a saját csapat ETO szponzorszerződései is, amiből más egy fillért nem lát. Így azért kicsit más a helyzet.
persze hogy jó lenne, ha még eladhatóbb lenne a termék, de ha nincs kinek, akkor baj van. és a magyar piac baromi kicsi, ezért sem kapunk soha foci ebét. ha nekem van a világ legjobb fogyókúrás receptem, de csak egy modell iskolában értékesíthetem, akkor nem tudom eladni. hát, a magyar kézi az egyik legjobb fogyókúrás recept, az ország meg a modell iskola.
Mivel nem vagyok dühös, nem is kell mit levezetnem. Te meg talán tanulj meg olvasni.
Egyébként mintha te sem a saját neved alatt írnál. Tudod, ez az internet. Mellesleg miért ne vonhatnám kétségbe bárki szavait, akár még "Vanyus úrnál" sokkal nagyobb emberekét is?
A helyzeten sajnos nem segít a Dferr pénzügyi helyzete... Az izgalom és a színvonal eladható. De a kettő közül az izgalom a fontosabb. Namost ha igazi ellenfél nélkül marad az ETO, az hosszútávon nem szerencsés. Egyszer poén volt a 100%-os bajnokság, de inkább ne jussunk az osztrák/szlovén liga sorsára, ha lehet.
(Erről nem az ETO tehet, mert jellemzően nem a közvetlen riválisainktól szedjük el az ászokat. Sőt, rengetegen szerepelnek kölcsönben illetve adtunk el sok hozzánk már nem beférő, de jó játékost.)
amúgy egyértelműen az lenne a megoldás, ha foci béelhez hasonlóan el lehetne érni, hogy megállapodik a szövetség mondjuk 10 erős szponzorral, akik ott lennének minden meccs reklámtábláján a pálya mellett. ehhez azonban befektetés kell. hiszen video reklámtáblák kellenek, amik képesek a bajnokságot támogató szponzorok reklámjait és a csapatok reklámjait is arányosan lejátszani. de ezek meg kurva drágák. és ehhez még átlátható tévé közvetítések és gól összefoglaló is kell.
az út a nagyobb piac felé talán egy nemzetközi kézilabda tévé lenne, ahol mi magyarok láthatnánk a norvég, dán, német, román, spanyol satöbbi női, férfi meccseket (akár felvételről is) ők meg a többi országét. beleértve minket is. egy ilyen médiamegjelenéssel ugyanis be lehetne hozni több szponzort.
te most Magyarországról meg kézilabdáról beszélsz. basszus, ez nem a premier liga. itt nincs ám nagy piac, itt nem tehetünk fel magunkra kínai jeleket, mert a magyar kézilabdára kurvára nem kíváncsiak a milliárdos kínában. itt az ETO-t leszámítva nincs ezres átlagnézőszám. ez mit jelent? hogy még itthon sem érdekli az embereket a kézilabda. na, ilyen szemüvegen át, azért az a milliárd forint feletti pénz nem kevés.
és amúgy Vanyus mondjuk kinek adja át a helyét? vannak fiatal menedzser szemléletű vezetők, akik elérik, hogy a mol az otp meg a Demján Sanyi még a gatyájukat is a kis piacú kézire költse? lehetne ide hozni ilyeneket, de kábé annyit kérnének, mint a BKV meg a MÁV vezetők, és ezen a piacon valószínűleg annyit is érnének el.
egyébként még egyszer. ez kézilabda. itt a norvég bajnokság is híg fos. a ruszki bajnokság is szarul szervezett. a szuperszónikus dán ligában is az alborg egyszer béel elődöntös, másnap meg majdnem megszűnik, a szlágelze meg fogja magát és átköltözik egy másik városba.
a női kézilabdának nincs piaca, így nem lehet csodát várni.
Azt hiszem, nagyon rosszul választottál ki egy olyan embert dühöd levezetésére, aki a kézilabdára tette fel az életét... Az meg, hogy kétségbe vonod a szavait, nagyfokú modortalanságra vall tőled úgy, hogy Vanyus úr névvel vállalja a beírását, te meg névtelenül fikázod.