Keresés

Részletes keresés

vaz05 Creative Commons License 2017.10.11 0 0 9936

A Telwinek-nek elég gyenge a bekapcsolási idejük, a Force 165 bekapcsolási ideje:100%      35A

60%     40A

7%   140A

Előzmény: stukov1 (9928)
Petya8805 Creative Commons License 2017.10.11 0 0 9935

Igen 5 kg. a gép kocsival együtt 193 e volt, a nyomáscsökkentő, huzal, palack további 14500-3900-28000

a gépet a munkasruha webshopon a többit az elektróda groupból szereztem be.

Annyit tennék hozzá hogy nem néztem kellően szét, mert ugyanez az aluflux gép 120+ afa ert megkapható... szóval a kocsi így 40.000 forint, plusz a csomagolásra írt 2 év garancia helyett 1 évet adtak rá, + 3 évig biztosítják az alkatrészt hozzá. Ígéretes :) A régi kis invertert 13 + afa ert javítják, elvileg egy gyengeáramú tápegység  ment ki. Most már csak használni kéne de nem merem, így a tuti. Majd betakargatom estére és mellette alszok. 

maseratisti Creative Commons License 2017.10.11 0 0 9934

Ez így azért univerzálisabb lesz mint a kis inverter volt ..

Előzmény: Petya8805 (9932)
maseratisti Creative Commons License 2017.10.11 0 0 9933

Hegesztés közbeni tekergetéstől nem mehetne tönkre. 

Hol sikerült mindent megvenni egyben? Látom elég újszerű a palack is. 5kg co2?

Előzmény: Petya8805 (9932)
Petya8805 Creative Commons License 2017.10.11 0 0 9932

Gondoltam kap az Iweld mégegy esélyt. A másik ugyanis önhibámból mehetett tönkre, mert hegesztés közben tekergettem az erősségét. 

maseratisti Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9931

Nehéz ügy lesz.

Úgy szokták egyébként hogy veszel egy üres (érvényes nyomáspróbás 20kg) co2 palackot.. azt egyszerűbb, és valamelyik cseretelepen elcseréled némi ráfizetéssel egy tele corgonra. A gond ott kezdődik hogy elég ritka a 20kg nak megfelelő 4-3m3-es corgon amit tudnak helyette adni. A 6.3-as nagy palack az elérhetőbb, de ott meg ugye a töltet lesz 35-40e. 

Előny a nagy palacknál hogy hobbira évekig elég. egy 4,3m3-es palackkal 2-3x5kg egy nagy palackkal meg kb 5x5kg huzal legurítható. Átlagos hobbi hegesztő kb 5kg huzalt gurít el egy évben. Szóval egy nagy palack akár 4-5 évre is elég lehet. Mondjuk vékony lemeznél szakaszos hegesztéseknél (kasztni munka) sokkal gyorsabban fogy.

Előzmény: saincz (9927)
HegInfo Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9930

Ha jól tudom, akkor a kínai gyártók ugyanabba a gépházba többféle alkatrészt is beépítenek, a forgalmazó kérésének (pénztárcájának) megfelelően.
Sokszor látni a gyártó árajánlatán olyat, hogy az egyik géphez oda van írva, hogy "Imported Well-known brand IGBT modul", azaz "jól ismert márkájú" IGBT van benne, míg a másik teljesen ugyanolyan kinézetűhöz ezt nem írják oda. Az olcsóbb is néhány dollárral.
Szóval ha Jasic gép kinézetű gépet túl olcsón látsz a neten, akkor az még nem biztos, hogy Jasic-hoz hasonló alkatrészekkel van felvértezve.
Lehet, hogy az elején jól fog működni, aztán tartós használat után előbb megadja magát. Szerintem ez felhasználástól függ. Ettől függetlenül jó lehet otthonra egy ilyen Jasic-ra hajazó gép is.
Ennyiért próba szerencse alapon érdemes lehet kipróbálni.

Előzmény: stukov1 (9928)
HegInfo Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9929

A Fimer gép nagyon jónak tűnik ennyiért.
Nálam a nagyobb K 235 változata volt és tényleg jó gép!
Tartozékai is jó minőségűek, nem a sablon kínai tartozékok.

A K 185 ha jól emlékszem maximum 160 Ampert tud, az bőven elég szerintem a ház körüli munkákra.
Ha három hónapos, akkor még garanciális is elvileg, szóval jól hangzik 35 ezerért.

A nagyobb változatról készült anyagot itt találod, ha érdekel:
https://heginfo.hu/mma-hegesztes/fimer-k235-mma-inverteres-hegesztogep/

Előzmény: 62 T Attila (9923)
stukov1 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9928

Heló!

Kiderítettem (:), hogy a Jasis - ElKraft- Svarog lényegében ugyanaz.

Mi lehet az átverés az orosz piacra készült Svarog-nál? Csak mert a Jasic jóval drágább.

Esetleg régebbi sorozat, azért? A teszteket nézve, nem is mindig hozza azokat a paramétereket ami rá van írva.

Egy ilyen pl: Jasic Svarog ProArc 180

Annyira olcsó Ukrajnában, hogy egyre vonzóbb.

A honlapja: Svarog-rf.ru

Még mindig kérdés: Milyen a Telwin Force 195 ?

Köszi!

saincz Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9927

Sziasztok!

Salgótarján kb 50km-es körzetében nincs valakinek eladó töltött Corgon palackja?

10-20l körüli kellene.

Szalmakuttya Creative Commons License 2017.10.10 0 0 9926

Porbeles hegesztéshez hasznos a hegesztőspray, vagy igazából felesleges? Ha igen, melyik a jó fajta itthon?

Előzmény: laci19791202 (9925)
laci19791202 Creative Commons License 2017.10.09 0 0 9925

Köszi neked is Guszti

Előzmény: Batri Guszti (9895)
Batri Guszti Creative Commons License 2017.10.08 0 0 9924

Annyi biztos hogy olasz gép.Ennyiér megéri.

Előzmény: 62 T Attila (9923)
62 T Attila Creative Commons License 2017.10.08 0 0 9923

Sziasztok! 

Valaki ismeri ezt a masinát Fimer K 185 vélemény, tapasztalat ház körüli munkákhoz kéne 35000 ft három hónapos megér ennyit?

FIMER K185 MMA INVERTERES ÍVHEGESZTŐ BERENDEZÉS 
Elektródafogós munkakábelt, testkábelt és bőröndöt ajándékba adunk Önnek. 
Inverteres MMA ( egyenáramú hegesztő készülék), bevonatos elektródák leolvasztására és WIG/AWI kontakt gyújtásos hegesztésére alkalmas. Ideális hegesztő a legkülönbözőbb típusú elektródák: rutilos, bázikus, rozsdamentes, alumínium, stb lehegesztésére.

Hálózati feszültség: 230V 50/60 Hz
Hálózati biztosíték. 16A
Felvett teljesítmény 3,8KVA
Üresjárati feszültség 84 V
Áramszabályozás 5-130A
Bekapcsolási idő:
160A-25%
130A-60%
105A-100%
Lehegeszthető elektróda átmérő: 1,6-4 mm
Méretek (HxSzxM) 270 x 130 x 200 mm
Súly 4,4 kg

Zotyo1234 Creative Commons License 2017.10.08 0 0 9922

Sziasztok! 

Bár nem kaptam visszajelzést, de a bolt ajánlása alapján az Iweld Gorilla Pocketpower 190-re esett a választásom, amit még a vásárlás napján kipróbáltam 2.0, 2,5 és 3,25 pálcákkal. Annyit vettem észre, hogy kicsit nehezebben fogott ívet, de aztán utána gyönyörű varratot tudtam vele húzni. Másnak is volt ilyen tapasztalata? OK pálcaval próbáltam. 

Azt cáfolom, nagyon hangos lenne. 

Elsőre nagyon elégedett voltam vele, plusz megtapasztaltam miért is Pocketpower a neve ;) Durva ez a kis méret.😀

Előzmény: Zotyo1234 (9896)
soldi3r Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9921

Azert azt hozzatennem, hogy a 3 gep kozul egyedul az ar a donto. Kifejezetten rosszat egyikrol sem tudott mondani meg senki.

Előzmény: Törölt nick (9915)
soldi3r Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9920

Elofordulhat, hogy megnezem, de szerintem a siofoki gepet fogom megnezni eloszor.

Előzmény: Törölt nick (9915)
Mnagy Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9919

Inkább keress mást a vaskerékhez, a féktárcsák általában öntvények. Még, ha össze is olvasztod nem fogja bírni a feszegetést.

Előzmény: nagymedve1478963 (9918)
nagymedve1478963 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9918

sziasztok

féktárcsát hogyan tudnam hegeszteni milyen palcával ,,,megjegyzem vaskereket akkarok a kapagepre,,    jasic 160  hegesztom van 

Szalmakuttya Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9917

Na, ma nekiláttam a présnek, tulajdonképpen jól állok vele, persze kérdés, hogy tart e majd a kötés, ha rátehénkedek azzal a mondjuk 600 kilóval, amit az áttétel ad neki.

A varratok egy része egész jónak tűnik nekem, viszont ahogy csinálom eléggé összeköpködi az asztalt ilyen negyed gyufafejnyi nagyságú kis forró cuccal. (Az egyik ilyen tüzes öcsi át is égette a csukámat és gyengéden megült a lábfejemen.) Ez normális? Vagy azt jelenti, hogy túl gyorsan vagy lassan nyomom neki a huzalt?

Előzmény: maseratisti (9911)
Adamo_sx Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9916

Úgy néz ki, a Stahlwerknél kifutó lett (?) az egyik AWi gépük és kedvezményesen árulják: AWI 200P Plasma. Igaz, rájön még a szállítási költség, de talán valamivel így is olcsóbb, mint itthon. Ha esetleg valaki épp most gondolkozna ilyesmiben...

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9915

A honlapokat nezegetve pedig a Formig kinainak tunik" Ha módodban áll, látogasd meg őket! Egy "nem mai gyerek"a tulaj! Profi tervezési végzettséggel, és múlttal rendelkezik! Ráadásul, rendkívül őszinte, és segítő kész! Komoly gépparkja van, nagyon sok mindent ŐK gyártanak, illetve minőségiek a beszállítóik is. (láttam gyártás alatt lévő terméket, és láttam ugyanazon termék  hőkezelt szériáját is). Itt kitérnék a kínai termékekre. Hangsúlyozom, ez csak az én véleményem, bár nagyon sok év tapasztalata. Sok országba ( pl Német), beszállít Kína, akár kész termékeket is, amihez az adott országból származó gyártósorokat használ. Ami bekerül pl. Németbe, ott mielőtt saját termékükként eladnák, komoly MINŐSÉGELLENŐRZÉS van! Viszont sokak (és itt nem csak fogyasztók értendők) véleménye szerint, ugyanezeken a gyártó sorokon készülhet, részben vagy teljesen, a "designed germani" termékek! Itt miután nem edzhető anyagból készülnek a gyártmányok, a hőkezelési folyamat ki is marad, meg természetesen a MEO is! Aki tisztában van ezzel az eldöntheti, hogy megvásárolja-e ezt a terméket, és van egy jó építési alapja, aki nincs az sajnos tudatlanul, és látszólag olcsón vásárol, számára haszontalan eszközt, szerszámot! Egy szakember inkább vesz egy használt öreg,rozsdás ruszki krovát, mint egy szépen nikkelezett kínai lágyvasból készültet!

Előzmény: soldi3r (9914)
soldi3r Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9914

Talan 0.8-as volt a furat benne? Szerintem 2db 20-as anyagot ossze lehet vele hegeszteni, csak be kell forgatni a megfelelo pozicioba, pl PF vagy PE.

Ezuton is koszonom a kepeket vaz05-nek. En is kicsit elorebb vagyok, egesz leszukult a kor most, hogy mar az anyagiakkal is nagyjabol tisztaban vagyok. Bmax MM253, Formig 300, Hanyecz 300, Elektromig 240. Ezek ugy netto 180 korul mozognak, kiveve a Siofoki verzio, az bruttoban ennyi. Az utobbi ketto kicsit garazsceg erzest keltett bennem. A honlapokat nezegetve pedig a Formig kinainak tunik, de ok mar ebben az arban 4 gorgos elotolot adnak 2 ev garanciaval es nagyobb teljesitmennyel, szoval talan ez lesz a befuto...

Előzmény: Szalmakuttya (9910)
pumpili Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9913

Én 82-ben vizsgáztam akkor sem volt még co. Nekem még meg van az apparátom. Először lecseréltem őket kis palackokra, de már azok is évek óta üresen állnak.  Gondolkozom rajta, hogy elboltolom őket egy kis co-ra és akkor mobilabb lesz a Mastroweld. Egy lejárt próbás oxigént meg olyan fillérekért akartak átvenni, hogy inkább azt is megtartottam és azon hajlítgatom a vékony lemezeket :)

Előzmény: Törölt nick (9906)
pumpili Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9912

Jöhetnek a fotók, a mailem publikus! Előtte nem szoktam levédeni, max. valamilyen rozsdamaróval lekenem leginkább zsírtalanítás céljából. Utána korant, cinkkromátos alapozó, ha olyan helyen van, akkor tömítőpaszta, esetleg rücsi és erre valamilyen alvázvédő. Keress rá a nevemre a gugliban, van egy blogom, ott van néhány fotó egy Land Rover meg egy Panda toldozásáról.

Előzmény: Törölt nick (9907)
maseratisti Creative Commons License 2017.10.07 0 0 9911

Lehet több sorban hegeszteni a vastagabb anyagot. Mondjuk ilyen vastag anyagra szerintem ez nem ideális.

Önvédő porbelest húzva kell hegeszteni a salak miatt, tolni nem jó. Olyan vastag anyagnál ki kell maxolni a teljesítményt, de úgy meg hamar bekapcsol majd a hővédelem, rövid (4-5 cm) varratok lesznek szerintem amit meg tudsz csinálni. A legnagyobb gond hogy erre azért fog fogyni rendesen a huzal.

Porbeles huzalt én többfélét próbáltam, nekem az esab coreshield 15 jött be. Az 0,8-as és 4,5kg kiszerelésben kapható 20.000 Ft körül. Na most a te gépedbe a nagy dob nem fér be, én míg a kis güdém volt addig áttekergettem az üres kis dobra a kellő mennyiséget. Ez elég unalmas meló :-(

Előzmény: Szalmakuttya (9910)
Szalmakuttya Creative Commons License 2017.10.06 0 0 9910

Na, ma megvettem az Alfát, Nored 2 pajzsot, összeraktam, kipróbáltam. A gépbe csavart pici réz fúvóka rögtön kuka, nem ment át rajta a drót. Szerecsére volt tartalék.

Negyedik-ötödik próbálkozásra kezdtem ráérezni a logikájára, szerintem fog menni. Holnap megpróbálom összerakni az agyagprést.

Kérdés: pl két 2cm vastag tömör rudat, ami keresztben találkozik, lehet ezzel erősen illeszteni? Vagy az anyagvastagság abszolút határa az 5mm?

Még annyi komment, hogy rákerestem, és ha az ember nagyobb adagban rendel, akkor 2500 körül kihozható 1/2 kg .9-es porbeles.

Előzmény: maseratisti (9878)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.06 0 0 9909

Köszönöm szépen! Lassan haladtam, de szerencsére a fiúk kisegítettek a festékek, és az új technikák tekintetében!:-)

Előzmény: maseratisti (9908)
maseratisti Creative Commons License 2017.10.06 0 0 9908

Elég korrekten megcsináltad a kocsit :-) Láttam a lakatos-fényezős topicban :-)

Előzmény: Törölt nick (9907)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.06 0 0 9907

Bocs egy kérdés: mivel szoktad az eredeti, és a flekk helyét hegesztés előtt levédeni? Én most fejeztem be a kocsimat, ha akarod privbe küldök fotót!

Előzmény: pumpili (9905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!