Keresés

Részletes keresés

Janimano Creative Commons License 2007.09.29 0 0 949
Innen letöltheted:
Andrea
Zsuzsa
Rita
Előzmény: david20x (947)
Jimby Creative Commons License 2007.09.29 0 0 948

Én inkább két hölgyet javasolnék neked! Próbáld ki!

Előzmény: david20x (947)
david20x Creative Commons License 2007.09.29 0 0 947
MioMap2008
david20x Creative Commons License 2007.09.29 0 0 946
Sziasztok!

Csak nemrég találtam meg ezt a fórum témát.
Örök hálám nektek :)

Kérlek küldjétek el a női, és férfi hangokat (elsősorban Zsuzsát) a
david20x kukac gmail pont com címre is.
Előre is köszönöm.

Igazából csak MohaBá-t ismerem. Ha van másik férfi hang,
akkor azt is szívesen kipróbálnám.

Továbbá vessetek egy pillantást az alábbi képekre.
A jövő érdekesnek ígérkezik.
stopword.freeblog.hu Creative Commons License 2007.09.28 0 0 945
helló, az oziexplorer és a pocketmv tuti rámegy a c520-ra, kipróbáltam.
gps beállítások:
Port: Com 2 - GPS
Baud: 57600
Előzmény: Qnco (943)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.27 0 0 944
a garminhoz van topotérkép, de nem tudom, hogy a mioba működésre lehet-e bírni...
Előzmény: Qnco (943)
Qnco Creative Commons License 2007.09.27 0 0 943

Sziasztok. Ajándékba kaptam én is egy ilyen készüléket, (de tök hülye vagyok hozzá)), lesz néhány ostoba kérdésem, előre is elnézést érte.

Geoládázni, meg offr-road-ra is szeretném használni, és ehhez kellene olyan program, vagy valami, ami tudja a földutakat.

Tehát a kérdésem az lenne hogy lehet-e ilyet Rárakni?

A válaszokat előre is köszönöm.

Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.25 0 0 942
Válaszolok mert addig nem szól senki semmit!  Nincsmit, egészségedre.
Előzmény: nyisu (941)
nyisu Creative Commons License 2007.09.24 0 0 941

Sziasztok!

Sikerült! Köszi a segítséget!

Üdv. Nyisu

vlevi Creative Commons License 2007.09.24 0 0 940
Nehéz ezt elhatárolni, mert a kis falvakon keresztülvezető út ugyebár a főút, mégis előfordult már velem, GPS nélkül, hogy nem vettem észre, hogy a főút elkanyarodik, és vagy 3x lementem róla.
Előzmény: Törölt nick (938)
vlevi Creative Commons License 2007.09.24 0 0 939
Nem, ez Tarpa környékén van.

Előzmény: DSG-fun (937)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.24 0 0 938

a térkép lehet a hunyó, a csomópontok egy részénél nincs meg az elsőbbségi viszony...

a *voice*.zip-ben van egy commands.csv file, ebben megvan minden, ami kell az egyértelmű instrukcióhoz:

"priority","call gen_nocross KOVESD_A_FOUTAT","0","0",
"priority_left","call gen_nocross KOVESD_A_FOUTAT_ BALRA","1","1",
"priority_right","call gen_nocross KOVESD_A_FOUTAT_ JOBBRA","2","2",

"straight","call gen_nocross MENJ_TOVABB_EGYENESEN","0","0",
"left","call turn BALRA","1","1",
"right","call turn JOBBRA","2","2",

(persze ezen utasításokra építve a "menj tovább egyenesen" azt jelenti, hogy "ne kövesd a jobbra/balra kanyarodó főutat, hanem TÉLLEG egyenesen menj"...)

Előzmény: vlevi (936)
DSG-fun Creative Commons License 2007.09.24 0 0 937
Pontosan ez volt nekem is valahol a Fertő-tó közelében, Sopron felé.
A kép nem ott készült véletlenül?

DSG
Előzmény: vlevi (930)
vlevi Creative Commons License 2007.09.23 0 0 936
Ezt a főútvonalasat már én is beszoptam. Azt mondta, menj tovább egyenesen. Eszembe se jutott volna, hogy az azt jelenti, hogy a balra elkanyarodó főútról le kell kanyarodni jobbra. Persze, hogy túlmentem a kereszteződésen, de esze ágában sem volt azt mondani, hogy fordulj meg, hanem levitt mindenféle zergebaszta ösvényekre, hogy utána egy házzal arrébb visszafordulva kijöjjek ugyanarra a főútra.
Előzmény: Törölt nick (933)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 935

Amikor jobbra, balra kell tartani, első utamon nem vettem komolyan, és elvitt a forgalmi sáv másfelé. Hallottam már én is a "Kövesd a főútvonalat", de ez inkább Bp-en volt. Nem árt az ábrára is figyelni, hogy mit mutat a szöveg mellett.

erre gondoltál?

Előzmény: Törölt nick (933)
Janimano Creative Commons License 2007.09.23 0 0 934
Olvasd el a 833-as hsz.-mat.
Előzmény: nyisu (932)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.23 0 0 933

másik hiba/zavaró jelenség meg az, amikor a főút elkanyarodik jobbra/balra, és egyenesen meg van egy alárendelt leágazás:

ekkor többnyire azt mondja: kanyarodj jobbra/balra (esetleg tarts jobbra/balra)...

mintha alárendelt útra kanyarodnék, esetleg egyenrangú elágazás lenne...

pedig időnként tudja ezt a szituációt helyesen is kezelni:

"kövesd a balra kanyarodó főutat"

nyilván ennek feltétele, hogy az elsőbbségi viszonyok a csomopóntban benne legyenek a térkép adatbázisban...

ha nincs, akkor információ hiányában egyenrangúnak kezeli, és aszerint instruál... 

Előzmény: Törölt nick (931)
nyisu Creative Commons License 2007.09.23 0 0 932

Sziasztok!

Elküldené valaki a "zárolt térképek" feloldását? Esetleg némi infoval(kezdő vok)

Köszi: Nyisu

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.23 0 0 931

ezeket az ésszerűtlen mellékúti rövidítéseket úgy tudná a kivédeni a program, ha ezeket a mellékutakat hosszabb menetidővel(=kisebb sebességgel) súlyozná...

ezáltal a "gyors" módban a városi főút előnyhöz jutna...

azért valami difi mégiscsak van, mert pl.:

- az erzsébet hídtól a svábhegyi gyerekkórházig számol 5.8km-t/12.16 idővel "gyors" módban, de mégis a mellékutcákon visz fel, nem az istenhegyin...

ha viszont megadok egy köztes pontot az istenhegyin, akkor 6.8km-re jön ki /12.17 idővel...

tehát 1km-rel több az út, az idő viszont csak 1 másodperccel hosszabb...

(viszont sajna 1-gyel mégiscsak hosszabb, pedig az lenne jó ha (legalább) 1-gyel rövidebb lenne, mert akkor "gyors" módban ez lenne az optimális út...

Előzmény: vlevi (930)
vlevi Creative Commons License 2007.09.23 0 0 930
"vagy olyan helyen akart lekanyarintani a főútról, ahol NEM lehetett lekanyarodni (partfal volt)..."
Ilyenem nekem is van.

Valamint nálam is rendszeres az, ha a főútban van egy U betű, vagy egyéb nagyobb kanyarulat a városban, akkor eldugott utakon keresztülvág mindenen. Egyszer bevitt valami díszburkolattal borított térre :)
Egyébként a madártávlat beállításaival kell játszani, hogy ne csak az adott kereszteződést lásd, hanem egy kicsit a környéket is, és feltűnjön, ha csak ilyen trükköket akar csinálni.
Viszont amikor Bibioneban méterre pontosan az apartmann bejáratánál álltunk meg, az sokmindenért kárpótol.
Előzmény: Törölt nick (928)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 929

Így Horvátországban jártam. A Szálloda parkolója mér itthon bekerült a "kedvencek" közzé, hogy ha bárhol járunk, csak rábökök és odavisz. Na talált is egy rövidebb utat egyszer. Megyek a száloda felé, és majdnem bementem a teraszon lévő székek, asztalok közzé. Neki az még rendes utcának volt jelölve, persze ez még a "régi Horvát" térképpel fordult velem elő.

Most megnéztem az új térképen, semmi változás a környéken :-(

Előzmény: Törölt nick (928)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.23 0 0 928

ja, ezek a térképhibák érdekes helyzetet produkálnak...

tegnap érden jártam és jópár térképhibát találtam:

pl. olyan úton akart elvinni a célhoz (kinn a város szélén, ahol főként földutak vannak), ami autóval egyáltalán nem járható (terepjáróval sem), csak egy keskeny gyalogösvény...

ezt, pl. tuti nem járták be autóval,  papírtérkép alapján készíthették...

vagy elvitt egy zsákutcás részre, ahol sehol nem volt átjárás, mégis úgy "tudta", hogy át lehet menni...

vagy olyan helyen akart lekanyarintani a főútról, ahol NEM lehetett lekanyarodni (partfal volt)...

és ezeket a helyzeteket csak úgy lehet áthidalni, ha megállok, megnézem a térképet, és kijelölök egy köztes pontot, hogy azon vezessen keresztül, különben ragaszkodik az "eredeti tervhez" és megpróbál visszafordítani, mondván: "de akkor is erre megyünk"...

budán meg elképesztően eldugott helyeken lévő (és szar minőségű) mellékutakon keresztül vitt (szinte kalandtúra volt... :-)

a probléma az, hogy ezt nem csak a "rövid" opciónál teszi, hanem a "gyorsnál is"...

(valószinű az lehet az oka, hogy mindenütt a megengedett 50-nel számol, pedig a rossz minőségű mellékutakon jóval alacsonyabb, pl. 20-30-al kellene.

így a "gyors" opcióban a hosszabb, de haladósabb városi főút (pl. hegyalja út)kerülne előnybe...)

Előzmény: Bit-Bitumen (926)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 927
Helyesbítek: A kihagyott útvonalon bejelöltem a bejárt úthoz egy-két km-es távot az úton, és Mo. felől elment addig, majd visszafordult és a korábbi távoli határátkelőn - kerülőút - megy tovább. Ezt lépésről lépésre megtettem, és már ott tartottam, hogy Kassán az uticéltól pár méterre lévő célt is bejelöltem, hogy érintse, és onnan is visszafordult, és követte a "megszokott kerülőutat". Sikerült olyan pontot is találni, amit mindkét nyomvonal érint, és mégis vissza navigál a kerülőútra. Egyszerűen nincs olyan közúti jelzés ami miatt ne mehetne a nyomvonal ott.
Előzmény: Bit-Bitumen (926)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 926
Bingó! Nyertél. Betettem megint az új térképet, hogy mi lehet a baj vele. Csak "Sürgősségi jármű" és "gyalogos" volt amit az E71-es főúton átenged "kifelé" irányba. Az útvonaladatok menüben pedig betett egy "Behajtani tilos" jelzőtáblát,és amikor rákérdeztem, azt írta ki a felnyíló kisablak, hogy "Az út korlátozott behajtású útszakasszal kezdődik vagy végződik." Ez oké is lenne, ha emiatt a kis szakasz miatt nem kellene egy huszadrendű úton átjutni Kassára. Valaki valamit elk...t.
Előzmény: Törölt nick (924)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 925
... Vagy a kis videót látva, a kocsi még csak az egyik irányból haladt át a határátkelőn, vissza majd a jövőhónapba megy :-)
Előzmény: Törölt nick (924)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.23 0 0 924

szerintem frissítések között nem lehet kompatibilitási problemma.

(inkább valami adatbázis hiba, pl. a határátkelőnél a szlovák oldalon egyirányúnak jelölve az út...)

aki olvas angolul: hogyan készülnek a navi térképek?

Előzmény: Bit-Bitumen (923)
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 923
Azt hiszem meg kell várnom az Új Magyarország térképet, mert a friss térképek, mindig az előző szomszédhoz igazodik, íg a 08.15-ém kiadott két térkép nem kompatibilis egymással.
Előzmény: Törölt nick (918)
Tomahawk_ Creative Commons License 2007.09.23 0 0 922
Szia! Értették a srácok,csak viccesre vették a figurát, látva a spongya fogalmazást!:-)Elküldtem neked mindent ami kell hozzá!
Előzmény: h2o2 (921)
h2o2 Creative Commons License 2007.09.23 0 0 921
Ha-Ha! itt olvastam valahol, hogy a térképek újjabb verziója van meg valakinek, esetleg női hangra lehet cserélni a Moha bácsit szóval ilyen okosságokra gondoltam. Az amit az előbb említettél az a "beújítás"
Bit-Bitumen Creative Commons License 2007.09.23 0 0 920
Visszatettem a régi (CD-n lévő) Szlovákia térképet, és ezzel jól működik. A jövő hétvégén megyek Komárno-ba és amikor azt terveztem, annál jobb volt az új térkép (Komárnón belül más útvonalat javasolt) Na most menjen el az ezsem.
Előzmény: Törölt nick (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!