beezer: nem tudsz valamit a Masvilag folytatasarol? Van ra esely, hogy magyarul is kiadjak a tobbit? Ha ez is az uzleti titok kategoriajaba esik, akkor vedd ugy, hogy meg se szolaltam.
Ne haragudjatok, még egy off, olvas itt valaki Lovecraftot? Ilyen topicot nem találtam, pedig legalább olyan kedvencem, mint SK. Ha valakit érdekel, beszélhetünk róla. végülis ez ugyan SK, de azért az egyik előd mégiscsak Lovecraft, ez nyilvánvaló.
a trilogiat en is olvastam, meg az alapitvany peremet, nomeg amit meg sikerult megkeritenem (jopar novella es sajnos eleg keves regeny). a tovabbiak beszerzese folyamatban antikvariumokbol, addig meg itt ez a szukits-fele osszkiadas.
lepcsomaszo: a halalsoron is dicseretet erdemel. kivalo!
OFF
emberek! aki meg nem olvasta barkertol a korbacsot, AZONNAL tegye meg! ilyen fantasztikus konyvet a hyperion ota nem olvastam!!!!!!!!!!!! egy langyon horror-fantasy dologra keszultem, mint a tudas elso konyve, erre kaptam egy meset, egy nagyon klassz meset!
most viszont asimovot fogok olvasni, az meg itt meg OFF-abb, ugyhogy kussolok :)
ON
ugy tunik, tovabbra is OFF ;)
rage: emlekezetes filmet a rejtekhelybol es a mr. murderbol sem tudtak csinalni :) a tulsagosan felnottes dolog nem tunt fel. talan mert a menekulest meg nem olvastam. bar, joey a vegiteletben mondott furcsa dolgokat, de azokat egyreszt valtol tanulta, masreszt meg kellett, hogy az olvaso ketelkedni kezdjen, hogy vajon tenyleg csak egy atlagos gyerek-e, vagy sem.
ami viszont gyerekdumabol tetszett koontz-tol, az a ket kiscsaj szovege a mr. murderben. asszem emily volt az idosebb, a fiatalabb neve nem jut eszembe...
egyebkent most olvasom a korbacsot barkertol. kb. a felenel jarok, es eddig nagyon tetszik.
remelem, nem szurta el a masodik felet :)
ON? :)
Én is nemrég olvastam ki a Végítéletet, szerintem, nem volt rossz!!
Sőt, itt-ott kifejezetten izgalmas volt
De az tény, hogy ebből mondjuk emlékezetes filmet nem tudnának készíteni...
Egy érdekes kérdés:
Épp most olvasom a Menekülés c regényt
Vagyis most kezdtem el.
Ez már a 2. könyv Koontz-tól, ahol szerintem, túlságosan összetett mondatokat, s túlságosan felnőttes gondolatokat ad egészen kisgyerekek szájába - elméjébe.
Te nem vettél észre ilyet?
Néha kifejezetten zavar, mikor olvasom, egyfolytában az jár a fejemben, ilyet aztán egy 6 vagy 9 éves kisfiú/kislány sohasem mondana...
OFF/SPOILER
nna, befejeztem a vegiteletet (koontz). szerintem egesz jo volt. semmi kulonleges, csak egy mezei regeny, de annak jo. bar valszeg par het/konyv mulva egy beture se fogok emlekezni belole :) viszont legalabb volt vege, nem ugy, mint a maszknak... ami nem tetszett: a boszi latomasai miatt mindig igencsak gyorsan raakadtak joey-ekra, es volt par "elvarratlan szal" is (mire jutott boo, a pszichiater, van-e arulo az ugynoksegnel, stb.).
ON
OFF
most olvasom a koontz-fele vegiteletet. a 200. oldal korul jarok, es eddig talaltam egy kinges utalast, ket star wars-os utalast, meg egy hibat: 161. oldal: elso resz utso elotti oldala, 163: masosik resz, 164: az elso resz utolso oldala...
ON
A tűzgyújtó volt nekem az első SK könyv. Ez megfertőzött engem, tesómat, és utána anyut is.
Azóta mindenki ezt olvassa. Anyunál most a Titkos ablak, titkos kert van, tesómnál meg az Éjszakai műszak.
Én a Tűzgyújtóban azt értékelem, hogy a happy end nagyjából hihető, és emberileg hiteles.
A Hasznos holmikban pl. a happy end-nél előjön a vadnyugati sheriff mitikus figurája, ami emberileg szerintem nem igazán élhető át. Szemben a regény egészével, ami tele van emberileg nagyon hiteles figurákkal.
Én egyébként nem ragaszkodom a happy endhez, sok olyan novellát olvastam SK-tól, amiben nem volt happy end, és talán pont ezért nagyon tetszett.
Hali!
Többször szemére vetették, hogy a könyvek vége nem vidám, különösen a Cujo-nál, amire azt felelte, hogy az életben is sajnos gyakran elöfordul, hogy kisgyerekek meghalnak. Néha meghalnak, néha meg lehet menteni őket.
A Tűzgyújtót még nem sokan emlegették.
Új vagyok a topicban, Kingnek viszont régi olvasója.
Szerintem is a Hasznos holmik a legjobb, és mellétenném a Tűzgyújtót. Ott a kislány ábrázolása nagyon emlékezetes, és Kingtől egészen szokatlan módon a happy end sem blőd.
Kinggel ez az egyik legnagyobb bajom. A happy endet általában sehogysem tudja megoldani.
Nagyon szeretem pl. az Az-t is, kb. 1500 oldal zseniális belőle, de a végén az eszkatologikus harc a pókkal sok mindent agyoncsap. Azért az is nagyon jó könyv.
Milyen olvasási sorrendet ajánlotok a SKEM, a Végítélet, és a Csontkollekció(kb. megjelenéskor lesz aktuális a kérdés) olvasására? Én olvasmányossági sorrendre gondoltam, érthető okokból. Köszi.
Hali!
Hétfőn a csigatévén, a délutáni Szupersztár cimű filmben kétszer is volt utalás a Carrie c. filmre.
A hősnő szeretett volna hasonlitani a filmbéli lányra, hogy bosszút álhasson gonoszkodó osztálytársnőin, illetve amikor ez az osztálytársnő leönti egy vödör festékkel, hasonló modon ahogy a filmben.