nem vagyok nagyon járatos a villanymotorok lelki világába majd kijavítanak pontosítanak aki értenek hozzá
de a fordulat attól függ mennyi a tekercsek száma és gondolom, ennek függvényébe a nyomaték is változik, ebből az következik, hogy egy 2880-as motort hiába lassítasz le 400-500-ra nem lesz olyan nyomatéka mintha egy 960-t felezel
van hátul egy kis fenyő -jó görcsös- odakészítve a hasítóhoz hétvégén majd megnézem mit szól hozzá a gép
ha előbb megáll az baj :( ott akkor nyomaték kevés
Meg 20 evet remelkem jo lesz, hogy nyuggerkent IS hasznalhassam.... :-)
Amugy nem olan rossz az...hajolni se kell annyit , csak logisztikazni kell egy picit...pufferesben tan irtam korabban
Egymas mellett ez, meg az allvany, amiben vagod a fat..
Raraksz atmerotol fuggoen 1-2-tobb darab meterest, kettevagod, majd, atrakod a hasitora,/igy pihen elektromos lancfuresz is....tudom ...tudom azt is csak a buzik, meg a nyuggerek hasznalnak !
:-) :-) :-)
Ha baltazol, hajolgatnod kell
De ez olyan...kinek a pap, kinek a paplan...kinek meg a nyugger hasito...:-)
Akkor harmadszor is leírom: Nem a működő képességét vitatom, csak a sebesség és a teljesítményt vetettem fel sur5al kollégának mivel ő rendszeresen lábon száradt fát vesz-szerez...
Szóval sem mondom, hogy a baltázás a legjobb, nem véletlenül csinálom én is a saját hasítómat... :)
Nem azt mondtam hogy használhatatlan, hanem hogy nem gyors és nem egy erőbajnok. Ahogy itt is (és több videón) látszik azért a nagyobb fáknál kínlódik rendesen. 10q nem sok egyébként. Ha súlyra nézzük akkor 50q amit hozatok egyszerre, és ha nincs kánikula akkor De kényelmesen megvan. Persze bükkből, nem trágya fából... Ezt a gépet én inkább csak nyuggereknek ajánlanám, akiknek mindegy csak nem baltázni keljen.
Azért nem kell forrón enni a kását... Nem biztos, hogy ez kell neked. Amilyen tempóval dolgozik, hamarabb megvan a baltával. És hát nem egy erőbajnok (szerintem).
Jól tudsz mindent, csak az egy elég egyedülálló akció volt.:( Ráadásul új, garival stb. Nekem messziről nem egyszerű ráugrani egy ilyenre. Még lehet, hogy Németország közelebb lenne, de csak nem megyek már oda egy hasítóért.:D
Nagyjából 100 EUR. Hát annyit nagyon megért. Az újak 600-800EUR körül vannak. Otthon is, meg külföldön is. Te is ott vetted, ahol a többiek? Kéne nekem is egy. Ha kölcsönözni 50EUR/alkalom áron tudok (elvileg, eddig nem sikerült, 2 lepusztult, egy nem ért ide mikorra kellett), akkor megérné venni ennyiért.
Én kölcsönadni csak azért nem merném, mert általában akkor pusztul le, amikor visszakerül.:( Ki tudja ki mivel nyúzza szét.
A kézi feldolgozás sem rossz, de azért az munka. Egy jó géppel inkább lenne szórakozás a hasogatás.:D Csak az asszony meg ne tudja...:DDD
Én is vettem onnan jól működik(4t) 70 mázsa gyertyán volt a próba és kiállta.Több ismerősöm is vett sráctól nem volt baj velük, kivéve amiből kifolyt az olaj és nem vette észre, de még azt is megcsinálta garanciába.
Nem tudom, de szerintem megáll a kúp és utána megcsúszik a szíj, mert a motor megy tovább. Na, majd megkérdem. Mondtam neki a lendkereket meg, hogy növelje még az áttételt, így a nyomatékot, de azóta nem alakított rajta.
Mennyi egy ilyen bemutató ex-kölcsönzős darab? Igazából nekem is jobban megérné kölcsönözni évente 2 napra. Csak nem találok itt a környéken kölcsönzőt. Megvan! Veszek/csinálok egy jót és kölcsön adom! De kinek? A legtöbb manusz készen veszi a fát, akik meg eladják, maguk dolgozzák fel ipari gépekkel.
2,5kW-os motor nem túl erős,bár nekem az első gépemen 2.2-es volt, igaz 1440-es fordulatú.Szépen dolgozott,úgy 35 cm átmérőig.Méterfát hasítottam vele(tölgyet, akácot,bükköt,égert)!A nagy fordulatú motorok kevésbé nyomatékosak,szerintem azok nem igazán jók erre a célra.
A mostani 4kw-os 950-es fordulatú orosz bika motor.:)