Köszönöm, a dátumokat nem néztem. A Trafóba mentem pár éve, akkor találkoztam vele, néhány fotót is csináltam esti fényben. No a lényeg, hogy nem tudjuk a fotó készítésének idejét ellenőrizni. Szóbeli közlés esetén a 97 könnyen hallható 94-nek, esetleg egy ilyen banális félrehallás is előfordulhat. Azt nem gondolom, hogy két példány lenne, a fotón lévő is kőnek tűnik. Bár előfordulhat az is. A szobrászt szerintem meg lehet kérdezni
"Felállítás helye: IX., Tűzoltó u. – Liliom u., a TRAFÓ előtt Alkotó: Csíkszentmihályi Róbert Cím: ZENE Jelleg: díszítőszobor Anyag: mészkő Felállítás ideje: 1983/2003 Állíttatók: Fővárosi Tanács Eredeti helye: IX. Kálvin tér – Ráday u. Megjegyzések: 1997-ben közműépítés miatt lebontva, 2003 óta áll a jelenlegi helyén"
Kálvin téren volt egy ideig, aztán a Budapest Galéria tárolta (raktárban ?). A fotón lévő helyszínt én erősen Szentendreinek gondolom, Ilyen hangulatú helyen, vagy - Budapest, Laktanya u. 7, 1033 a Varga Imre kollekció épületének udvarán?
Köszönöm, szinte pont ilyenem van is évek óta, de a mostani kocsimban gyárilag rendelkezésre áll a 300W terhelhetőségű 230V szinuszos váltóáram is! :-)
Köszönöm az ötleteket, van köztük több egészen jó is. Azonban ezek gyakorlatilag "csak" hűtőládák, nem igazán tartós, több hetes/hónapos folyamatos használatra valók. Árban úgy max 50e Ft-ig mennék el, de amiket eddig találtam, azok a "kamionos" kategóriában 160e Ft-tól(!) kezdődtek. Namost: ha lemondok a 12V használatáról, akkor a "kisdobozoknál" már nem is nagyságrenddel többért már 28-50 literes, komolyabb hűtőszekrényt is találtam (csak a gugli-keresőn kellett más keresőszavakat használnom), amik közül már szűkül a kör! :-)
Mi lenne az elképzelés árban? Mert Google barátom pár ajánlatot azért feldobott 10000 és 20000 forint között. Tíz alatt szerintem újat nem nagyon lehet kapni.
Keresek kisméretű, nem passzív - tehát kompresszoros, vagy elektronikus kellene, nem jégakkuval ideig-óráig működő - hűtő(ládá)t, ami 12V/220V, lehetőleg kettős szigetelésű (hogy nem földelt dugaljba is bedugható legyen), és amibe befér 2-3 db 1,5 literes PET-palack és/vagy egyéb élelmiszerek. Ja, és az ára sincs elszaladva hat számjegybe. A gugli most nem a barátom ebben a témában...
Ha már itt tartunk, milyen a mai géppark? Már mint a rendfenntartóerőkre gondolok...
Néha elhúzott tavaly a balatoni strandunk fölött egy-egy ilyen, de túl gyorsan ment ahhoz, hogy elolvashassam a ráírtakat, és nem is vagyok jártas a dologban...
Most esett le, hogy a konkrét gépek, típusok érdekelhetnek: az első egy Mi-1, aminek a maradványai Börgöndön vannak. A második egy Kamov Ka-18, ami Moldovához került. A magyar rendőrségi Mi-2-esek lezuhantak, az R-10 törzse Szolnokon van.
A középen álló úr nevére lennénk kíváncsiak. | Balról: Jakovits József festő, dr. Németh Miklós?/József? ?, és Anna Margit festő (évszám nélkül, 1991. előtt), talán Szentendrén az Art Galériában (Fő tér 20. sz.)
A „Felső villarészlet”-képeslapon hasonlít a domborzat. | Leányfalu északi része - a mai Alszeghy Kálmán tér (cca 1931). A Duna-part felől felfelé futó út végén balra Alszeghy Kálmán háza. Fent a Vöröskő csúcsa.