A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Megkeresed a topikalapítót, a tempomatszereles.hu-t vagy akár engem és elkéred a térképet, de ha visszalapozol ebben a fórumban, akkor találsz olyan linket ahonnan Te magad is letöltheted és kiírva DVD-re simán beolvastathatod a készülékbe.
Azt hiszem V11-nél tart a térkép, keress rá erre a szóra, meglesz hamar.
Sziasztok.2008 as passat cc navis,nem indul el a képernyőn semmi,se navi,se radio,se mp3,:-(.Annyit ir ki kb 20 mp ként welcome to wolkswagen,és utána semmi ujra. Esetleg vmi ötlet vkinek?Mi a teendőm?
Kell a tanításhoz egy VCDS kábel, meg hozzá a program is egy laptopon, vagy bármin. Az 57-es TV tuner opciót kell elvileg engedélyezni/bekapcsolni az autó központi elektronikájában. Kérdéses lehet, hogy egyáltalán van-e ilyen opció a Te autód rendszerében...
Szerintem nem feltétlenül kell működnie az asztalon kiszerelve, mert a kb 10 évnél fiatalabb autóknál már többnyire mindent a központi elektronika felügyel és irányít a kocsiban.
Itt Pesten én meg tudnám nézni Neked ezeket a beállításokat, de, ha jól emlékszem győri vagy, arrafelé pedig elég ritkán járok... Viszont Ckerti topictárs hátha tud segíteni egy névvel, telefonszámmal, mert ő is ott lakik, csak van neki ilyen helyi VCDS kábeles ismerőse...
Még azt mond meg , ki tanítaná hozzá az autóhoz , ill. az autótol függetlenül , bent a szobában tanítás nélkül is kellene hogy lássa a Dietz interface-t , nem ?
Először is nagyon köszi ! Az autó t5 Caravelle 2006 nov. és bizony a volt német gazdája az mfd1-el rendelte . A műszerfala a rádió nélkül .Balról a vezetékkorbács a három mini iso , normál iso hangfalcsat. és betáp normál iso . Mellette rádió antenna és a pici gps antenna dugó. Felül a 26 pólusu siemens csati ami csak az mfd1-be megy bele .
Az mfd2-nek más méretű ez az aljzat , és quadlock a betáp/hangfal csatija is .
Közben találtam képet T5-ben lévő mfd1-ről... Érdekes. Ezek szerint a korai modellekbe még ezeket tették, mert talán az mfd2 nem létezett még. Mikori az autód?
T5-ben van gyárilag az mfd1? Ez tuti? Az nem a T4-ben volt?
És egyébként átkódoltátok az autót a tv tuner miatt? A T5-nek meg kell már tanítani, hogy van benne gyári tv (amit a Te esetedben a multimedia adapter "játszik el").
De valahogy az egész kicsit zavaros számomra.
Tudnál fényképeket feltenni az autó belsejéről, hogy mi hogyan van benne? Esetleg magáról a műszerfalról is?
Aranyos vagy hogy válaszoltál " így" ! De mi a bánatot így ! Ha esetleg kifejtenéd ?! Igen klasz a cockpit ,az autódba ,
de attól sajna nem lesz színes az én mfd1 kijelzőm . A te rádiód melyik verzió ? Az enyém B és non DX-es verzió tv/video bemeneti lehetőséggel , ami inaktív jelenleg . A tied AUX-os , és esetleg emlékszel hogy a tuner nélkül aktív volt a bemeneted ? Ill ki szerelte be , hogy lehetne -e segítséget kérni tőle , esetleg egy más tipusú illesztőt kipróbálni az én rádiómmal ? Ha valakinek lenne ÉPÍTÓ jellegű hozzászólása ill. szerelésében profi , megköszönöm . Hogy ennyi pénzért már lehetett volna komolyabbat venni ,ezt már megkaptam , ezen már túl vagyok.Az autó ezzel jött ki /vw t-5/ ez is marad benne , A navigáció , a rádió és a gyári telefon hangosítása is hibátlan , az mp3 meg transzmitterről megy .
Esetleg valakinek kell van egy nur uhv telefonelőkészítéssel rendelkező autóhoz egy 6230 tartó , nekem 6233 van .
Köszi hogy válaszoltál , természetesen be van dugva egy multimédia illesztő / Dietz 1451 pal/ntsc ami 50e ft / mégsem aktív a tv/video .
Van aki szerint az illesztő nélkül is aktívnak kellene lenni a tv/video opciónak . Ill. az újabb változaton az AUX opcio is mindíg aktív . Akinek ilyen rádiója lenne és működik a tv/video vagy az aux szívesen kipróbálnám az én mfd1- emet egy csere erejéig . Gyórben lakom .
Van gyári tv tuner az autódban? Mert az nem fog működni itthon, ne is erőltesd.
Nem gyári tunert szeretnél rákötni? MPEG4-es? Ha nem, nem fog működni itthon, ne is erőltesd.
Ha MPEG4-es és nem gyári a TV-d, akkor ahhoz, hogy működjön is, szükség van még egy multimedia interface-re is. Ez fejegység specifikus. Ehhez kell csatlakoztatni a tv-t/dvd-t és utána ezt kell csatlakoztatni a navihoz. Ha ezzel készen vagy, akkor aktív lesz a tv menüpontod is.
(Ha gyári a tv tunered és jól is van bekötbe, akkor egyébként szintén aktív a menüpont.)