Nekem van Viti-kivim.Az idén 2 éves.Már hozott 5 virágot.A levél és a hajtás nagyon hasonlít az Issaihoz és a Genevához, Hosszúkás,fogazott és zöld,semmi piros árnyalat a levelek és a szár színében.A levelek elég nagyok.
Biztos,hogy valami más, mint az Issai,mert,az nálam még nem virágzik.
Nincs valakinek Heves megyében ( Gyöngyös közelében) virágzó Tomuri Kiwije? Egy két virágzó ág kellene, beporzáshoz. Csak a lány kiwim hozott idén virágot. A fiú le van maradva még. =)
oksa koszi.
Amúgy youtubeon volt egy videó amit nem találok, hogy levágják a hajtasokat levelesen, majd olyan húsz centis darabokat dugdosnak ezerszám az ültető közegbe. Zöld dugvanyozas mennyire eredményes?
Február utolsó hetében és oldal ékezéssel.Így ha nem ered meg lehet újra oltani bele.Ha megeredt metszéskor vágom le a felsejét. Másik évben már virágzik./ ha jó a talaj/A tavalyi oltásom az idén már tele virággal.
Elnézést, mi sorban a miniről tárgyaltunk.Külőmben tavaly oltottam szörös kivit és az idén már tele virággal.Az igaz,hogy a vett 4-5 évre terem.Én mind magról neveltet oltottam magamnak.
Valami nem stimmel. 3 éve vettem az OBI-ban /lentebb írtam/Íssait, a másik évben már termést hozott.Idén is tele van virággal.Tavaly vettem a pécsi vásárban Sadova-Weiki párost idén 5 virág van rajta.Sajnos a Weiki nem hozott virágot, így én poroztam.3.dik évben illik 1-2virágnak lenni.Írtam az Íssai levélnyele és a hajtás szár zöld./legalább is az általam látott Íssaik.
Ismerős szintén öntermő kivije most virágzik először (azt még nem tudom, a virága alapján mi lett belőle), kb 8-10 éves. Utolsó esélye volt, ismerős már élezte a baltát... De ha porzós lett, akkor eljátszotta ezt is.
Üdv mindenkinek. Vásároltam jó öt éve egy tő kivit. Kertészet szerint öntermő. Kipróbálom gondoltam. nagyon szép dús, de ennyi. Virágot nem láttam, még rajta. Tavaly csináltam egy támasztékot. Két méter magasan oldalra elvezettem. Növekszik. De olyan mint virág az nincs, egy darab sem rajta. Nem is volt. Ötlet, mit tegyek vele?
Van valakinek VITI-kivije? annak hogy néz ki a levélszár és a hajtás?Állítólag ő is öntermő.Én még nem láttam képet róla./ nem kertészetit!!!/ A kertészeti képek nem megbízhatók.
Szerintem se Issai a minikivid,mert nálam is zöld a levél szára,és alevél alakja is más.Nálam a Ken's Red ilyen pirosas,de az nem öntermékeny.Hasonlít a termős Weikire és a Jumbóra is,de sajnos azok sem öntermékenyek,nálam is most virágzanak,de mivel a porzósom még nem akkora,hogy virágozzon,csak a virágok szépségében gyönyörködhetek,termést nem fogok kóstolni róluk.
Issai-nak vettem kb.15-20 éve.Elfogadtam és nem vizsgáltam a fajtáját,terem bőven.Lehet más is nem tudom,igazad lehet.A bibét nem tudtam megnézni,mert ránk szakadt az ég,később pótolom.
A mini kivi a képen biztos Issai?Van 2 fajta Issai?Az enyém levél nyele és új hajtása zöld,tiéd pirosnak látszik.Nálam terem,tehát biztos Issai. 3 éve Kaposváron az OBI ban.Ismerősömnek 15 éve van Isaija,az olyan mint az enyém./levélszár színe /. Ilyen fajtával nem találkozta.Még egy kérdés.A fiú porzónak is van kinyúló bibéje?/ Welki /.Előre is kösz a választ.
Az nem baj, hogy Nógrád megye. :) Milyen fajta kivid van? :) Hol laksz? Ha esetleg egy telefonszámot tudnál adni, akkor fel tudnálak hívni, ha esetleg arra járnék valamikor. Ültetéshez képest hány év múlva kezdtek el teremni a kivijeid? De kíváncsi vagyok. :)
Hogyan lehet a kivit szemezni vagy oltani? Mivel mind a hat növényem fiú lett! Meg van még egy jenny kiwi amiben reménykedek, de ezen is ami kinyílt eddig az mind fiú virág.
Hol tudnák nagy lány kivit venni mostanság ami biztos hogy az?