Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Még nem üzemelnek, még csak nem is villognak. Tudom, hogy veszélyes átkelő, de mennyire tesz ez jót a forgalomnak? A Szent Anna utcai villamosmegálló elején és végén is lámpa lesz.
Ha már úgyis a DKV üzemelteti, visszaállhatna valamelyik korábbi útvonal. A legjobb az volt, amikor A C1 a Nagyállomás - Széchenyi - Derék utca - Cora útvonalon ment, a C2 pedig a Dobozi - Doberdó - Cora között.
Amikor a DKV átvette a helyi járatokat, az Auchan buszok még a Volán kezében voltak (ha jól emlékszem), és akkor találták ki, hogy minden városi tulajdonban lévő megállót használó nem DKV-s járatnak fizetnie kell a használatért. Járatonként 400 forintot ha minden igaz. Akkor építették az új megállót, és akkor kapta ezt az értelmetlen útvonalat az A1 is. Az, hogy miért nem változtattak azóta, hogy a DKV üzemelteti a járatokat, rejtély.
Tegnap vásároltam ott, az út teljesen fel van marva, szerintem azért nem közlekednek ott. Egyelőre biztosabb a szervizúton menni.
Egyébként nem tudom, mennyire komoly azt az útszakasz Kócsag utcának hívni. Lentebb, a Nagysándor-telepen már van egy Kócsag utca, ami a Pósa utcából nyílik.
Ne felejtsük el, hogy a menetrendje is ritkább lett 2009 óta. (Persze mié nem?)
Tudom, én még a régi útvonalra értettem. Az eredeti menetrenddel lett átvéve a 11-es, később piszkáltak bele annyit, hogy a délutáni csúcsban visszaálltak a 30 perces követésre.
Szerintem ez a kevés jó ötletek egyike, amit meglépett a DKV.
A hosszabbítás egyáltalán nem hülyeség, mert a szellemvégállomáson kár volt hagyni (szvsz ez IS a problémája a 11-esnek), sőt, a Széna téri hosszabbítás sem az, de a 18-as így egész nap óránként jár, nem a rovására kellett volna odáig vinni a 15-öst.
Ne felejtsük el, hogy a menetrendje is ritkább lett 2009 óta. (Persze mié nem?)
A Széna téri hosszabbításért igazán sosem rajongtam, bár fogalmam sincs, mennyire kihasznált. Azon a környéken a 2000-es évek elején bőven elég volt a 18/18Y a Nagyállomásig, rendesen ki volt használva
Szerintem ez a kevés jó ötletek egyike, amit meglépett a DKV.
Nyilván csökkentette a 18/18Y kihasználtságát, de már előtte a szólósítás is megtette a hatását.
Az ITS már most is össze van kötve a Nagyállomással.
Nekem is volt már egy ötletem a 11-esre, valamikor be is írtam ide. A 18-as helyett menne a Monostorpályi úton a Nagyállomásig, a Széna tér körül meg a 18Y járna sűrűbben.
Ha ez megvalósulna, akkor nem csak szakaszos kihasználtsága lenne a 11-esenek.
A délkeleti városrész összeköttetést kapna a belvárossal, a Kenézyvel és az ITS-sel, valamint az ITS a Nagyállomással.
Még azt is el tudom képzelni, hogy a 15-öst is verné a forgalma, bizonyos időszakokban. Valamint a Csigekert is sűrűbb követést kapna azáltal, hogy a 48-as helyett is ez járna.
Ha tényleg a jelenlegi 11-est vitték volna ki a Széna térre, az ritka nagy baromság lett volna.
Valamint a járatsűrűség is nagy valószínűséggel jobb lenne, mint a hosszabbított 11-essé.
Az biztos, hogy a 11-est nem érdemes túl sűrűn közlekedtetni, csak feltorlódna.
Egyébként a szolgáltatóváltás előtt milyen volt a 11(Y) járatok kihasználtsága?
Sokkal jobb volt mint most, még a néhai 11Y-é is. De azért hozzá kell tenni, hogy akkoriban a Borzán Gáspár utcai forduló is sokszor volt színültig tele, most alig látok ott valakit, pláne hogy már csak a 15 és a 30I használja. Amíg csúcsidőben csak 30A közlekedett a Nagyállomás és a Borzán között, sok volt az utas. Meg persze akkor még volt ott pár ezer munkahely is. Átalakultak a viszonyok sajnos, most olyan elhagyatott "végállomás" mint az Attila tér.
A 11Y mindig is csak fél napot közlekedett, kicsit "nyugdíjas járat" jellege volt. Igazán kihasznált akkoriban volt, amikor a Csapó utca nem volt átalakítva.
Így nézne ki az általam javasolt új 11-es járat
Nem rossz, de a Petőfi téri munkálatok után érdemes rá visszatérni.
És az általam javasolt új 15 és 15Y járatok.
A Széna téri hosszabbításért igazán sosem rajongtam, bár fogalmam sincs, mennyire kihasznált. Azon a környéken a 2000-es évek elején bőven elég volt a 18/18Y a Nagyállomásig, rendesen ki volt használva. A 15-ös szerintem plusz kerülő, meg állás a dugóban a Vágóhíd utca miatt.
És olyan terv is volt, hogy a 2-es villamos átadása után a 15-ös szűnjön meg, és a 11-es menjen a Széna térig. Az hiányzott még volna az ottani lakosoknak.
Szerintem a Veres Péter utcának a korábban általam javasolt 55(Y) annyiban jobb lenne, hogy így a Tócóskert Kishegyesi úti és István úti része is rendes kapcsolatot kapna a Nagyállomással. Valamint a járatsűrűség is nagy valószínűséggel jobb lenne, mint a hosszabbított 11-essé.
Ha kiviszik a Nagyállomásra azzal csak annyit érnek el, hogy a Nagyállomás (Borzán Gáspár között lesz kihasználtság), utána a régi szakasz ugyanolyan kihasználatlan lesz.
Annyi értelme csak lenne, hogy a Sámsoni út, Veres Péter utca térsége végre össze lenne kötve a Nagyállomással, és ezt rövidebb úton nem is tudnák kivitelezni.
És ezen szerintem a Budai Nagy Antal utcán való vezetés se javítana sokat.
Tudom, azt maximum a menetidő miatt lehetne meglépni. A 11Y se véletlenül szűnt meg, a Budai Nagy Antal - Mátyás Király utca térsége nem igényli a plusz viszonylatot. A Veres Péter utcát nem tudom, csak azt, hogy elég sokat kerül a busz miatta.
Szerintem a megszüntetés vagy a teljes újragondolás lenne a legjobb a viszonylatnak. Ugyanez igaz a 23(Y)-ra is.
Egyetértek, a 2-es villamos átadása óta a Doberdó utca "haldoklik", de lehet, inkább a 28-as megszüntetése óta. 31-32-es már nincs, a többi útvonalat pedig eléggé eltolták. 23-23Y tényleg elég feleslegesnek tűnik, de még mindig jobb mint a Sámsoni út - Nagy Lajos Király tér útvonal.
Egyébként én még a Lahner utcás 15Y-t is megszüntetném. Helyette járjon normálisan a 41Y, és a 15Y is mehetne a Széna térre, csak ellenkező irányban megkerülve azt (mint a 18-18Y)
A jelenlegi 11-es sima meghosszabbítása azért is baromság, szerintem, mert így is nagyon gyenge a kihasználtság. Ha kiviszik a Nagyállomásra azzal csak annyit érnek el, hogy a Nagyállomás (Borzán Gáspár között lesz kihasználtság), utána a régi szakasz ugyanolyan kihasználatlan lesz. És ezen szerintem a Budai Nagy Antal utcán való vezetés se javítana sokat. Egyszerűen a 19-es mellett semmi értelme nincs a viszonylatnak a Sámsoni úton, a 15-ös mellett a Borzán Gáspáron, és a 23Y, meg a 25(Y) mellett a Veres Péter és a Budai utcákon. Szerintem a megszüntetés vagy a teljes újragondolás lenne a legjobb a viszonylatnak. Ugyanez igaz a 23(Y)-ra is.
Egy órán belül teljesíthető lenne csúcsidőn kívül, pláne, ha a Bartók Béla utca - Pesti utca csomópontban elkészülne a jobbra kanyarodó sáv. Sőt, a Monostorpályi úton a Nagyállomás kevesebb idő, mint Pacra kimenni. De eleve kár a Nagyállomásig hosszabbítani bármit is, amíg el nem készül az intermodális központ.
De én azt is megvizsgálnám, kell-e a Veres Péter utcai kitérő, vagy mehetne rövidebb útvonalon, a Budai Nagy Antal utcán keresztül. Pláne, hogy a Doberdó és a Veres Péter utcák között ott a 23Y.
A tegnapi "kamionnak hajtó" villamos esetéhez mit szóltok? :D
Adok rá pár százalék esélyt, hogy tényleg úgy jött ki az ívből a villamos, hogy pont belelógott az utánfutó, de akkor se hinném, hogy a villamosvezető lenne a hibás, hiszen a kamion ment bele úgy a kereszteződésbe hogy nem tudott áthaladni, így tulajdonképpen akadályozta a forgalmat.