Nem hiszek neked hogy nem mukodott a kezmoso es a te reklamalasodra javitottak meg. Az egesz hozzaszolasod, reklamalasod stilusa egyszeruen hidegrazo hogy ilyen alakok is vannak es persze viszik a magyarok hiret hogy mifelek. Mivel itt lennt azt irtad valahol hogy csak este mehetsz a szallasodra azert kivansz bekoltozni a McDonaldhoz mar ez is mond valamit. Nemhogy megkoszonned hogy elturnek ott/ latod ez nem kotelesseguk/ az etkezesi idon kivul, meg kavarsz is amig hivatalosan ki nem fognak dobni az etkezesi ido utan, eleg ha ok is utananeznek hogy mi a szabaly, kiteszik a tablat hogy 30 perc es mehetsz a fenebe, veled egyutt az a sok normalis szerencsetlen turista aki ott megpihent es orult neki hogy maradhat idon tul. Nekik teszel be, es persze meg az is eszembe jutott hogy netan arrafele ha keresnek egy dolgozot es netan magyar jelentkezik miattad nem veszik fel. Mert hogy ezek ilyenek.......Gondold at jol hogy mi ez a mindent nekem stilus, mindenki mas le van.....Az elet mas teruleten is gondok lesznek miatta az eletedben. Itt mar irtak hogy a Mall-okban tudsz internetezni, menj oda.....
Nem rosszbol irtam, ne ugy vedd, kicsit vizsgald at a stilusodat, nemcsak magadnak teszel rosszat hanem masnak is.
Elkertem Lajos baratomtol a jelszavat, mert ma reggel tudtam meg tole hogy az erdekemben tett lepeseket itt a forumon. Nem kertem meg ra csak panaszkodtam neki a helyzetrol.
eloszor is megkoszonnem joszandeku hozzaszolasod.
Meg nem jartam az ugy vegere, de elmondom hogy is allok az uggyel kapcsolatban.
Megtudtam, hogy harom kategoria van a McDonald s nal A, B ,C
Ezek uzlztnagysag es mas egyeb altalam nem ismert tenyezok alapjan torteno besorolasok reven kerulnek kiosztasra.
Az a-ban es a B-ben az internetszolgaltatas kotelezo.
Igy az altalam latogatottban is az. Benne van az arban. KOTELEZO szolgakltatas mert a frensajz rendszer eloirja: elnezes, ezt a szot angolul nem tudom leirni.
Most mennem kell de nem sokara visszajovok es elmondom mi tortent meg, mert a kezmosasi lehetoseg elsikkasztasa miat is reklamaltam
Usaban lakom, van nemi ralatasom a McDonald dolgaira. Igen, van internet szolgaltatasa de nem mindenutt es ezert reklamalas nincs es nem lehet mert szivessegbol adjak, nem kotelezo. De legfokeppen reklamalni, sot fenyegetozni bejelentesekkel nem lehet, igazabol azt hiszem hogy teljesen meghokkentened a vezetoseget hogy ilyen pimasz fogyasztot meg nem is lattak! Itt! Mert hogy kulfoldon hogy van azt nem tudom,/ valoszinu hogy ugy mint itt/, de itt nem azert van a McDonald hogy az emberek bekoltozzenek a gepeikkel orakra, elfoglaljak a helyet, akkor sem ha megveszik az etelt. A fogyasztasi ido 30 perc, sok helyen ki van irva, utana felszolithatnak a tavozasra, a gyakorlatban hagynak hogy egyel, lopd az idot, internetezz ha mar ez a szived vagya de ha felkernek akkor menned kell, a reklamalas meg egyenesen elkepeszto lenne hogy mi az hogy nincs internet! Azert viszont reklamalhat a baratod hogy a tobbi McDonald koszos, erre latod harap az amerikai kozpont mert a vilag barmelyik helyen kotelezik az etkezde vezetoseget az abszolut tisztasagra. De az hogy zaj volt, meg etelszag azokon a helyeken, hat ez a masik amit ha idejelentene barmi vendeg hat mondhatom az lenne az ev szenzacioja a fo irodan, legendakent emlegetnek hogy volt egy alak aki elvarta hogy csond legyen / hehehe/, hogy ne legyen burgerszag/ hehehehe/ es hogy arabok meg mindenfele alakok jarnak oda enni es nem csak a kivalasztottak , ez lenne a legnagyobb hahaha! Mond meg a baratodnak hogy az istenert, ne jarassa mar le a magyarokat ilyesmivel, az ember az orszagat kepviseli kulfoldon, es ne kovetelozzon az ingyen dolgokert amik mashol sem jarnak egy ido utan, lam csak irtad hogy eltanacsoltak a kocsmakbol. Elnezest de kifejezetten szarragonak tunik, neki minden jar!
- A McDo ad egy internetszolgàltatàst a fogyasztoinak..... Ami ugye, miért is lenne KÖTELEZÖ SZOLGALTATAS ?????????
- Nem mûxik..... és ??? Ha nem tetszik, menj màshovà, ugysem fogyasztasz (vagy ha fogyasztasz is.....)
- Külfôldi vagy, és KÖVETELÖZÖL ????? Te hogy viszonyulnàl egy Balkànihoz otthon ?????
- Fogyasztovédelmet felejtsd el, mert igaz, hogy nagyon kompetensek tudnak lenni kûlömbözô bizarabbnàl-bizarabb ûgyekben, de Egy Amerikai mammutvàllalattal nem fognak ujat huzni egy "idegen" internet hozzàférése miatt.... (ha esetlg egy fizetös szolgàltatàsrol lenne szo, akkor biztos, hogy még kàrtéritést is kapna embered, de mivel egy ingyen wi-fi röl beszélünk....)
- Amugy szabad wi-fi hàlozatok vannak szinte minden gyorsétterem, olcso hotel, szorakozohelyek, bevàsàrlo kôzpontok ban és kôrnyékén.... Egy "plàza" àlltalàban este 10 H 00-ig nyitva is van, és az isten sem kérdezi, hogy miért netezel ott kôzépen....
Szevasztok! Kicsi de annál kellemetlenebb problémával fordulok hozzátok. Egy barátom mesélte illetve panaszkodta el a dolgot, és én nem tudtam tanácsot adni neki. Hátha ti tudtok Időnként Franciaországba kell mennie, úgy 4-5 alkalommal évente, de csak rövid időre, úgy 1-3 napra. A programja elég szellős és nem nagyon akar a városban szaladgálni. Főleg este több őrára szüksége volna internet hozzáférésre. Odahaza van neki internet előfizetése. Kábeles, de azt értelem szerűen nem tudja maga után húzni. Egy ideg internet szolgáltató boltocskákat látogatott, de aztán beleunt a koszos fűtetlen arab boltocskákba, meg a különböző nyitvatartási problémákba. Időnként meg a gépekre is várni kellett. Feltöltős kártyát nem akart venni,mert horroros 2 eurós /h árak jöttek ki költségként. Előfizetni nem kart mert lakhelye nincs és különben is keveset tartózkodik ott. Aztán vett egy laptopot és beült különböző kocsmákba hogy elüsse az időt. Egy két helyen eltanácsolták azzal,hogy a hely nem internet kávézó. Az 1-3 pohár sör nem volt elég hogy megtürjék. Ami a legjobb megoldás volt neki, talált egy McDonalds éttermet ami minden igényét kielégitette. Közel volt, tiszta volt, tágas,kellemes. Télen meleg,nyáron hűvös. Még a WC-vel sem volt gond. Fogyasztott is, nem is zargatták. Több MCDonalds –ba is volt már de mindegyikkel volt valami gond. Koszos volt, tele volt arabbal meg mindenféle zűrös alakokkal, zaj volt, ételszag volt, nem volt konnektor stb. A lakhelyéhez legközelebb eső MCDonalds viszont minden szempontból tökéletes volt. Annyi biztos, hogy nem volt sok gépes fickó, tehát nem lehetett az a gond hogy beülnek a vendégek és elfoglalják a helyeket és nem tudnak leülni a többiek.
Sajnos csak volt jó hely…
Űgy kb. 8 hónapja váratlanul szakadozni kezdett a hálózat, és belassult. Reklamáltak többen is, és nem történt sokáig semmi. Majd megjavult, de rövid idővel utána, immár 6 hónapja Végleg eltünt a hálózat. Nem is látható a vezeték nélküli Hálózatok listáján.
Egy ideig reklamálgatott a managernél, de mindig megdumálták valahogy, és megigérték hogy megjavtják. Aztán beleunt és irt egy panaszlevelet a McDonalds France-hoz. A tértivevény kb 25 napja visszatért magyarországra. Tegnap érkezett újra Párizsba és izgatottan ment kedvenc heyére, ahol meleg van, tisztaság és minden amit máshol nem talál. Internet kapcsolat továbbra sincs. Megpróbált megint reklamálni, hivtkozott a szolgáltatási kötelezettségükre. Az ott dolgozók megint hivtatkoztak, hogy náluk a főnöki szobában működik., biztos a ő gépével van a gond. A géppel nincs gond. Magyarul a képébe hazudtak. Azt mondták, kérdéseére, hogy hol és ki a főnökk, hogy reklamáljon aMCdonalds központjában. (???????!!!!!!!) Az ott dolgozó takaritó szerint is gond van a hálózattal és tudja is a vezetőség. Barátom ragaszkodna a helyhez, mert szálását csak késő este tudja elfoglalni, és nem tud hová menni.
Kérdésem: tényleg kötelező-e az internet kapcsolat biztositása a McDonaldsnak?
Illetve hol reklamáljon ezek után
Van e Franciában fogyasztóvédelem vagy más szervezet amely hajlandó erre az ügyre rárepülni, és a MCDonaldsot megrendszabályozni. Vagy akkor irják ki hogy nincs internet oszt annyi…
Vagy felejtse el, ez egy ilyen ország. Én már mondtam neki, de azt mondta, hogy mennie kell . Én egyébként pesszimista vagyok ….. Ma valakinek elmeséltem az esetet, és azt mondta, hogy olasz és spanyol országok még linkebbek. Még csak annyit hogy legtöbb kocsmába ahová korábban bement azt mondták hogy nincs wifi, de sok helyen nem is tudták mi az. Nálunk meg ahol én lakom még a talponállós pékségben is van, sőt az ajtóra is ki van irva: free wifi, amin persze jót kuncogtam, kissé már túlzásnak érezvén.
Új hozzászóló vagyok itt. Tanácsot szeretnék kérni, hogy miként lehet elfogadható áron csomagot kiküldeni a lányomnak karácsonyra Bretagneba , pontosabban Saint.Brieucba. A posta ár horribilis volt szeptemberben 9kg=16.000!!!!
Nagyon tetszett a kommented, kösyönjük! :) Az apósom is gombászkodik, nem szarvasra megy, csak erdei finomságokra, nem is keresetéért, de kisnyugdíjasként van, amikor a napi betevőjéért. És kutyákkal bóklászik. Mindig jó érzés kimenni a erdőbe, amikor gombaszezonban látogatunk haza. Szóval a szavaid sok szép emléket hoztak elő, és igen, a legjobb, ha jutyák a munkatársaid. :)
J'habite un coin du vieux Montmartre, mon père rentre saoul tous les soirs, et pour nous nourrire tous les quatres, ma pauvre mère travaille au lavoir. quand j'suis malade, j'reste à ma fenêtre, j'regarde passer les gens d'ailleurs. quand le jour vient à disparaitre, y'a des choses qui me font un peu peur.
dans ma rue y'a des gens qui s'promènent, j'les entends chuchoter et dans la nuit quand j'm'endore bercée par une rengaine, j'suis soudain réveillée par des cris, des coups de sifflet, des pas qui trainent qui vont qui viennent, puis le silence qui me fait froid dans tout le coeur.
dans ma rue y'a des ombres qui s'promènent, et je tremble et j'ai froid et j'ai peur.
mon père m'a dit un jour : ma fille tu vas pas rester là sans fin, t'es bonne à rien ça c'est de famille faudrait voir à gagner ton pain. les hommes te trouvent plutôt jolie, tu n'auras qu'à partir le soir, y'a bien des femmes qui gagnent leur vie en s'baladant sur le trottoir.
dans ma rue y'a des femmes qui s'promènent, j'les entends fredonner et dans la nuit quand j'm'endore bercée par une rengaine, j'suis soudain réveillée par des cris, des coups de sifflet, des pas qui trainent qui vont qui viennent, puis ce silence qui me fait froid dans tout le coeur.
dans ma rue y'a des femmes qui s'promènent et je tremble et j'ai froid et j'ai peur.
et depuis des semaines et des semaines j'ai plus de maison, j'ai plus d'argent j'sais pas comment les autres s'y prennent, mais j'ai pas pu trouver de client. j'demande l'aumône aux gens qui passent, un morceau de pain, un peu de chaleur. j'ai pourtant pas beaucoup d'audace, maintenant c'est moi qui leur fais peur.
dans ma rue, tous les soirs j'me promène, on m'entend sangloter et dans la nuit quand le vent jette au ciel sa rengaine tout mon corps est glacé par la pluie. et j'en peux plus, j'attends qu'enfaite que le bon Dieu vienne, pour m'inviter à m'réchauffer tout près de lui.
dans ma rue y'a des anges qui m'ammènent, pour toujours mon cauchemar est fini.
brrr...??? akkor nem kéne egy temperamentumos brazil no? ;-) na és egy magyar? ;-)
hasonloban volt része az èn dràga, gyonyoruséges, otthon hagyott kocsimnak is :-(
a csalàdi cégre (autokolcsonzo) biztam, hogy adjàk ki, termeljen nèmi Forintot bla, bla, bla... egy megcsalt vagy meg nem csalt holgyemèny, aki èpp vàlofélben volt kedves uràtol, ki is bèrelte ongyilkossàgi szàndékkal :-( egy vasuti feluljàron vàrta a vonat èrkezését, hogy megfelelo idoben a mèlybe vethesse magàt frissen bérelt "tàrsàval"... annyi hiba csuszott csupàn a szàmitàsokba, hogy a kocsi nem a sinekre zuhant, hanem mellè. igy aztàn hiàba jott az a frànya vonat. "hosunk" sérulèsek nèlkul meguszta a kalandot, csak az èn dràga, gyonyoruséges, szeretett autom lett totàlkàros :-(((
a szerencsèsebbek megnèzhettèk a Fokusz cimu musorban.
szivesen segitenèk, de sajna ilyen jellegu ismeretséggel nem rendelkezem. de azért felvetem a témàt a francia baràtoknak, sosem lehet tudni :-) talàn ismer vki vkit.
elkèpzeltem a melod... jàrod az erdot egy vagy tobb kutyussal, korulotted madarak csiripelnek, a fàk, az avar illata... ez a része mindenkèpp irigylèsre mèlto. a kutyàid, akik olyannak fogadnak el és szeretnek, amilyen vagy, akik soha nem hazudnak se a szemedbe, se a hàtad mogott nem kennek ossze sz... al , max. az ovèkbe itt ott te belelèpsz :-))), akiknek orom minden perc, amit veled tolthetnek, és bàr tudjàk, hogy komoly részuk van a munkàban, nekik ez inkàbb boldog jàték veled, a csudarejtélyes erdoben...
persze sejtem èn, hogy ez csak a rozsaszinen naiv tundérmesés része a munkàdnak, de azért mindenkèpp boldogabb ember lehetsz, hogy kutyàk a munkatàrsaid :-)))
ez Magyarorszàgra is igaz, ott is tobb lesz lassan egy bizonyos nàciobol, mint a fehér-magyarbol. (ezzel nem akarok senkit se minositeni!!!, mert ha korulnèzek a magyarorszàgi ismeroseim, kollegàim kozott, akkor ez megint csak olyan dolog ami àltalàban igaz, sablon... olyasmi, mint a konfekcio mèret, itt bo, ott szuk...) .
tolem aztàn kovetheti mindenki a sajàt maga àltal vàlasztott vallàst, csak ne legyen vakbuzgo, ettol elvakultan ostoba és eroszakos. mert a veszèly talàn èpp ebben rejlik :-(
hàny szàz éve is indulnak hadjàratok, olik egymàst emberek halomra a vilàg minden tàjàn, minden féle vallàsra, Istenre hivatkozva?
hàààt, ha egyszer mindenfelè ebbe botlok ;-) abbol aztàn van dogivel. és az olvasottak alapjàn sokan màr egy ilyen melo megszerzésétol is boldogok lennènek :-P na meg vhol el kell kezdeni.
az igazàn jo àllàsokhoz meg igazàn jo kvalitàs, referencia, esetleg ismeretség is kell... minimum perfect francia nyelvtudàs + olasz & / vagy angol & / vagy orosz & / vagy spanyol, stb.
Szerintez ez egy olyan "külônleges" munkakôr, amivel az itteni magyarok nem minden nap talàlkoznak !
Viszont, ha esetleg valamelyikûnk segitségével összedobsz egy àllàshirdetést FRANCIAUL, és felrakod a tôbbszàz àllàshirdetö topic-ra, akkor lehet, hogy jutsz is valamire !
Enézést kérek attól aki már olvasta , de megpróbálkozok mégegyszer !
Hátha valaki a segítségemre tud lenni , természetesen nem kívánom ingyen !
Szarvasgombász vagyok , jól képzett kutyákkal , nagy tapasztalattal rendelkezem .
Dél Francia területen szeretnék dolgozni , mint bérszedő . Kinek van ötlete ? Szivesen fizetnék érte , vagy akár kutyát is biztosítok annak aki szeretne velem dolgozni , és van valami Triffla ültetvényes kapcsolata !
Na de arra kiváncsi lennék hogy miként sikálja el havonta ezt az 1800 eurot a munkaadó? Oké a járulék, na de a többit? Szeretné itt az ilyen munkaadót az adóhatóság:-)
"Tény, hogy nagy a rászorúltság, de ez nagy szemétség!"
- Még egy nagyon fontos dolgot elfelejtettél : MAGYAR HIRDETÖ keres MAGYAR embert a munkàra, egyszoval a sajàt fajtàjàt akarja csicskàztatni !!!!!!!!!!
Igen, ez igaz, na de ha bruttó 9,40 euroval számolunk az 11,5 óra napi munkával 108 euro brutto. Azért egy kicsit sok a napi 2x meleg étkezésért és egy 2-3 fős szoba használatért a rezsivel és a járulékokért levonni 78 eurot, naponta. Az a heti 6 munkanap mellett 1872 euro! 1872 euroból rengeteg kaját és nem szobát, hanem lakást és rezsit lehet fizetni és a járulék sem olyan magas itt!
Szerintem ebben egyetérthetünk:-)
Tény, hogy nagy a rászorúltság, de ez nagy szemétség!
Eszemben sem jutott kritizálni a topiktársat, aki kitette a hirdetést, félre ne értsetek. A kritika az állást felkínálónak szólt!