Sziasztok lányok! Tegnap volz 7 hetes a babám, és most elkezdtem vérezni. Fájni nenm fáj (az elmúlt 2 nap a fejem fájt olyan idegesítően), nem is sok, élénkpiros, szóval nem olyan, mint a gyermekágyi folyás volt (aminek kb. 3 hete nyoma sincs). Lehet, hogy ez már a menstruáció? Azt hittem, az még nem jön, mert szoptatok. A hathetes vizsgálatra (kicsit későn) jövő kedden megyek. Szerintetek ez OK?
A védőnők is mennyire különböznek, nekem épp védőnéni javasolt napi egy evőkanál szilvalekvárt, mondván az nem okoz görcsöt , és sok sok sok folyadékot...nem is volt bajom tőle hála égnek. Aztán a 20. hét után megszüntek az ilyen gondjaim. Kitartás!! A barátnőd szerencsésebb ilyen szempontból , minden terhesség más és más könnyebb vagy nehezebb , és hogy milyen "tüneteket produkálunk "az nagyban mázli kérdése is szerintem. Sógornőm is néz nagy boci szemekkel amikor hallja tőlem hogy ez meg az volt , mert neki semmi de semmi gondja nem volt:))
Nem lehet,hogy a magzatvédö vitamintol van?nekem az elevittől volt,ettől a hippnatáltol nics.sok folyadékot igyál,meg ha néha van nálam is,akkor glicerines kup segit.rostos ételeket egyél.buzakorpa tabletta jo .
nekem az aszaltszilvale nagyon bejott, az elozo terhessegemnel vegig ittam minden reggel egy poharral, de mar most is bevetettem parszor. Raadasul biot veszek belole, igy tuti termeszetes :)
Még csak 17. hetes. Nem a görcsökkel van gondom, hanem a szorulással. Néha az kegyetlen. És a védőnő azért nem javasol sem lekvárt, sem folyadékot, sem kapszulát erre, nehogy attól legyenek görcseim. Egyébként nincsenek. De hála az égnek látom hogy ez nem csak nálam gond, mert a kolléganőm is babát vár, 2 héttel idősebb nálam, de neki semmi ilyen problémái nincsenek.
Medencémnél nem fért át, de szerintem csak ráirták a záróra, h ez volt... szerintem a lánykám még pár napot ráhúzott volna, ez egyébként 40+3nál volt, tehát pl ez nálam megint előjöhet, vagyis ez nem változik, mm a testem... (egyéként burkot repesztettek, de még nem tágultam, szal sztem megsiettették... de hosszú sztori) Sok sikert, és a legjobbakat! :-)
Sway: Szerintem a védőnők tisztában vannak vele hogy a hormonok ilyenkor fura dolgokat produkálnak , és nem hinném hogy sokáig emlékeznének egy egy konfliktusra!! A 36. hétig én is türelmetlen, sőt igazán dilis voltam ha valamit sérelmesnek véltem....a 36. héttől meg egészen mostanáig tiszta érzelgős vagyok , van hogy csak ok nélkül elbőgöm magam ...hát nem is tudom melyik a jobb időszak:)))))
Bocs a kérdésért, de mit takart az a relatív téraránytalanság??? El is magyarázták vagy csak ennyit mondtak?? Tudod az első babám lesz és egy hetem van vissza ,(illetve, a kiírás egy hét még, de a baba dönt!) és most minden érdekel :)
Nekem az első sajnos császár volt, relativ téraránytalanság miatt, de a másodikat nagyon szeretném megszülni természetes úton, ugy ahogy az elsőt is szerettem volna. Dokija válogatja, ki mit enged stb. Én dokim azt mondta h a 40. hét után várnak egy hetet vagy 5-6 napot, ha jól emlékszem aztán befektetnek 3 napig, ha addig se lesz semmi, inditanak. A heget meg vajúdás közben figyelik, és ha baj van akkor rögtön kiveszik... (Bp,Bajcsy korház)
bocsi, hogy csak most válaszolok, mert szabin voltunk pár napot. Szóval nálunk mind az első, mind a második természetes szülésnek indult, csak sajnos nem akart haladni. Az elsővel huszonx, a másodikkal közel 30 órát vajúdtam, mire a doki feladta és a császár mellett döntött (30 óra után volt 4cm a tágulás). A végén már úgy éreztem, hogy ő jobban harcol azért, hogy természetes szülés legyen, mint én. Egyébként azt mondta, hogy akár még a harmadik is lehetne természetes szülés két császár után, ha nem rólam lenne szó, vagyis ha az első két szülés olyan indok miatt végződött volna császárral, ami a harmadik szülés gyors lefolyását engedné (pl. nyakra tekeredett köldökzsinór, elsőre faros baba, stb.), mert nálam már azért nem várnak sokáig, nehogy az előző vágásokkal gond legyen a hosszú vajúdás miatt.
Szóval a döntés a dokin múlik, van aki császár után már nem enged mást, és mint látod, van aki kettő császár után is elméletileg engedi a természetes szülést. Kívánom neked, hogy sikerüljön, mert biztosan feledhetetlen élmény!
hány hetes vagy?elején elég néha pezsgötabletta ha görcsölgetsz néha,a terhesvitaminazt ne hagyd ki,az kell!aszalt szilva,meg szöllö,abba sok a cukor,nehogy teis cukros legyél.emésztésre még a buzakorpa tablette jött be nálam,segit az emésztésben.minden nap 4-5szemet belehet venni,ez csak rost.
Hipp natal,ez terhességi vitamin,mint az elevit,meg a femibion csak nem kapszulába van,hanem folyadék,és nem okoz szorulást nálam.valszeg,azért jobb miota szeded a femibiont,mert van benne magnézium,ami segit,hogy ne legyen görcseid,ahogy a méhed növekszik.magnézium pezsgőtabláttát probáld meg ha görcsölgetsz.lehet emésztési görcseid vannak?arra én néha espumisant szoktam bevenni,mert nem jönnek a szelek nálam,és akkor rendebe jövök.én a szöllötöl amugyis hasfájos vagyok,szilva biztos jo az emésztésre,vagy szilvalekvár,szilvalé...
barátnőm csak akkor vesz be magnéziumot,ha méhe feszül és görcsölget,én végig szedem,de pezsgőtabbletta is jo.napi 3szor lehet nyugodtan.terhességnél amugyis lelassul az emésztés.lassabb folyamat.
Szia cunka! Az én védőnőm nem javasolt semmit, nehogy alhasi görcseim legyenek, majd egy kicsit később. Aszalt szilvát és szőlőt mondott egyenlőre, de már a könyökömön jönnek ki. Bár mióta nem elevitet hanem femibiont szedek valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal. Ez hipp natál nem okoz semmilyen görcsöt?
Mért pont kalciumot akarsz szedni?elég egyoldalu.nemcsak kalciumra van szükség.én azelevitet keztem el szedni,ami nagy szorulásokat okozott.védőnőm tanácsolta a HIPP NATÁLT.ez folyadék,mint egy gyümölcslé,napi egy korty kell belöle,és minden benne van ami kell.vérképem tökéletes töle,pedig gyümölcsöt egyáltalán nem eszek,mert sok a savam,mostmeg a cukromis magas,még kevesebb féle kaját ehetek,igy a táplálkozásom elég szegényes.mindenképp magzatvédöt szedjél.pluszba lehet magnéziumot magne b 6-ot,vagy panangint.de ezt inkább beszéld meg dokiddal.üdv
Nálunk két védőnő van,de csak az egyikhez tartozok,mert lakcim szerint van az elosztásuk.nem tudom,hogy akarsz e hozzá járni?!ha igen,akkor elnézést kérsz a multkoriért,és legfeljebb azt mondod,hogy siettél valahova azért voltál türelmetlen,vagy más lacimet intézel ,és akkor máshoz tartozol,de az nem biztos,hogy szülés után kimegy az eredeti lakcimedre.annak azért járjál utánna,mert én ugy tudom, hogy terhesség alatt 4-5ször megkell jelenni ahoz hogy kapd majd a szülésisegélyt,meg orvosnál is megjelenés kötelező.ha sehova nem mész azthiszem nem jár akkor.nekem sok tanácsot adott már,én szeretek hozzá járni.
Harmadéves pszichológushallgató vagyok az ELTE-n és készülő tanulmányomhoz keresek egészséges terhes nőket, akik a 30-35. hét között vannak, és szívesen részt vennének egy interjún, ami a terhességük alatti élményeikről szól. A terheseket érő kommunikációs hatásokra vagyunk kíváncsiak, tehát, hogy kire milyen hatással vannak a terheseknek szóló "üzenetek"(pl. a védőnőnél, terhesrendelésen, ismertetőfüzetekben, könyvekben, stb.).
További részletekért keressenek nyugodtan! veronika.keki@gmail.com
Ha lehet kicsit pletykálkodni, hírt hozni , akkor a következő idézetet az Optisból másoltam !! Itt is nagy nagy gratula nekik!!
"Coriella férje vagyok! Most csak néhány szóban: ma 0óra 2 perckor megszületett Peti! 3.56 kg, 51 cm és EGÉSZSÉGES! :-)))) Baba,mama jól van! Bővebben majd az anyuka tájékoztat titeket, ha már itthon lesznek! Továbbbi szép napot és sok sikert mindenkinek!"
Az nem kifejezés, hogy mennyire hormonális vagyok. Bármennyire igyekszem, nagyon nehéz "lenyelni" dolgokat... Néha úgy érzem, hogy az egész világ ellenem van, ami nyilván abszurdum, de az érzékszerveim megcsalnak. Minden egyes apró szurka-piszka rettenetesen tud fájni. A terhesség nem mindig fenékig tejfel. :)
Hát ez tényleg a te hülyeséged :-) Rendelési időben hívjad fel időpontért, akkor odamész egy lemondó nyilatkozattal együtt, és a kiskönyv megkapása után a kezébe nyomod. :-) És ne hagyd, hogy a hormonjaid uralkodjanak rajtad. :-)
Nem, nem titok, igazából ez az én hülyeségem, elszakadt a cérna.
Minden kedden 10-től 12-ig van félfogadás, én odamentem negyed tizenegyre.
Előttem voltak hárman, ebből 1 bent volt amikor jöttem, a másik elég gyorsan bement és kijött. Azt hittem én következem, de akkor megjelent a 3. anyuka, aki azt modnta, hogy most ő következik, mivel a barátnője foglalta neki a helyet. Tényleg ült ott egy lány, de egy kukkot nem szólt senkinek. Nem kekeckedtem velük, mert kisgyermekkel voltak és a terhes anyukának nagyobb volt a hasa mint nekem.
Szóval bement és bent volt már 40 perce, amikor ránéztem az órára és láttam, hogy
15 perc van még a "rendelésből". Utánam voltak még 3-an.
Gondoltam egyet és bekopogtam, na ez hiba volt. Következett egy kellemetlen párbeszéd Dr.XY védőnővel arról, hogy várjam ki a soromat és egyáltalán mit képzelek, miért zavarom kopogással amikor új embert vesz fel. Mondom én is új ember volnék, nekem is ennyi ideig fog tartani, mert akkor bent leszünk du 1-ig és még vannak rajtam kívül 3-an. Becsukta az ajtót, én meg inkább eljöttem.
Ez miatt nem hiszem, hogy panaszt tudnék tenni, mert úgyis én leszek a hibás illetve balga módon azt gondoltam, hogy esetleg kérhetek másik védőnőt, de úgy látom, hogy nem egyszerű a helyzet.
Kiskönyvet köteles kiadni, de azon túl nyilatkozatban lemondhatsz a védőnői szolgálatról, és akkor a továbbiakban nincs kapcsolatod vele, a gyerekorvos ellátja majd szükség szerint az újszülöttet. Ha nem hajlandó kiadni a kiskönyvedet, akkor a kerületi vezetőnél tegyél panaszt, _és_ mondjál le a további szolgálatról. Egyébként min vesztél össze vele, ha nem titok?
Próbálj meg valahogy dűlőre jutni vele, mert ha hazaviszed a babádat, akkor úgyis ő fog kimenni, mert az a védőnő illetékes, ahová hazaviszed a babádat. Ha úgy érzed, hogy valamiért nagyon bántó volt, és neked van igazad, akkor minden kerületben van vezető védőnő, nála panaszt tudsz tenni és kérheted, hogy hagy kerülj emiatt másik védőnőhöz, mert benned már megrendült iránta a bizalom és nem hiszed, hogy helyre tudna állni. Arra gondolj viszont, hogy ha bepanaszolod, akkor a másik esetleg lehet, hogy nem éppen kedvesen fog hozzád állni (persze az is lehet, hogy nem te leszel az első akinek gondja volt vele és éppen ezt várják) S.
elviekben csak megalapozott ok miatt lehet más védőnőt kérni, de ha esetleg van egy ideiglenes lakcímed bejelentve, ahhoz a védőnőhöz is mehetsz. Én ahhoz járok.
Üdv tojáshercegnő, nem szedsz semmilyen más vitamint? Ha szedsz mást, érdemes legalább a védőnőt megérdeklődni róla, szerintem ő is tud majd valamit mondani.