Még nem,de szerintem nem bonyolultabb mint bármi mást vetni.Én mondjuk egyből egyesével vetném kis cserépbe, így később nem sérül annyira a gyökere.Na meg mint másnál is csak nedves legyen a föld és ne vizes.
Hello!Látom még csigád is van:-)Ilyen az én Penny-s banánom is.A musám ugy néz ki botritiszes,najd du. elszaladok venni valami vegyilötyit.Nekem eddig a Tescos zöldnövényes virágtáp volt a legjobb,de most csak virágzóhoz van a félegyháziba.
Nem nyolc éves. Télen el szokott pusztulni az "öreg banán", tavasszal pedig kihajtanak a banánsarjak. Ősszel, fagyok előtt visszavágom, letakarom és tavasszal, ha el nem fagy, kihajt. A lakásban is szoktam egy banánt átteleltetni, hátha a kinti elfagy.
Sziasztok! Nekem nyolc éve van fagytűrő banánom. A nevét ne kérdezzétek, mert nem tudom! Az első sarjat ajándékba kaptam, név nélkül. Képet most nem tudok feltenni róla, de rajta vagyok.
Én egy hónapja ültettem el a sikk.magokat.Ugyanúgy kell teleltetni mint a basjoot.A hétvégén Várvölgyön voltam és ott láttam az egyik kertben nagyra nőtt banán fákat.Remélem jövőre azért már az enyém is szebb lesz.Ja és még musa velutinát is ültettem.Ma pedig ajándékba kaptam utazók pálmáját is.
Az enyémet de.9-től kb naplementéig, úgyhogy kapja bőven.Múlt 7végén jöttünk át Iregszemcsén és egy ház előkertjében láttam egy kis musa ligetet.Nagyon állatul nézett ki!Azt esetleg tudja-e valaki hogy a musa sikk. az mennyire télálló?Olvastam valahol róla és azt írták takarás mellett az.
Itt az a legnagyobb baj hogy nincs kialakulva az a trend,mint a többi topicban hogy segítik egymást a beirkálók tanácsokkal és észrevételekkel,hanem egyeseknek (akinek inge.....)csak az a fontos téma,ami az övé....mindenbe belekapok,mindenben okos vagyok....Bocs,ha valakit megbántottam!A ti musáitok mennyire csípik az erős napot?
Szia. Az én musa basjoom is egy hét alatt majdnem két levelet nevel ki.Az utólsó levele 50cm-es.Én azt hiszem meglehetek vele elégedve.Egyébként igazad van,tényleg pangós jelenleg ez a topik.
Sziasztok!Még új vagyok itt,de már régóta nézelődök.Jó lenne ez a topic,ha nem lenne ilyen pangós....Ja egyébként a Musa basjoo abszolut de nem a kötött talajt kedvli,hanem a laza szerkezetűt!!Nálam a példa: 1 hét alatt 2 levél (teljesen kifejlődve),de az összes szakirodalom is ezt írja.
Akkor megvan már mi nemteccik a banánodnak, a télálló banán nemszereti a homokos talajt inkább a kötött agyagos talajt szereti. Volt aki virágföldbe ültette a télálló banánját és tönkrement, ha nem mő magasságba a banánod akkor, télire valahonnan szerezz agyagos kerti főldet és abba ültesd majd ha felveszed cserépbe, meglátod majd azt fogja szeretni.
Szia.Mióta megindult,hetente hoz egy levelet úgyhogy ezzel nincs baj.Reggel és este is locsolom,muszáj mert itt nálunk homokos a talaj.Hetente pedig tápoldatozom.