Keresés

Részletes keresés

Ladyb Creative Commons License 2007.03.19 0 0 3098

Szó sincs passzivitásról, csupán arra bátorkodtam rámutatni, hogy a hülyeségeken, a pitiáner, mondvacsinált ellentéteken való acsarkodás nem visz semerre.

Felejtsük el gyf-t és ov-t, egymás szapulását, és együtt, mindenki, csináljunk egy békés, szinte hangtalan tüntetést, központi téma: tisztelt politikusok, hogy is van az, hogy ti nem vagytok elszámoltathatóak?

Mert itt van minden bajnak gyökere. Kapjanak már kicsit észbe, hogy a politikusság nem egyenlő az úrhatnám kiskirálykodással.

De amíg a nép azzal van elfoglalva, hogy pógárai egymás haját tépik, addig a politikusok (akik mindezt kiprovokálták) röhögnek a markukba, az ország meg szép csendben először stagnálni kezd, majd lemarad.

Ladybird

Előzmény: Árpi (3095)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3097
Pedig előbb-utóbb ki kéne egyeznünk, s a jövőnk érdekében közösen tennünk. Az nem megoldás, hogy fejünket a homokba dugjuk, s nem törődünk semmivel, mert tényleg ez az egy hazánk van, s közösen kellene azt rendbe hoznunk.
Már többször leírtam, nem ragaszkodom a Gyurcsány személyéhez, de ahhoz igen, hogy ha bukik, rántsa magával a másikat, az Orbánt is, úgy gondolom, csak kettejük távoztával nyílik lehetőség a kiegyezésre.
Azután egy nagykoalát is el tudok képzelni.
Persze, kisebb államot, kisebb parlamentet, több (jó) törvényt, társadalmi vitákat és társadalmi konszenzust.
Előzmény: Ladyb (3094)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3096
Árpi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3095
Ezzel csak egyetlen baj van. A passzivitás azért nem megoldás, mert azzal a lopást nem tudod megakadályozni. Mitől változna meg a helyzet, ha rájukhagyjuk, amit csinálnak? És ami a legnagyobb baj: ha eljön a választás, és mindenki higgadt, még mindig nem tudunk mást választani, mert nincs kiből. Akit lehetett, magukhoz vonzottak és korrumpáltak, akit meg nem, azt eltávolították, ellehetetlenítették már, a nagyon kevés kivételtől eltekintve.
Előzmény: Ladyb (3094)
Ladyb Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3094

Köszönöm. :)

De nézd meg, eddig semmi eredménye. Mindenki tovább acsarkodik. Mert a népnek a cirkusz kell, hogy lehessen gyurcsányozni és orbánozni. Ez kell, a cirkusz. Kevesen veszik észre, hogy miközben megy a cirkusz, és mindenki a különböző ideológiák gyártásával és a másik lehülyézésével van elfoglalva, az ország szép lassan lemarad. GOndolkodásmódban, mentálisan.

Most még nem észrevehető, de ha így megy tovább, 10-15 éves távlatban már kőkeményen észrevehető lesz.

Egyszóval, amíg cirkusz van, addig nincs agymunka és produktivitás.  Jó lenne, ha többen észrevennénk ezt.

Ladybird

Előzmény: kígyószisz (3042)
Ladyb Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3093

Értem, amit mondasz, de attól tartok, itt nem arról van szó, hogy melyik párt vezére hatalomvágyóbb, vagy sem. Sztem odáig kéne eljutnunk oszágos szinten, hogy GYF és OV: egyik 19, másik egy híján 20. Egyik sem különb a deákné vásznánál és mindez azért, mert mi hagyjuk nekik ezt.

Magam részéről ott kezdtem az első lépést, hogy most először nem mentem bele ebbe az acsarkodásba, ami itt is folyik. Tedd meg Te is ezt a lépést és akkor már ketten leszünk. Mert akkor politikusainknak egyre nehezebb lesz az oszd meg és uralkodj politikáját játszani.

Lásd, megosztják a nemzetet, az országot, hogy ők büntetlenül, stikában (mind2 oldal, figyelem!), sőt, olykor még nem is stikában elsíbolhassák, ellophassák, eljátszhassák az adófizetők pénzét. Ez a valós probléma és ezt kendőzik el az össznépi cirkusszal.

Ezért nem vagyok hajlandó vitázni és minél többen leszünk, akik nem, annál előbb kerülhet sor a valós problémák megoldására.

Ladybird

Előzmény: deres szádorgó (3027)
rebondo Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3092

Csak úgy magamnak; (értelmezve) "Dankó szive " mit jelent...
Nincs kitűzhető cél-eszköz-vezető konfiguráció.A vezetettek mostmár
megvezetve érzik magukat,a kisember a ködös távolba vesző ígéreteket
közeli "lelkesítő üzenetre" is elcseréli,sodródik...löttyen jobbra-balra.

A magyar nemzeti identitásban mindig igény volt a a különleges azonosító
jegyekre,a magyar "kisember" nem szeret a sor végén kullogni,különösen
nem,ha a fizetést/jövedelmet tekintjük...az itt oly lelkesen emlegetett
munkahelyeket csak elkeseredésében választja...többször emlegettem:
kétésfélmillió közülük a kisárutermelő-gazdálkodó-kereskedő-nyomorgó
létét kell feladja...ez volt az identitása,reménye...Mert csodálatos Pécs és
a tavasz,a fejlődés...% zsebbe,jobbra,balra...minden (!)boros cég megkapta
a támogatást %jobbra ,balra...1.5 milliárd sic! minden kilométeren % zsebbe,
jobbra -balra.

Tudom;érted mit kérdezek,de kérdem újra:Mit kinálsz?Mi a teendő a kritikán
túl?Mit teszel érte?Hogyan ?
Előzmény: deres szádorgó (3087)
Árpi Creative Commons License 2007.03.18 0 0 3091
Nem nézek utána, de tegyük fel, hogy így van. Akkor sem jelent semmit! Ugyanis ha a külföldi tőke (csak úgy mellesleg) levesz mondjuk 300 milliárdnyi terhet az állam válláról, akkor nem is olyan rossz az arány. Hogy hogy veheti le a terhet? Pl. úgy, hogy munkát ad olyanoknak, akiknek amúgy az állam fizetne ki sok-sok munkanélküli segélyt. De végezhet olyan tevékenységet is, ami amúgy az álamnak pénzbe kerülne, így meg nem.
Így lehet az, hogy a konkrétumok csúnyán férevezetik azt, aki nem gondolkodik el rajtuk.
Előzmény: deres szádorgó (3089)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3090
Hazajár a memóriád, szerintem. Úgy tudom, hogy durván túlzó előrejelzésekkel jöttetek, s ezek nagyon nem jöttek be. Most viszont nem fogok emiatt keresgélni  :-)
Előzmény: kígyószisz (3086)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3089

3079

1. Itt (lásd: ÁSZ) a külföldi tőke 200 milliárddal kap többet vissza a költségvetésből, mint amit befizet.

Ez egy konkrét adat. Konkrétabb, mint a foci.

Előzmény: Törölt nick (3080)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3088
Corleone11, az alábbi a 3084-re való válasz volt. Elnézést a malőrért.   :-)
Előzmény: deres szádorgó (3087)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3087
Ne legyen félreértés közöttünk: egyetértünk abban, hogy a "kisember" élni akar, s eszerint választ. Magam - ha tán röviden is - a magyar kormány feladataira céloztam, amelyet - ha minden jól megy - e körben egyszer tán meg is beszélhetnénk...
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3086
Szerinted ki mosta össze a radikálisokat és a Fideszt magát? Elég jól megkülönböztettük mi is itt, már szeptemberben is, ha jól emlékszem, pont Te tiltakoztál azellen, hogy leszélsőjobboztuk a gyújtogatókat, stb. A Fidesz tudomásom szerint nem szélsőjobb. Vagy tévedek?
Akit "összemostunk" itten a radikálisokkal, az az Orbán volt, azaz őt hibáztattuk azért, mert jól átgondolt, de többértelmű beszédével kifejezetten a radikálisokat szítja.

A Tomcat hülyeséget ír, mind a Rogánnak, mind a Kósának sokkal több esze van annál, hogy olyan magatartást tanúsítson, mint amilyet a Nagyvezér szeretne, az egyik hajlandó a Demszkyvel szóbaállni és kölcsönös előnyök esetén együttműködni, a másik pedig miniszterelnöknek nevezte a Gyurcsányt. Ettől még nem értenek egyet ideologice. Az ellenzékiség nem azonos a dacos kisgyermekre jellemző viselkedéssel.
Előzmény: deres szádorgó (3083)
Árpi Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3085
Tomcat és a szellemes korkép. Hm... Érdekes felvetés. Inkább kórképnek mondanám.
Előzmény: deres szádorgó (3083)
Corleone11 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3084

Sajnálom, de szerintem ez az igazság. Ha valakinek megélhetési gondjai vannak, az szinte minden munkát elvállal. Ha nem tudja ellátni a családját, ha attól retteg, hogy nem tudja kifizetni a számlákat és kikapcsolják a villanyt, akkor biztosan elvállal mindent. Teljesen mindegy, hogy mit, mennyi ideig és mennyiért. Nem a hatalom hanga ez, szerintem félreértetted, ez csupán a mindennapok valósága. Kérlek ne magyarázd félre amit írok!

Előzmény: deres szádorgó (3081)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3083
Akár a radikálisok és a fideszesek összemosása okán, akár egy szellemes korkép olvasásáért, de érdemes lehet betérni Tomcat Poloblogjába.
Egy rövid idézet az összemosás ügyében:

"A nemzet új kurvája pedig Rogán Antal, aki elítélte Demszky megdobálását, megtiltotta, hogy az V. kerületi önkormányzat megemlékezésén a szovjet emlékmû bontásáért aláírást gyûjtsenek. Egyébként is lelkesen benyal Demszkynek, ahol lehet. No igen, fõpolgármester akar lenni, és rájött, hogy a sok hülye egy ugyanolyan balfaszt akar, mint Demszky, de olyat, aki nem Demszky. Fogjuk még õt is tojással dobálni, azt hiszem."
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3082
Akkor szoktam vitatni valamit, ha alá tudom támasztani adatokkal. A többinek még utána kell néznem. Véleményem van, de az nem "tudományos" :-)
Melyik befektetőre vonatkozik a 4. pont?
Előzmény: deres szádorgó (3079)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3081

Látod Corleone11, Magad válaszoltál rebondónak, hogy miért is olyan szokatlan hangnemben reagáltam a korábbi beírésodra. Amit most hoztál, az a komprádor hatalom hangja.

Ezt én nem állhatom, már ne is haragudj.

Előzmény: Corleone11 (3077)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3080

Azért reagáltam rá, mert 20.57-kor ismét beidézted.

Ha tudsz jobb munkahelyteremtési alternatívát, vezesd elő. Vagy add el a licencét a hitsorsosaidnak. Biztos konkrétabb, mint a 100%-os foglalkoztatottság igérete.

Ha egy multi kedvezményt kap, az nem más pénzéből megy. Ő akkor is fizet, legfeljebb kevesebbet. De ha ennyit se fizet az jobb? Sajnos nem tilthatjuk meg, hogy oda vigye a pénzét, ahol jobban fial. Sok ország kínál alánk. Lásd Szlovákia az autógyáraknak.

Ha meg pár évig megél pár százezer család, hát nem baj.

Az a jó, ebben az országban a költségvetéshez és makrogazdasághoz is mindenki ért. Mint a focihoz :o(

Előzmény: deres szádorgó (3076)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3079

Egy centit sem engedsz ok nélkül, becsüllek ezért   :-)

Én sem.

Vagyis a vitatott állítás: Az EU-pénzek nagyobb részét globális cégek viszik. (2931)

Ellenben, ha jól láttam, mindezeket nem vitattad (ugyanott):

1. Itt (lásd: ÁSZ) a külföldi tőke 200 milliárddal kap többet vissza a költségvetésből, mint amit befizet.

2. Ez a kormányzat Koppenhágában azt harcolta ki, hogy meghosszabbított távon adhasson adókedvezményt az itt működő külföldi tőkének - a lakosság gondjait enyhítő kedvezményes áfa-kulcsok bevezetését azonban szabotálja.

3. Egy év alatt 6 helyet csúsztunk le a gazdasági versenyképességi listán.

4. A nemzetközi cégek immár úgy teremtenek munkahelyeket, hogy egyszerre húzzák a hazai támogatások, s a romániai még olcsóbb munkaerő előnyeit.

Előzmény: kígyószisz (3075)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3078
A magyar államháztartási, gazdasági, stb. helyzet kulcskérdése a foglalkoztatottság. Gyakorlatilag prioritása van. Ezt most nem fejteném ki bővebben, de rengeteg egyéb tényezővel van összefüggésben, tehát ha az drámaian csökken, akkor végünk van (és akkor tényleg), akkor jön a forintválság.
Ezért nem mindegy, hogy komoly foglalkoztatottságot vállaló befektetők jönnek-e ide, vagy ittmaradnak-e nálunk.
Aki a támogatások magasabb összegéről beszél, nem veszi figyelembe, hogy ezek a befektetők hány embernek fizetnek munkabért, azután mennyi a befizetett tb-járulék, a munkavállalók által befizetett járulék és SzJA, továbbá az ÁFA, mivelhogy a jövedelmükből vásárolnak is.
Corleone11 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3077
Ha a kisember tényleg szegény, akkor nem hiszem, hogy válogatna az állásokban, elfogad bármit. Nem gondolom, hogy érdekelné, hogy milyen gonoszak és ördögiek a multinacionális vállalatok. Ha meg jobb alternatívát akar keresni, majd keres az 1-5 év alatt, vagy után.
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3076

Köszönöm, XANTI, hízik a májam, hogy a 34 órával ezelőtt feladott szövegem a mostani vitánk elterelésének tartod... Ez azért derék előrelátás volna...   ;-)

Kérdezd meg tőlem, hogy a nulla munkával rendelkező vidéki számára pont a mi pénzünkből sokszázmilliárddal dotált multi kell-e 1-5 évre munkahelyteremteni, avagy bízom-e jobb alternatívában.

Hol kedvezményes ÁFA a 20%-os??? Természetesen a be nem vezetett 5 %-os derogációkról beszélek.

A kisember cefet érdektelensége immár a jelenlegi kormány egyetlen esélye.

Előzmény: Törölt nick (3069)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3075
Rosszul, mert az első sem ment le. Lehet tájékozódni a www.nfh.hu honlapon, ott minden megtalálható.
Előzmény: deres szádorgó (3073)
kígyószisz Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3074
Nem ismerték el, mint ahogyan a szakemberek előtt - és azelőtt, akit érdekelt - a helyzet ismert volt. Brüsszel előtt is. Amit állítasz, nem igaz (de nem állítom, hogy Te hazudsz, csak felmondod a leckét)
Előzmény: deres szádorgó (3072)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3073
Rosszul tudom, hogy egy kör már lement, s a következő alapfeltételei pedig közismertek?
Előzmény: kígyószisz (3068)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3072

Aligha elhatárolódás, ha önérdekből (nomeg SZDSZ-es nyomásra) váltották le, s azóta is futtatják (jószolgálati nagykövet vagy mi a bánat címen tartják azóta is).

Már áprilisban kiderült? Nem tagadták le véletlenül az egészet? Nomeg mikor is volt a választás? Akkor épp hányadik hónapja folyt a kampány?

Tudom, hogy kemény debatter vagy, de: rosszul emlékszem, hogy valaki már elismerte, hogy a trükkök százait vetették be az EU félrevezetésére?

Előzmény: kígyószisz (3065)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3071

Az államnak egyedül igazán korrektül a járulékokat befizetők pont a multik. 

Igazán sok város virágzott fel az iparűzési adóból.

Árpi Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3070
Na, kérjed a tényeket, amúgy deresszádorgósan! :o)))
Előzmény: kígyószisz (3068)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.17 0 0 3069

Nagyon ügyes elterelés, de csúsztatások kilógnak.

Kérdezd meg a nulla munkával rendelkező vidékit, ha 1-vagy 5 évre munkát kap , jó-e az neki. Ha fizetik utána a TB-t, nyugdíjat. Vagy inkább dacból ne is legyen még ennyi munkahely se?

Kedvezményes ÁFA: mennyi most: 20 %. Mennyi volt elötte: 25.

A kisembert cefetül nem érdekli a tőke. Neki munkahely kell, fizetés, nyugdíj. (Meg Blikk.).

Előzmény: deres szádorgó (3067)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!