honnan közelítettél? a rácsokon keresztül az utastérből? milyen eszközzel?
gugliztam és olyat találtam, - igaz az egy ford fiesta volt - hogy valahol a lábtér körül meg kell keresni a bejövő csvet és ott wd4-el megfújkodni és jó lesz. de itt nem tudom mit kellene keresni. a középkonzolon a vezérlő csere és fejegység cserék miatt többször szétszedtem azt a részt, de nem vágom hol kellene keresni.
Megnéztem most élőben is, az ajtó belső és oldalsó lemeze is érintett. Műanyagost vagy bontóst is keresnem kell mert a lámpa melletti elválasztó műanyagok is törtek.
A lámpa érdekelne, mert itt a környéken (veszprém) még semmit nem találtam (az opel mondott egy vicces árat és határidőt).
Sziasztok! Olyan problémám van a géppel,hogy induláskor beráz . kuplung lehet vagy mi? Húzni húz a gép .Ha kuplung akkor mibe fájhat egy szett? Kössz a válaszokat!
Ha lámpa kell, szólj, 30000 forint környékén volt, kedvezménnyel. Nekem lakatolás + fényezés olyan 40000 lesz. Ezt talán horpdás kihúzóval is meg lehet oldani, ha az ajtó éle nem sérült.
Ki hogy szereti, én általában figyelembe veszem a technika korlátait is, de nem tartósan, nem hidegen, nem durván, és főleg előtte ismerten rendben lévő állapot utána csinálok ilyet, ezt is csak azért, mert ilyennek is kell lenni, nem lehet mindig csak az alsó végén tanyázni. :D
dízellel is szoktam 1900-as fordulaton, 100 km/h-val, tempomattal menni, ezeknek is leginkább a kicsivel 100 fölötti, 3000-es fordulatos utazás tetszik, 99%-ban ezt is kapják. A 20 éves jogsin már én is túl vagyok, leginkább nyugalomban odaérni szeretek valahova.
A gáz az jó, még új korában gondoltam belerakatom, de akkor nekem 3 év megtérülést jósoltak. Évi 10000 km-t fut, most talán 2 év alatt térülne meg a 250000 forintos beépítés. Csakhogy az már az autó értékének negyede, nem biztos, hogy megérné.
Még soha nem néztem meg egyik autóm nyomatékgörbéjét sem. :) A fordulatmérőt sem nézem, hang alapján váltok, tényleg. Tiltásig talán soha nem pörgettem semmit. Eléggé tatterosan vezetek: off V6 benzines autó most eszik 12,5-13 litert ugyanolyan használatban, ahol a Lacetti 8-8,5 literrel volt el. 20+ év után már nem nagyon változtat vezetési stílust az ember.
Ilyen igénybevétel mellett sok gondod volt a kormozódással, P300-as hibakóddal? Korábban még, mondjuk úgy ideálisan használtam az autót, napi 2x35km vidéken, de ez mostanra már csak a napi munkába járásra korlátozódott 2x9km. De ha 1-2 éven belül asszony is újra dolgozni kezd, akkor viszi az autót és már csak kb 2x5km-t megy, több megállással. Lehet, hogy majd akkor fogom megtudni, hogy mi is az a P300 és a vele járó rángatás. :)
Erre mindig is kíváncsi voltam. Milyen helyzet kívánhatja úgy, hogy tiltásig kell forgatni egy motort? Főleg, ha megnézi az ember egy átlagos benzinmotor nyomaték- és teljesítménygörbéjét.
Én 3 db benzin- gázossal kapcsolatba tudok nyilatkozni, 310-370 és 396 ezer km-eket mentek, persze (pozitív értelemben véve) nagy részét gázzal, mostmár van pár hónapos tapasztalat, ami összességében eléggé pozitív. A szerelő haver borított már szét ilyet 300 ezer környékén, ő is meg volt lepődve, nem volt válla a hengereknek, hónolás látszott, az ő elmondása szerint nincs a motorokkal baj, normálisan használva sokat bírnak, többet is, mint a jobb nevű német motorok..
Én ha úgy kívánja a helyzet, tiltásig forgatom, az alacsonyan felváltáshoz képest ez még mindig a jobbik vége.
Diesel kombi Lacettim van, ami a hideg beköszöntével nehezen indul, és ahogy egyre hidegebb lessz, annál rosszabb. Ha meleg a motor, akkor semmi gond, szinte pöcre indul, ha 1-2 órát parkoltam a hidegbe a meleg motorral, akkor is.
Kérdésem tehát a következő: van e jó okom feltételezni, hogy az izzítással van probléma? 170 ezer km van a kocsiba és elképzelhető, hogy még gyári izzítokkal.
az dugóban állással semmi baj nincs mert üzem meleg tud lenni a motor és tud lenni öntisztulás a használandó fordulatszám tartományhoz ajánlom a nyomaték görbét