Mi manapsag a legjobb ar/teljesitmenyu valasztas otthonra, amator szintre,
gyakorolgatni, stb. egy valamilyen elektromos billentyus hangszerben gondolkodva ?
Elsőre úgy tűnhet, hogy érdemes kompakt modellben gondolkodni, de ha kicsit utánajársz, látható, hogy mire egy normális, erős állványt (urambocsá valamilyen külső hangrendszert is) hozzácsapsz, már ugyanott jársz, mint egy komplett digitális pianino megvásárlásakor.
A 32-es polifónia (ma már főkeg) vicc. A 64 az átlag, de a 128 az általános. Ez marhaságnak hangzik, hiszen az embernek tíz ujja van, de nem így kell számolni. Egyrészt - a komolyabb hangkollekciókban - sokszor egy tényleges hang 2-3 elemi hangból "rakatik össze", ezért egy ilyen "sound"-nál máris elvisz 30-at a 32-ből a tíz ujj. Ha pedig még pedálozik is az ember a zengető pedállal, máris "kimerült a készlet".
Tudom, hogy elsőre talán drágának tűnhet, de - szerintem - bőven jobb ár/teljesítmény aránya van, mint a DGX-530-nak. (Pláne, ha azt is hozzávesszük, hogy a DGX-530 egyáltalán nem megfelelő zongora tanuláshoz. Másra jó. Arra NEM!)
Komolyan mondom várok mindenféle infót vele kapcsolatban (zörög, nem zörög, torzít, fűt, fütyül, világít...), minden szubjektív véleményre kíváncsi vagyok.
Tuti valami távolkeleti noname cucc ez, ami mindenféle saját névvel kerül forgalomba. Mindenesetre megrendeltem, ha megjön, akkor beszámolok. Remélem a jövö héten itt lesz.
Köszi az infót.
Nézegettem a DGX 530 kb egy árban van a Hemingway DP 501-el.
Melyik jobb választás?
A kislányomnak keresek hangszert, zongorázni tanul, azt idáig egy régi Casio szintin nyomta, de az nem billentésérzékeny, meg szerintem egy merénylet a hangja...
szerintem "hangzásokat" - ha az hangszínt jelent - nem tudsz rárakni, csak stílusokat
a 32 hang nem hiszem, hogy nagy gond lenne amíg csak zongorázol (pedál persze megenné gyorsan), max. ha valami jól meghangszerelt midi mellé akarsz még játszani, akkor fogyhat el
Ugy terveztem, hogy yamaha dgx 630 at veszek. De lehet most hogy jó árba hozzá tudnék jutni egy DGX 620 hoz(kb 80e).
Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel gyengébb?
Elsősorban zongorának kéne. De használni szeretném majd az egyébb hangokat is dob stb. aláfestésenek. + gépről raknék rá esetleg plussz hangzásokat (már ha tényleg lehet, mert olvastam ilyet)
Azt olvastam hogy ez csak 32 polyfoniara képes. > Mennyire lesz egy zavaro?
Vegyem meg? vagy inkabb a 630ra szánjak kicsit több pénzt? Esetleg tudtok e mást ajánlani?
Mint írtam, a fejhallgató csatlakoztatásával megszűnik a zúgás, úgyhogy...?
Igen, a vezeték nélkülitől mindenki lebeszél. Most már a csak egyik oldalon zsinórosban gondolkodom..úgy hátha kevesebb tekeredés és stb. játék közbeni zavargás..
A fejhallgatót arra írtam, hogy az üzletben meghallgatni, hogy mekkora az alapzaja egy cuccnak. Abban jobban meghallod, gondolnám nem szól bele az utcazaj annyira.
Drótnélküli fejhallgatót én nem használnék amúgy, szerintem annak is van zaja, és ront a hangminőségen. Amelyik már nem, az meg nagyon drága.
Szia! Ha megfelel egy Hemingway DP-201-es, - kérdezd meg a tanárt, mennyire ítéli zongoraszerűnek - van egy eladó 1 éves gyakorlatilag nem használt (van helyette más) példányom. 126-ért vettem, 90eFt körül gondolnám odaadni, még nem hirdettem sehol, mert egyelőre elfér.
Valamit keversz, mert a Hemingway-ből 3 féle van: 201-es, ez 1 pedálos alap álvánnyal. 501-es ez már komolyabb kasztniban van és 3 pedálos a 701-es hasonló az 501-eshez pár plusz dolog van benne.
A Hemingway DP 501 -est most 150 körül lehet venni az Eldoradó boltban. A 180 ezer forintostól abban különbözik, hogy 1 pedálos, meg egy kicsit gyengébb ahangja. De ha kicsi a lakás szerintem kezdőnek az is megfelel.Nekem a nagyobb van, nem is olyan rossz. (amatőr vagyok)
20 eurot ír ideszállításra, karácsonyi akció keretében. Nem tűnik rossznak, bár az állvány csak opcionális, most ahogy olvasom. Persze a képen azért rajta van :)