Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2285

Rorimark!

Köszönöm. A vakbél azért nem semmi.

Előzmény: Rorimack (2276)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2284

Mikolt!

Nehezen hüvelyezem az írásaid hovatartozását, de nagyon jó a fordítás. A Te vérzési rendellenességeid dolgában írj mailt, hátha sikerül valamit tenni.

Előzmény: Mikolt (2251)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2283

Idike2002!

Azért ne örvendj nagyon, mert az olajos magok és olajok tönkretehetnek. A napraforgó, tökmag, szezámmag. Csak olivát fogyaszthatsz, de szűzolajat és nem főzve...Nem jó még a paradicsom és a retek. Ezen kívül szinte mindent lehet enni. Azonban a gabonákkal vigyázni kell. A rizs a fő eledeled és a tönköly is, ami mindnekinek jó. Még az árpa se jó nektek. A mák se, de ezt nem tudom fejből, de azt hiszem. A gabonák nem a legkönnyebb kaják, mert csak hőkezelve tudjuk fogyasztani. Próbálkoztak hosszú áztatással, de úgy megbuggyan és felfúj. Ez nem jött be. Az én kenyerem kiküszüböli ezeket a problémákat, de ebből se szabad sokat enni.

Előzmény: Törölt nick (2245)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2282
Kösz az infot.
Előzmény: hadd ne (2241)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2281

Hadd ne!!

De tényleg. Annácska menstruációja, mint vezérmotívum... És mit gondoltok a fogamzásgátlóról? HA az ember lánya abbahagyja....? meddig is maradhat el? NNA?

Előzmény: hadd ne (2233)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2280

Hadd ne!

Is. A csimpánznak harcolni kell a kajáért, a bonobó inkább a fa alatt keresgél. Valószínű attól kisebb, mint a vegetariánus csecsemők pl. hogy inkább növényeken él. A szexben sok közeli van az emberrel... A bonobó járása és felegyenesedése nagyon hasonlít az emberére. A térdeit párhuzamosan tartja, míg a csimpi csak széttett lábbal tud járni. Szinte csak kétlábon jár. Van egy filmem, ahol animációval mutatják, hogy a Lucy, akit az első emberi leletnek tekintenek, nem járt olyan egyenesen, mint a bonobók. Nem volt olyan egyenes a gerince. Sokan egyetértenek abban, hogy a bonobó és az ember közös őssel rendelkezik. Ezért fontos az ember táplálkozásásban a gyümölcs, a magok és a csírák, leveles zöldek. Nagyjából a bonobó kajája.

Előzmény: hadd ne (2222)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2279

Tóthika!

Te valószínű soha nem fogod megpróbálni. Pedig rád férne.  Volt már erről szó, de megint leírom: Miért csak az embernél van menopauza? Ne gyertek az ember hosszú életével.

Előzmény: Tóthika (2215)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2278

Tigristomi!

Elmentem a leveledet. Köszönöm a segítséget. A legjobb helyre került a cikk.

Előzmény: tigristomi (2209)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2277

Vik 23!

Feleségem 160 cm körül van és egy terhességét kívéve sohasem volt 50 kiló felett. Miről beszéltek? Ma is teljesen normális teste van. Ti tényleg nem tudjátok, mi az, soványnak lenni. Annácska arca szép sima és nem beesett. El tudnám küldeni a képét, de ő is megtehetné ha akarná. Szóval ez már ne legyen téma. Ne kínozzátok. Egyébként fel se veszi, ezért nyugodtan abbahagyhatjátok. Korábban nem evett eleget. Ma már szépen erősödik. A testzsír-arány pedig jó. Ő ilyen típus. Máég fog erősödni. Nyugi. Az agynak szőlőcukron kívül nincs semmire szüksége. Ezt pedig a gyümölcsökből megkapja. Vannak a világban szépszámban gyümölcsevők. Mi van abban? Az ember mindennél jobban fogadja a gyümölcsöt. Ezt épp itt egy tud. cikkben olvastam. Persze nem volt újság.

Előzmény: Vik 23 (2176)
Rorimack Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2276

Pl. a vakbel hosszaban.

A bonobo is eszik hust, max. nem vadaszik szervezetten...

"Meat eating, while certainly less common among bonobos than among chimpanzees, may be under reported because bonobos are so little studied. Barbara Fruth and Gottfried Hohmann of the Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology in Leipzig have observed extensive meat eating and meat sharing by bonobos at Lomako, but most "chimp-ologists" still refer to the bonobo as the "vegetarian" great ape. "

http://www.americanscientist.org/template/AssetDetail/assetid/14721/page/3

Ez meg mindig egy erdekes link:

http://www.beyondveg.com/billings-t/comp-anat/comp-anat-1a.shtml

Előzmény: Stoner (2217)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2275

ja. én nem úgy értettem, hogy a te ízlésedtől különbözik az övé, hanem úgy, hogy te nem tetszel neki - nemileg.

de azért örülök hogy lány vagy, férfiak ritkán menstruálnak, bár tejelválasztásuk néha van.

Előzmény: Törölt nick (2273)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2274

Picit pontosabban kellene fogalmazni...

Nem panaszkodtam. Es tovabbra is elek a szabad velemenyalkotas es -nyilvanitas jogaval. Veled kapcsolatban is. Jelzok nelkul. Erre te is raszokhatnal...

Előzmény: Törölt nick (2272)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2273
En nonemu (hetero) vagyok, ha olvastad amit irtam, meg menstrualok is. Ha szasenyka nemi izlese kulonbozik az enyemtol, akkor o csak leszbikus lehet...
Előzmény: hadd ne (2271)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2271

Te fiú vagy?

Meg voltam arról győződve, hogy lány.

Előzmény: Törölt nick (2270)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2270

"kicsit más az ízlésem -már csak nemileg is-"

Miert, te leszbikus vagy? Erdekes... :)))

Nem vonzodom hozzad. Szorakoztat az alpari stilusod. Ahogy jelzoket aggatsz emberekre, pl. elmehaborodottnak szolitod oket. Figyelmeztetlek ra, talan nem is veszed eszre... A terhesseg neha beszukult tudatallapottal jar...

Előzmény: Törölt nick (2268)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2267

Koszonet a felfedezesedert.

En is ajanlom a figyelmetekbe.

Majd megnezem en is es kommentalom ha kell.

Előzmény: hadd ne (2263)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2266

WHO jelentés a világ egészségéről 2004

Sajnos angolul. De érdekes...

tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2265

Latom van egy rajongom. Majd 1-2 pontra lehet hogy reagalok, jol van, most.

1. Ezt egy helyen olvastam vmikor, de itt inkabb abban maradok hogy egyenlore ez az en egyeni benyomasom, most ezert nem fogok keresgelni, se kiallni, maradjunk abban hogy itt a szerintem szo volt a fontos, bar meg az is lehet, hogy tenyleg igy van.

2. Ez az ominozus cikkben volt. 

3. Innen kimaradt ahogy visszaidezted hogy szerintem az alapallitasban nem hivoket kellene tanulmanyozni ......

4. Ez latom sokaknak tetszik.

5. Stilus - szep gyujtes volt, remelem most ugyesnek erzed magad. :) 

Előzmény: hadd ne (2259)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2264
Spektrumon. Bocs.
Előzmény: hadd ne (2263)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2263

Január 26.-án indul egy sorozat a vegan kultúrák gyerekeiről.

Az a címe: "Mi történik velük?"

Ajánlom figyelmetekbe.

tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2262

Kedves Hadd ne!

:))))))) Muris szamomra ez a 4 pont ....

1. Valószínűleg nem sokat tudsz a női test és a női ivarsejt érésének ciklusáról. Azt állítani, hogy a menstruáció kellemetlen mellékhatás kb. azzal egyenlő, hogy az ejakulácó kellemetlen mellékhatás.

Orulok hogy neked kellemes az, ami nem mindenkinek az.

2. Szívesen teszel nagyzoló kijelentéseket pl "lovak kora" "100 évesen szülő nők",

A lovak korarol irtam egy feloldalas esszet. Sajnalom ha lemaradtal rola, ha visszaolvasol megtalalod. A keresed valoszinu arra vonatkozik, hogy szeretnel ujra es ujra hallani.

3. Ha valaki - pl. én - hiteles forrásból származó tudományos kutatást idéz magyarul, azzal utasítod vissza az érvelést, hogy "nem fogod az egészet végigolvasni". Kérdésem: végigolvastál te egyetlen olyan cikket vagy tanulmányt, ami a te állításaidat igazolja, vagy kritikátlanul elfogadod azt, ami a hiedelmeidnek megfelel? Ez utóbbi tűnik valószínűnek.

Nem ideztel, hanem beraktal egy linket. Ez leirtam hogy hogyan mukodik. Ezzel egyutt tovabbra sem ertem hogy hogyan kapcsolodik akar a vegas gyerekekhez, akar a vegan menstrualokhoz a toxinos etel. Utobbiakhoz kapcsolodhat, ezt a veganosok is mondjak hogy toxinos az elelmiszer.

Persze, sok cikket vegigolvastam ami engem igazol. Ezt is a vegan nokrol. A vilagkepem teljes es kerek egesz, aminek a reszletei hetrol hetre finomodnak.

4. Bár interneten mindenki azt mond amit akar az anonimitás védelmével, azért a kóklereket mindig ki lehet szűrni - te az vagy.

Az anomitas semmit sem szamit a velemenyemmel kapcsolatban.

Ugye az nem komoly, hogy te vagy a szuro? :)

Tomi

ui: elolvasom majd vmikor a linkjeid, ezzel lehet hogy egyedul leszek.

Előzmény: hadd ne (2239)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2261

mara ennyi, hiv a gyerek, holnap este folyt kov, iszonyu jo reszek kovetkeznek!!

Valószínű, hogy az embereknél mások az okok? Nem. A méhszövetekben, és az azokat tápláló kis hajszálerekben és artériákban történő vérbőség minden elevenszülő élőlénynél ugyanúgy működik (15:230). A kulcs az élő élelmiszer.

Mi a kapcsolat az étrend és a menstruáció között? Mi történik valójában a méhben, ami miatt vérzik?

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2260
:) nem az
Előzmény: nettomazsola (2250)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2259
Tomi 1 „hogy csecsemo koraban mennyi ideig taplalta pl. tejjel a csememot, ez szerintem befolyasolja az ember testalkatat.”

- Ezt aránylag egyszerű kísérletekkel alátámasztani. Szerző? Hivatkozás?

Tomi 2 „Mint ahogy szinten azt irja, hogy nehany vega lany/no aki valamiert akar kiserletkent ujra elkezdett fott kajakat, tejtermeket egyebeket enni, annak ujra lett verzese, amibol azonban nem kertek, es visszaalltak a nyers etelekre, ami nem akadalyozta meg abban oket, hogy teherbe essenek, es anyak legyenek.”

- Ez általában az anorexia nervosa című betegséggel függ össze. Szeretném látni azokat a szerzőket, akik bizton állítják, hogy a jelenség nem függ össze a szervezet védekező reakciójával, ami az anya szervezetét tekinti elsődlegesne táplálandónak és lemond az „utódokról” fogamzásképtelen lesz.

Tomi 3 Itt a topikban ugye sokszor elmondtak hogy ez lehetseges, vannak elo peldak ra, ujsag internet szinten azt mondja hogy ez lehetseges, csak oda kell ra figyelni, ennek ellenere 3 naponta mindig feljon itt vki a topikban azzal, hogy igen igen, de a topik arrol szol, hogy lehet e a gyerekeknek hust enni.

Azt mar ugye eleve hiaba mondja nekik az ember, hogy ahol ennek tradicioja van, ott 100 ezer es millio szamra vannak ilyen csaladok, es hogy ez teljesen termeszetes es szokvanyos ezekben az orszagokban ...

Ez van, szerintem a vegetarianussag helyett az ilyen embereket kellene tanulmanyozni.

- Szerintem tanulmányozzák, a WHO éves jelentést tesz közzé az egészségügyi állapotukról, ezek alapján osztják a segélyeket pl.

Tomi4 Ugye magyarul nem sok minden van a neten, level kis orszag vagyunk es masok ugye nagy tomegekben mar regebben hasznaljak az internetet mint mi magyarok.

Igy az angol keresesem az ami 1000-vel dobta ki a talalatot hogy rengeteg helyen hasznaljak a lovak kora kifejezest, mint ami szemleletesen es erthetoen irja le, hogy mire is celzott vele az aki hasznalja.

Ezt potyogtem be a google-be: Era of horse. Era az a korszak, a horse a lo, az of-al birtokos eset. Ha tobbesszamban irom be, era of horses, arra is 1000-evel kapom a talalatokat.

- A „Vaskor” „bronzkor” kifejezések érdekes módon kis ország létünk ellenére jutottak el hozzánk. Mikor volt a lovak kora?

Tomi stílusa – gyűjtemény:

1. „Eszetlen, nem mindegy neked mit csinalnak a 100 eves novenyevo nok? Ez rajtad ugysem segit. Ennyit tudok roluk. :)”

2. „Rettento buta emberek vannak itt, nehanyuknak nem is irok mar, mert a szellemi szinvonaluk miatt ez mar gonoszkodas lenne, meg amugy is ertelmetlen”

3. „Ilyen ostoba emberekkel mint akik itt egy csordaba verodtek az eletben nem szoktam talalkozni.”

4. „Ez a ket boduletesen teves fobiad csak mutatja hogy milyen silanyan mukodik az agyad. Ha te vegas vagy, akkor gyorsan egyel egy kis hust, mert a veget jarod, nagyon rossz allapotban lehetsz. Bar szerintem jobb ha egybol papot hivsz”

5. „Te jo lennel ilyen egy mondatos szerepekre valamilyen komediaban.”

6. „Neked nem kell felned, eleg betonfejunek tunsz”

Szerintem nem csak a tartalmi mondanivalóddal van gond, hanem annak formájával is.

Mikolt Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2258

"Személyesen ismerek egy nőt, aki 5 gyerek anyja és soha életében nem menstruált. Ismerek egy másik nőt, aki kamaszkorában menstruált, majd hozzáment egy férfihoz, mely férfi megváltoztatta az életstílusát egy igazán természetes stílusra, a nő csatlakozott hozzá, majd az egészség mintája lett, és nem menstruált többé. Ezután 3 gyereket szült, minden problémamentesen hordta ki, és soha nem menstruált utána sem." (2:28)

A menstruáció, ahogy ismerjük általános, olyannyira, hogy ez a norma, és csak ebben az értelemben véve normális. De természetesen nem egészséges vagy szükséges.

Tehát miért van az, hogy társadalmunk legtöbb hölgytagja él át ilyen vérző epizódokat? A kulcs az állatoknál található. A háziállatok vad rokonai nem menstruálnak. Évente egyszer-kétszer előforduló párosodási időszakaik vannak. Ez alatt az időszak alatt a nőstény ovulál, nemi szerve kissé vérbő és nedves lesz, felkészül a fogamzásra (2:36-37). A vadonban a természet az ovulációt szorosan az élelmiszerellátottsághoz kötötte, és éhezés közben nincs párzás.

De a háziasított és állatkertben tartott állatoknál, melyek könnyen hozzájutnak a természetellenes és gyakran koncentrált élelmiszerekhez, a felállás különbözik – az állat rendszeresen menstruál hasonlóan az emberi menstruációhoz. Ez különösen azok között a növényevő állatok között figyelhető meg, melyeket szárított magas fehérjetartalmú takarmánnyal etetnek. Amint ezek a fogságban tartott állatok friss természetes növényi táplálékhoz jutnak, azonnal elhagyják a menstruációt.

"Az állatokon szerzett tapasztalatok azt mutatják, hogy az ovuláció, következésképpen a párzás rendszeressége, (mint az emberi menstruáció) közvetlen függvénye az étrendnek. A túletetés, különösen, ha fehérjedús és rosszfajta fehérjében dús ételekkel történik, hajlamos a petefészkek működésének stimulálására, méretük növelésére folyadék túltermelés által. A nőkben ez menstruációs folyásként jelentkezik.... A nem háziasított állatok nem menstruálnak.... De háziasított és rab körülmények között ezek a szexuális periódusok gyakoribbá válnak és a nemi szervek vérbősége erősebb lesz, egészen addig a szintig, amig menstruációs vérzésben nem nyilvánul meg. Manapság a legtöbb megfigyelő egyetért abban, hogy a háziasított állatok menstruációjának oka az az étel, amit az állatok az embertől kapnak. Más szóval miután a vadállatot befogják, a párzás előtti folyás vérző folyássá alakul a nem természetes takarmánynak és a mesterséges életkörülményeknek köszönhetően." (2:37)

hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2257
Mikor volt a lovak kora? :)
Előzmény: tigristomi (2256)
tigristomi Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2256

Én azt gondolom, hogy ha neked eddig nem jutott eszedbe, hogy azt nem is te írtad, hanem Stoner, akkor most már felesleges.

Hahaha, ez nagyon jo, en vagyok a hunyo mert te fantazialsz.

Kétszer kértelek udvariasan hogy magyarázd meg. Erre reagáltál olyasvalamit, hogy "köszönöm, hogy ennyire tetszem neked" ahelyett, hogy azt írtad volna, hogy "bocs, de azt nem én írtam".

Ne haragudj, hogy nem tudtam eldonteni hogy infantilis vagy, a memoriad nem mukodik, esetleg nem is erdekel kulonosebben az hogy mihez szolsz hozza, vagy vmi ismeretlen dolog all a hatterben.

A baj biztos az volt, hogy magambol indultam ki, abbol hogy en attol szoktam kerdezni, aki azt mondta. Ezen a jovoben sem fogok valtoztatni, annak ellenere hogy itt divatba jott es terjed egy iranyzat, ahol az hogy mit ki mondott az nem erdekes.

Sajnálom. Marad a kókler címke.

:)) Ne sajnald, megbocsatok, nem vagyok en haragtarto.

A négy gondolatomat továbbra is fenntartom. Stoner-re is.

Lehet azokra is valaszolok most ......

Előzmény: hadd ne (2244)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2255

igen. bocs. az "alulműködést" leszámítva.

megzavart a "tudósok" kifejezés.

Előzmény: Mikolt (2254)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2254
van megegy: ez van nekem is. en sem menstrualok, csak kb evi-ketevi 1x, latszolag egeszseges vagyok (mint a cikkbeli spine) kozben van valami alulmukodesem, amitol se menstruacio se peteeres. aztan 1-2 evente megerik egy kurva pete. legutobb is 8 honapot vartunk arra az egyszem petere, es meg is szultem a fiamat, azota viszont ujra hello.
Előzmény: hadd ne (2253)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.18 0 0 2253
Egyetlen egy esetet tudok erre elképzelni: a nő ahogy megszül és újra menstruálni kezdene, már megint teherbe esik.... egyes vallásokban (szektákban?) lehet erre példa ...
Előzmény: Mikolt (2251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!