Köszönöm, ezt én is megtaláltam. Nem igazán szép darab. Az objektív első részébe kétoldalt belereszeltek egy-egy horonyt, hogy könnyebb legyen letekerni.
kicsit tulszaporulat van idehaza kompakt es tavmeros gepecskekbol, igy arra jutottam hogy racionalizalni kell. szoval feldobnek par gepet hatha valakit erdekel.
elsokent egy ingyengep;)
semmit nem tudok rola, azt se hogy jo e. elemet beleteve (ket vekonyceruza kell bele) es felig lenyomva az expogombot vilagit a keresoben egy zold led. az biztos hogy fenyt mer mert ha keves akkor nem enged exponalni. feny fele tartva a blende is valtozo mereture nyilik exponalaskor. az af-rol vegkepp nem tudom hogy jo e, felig lenyomaskor nem tortenik semmi (de nem tudom hogy kene e), viszont exponalaskor mozog az obi. a vaku nem toltodik fel, de eszreveszi hogy nyitva van mert olyankor enged sotetben is exponalni. fiatalabb csiko koromban biztos szetkaptam es rendbetettem volna, de ma mar nem sok idom van ilyenekre. szoval ha valakinek kell, ha masnak nem alkatreszbanyanak, polcra, vagy a gyereknek jatszani az irjon. de sztem javithato (bar lehet hogy nem is rossz csak a vaku), igy aki jelentekzik az ingyen megkapja. atvaheto bp-en, foleg bel es delbudan. nem igazan bibelodnek a postazassal.
emailban elerheto vagyok, csak annyit kerek hogy aki jelentkezik az zaros idon belul vegye is at.
INDUSTAR 26-M FED gyarbol, fem elso, bakelit hatso sapijaval. Leginkabb valami aprosag csere, pl. hatha akad valakinek egy 46mm-62mm step-up adaptere szurohoz pl. Budapest, Kalvin ter.
Eladó, egy zorkij 4, jupiter50-es optikával,valamint jupiter135-ös, jupiter35-ös optika, és egy revorverkereső.A gépen vannak csak kisebb használati nyomok, az optikák nagyon jó állapotúak karc, és gomba mentesek.
1. Fed-1 gépemen sérült a vulkanit. Arra gondoltam, hogy letakarítanám az egészet és pótolnám valami leica gépekhez használt, vagy ahhoz hasonló bőrrel. Ismer valaki forrást, ahonnan ilyesmi beszerezhető volna?
2. A Fényképezőgépeimet igyekszem a bőrtokon kívül tartani. Voigtlander vitomatic IIa gépem beépített szelénes fénymérőjének nem lesz baja, ha kevés, de konstans fényt kap? (Egyelőre elég jól mér.. nem tenném tönkre, ha nem muszáj)
na az jo legalabb van egy mukodo tesztalanyod. a mereshatart megohmos nagysagrendre allitsd. nezd meg felcserelt polaritassal is. merhetsz aramot (de feszultseget is) ugy hogy a multimeter vezetekebe beiktatod az elemet sorosan. termeszetesen csak akkor mutat barmit ha valoban zart az aramkor, azaz felig lenyomod az expogombot hogy merjen fenyt (ez gepe valogatja, mg-1-et nem ismerem).
multimetered van? merd meg az ellenallast az elemcsatlakozo ket pontja kozott. ha nincs akkor gebax van (ha 0 akkor is;) de szetszedes nelkul nyilvan eleg nehez javitani...