Keresés

Részletes keresés

tzuiop Creative Commons License 2004.01.20 0 0 87
FIGYELEM!!!!!!!!

ROBIN NOLAN GITÁR WORKSHOP ÁPRILIS 30.-Május 1.
AUGSBURGBAN!

www.hotclubnews.de

Ki jön?
:))

tzuiop Creative Commons License 2004.01.20 0 0 86
Sziasztok!

A Maffia játékot meg tudom szerezni.Én nem játszottam sokat vele,de pont az "elején" kell autót vezetni és így hallhattam a zenét.Eredeti Djangos, HCQF(Hot Club Quintett of France)felvételek.Klarinét van benne,stb.

A Bireli koncertre emlékszem. A Duna,vagy a M-TVben láttam és akkor(!) nagyon egyszerűnek tűnt Bireli (és Pege) játéka,akkor(!) nekem nagyon uncsi hangulata volt,de azért most meghallgatnám!
Rég volt és az ember izlése,zeneértése is változik.:))

Amennnyire én tudom:

Django Ellingtonos közreműködése kicsit D nagyképűsége,pökkhendisége miatt is bukott meg.
Akkor már játszottak kint Be-bop-ot és neki tetszett is ,de túl romantikus,dallamos volt a játéka és nem nagyon tudott váltani.Amikor hazajött akkor senki sem ismerte Európában a Be-bop-ot és ezért eltelt jópár év mire Franciaországban is felnőtt egy fiatal nemzedék a Parker lemezeken. Csak halála előtti utolsó években tudott ilyesmi zenét játszani.
Pl: az 1953 as Saint Germa(i)n ban felvett lemeze nagyon fontos!

Florg!

RNT GL1 egész jó,sok ötletet merítek belőle,de sajnos van benne egy két érdekes dolog is(Pl: a Minor Swingben (ami A összhangzatos mollban van) a dominánsra (ami E7) 9-est játszik (9b helyett).

florg Creative Commons License 2004.01.20 0 0 85
Bocsánat: Ellington
florg Creative Commons License 2004.01.20 0 0 84
Tegnap láttam a Mezzon Babik Reinhardtot, (Django fia, tudjátok). Egy számot adtak le tőle, bőgő-zongora-dob-gitár felállásban. Gibson jazzgitáron játszott, és olyan hard bop volt, hogy csak na. Eléggé eltávolodott az apai örökségtől. Bár persze lehet, hogy éppen ellenkezőleg, hiszen Django is erősen hajlott a bebop felé utolsó éveiben, meg is bukott az amerikai turné, persze gondolom, nem rosszul játszott, csak a maradi amerikai népek nehezen viselik az újdonságot, meg a bop nem nagyon illett az ellington repertoárba.
békörmen Creative Commons License 2004.01.19 0 0 83
ja, az. jó kis cucc. én végignyomtam. a vége felé már unalmas volt a zene, mivel sokat szól, és kb. 4-5 szám van benne.
Előzmény: E-ditke (81)
Gurg Creative Commons License 2004.01.18 0 0 82
Valamikor a kilencvenes évek második felében volt itt a Bireli Lagrene a Pecsában asszem, a Pegével és egy lengyel hegedűssel játszott. Nem volt rossz koncert. Az öcsém nagy rajongója, a múlt héten volt Nürnbergben a koncertjén (igaz ő kinnt dolgozik).
E-ditke Creative Commons License 2004.01.18 0 0 81
amelyikben a chicagói gengszter repeszt?
Előzmény: békörmen (79)
florg Creative Commons License 2004.01.17 0 0 80
Köszi! Megszerzem, aztán kipróbálom. (Már ha sikerül végre levizsgáznom) Most pont rám fér egy kis lövöldözés.
Előzmény: békörmen (79)
békörmen Creative Commons License 2004.01.17 0 0 79
Maffiás játék, FPS műfaj. (ez az, amikor egy figurát irányitasz egy 3D környuezetben és menni kell, lőni, tárgyakat felszedni, stb. a Django-féle zene akkor szól, mikor (korabeli) kocsival mész a nagyvárosban, tök hangulatos. Sztori is van, elég jó, 30-as évek, szesztilalom stb.)

Talonsoft, ha ez mond valamit.

Előzmény: florg (78)
florg Creative Commons License 2004.01.17 0 0 78
Az miféle játék? Ki adta ki, mikori stb. Kiváncsi lettem, bár nem nagyon játszom a gépen, de azért kipróbálnám, pláne ha még a zenéje is...
Előzmény: békörmen (77)
békörmen Creative Commons License 2004.01.16 0 0 77
Mafia c. játékkal nyomultatok már? ha nem, a zenéje miatt is érdemes!
florg Creative Commons License 2004.01.16 0 0 76
Ne gondold, hogy nélkülözhető! Pont az én szintemre van méretezve, tehát teljesen alap.
Viszont egy hétre tudom nélkülözni, mert sajnos vizsgám van, meg stúdió, tehát kevés időm lesz.
Holnap csak egyig érek rá.
Előzmény: tzuiop (75)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.16 0 0 75
Florg!

:))))
És tényleg!!("is")
:)))

Figyi!

Ha megvan már a Robin gypsylicks(a szólós könyv)akkor egyenlőre azt cseréljük el egy kis időre,mert viszek neked egy nagyon(!) jó oktatóanyagot, amiben még ritmussal is foglalkoznak!Neked meg talán most a szólókönyv az ami nélkülözhető 1-2 7-re.

Viszek Üres CD-ket.Ha neked van listád te hozd el mert akkor tudom mid nincs!

Holnap kb.11-14-ig rádérek(Remélem Kiss úr is !)

A GITÁRT is hozzad!!!!

florg Creative Commons License 2004.01.15 0 0 74
Is.
Előzmény: E-ditke (73)
E-ditke Creative Commons License 2004.01.15 0 0 73
Ohh, köszi. De miért kell füldugó, olyan hangosan vagy olyan hamisan játszotok? :-)
Előzmény: tzuiop (67)
sekigahara V2.0 Creative Commons License 2004.01.14 0 0 72
"vegre egy gitaros topik, ahol nincsen metal! "

:-)

Ezzel magam így vagyok.

Előzmény: akapuli (61)
florg Creative Commons License 2004.01.14 0 0 71
Háát...én speciel 22-én játszom, bár nem manouche-t, de jazz lesz, trió, és viszonylag oldszkúl. Nem tudom, hol, de megírom, ha rájövök. 23-án meg benn a melóban lesz egy buli, ahol ugyan közönség nem sok lesz (néhány peda+gyerek), de lehet egy fél óra-órácskát zörögni úgy hét és nyolc között. Még talán basszus segítség is lesz. Ha mondjuk biztos eljössz, akkor tuti lesz profi basszus.

Robinfüggő vagyok, inkább megírom őket, hozz öt ócsó cd-t, ha kell.

Cd-idből listát hozz inkább...nem bírok el annyit.

Előzmény: tzuiop (70)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.14 0 0 70
Szombaton lemegyek!Hozzad a gitárt,meg jó sok CD-t én is viszem a meglevő kb.140-et :)))
Csereberélhetünk, aztán 1-2 7 múlva vissza az egész!

Előzmény: florg (68)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.14 0 0 69
23. án meg kellene ünnepelni egy jammeléssel a 93. szülinapot!
:))

Akapuli!

Te is gitározol?

florg Creative Commons License 2004.01.14 0 0 68
Az említett forrásból igen komplikált hozzájutni, mert minden eltűnik a tengersok cucc között.
De nem baj,van most it gyakorolnom néhány évre...
Szombaton ott vagyok, nem tudom gitárzani lesz-e időnk, mert rettenetes mennyiségű a vásárló, de legalább kipróbálod a hangszert. Húrláb ügyben nekem is kéne ember, mert nem elég precíz az ízlésemnek, amit az én emberem csinált, akarok faragtatni egy másikat.
Kétszer kiutazni Hollandiába nem nagyon olcsó.
Előzmény: tzuiop (67)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.14 0 0 67
Sziasztok!

Florg!

Örömmel hallom, hogy kész lett!Szombaton?Közben meg CD-ket mésolhatunk.:))

Kissnek már megvan a Romane tőlem!
Valszeg egy Mp3-makban bővelkedő lemezen van (a kotta része),amin rajta van Django egy filmen ahol a J'attendrait játsza.A hanganyag meg az azonos című lemezen van(ami Impair and Valses( vagymi))

A beleszóláshoz kétszer ki kell utazni Hollandiába!:)

Akapuli

Bireli és Sylvian Luc igazán fantasztikus.Megvan a CD is és a Mezzo-s koncert is!Van más Sylvian Luc lemezed?
A django c szám megvan Joe Passtól is és a Rosenberg triotól.
Django pedig egy zseni volt,hogy egy történet szerint egyszer amikor megdícsért egy lemezfelvételen egy gitárost kiderült, hogy önmagát nem ismerte meg ui: soha nem hallgatta önmagát és nem is nagyon ismételte.Ez a felvételeinek hallgatása során hamar kiderül.Nekem sem mindig tetszik amit játszik,de rengeteg jó ötletet, inspirációt lehet meríteni belőle.

E-ditke!

Jöhetsz minket hallgatni.
Füldugót is hozzál! :)))

florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 66
Nem lesz jó vége, ha tanulás helyett csak internetezgetünk! Ejnye!
tzuiop! Ha kijössz a bótba, szólj előtte, mert akkor kiviszem a gitáromat.
Előzmény: E-ditke (65)
E-ditke Creative Commons License 2004.01.13 0 0 65
Ha ötöst kapok progból, megtanulok Tőletek gitározni!
Előzmény: florg (64)
florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 64
Megtanítunk gitározni, oszt jöhetsz játszani is, nem csak nézőnek. Hegedülhetsz is. (De azt nem tanítunk.)
Előzmény: E-ditke (63)
E-ditke Creative Commons License 2004.01.13 0 0 63
Ni! Ismerősök! Sziasztok!
(Bocs, érdemben nem tudok hozzászólni, mert a témában egyáltalán nem vagyok járatos, de ez megér egy OFFolást :-)) )
Ha sikerül összehoznotok valamit, jelentkezem lelkes közönségnek! De komolyan.
florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 62
Bireli valóban igen sokoldalú, manouche swingből indult, és játszott mindent, jazzrocktól a modern jazzig, de most ismét visszakanyarodni látszik a gyökereihez. Mindenben nagyon kedvelem a játékát. A Sylvian Luc féle duó nekem is meg van, valóban igen jó.
Ettől függetlenül szerintem Django muzikalitásban zsebreteszi összes követőjét. Valószínűleg egyébként a bebop felé kanyarodott volna különben, ha megéri, késői felvételein érezni is erősen ezt a hatást.
Romane infot köszi, megpróbálok rárepülni.
Előzmény: akapuli (61)
akapuli Creative Commons License 2004.01.13 0 0 61
vegre egy gitaros topik, ahol nincsen metal!

frankofon tanulmanyaimnak koszonhetoen, gitaros leven, en is utkoztem a django univerzummal. oszinten megmondom, van tole sok minden, de nem annyira fogott meg, de igazi vilag legjobb gitarosa. romane meg a bireli annal inkabb.

a john lewisnak van egy sztenderdje: django, ismeritek? ezt peldaul jobban szeretem, mint az egesz django eletmuvet egyuttveve (en mar csak ilyen vagyok)

romane: valtz et impair, a francia intezetben jazznel talaljatok, a cd tartalmazza a kottat es a kisereteket is kulon. valahol megvan, csak beszart a nyomtatom, mielott akciozhattam volna.

amitol viszont kesz vagyok az a sylvain luc-bireli kettos, a mezzon nyomtak, de most mar cdn is megvan. zeneiseg virtuozitas meg minden!

florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 60
Nekem meg készen lett a gitárom, és azt hiszem tojok minden további hangszerre, maximum még egy ilyen kellene, hogy legyen tartalék.

Az új Robinok embertelen jók. Főként az énekes lemez, az ötödik. Szerintem ez a stílus sokkal közelebb áll Djangohoz, mint a Rosenberg féle füstölő gitárnyak.

Az agyas játékban én nem azt értem, hogy elmélet hegyek, hanem igazán az ötletgazdagságot, az agyatlanban pedig azt, amit nagyon sokan csinálnak, hogy betanult frázisokat tekernek ezerrel. Tehát tulajdonképpen egy véleményen vagyunk.

Beleszólni tényleg csak az elején és a végén lehet, de az nekem nagyon nem mindegy például, hogy Londonban, vagy mondjuk Békásmegyeren kell beleszólnom...

Eddig egyébként elég "európai" árajánlatokkal találkoztam, ami azért gáz, ismerve a helyi tapasztalatokat és felszereltséget.

Minden érdekel a felsoroltak közül. Mostanában mást se hallgatok, csak manouche zenét.

Előzmény: tzuiop (59)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.12 0 0 59
Megnéztem öket nem csúnyák.Igazándiból én a Manouche gitárokat bírom leginkább.Azokról a gitárkészítőkről tudok véleményt mondani, akik voltak(járnak) a Django fesztiválra,mert ott megnézhettem a műveiket.A játékostól is függ a hangszer megszólalása,de amikor két gitáros játszik a sajátján,majd a másikén is (és így zúzza porrá (az én izlésem szerint!) az Aylward a többit) akkor szerintem közel reálisan lehet véleményt alkotni.
A Favino stílusú gitároknak kicsit nagyobb a teste(főleg a feneke) és egy bordával kevesebb van benne és ezektől(meg az egyéb általam nem ismert különbségek miatt) sokkal gazdagabb,ízesebb hangja van mint a Selmer/Macca gitároknak,amik ikább csak hangosak(ehhez képest(is))

Mostanában a koreai rizsszedő gitárja is már százezer körül van.Amúgy szerintem sem országfüggő a szakértelem,kézügyesség,odafigyelés.

Nagyon beleszólni szerintem csak az elején (amikor eldöntöd az alapkoncepciódatPl:milyen anyagok,méretekkel,díszítéssel,színnel,stb készüljön) és a végén (amikor kézre igazítják pl a nyakat) lehet.
Ezért szerinetm elég ott lenni az elején(megvolt) és a végén,de mivel nem gyártottak még nekem gitárt ezért ez csak az én tapasztalatlan véleményem.

A régebbi Robinok jobban,az újabbak kevésbé érdekelnek.Tudok neked vinni Jimmy Rosenberg/Andreas Öberggel(pörgőkezüek!),Tchavolo Schmitt,Mito Löefler(ők oldschoolosok),Titi Winterstein(ő hegedás és cigányzenét is játszanak,de a gitáros Lulu Reinhardt(Ő írta a Noto Swinget(RNT 2) és a Jojo Swinget is és nagyon jó gitáros),de van Romane/Stochello lemez is!
Amúgy a stílús jellegzetessége a virtuózitás, amit nehéz jó zeneiséggel használni.
Az hogy valaki agyasan(zeneelmélet hegyek,stb) játszik,vagy agyatlanul(érzésből,tapasztalatból)
hát az meg kinek mi sikerül.
Én leginkább a kreativitást,vagy a bőséges szókincset szeretem,mert pl:az összes Rosenberg egy kaptafára játszik és egy idő után baromi unalmasak.

Írj ha rámérsz!
:)

Egy NAGY Kalappal!
:)

Előzmény: florg (55)
florg Creative Commons License 2004.01.11 0 0 58
Nem ez maradt le. Szét vagyok esve kicsit.
Ez maradt le: http://www.grimesguitars.com/models/jazz_fs.html
Előzmény: florg (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!