Keresés

Részletes keresés

Műhód Creative Commons License 2008.07.17 0 0 3542

Káposztafalva - Hrabusice központjában a turisztikai információs irodában található egy üveglappal borított terepasztal a Paradicsomról.

Érdemes néhány percet rászánni a böngészésére.

A településneveket a készítője még magyarul festette a makettre.

Például Dedinki Istvánfalu néven szerepel.

A szlovák neveket kis cédulácskák jelzik.

tcsusza Creative Commons License 2008.07.17 0 0 3541

akkor a Zejmár szakadék megfontolandó, ott előfordulnak ilyenek:

viszont Geravy-ra fel tudtok menni egyszemélyes libegővel

Előzmény: bane57 (3536)
tcsusza Creative Commons License 2008.07.17 0 0 3540
húú, egyre gondoltunk
Előzmény: Műhód (3539)
Műhód Creative Commons License 2008.07.17 0 0 3539

Két 2-3 órás rövid túra között választhatsz.

1./ Cingovból a sárgán a Tamásfalví kilátóhoz. -Tomasovsky vyhlad-

Majd a zöldön le a Hernádhoz és balra a kéken vissza Csingóba.

2./ Dedinkiből a libegő mellett indulva a piroson át Mlynkibe a Zejmár szakadék

bejáratához. Onnan fel balra a szakadékban a Geravyra.

Majd vissza libegővel vagy gyalog Dedinkibe.

Olyan ez, mint amikor az amerikai nyugdíjasok Budapest megtekintésére szánnak

másfél órát...

tcsusza Creative Commons License 2008.07.17 0 0 3538

Északi oldalon Cingovtól a Tamás kilátó (Tomásovski vyhlad) 

http://www.tatranet.hu/index.php?tamasfalva

délebbre a Dedinky tó és környéke

http://www.tatranet.hu/index.php?dedinky

ezeken a helyeken 2 órába sok minden belefér

csak majd sajnáljátok otthagyni :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3537
1-2 óra?? Hát, talán a Hernád völgyébe mennék be, de annak is igazából az Igló felőli végén kezdeném...
bane57 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3536
Augusztusban megyünk autóval pár napra Szlovákiába, a Szlovák paradicsomot is szeretnénk megnézni. Sajnos kevés az időnk, csak 1-2 óránk lenne rá, a városnézések mellett. Nem vagyok fiatal, edzetlen vagyok és tériszonyos, tehát a létrák szóba sem jöhetnek. Tudtok ajánlani olyan részt, ahol rövid sétaúttal kicsit bepillanthatunk ebbe a csodálatos tájba?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Műhód Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3535

Ha bárki arra jár és elkéri nekünk a számot, örömet szerezne vele...

Előzmény: Műhód (3534)
Műhód Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3534

Kérek Tőletek egy szívességet!

Aki Podlesokban jár legyen szíves kérje el a parkolóban dolgozó rövid vörös hajú

testes nő telefonszámát! ÉS ÍRJA BE IDE, VAGY ÍRJA MEG NEKEM!

Dagmarnak hívják.

Beszél magyarul.

Sajnos kimostuk a nadrágommal együtt a mobilszámát.

Ilus és  Lucián puszilják Szegedről!

Előre is köszi!

Előzmény: Levi74 (3522)
Műhód Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3533

60-60-60 minden Podlesokban, a személyenkénti díj, a sátor és az autó után is.

Az idegenforgalmi adó még plusz 15 korona személyenként.

Az összes kanyon belépődíja 40 korona, ha biztosítással kéred, akkor 45 sK.

A diák 20 sK.

Belépőt kell fizetni a Hernádon Podlesok és Csingó felől, a Tamásfalvinál, a Sucha belán, Pilában a Pieckyre és a Nagy Sólyomra, valamint Mlynkiben a Zejmár szakadékhoz. Olyan még nem fordult elő, hogy egy nap többször is fizettünk volna.

Előzmény: lackotizenhat (3509)
mareszp Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3532
Mindenkinek, aki segített nekem, hálásan köszönöm! Ha megjártuk az utat, ígérem beszámolok!
mareszp Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3531
köszönöm a felvételt, rendes tőled! Megnéztem az autóútak fizethetőségéről küldött térképet is. Mivel a nyelvet nem értem, gondolom a szürke szakaszokon nem kell fizetni??!!
Előzmény: tcsusza (3525)
Radián Creative Commons License 2008.07.16 0 0 3530
Podlesoki kempingnél 70 Sk a parkolási díj egyszerű személy autóra, illetve ahogy írták felnőtt személyenként 40 Sk a belépési díj a szlovák paradicsomba, amit rögtön a kempingnél lévő parkolóban kell leperkálni, és a jegyet jól meg kell tartani, mert például a Hernád áttörés kezdetén egy hídon átkelve egy bódéban ülő emberke ezt kérte felmutatni... :)
Határátkelőnél a pénzváltóban mindenhol kapható autópályára, és autóútra alkalmas (és ide szükséges is!) matrica, egy hetes 150 Sk-ért. Mi megvettük biztos, ami biztos, mert nem akartunk ezzel időt fecsérelni, ha a kitáblázás szerint egy ilyen útra kellene egyértelműbben felmenni. Mi a Bükk hegységből, Bánrévénél átlépve határt Rozsnyón keresztül, majd nyugatról közelítettük meg a paradicsomot, és egyszer egy rövid szakaszon még autóútra is feltévedtünk. Vissza Győr fele (csak Komáromnál átlépve a határt) mentünk több autóút/autópálya szakaszon is áthaladva.
Előzmény: mareszp (3513)
tcsusza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3529
Nem tudni, melyik részre mentek.
- pl. ez egy ár-érték arányos hely
- a Podlesok kempinget fel kell hívni, van-e még bungalójuk (http://www.slovakia.travel/entitaview.aspx?l=4&smi=308157&llt=1&idp=9477)
- http://web.stonline.sk/safran/HU/penzion_HU.htm
- http://www.bielypotok.sk/HU/index.html
Előzmény: Levi74 (3522)
Pistike Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3528
Spisská Nova Ves mindenütt ezt nézd.
Nem bánod meg, ha arra mész.
Gyönyörű út.

És Igló előtt pár kilométerre van Mihályfalva, 2 kastéllyal, amit szintén érdemes megnézni. No, meg egy romos várral, takaros templommal...
Előzmény: mareszp (3523)
tcsusza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3527
Előzmény: mareszp (3524)
joxy Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3526
A jégbarlangba szerintem pulóver, hosszúnadrág és zárt cipő a minimum. Röhögtünk már lent, a kékülő lábú, miniszoknyás, körömcipős csajokon :) Akkor izgalmas ez amikor kint jó meleg van és nem gondolkoznak előre az emberek.
tcsusza Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3525
árjegyzéket itt találsz:
http://www.ssj.sk/jaskyne/spristupnene/dobsinska-ladova/cennik/?lang=hu

Krasznahorka büszke várát is érdemes meglátogatni
mareszp Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3524
Köszönöm a képet, gondolom a Rozsnyói útról lehet látni a várat. Úgy terveztem, hogy arra jönnénk hazafelé. Az 536-os útról közelítve Spisská Nova Ves rövidebb, de gondolom Rozsnyó felé gyorsabb, mivel főútvonal. Voltál már a dobsinai jégbarlangba? Mennyire van hideg, és mennyibe kerül a belépő? Előre is kösz!
Előzmény: tcsusza (3518)
mareszp Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3523
Köszi, hogy válaszoltál. Azt írod, hogy ki van táblázva Kassánál, hogy merre is kell menni. Mi van a táblán Spisská Nova Ves, vagy közelebbi kisváros? Ahogy jövök Tornyosnémetiből, nem kell bemennem a városba?
Előzmény: Pistike (3520)
Levi74 Creative Commons License 2008.07.15 0 0 3522
Sziasztok!

A párommal ketten megyünk a Szlovák Paradicsomba csütörtökön egy hétre. Tekintve, hogy elég esős időt jósol az összes európai portál, ami erre hivatott, úgy döntöttünk, hogy itthon hagyjuk a sátrat és inkább valami szilárd tető alá húzzuk a fejünket.

Érdemes előre szállást foglalni, vagy olyan sok a kiadó szoba / vendégház, hogy felesleges?

Vagy tudtok szállást ajánlani?

Köszi!
Levi
Pistike Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3521
Jövő héten a Paradicsom környékén járok :)
Ha látjátok Pistikés Merivát, mi is ott vagyunk a környéken :)
Pistike Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3520
Abszolút nem veszélyes! És minden szépen ki van táblázva. A körgyűrűről szépen le tudsz menni. Kassa pihenő körzete mellett kell menned, kisvasút, fürdő ilyesmi, de ezekből az útról alig látsz valamit. Az út gyönyörű! Szerpentin lesz az eleje, de nekem nagyon bejön, és jó minőségű. Az egyik kedvenc utam...
Előzmény: mareszp (3516)
gyongyhaju lany Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3519
Nem veszélyes az 536. Tavasszal, mikor mi ott jártunk, egyes részei nagyon jók, máshol nagyon rosszak. De lassan haladva jól járható a rosszabb szakaszokon is. Nagyon látványos, szép út.
tcsusza Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3518
Úgy két hónapja arról akartam megtámadni az SzP-t, de Kassán sikerült úgy elkavarodni, hogy végül is Rozsnyó felé mentünk, így hát nincs tapasztalatom arról az útvonalról.
Podlesokon többször voltam már, kellemes kis kemping, jó kiindulópont a környékre. Mi a következő hétvégére tervezzük a kiruccanást, a Velky Sokolt még nem jártam, itt az ideje. :)Krasznahorka vára
mareszp Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3517
Úgy tudom a Podlesok autóskempingnél 40 korona a Paradicsomba a belépő személyenként. geocaching.hu
Előzmény: lackotizenhat (3509)
mareszp Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3516
Köszönöm a segítségedet Tcsusza! Kiváltom a kártyát. Podlesoknál jártál már? Ha tudnál segíteni, jó lenne. Szombaton utazunk, Telkibányára. Ott üdülünk, és így gondoltuk, hogy átruccanunk a szlovák paradicsomba. Sok szépet hallottam és láttam róla. Kassa felé megyünk át a határon, majd Margekany Spikká Nova Ves felé közelítjük meg. Ez az 536-os út, mennyire veszélyes?
Előzmény: tcsusza (3514)
Beach hunter Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3515

sziasztok, most bukkantam erre az oldalra.

Szeretnék menni majd a Hernád áttörést megnézni állítólag a legszebb ez szlovákiában.   Találtam egy ilyen oldalt:

http://csk.hu/csertura/MagasTatra/3/magastatra3.html

Voltatok ezen, tudnátok valami normális áttekintő térképet mondani, melyik rész a legszebb,  melyiket nem szabad kihagyni (slovenskyraj oldalas térkép pici és számomra áttekinthetetlen)  Valamint hol jó ott megszállni, mire ügyeljünk stb stb...

Köszi előre is.

tcsusza Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3514

Legyen nemzetközi gépjármű biztosítási kártyád, ami valójában egy A4-es zöld színű lap, ha még nincs, a kötelező biztosítód rögtön kiállítja térítésmentesen.

fizetős autóutak Szlovákiában:

http://www.ho.hu/kepek/highways_mapE.gif

ha nem sietsz, felesleges autópályán menned

Előzmény: mareszp (3513)
mareszp Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3513
Szombaton, még a héten egy napra szeretnénk átmenni Szlovákiába. Megnézni a Hernád áttörést. Autóval mennénk. Az autóhoz milyen iratok kellenek? Az 50-es út most személyautónak fizetős-e vagy sem? Podlesoknál mennyi a parkolási díj? Sok hozzászólást olvastam, és sokat tanultam. Ha butaságot kérdezek, az azért van, mert mostanában nem voltam külföldön. Szlovákiában pedig még soha. Úgyhogy minden segítséget szívesen fogadok!! Köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!