Nagyszerü, Modzilla megint segrefaultozott, persze reboot lett belöle.
Scandisk kultiráltan kérdezi, hogy az UD_out valos és felírt mérete különbözik, mondtam/jelöltem neki ignore/hagyd, ennek ellenére miután feláll a rendszer, mit látnak szemeim? 16 órás számitás eredménye törölve, ugyanazt kezdi számolni United Device megint, mert a kedves Scandisk log szerint mégis kijavitotta ezt a hibát.
Hogy az a százlábu tranzisztor... UD-seket is segbe kellene rugni, a francért nem ment két kimenetre is, valamint gyakrabban is megtehetne.
Hehe, orulok hogy ezt irtad:), azaz orom olvasni, hogy mas is hasonloan gondolkozik es cselekszik ;)
Amugy hogy lehet weboldal-nal dolgozni?;)) ...csak vicc :)
valahogy ugy igen:) azert csak ugyan azt mondjuk csak kicsit maskepp, en jobban elitelem, te jobban veded a user-ek oldarara bujva:) ami igaz is, de a user legfeljebb ha nem megy vmi vagy nem hasznalja vagy felteszi azt ami kell hozza. Mas valasztasa neki sincs, nekunk sincs, kenyszeriteni nem lehet, es nem is szabad. A "jo" (ki tudja mi a jo?, csak sejteni lehet mi a rossz:) ), uton kell maradni, es igy talan eredmeny erheto el, legalabbis ertelme lesz a dolognak.
"Csak már megint a mezei júzer fog szívni a futtathatatlan appletekkel. Csak jobb lenne, ha a fejlesztő bűnhődne, nem a júzer. És pláne a júzer bűnhődése ne eredményezze azt, hogy már megint a MS járjon jól."
Na ja, és ezek ellen te tudsz valamit tenni? Lehet, hogy igen. Én elég sokat teszek ezekért a dolgokért.
pl: egy weboldalnál dolgozom, és ha egy oldal nem megy mozilla vagy netscape-el(java)akkor kisem rakom, ha menetközbe romlik el, akkor megdobom egy levéllel, hogy sajna amíg nem megy az IE-n kívűl egy böngészővel sem netscape4x, opera, mozilla, konqueror, netscape 6x, addig leveszem a hivatkozását a főoldalról. E bejön többnyire pár napon bellül megy az oldal. De ezt nem lehet minden oldallal megcsinálni:)
Fejlesztők között is nagy a különbség, van aki nagyon tud, van aki meg a *li-t sem ismeri. Helyette megszórja valami sz@rral mintha süti lenne. Van aki foglalkozik az ajánlásokkal van aki ellenkezőleg. De több oldalt is láttam már aki wc3 szabványának megfelelően letisztította az oldalát. Utánna megvan az öröm, sokkal gyorsabban töltődik be a böngészőbe.
„Magyarul vannak szabványok.”
Csak a szabvány de facto nem attól lesz szabvány, hogy egy szervezet (akár még ha van is felhatalmazása rá) kimondja róla, hogy szabvány, hanem attól, hogy a többség elfogadja annak. Így de facto szabvány az RTF, sőt bizonyos mértékben a Word-DOC is, noha egyetlen szabványügyi szervezet nem fogadta el annak, az utóbbi ráadásul időről időre jelentős mértékben átalakul, és dokumentumok normális tárolására alkalmatlan.
„Java is egy szebvány. Amit a M$ csinált a java-val az nem korrekt.”
Maximálisan egyetértek. Csak azzal nem, hogy ezzel már megint a MS járjon jól.
„Nem véletlen, hogy a M$ levette a saját java verzióját és ezentúl a Sun félét lehet telepíteni. A sok pancser aki M$ javara programozott most meglesz szorulva ugyanis már az xp is Jre -vel megy.”
Ha ez hosszú távon így lesz, akkor jó. Csak már megint a mezei júzer fog szívni a futtathatatlan appletekkel.
„De tovább megyek amelyik programozó/oldal csak a M$ java-ra fejleszt az komolytalan. Milyen oldal az amely csak IE-6+M$ java-val tekinthető meg. Gyermeteg nem?”
Persze, hogy az. Csak jobb lenne, ha a fejlesztő bűnhődne, nem a júzer. És pláne a júzer bűnhődése ne eredményezze azt, hogy már megint a MS járjon jól.
„Ott az a helyzet szerintem, hogy nagyon jó az IE sőt király”
Azért én egy ekkora biztonsági lyukat nem szívesen futtatok a gépemen. (Élevezeti értékét tekintve pedig – és ez magánvélemény lesz – ahogy átvette a „vezetést” a 4 szériánál az MSIE a Netscape-től, és ezt talán még a 6-os szériában is megtartotta [bár a 4-es, 5-ös, 5.5-ös, 6-os MSIE között szinte hajszálnyi a különség], a Mozilla 1.0 úgy veri kenterbe az összes MSIE-t, Operát, hogy öröm nézni. Talán a Lynxet nem sikerült még befogni, ahogy a cirill betűs szövegek angolos átírását elkészíti, azon mindig csak gyönyörködni tudok. :-)) )
„Szerencsere van egy w3c ami fejleszti a ezen web-es szabvanyokat, es remelhetoleg sosem jut odaig a dolog hogy 1 mamut ceg diktaljon a web-en.”
A 4-es szériájú böngészők korában sem a Netscape, sem az Internet Explorer nem vette igazán komolyan a W3C szabványait, később meg érdekes módon épp a Microsoft (nekem sem igazán szimpatikus) fejlesztéseit fogadta el igen nagy arányban a W3C.
Tisztában vagyok azzal, hogy a NC 2–4.79 verziókban ugyanaz a motor volt, így az korszerűtlenné vált, de egyben biztos is vagyok abban, hogy a mezei júzernek nem ezzel volt baja, és nem emiatt pártoltak el a NC-től, hanem a MS machinációi miatt. (És mivel a MS-nak bejött ez a stratégia nagyon sokszor megismétlik.)
„A mozilla (ns7, hiszen az uj ns szeriak mar a mozilla motorjara epulnek, kiegeszitesekkel), pedig le tudja kezelni mind a sun java-t mind az m$ javat, csak beallitas kerdese.”
Nem áll szándékomban MS-Javát rendszeresíteni a Mozillámba, de néha talán jól jönne: hogy tudom rávenni az MS-Java használatára?
„De ahogy szavaidbol kiveszem azt hiszem elfelejted hogy nem csak a windows van mint operacios rendszer (gondolom hallottal mar roluk). Ebbol eredendoen ertelmet is veszti amit mondasz.”
Amikor 1986-ban elkezdtem számítógépekkel foglalkozni, nem nagyon lehetett még Windowsról hallani, úgyhogy hallottam már róluk. Természetesen ezt a tényt nem felejtem el, csak tudom, hogy például az egyik általam készített site-ot milyen arányban érnek el milyen böngészőkkel, milyen operációs rendszerek alól. (Az utóbbi két hónap adatai alapján: Windows – 97,9%, Linux+UNIX-ok – 1,1%, Macintosh – 1%; MSIE 4– – 3,35%, MSIE 5+ – 84,57%, NC 3– – 0,66%, NC 4 – 8,86%, Mozilla+NC 6+ – 2,75%, Opera – 0,60%, Lynx – 0,20%.) Én mindig is úgy fejlesztettem, hogy (lényegében) minden konfigurációban élvezhető legyen az oldal, de el tudom képzelni, hogy valaki azt mondja, nem érdekel az a mintegy 5%, aki nem MSIE 4+-t vagy NC 4-et használ. Tudom, hogy noha én ezzel a hozzáállással a legmesszebbmenőkig nem értek egyet, sokan vannak így. (Nem sok oldalt láttam, melyet pl. Ariadnával teszteltek.)
„A masik ami a javat erinti, igenis tudhato hogy ez m$ java vagy sem, mas fgv, es sok mindnet maskepp hasznal.”
Nem azt mondom, hogy nem lehet tudni, hogy más a kettő, nyilván néhány nap kiképzés után meg tudnám mondani egy kódról, hogy az MS-e vagy SUN-e, hanem ezt, hogy ugyanaz a MIME-típus van hozzárendelve, tehát a böngésző nem fogja tudni, hogy mit csináljon vele (mint ahogy egy c kiterjesztésű fájlt nem fog az ember Pascallal fordíttatni, illetve egy pas kiterjesztésű fájlt C++-szal; tehát ott automatikus, gépi úton eldönthető).
Én is reagálnák és semmi féleképpen nem ellenségese:) Mondjuk én nem vagyok programozó, de az biztos, hogy a web-nek és a html oldalak felépítése és tudása nem a trükkös böngészőktől kell hogy függjön. Magyarul vannak szabványok...stb
Java is egy szebvány. Amit a M$ csinált a java-val az nem korrekt. Olyan mint az indiánok helyzete:) Te épitesz egy kéglit, megengeded, hogy néha átmenjek a kerteden én pedig átviszem a kerteden a vasutat:) A kert a tiéd de én szarok rá!!! Rajtad kívűl soknak jó lesz, de te nem fogsz aludni és elvettem egy kis főldet is tőled.
Rengeteg böngésző létezik és sok operációs rendszer. Amit a java-ról írtál már azért sem igaz, mert ha megnézed a java konzolod, akkor láthatod, hogy sok esetben megsem kezdi letöltenia a Sun Jre a appletet. Na vajon hogy lehet ez? Egyik oldalon megy 10-ből 10 java másikon 10-ből 10 nem megy. Ha nem tudja futtatni az appletet akkor elkezdi letölteni és kiírja, hogy nem tudja értelmezni...stb
Nem véletlen, hogy a M$ levette a saját java verzióját és ezentúl a Sun félét lehet telepíteni. A sok pancser aki M$ javara programozott most meglesz szorulva ugyanis már az xp is Jre -vel megy.
Azaz csak az fogja tudni használni akinek régi az op rendszere:) win 98/95.
De tovább megyek amelyik programozó/oldal csak a M$ java-ra fejleszt az komolytalan. Milyen oldal az amely csak IE-6+M$ java-val tekinthető meg.
Gyermeteg nem? Lassan de biztosan növekszik a más op rendszer használók tábora. Én pl: Mandrake Linuxot használok, de már win alatt is Mozillával nyomultam:)
Ott az a helyzet szerintem, hogy nagyon jó az IE sőt király de ha gondja van akkor sz összes erőforrást ráfordítja, ha fagy akkor ránja az egész rendszert. Ez alól az XP kivétel, de nem cool az hogy bármely alkalmazás képes a processzort 100%-os kihasznállásra, azaz addig nem tudsz semmit sem csinálni. 2-3s ig zombi a géped. Linux alatt ha meggebedsz sem tudsz 50% fölé menni. Zenélés közben tudsz video klippet hallgatni + mind az 5 virtuális asztalod megtöltheted alkalmazásokkkal akkor is válaszolni fog az x sever és a hang kártya. Kisé elkanyarodtam:)
sajnos nagyon nem erted, vagy nem tudom. (isten orizz, nem ellensegeskedni akarok)
Ezt irod: "Microsoft által fejlesztett tagekkel és egyebekkel". Szerencsere van egy w3c ami fejleszti a ezen web-es szabvanyokat, es remelhetoleg sosem jut odaig a dolog hogy 1 mamut ceg diktaljon a web-en. Igy eme w3c szabvany az amit be kell tartani. Az ns reszedese, avagy bongeszojenek nem igazan jol mukodese nem attol volt mert nem tamogatott 1-2 "Microsoft által fejlesztett tagek"-et. Hanem a 4.x motorja a mail oldalakat mar nem tudja lekezelni, es itt nem is elsosorban a css-re gondolok, hanem maga a megjelenito motor. Tobbek kozott ezert is tortent az ami, mert nem volt az ns-nek egy olyan bongeszoje ami fel tudta volna venni a verseny az ezt a reszt erosebben fejleszto m$-el. Igaz hogy kozbe, mar annak idejen is a mozilla team elkezdett dolgozni, de ennek "csak" mara lett kezzelfoghato eredmenye, nem keves embernek a munkajanak koszonhetoen.
A mozilla (ns7, hiszen az uj ns szeriak mar a mozilla motorjara epulnek, kiegeszitesekkel), pedig le tudja kezelni mind a sun java-t mind az m$ javat, csak beallitas kerdese.
De ahogy szavaidbol kiveszem azt hiszem elfelejted hogy nem csak a windows van mint operacios rendszer (gondolom hallottal mar roluk). Ebbol eredendoen ertelmet is veszti amit mondasz.
A masik ami a javat erinti, igenis tudhato hogy ez m$ java vagy sem, mas fgv, es sok mindnet maskepp hasznal. Azt hogy te nem latod, az nem baj, mert nem tudhat mindenki java-ban programozni, vagy akarcsak ismerni is azt.
(a c++ es a pascal csak egy tulzott pelda volt, gondoltam ha eros peldat irok talan leesik)
Osszefoglalva, egy allitasoddal sem tudok egyeterteni, es nem azert mert ellensegeskedni akarok:) Anna viszont orulok hogy a mozilla-t hasznalod mert napjainkban ez a legjobb bongeszo, avagy fejlesztoi kornyezet, hiszen a mozilla, ha ugy akarja a hasznaloja, nem csak egy egyszeru bongeszo.
Kösz a kedvességedet. Akkor még egyszer belevágok, és megpróbálom elmondani, amit elmondtam, de cserébe tőled is konstruktivitást és nem ellenségeskedést várok. A Netscape piaci részesedésének csökkenése mögött sok egyéb mellett többek között az volt, hogy – büszkeségből, ki tudja, miből – nem vállalta a kompatibilitást a Microsoft által fejlesztett tagekkel és egyebekkel, így a mezei júzer azt látta, hogy egyre több weboldal nem működik a kedvenc böngészőjével, ott van a másik, az operációs rendszerrel együtt telepített böngésző, az meg viszi, hát átszokott (én nem szoktam át, mindig is Netscape-et használtam, egészen mostanáig, amikor is áttértem – lehet, időlegesen – a Mozillára). Kísértetiesen hasonlít a mostani helyzet a Javával erre a korábbira, ezért fejeztem ki aggodalmamat.
Teljesen egyetértek abban, hogy az MS-Java van alul, de úgy látszik, nem eléggé, hiszen van olyan applet, amelyet csak az tud futtatni. (A C++ vs OP összevetésnek meg semmi köze hozzá, hiszen az tényleg két különböző dolog, míg a két Java egy dolog két változata, ezt az is bizonyítja, hogy a Mozilla egy MS-Javában írt applet futtatását a Sun-Javával próbálja meg, és nem a gépen amúgy telepített MS-Javával, ha jól sejtem, a fájlban sincs semmi utalás arra, melyik Javával futtandó, míg egy C-, illetve egy Pascal-program esetében ez nyilvánvaló.)
Na ez engem is erdekelne mitol lehet nalad:))
Amugy nalam szinten volt "hasonlo", de az mint kiderult a vinyo hibajabol, vmi gaz van vele, nem bad szektoros, de kurva lassu es neha baszik adni az adatot csak teker, es ekkor ott fagytak a progik, vagy 2 perc volt mig elindult:( Cserelve lett vinyo es maris jo:)
Hat komolyan mondom ilyen hulyeseget nem olvastam meg. Hogy jon ide az ns piac reszesedesenek a csokkenese??
Es jol mondod a felulrol valo kompatibilitast, de egyenlore a m$ javaja van kurva alul es nem kompatibilis semmivel csak magaval.
Ez olyan mintha azt mondanad van a c++ es van a object pascal, es miert nem tudja leforditani a c++ fordito az opascal kodot, es forditva.
Igaz, epp ezert ott a CTRL + klick a linkre, vagy 3 gombos egernek a kozepso gomb-ra katt. Ez talan mar a 6 eves unoka ocsemnek is kapasbol menne. Es ez abszolut a felhasznalo szandekat tukrozi, mert mindig akkor teszi tab-ba amikor akarja, szabadon barmikor barhol.
Szervusz max_headroom!
Nem lehet, hogy a gépet tul gyakran frissiti az IP configurácios adatbázist? Nálam ilyen tünetekkel, akkor szokot szorakozni, ha a szolgáltató IP cím cserét végez (idáig félévben kétszer volt), valamint ha a gép magátol nullázza le az infot (nem tudom miért), olyan hatszor volt. Tehát a rohadék bárminemü tevékenység közben elkezdi keresni, hogy most ki is ö netileg, megtalálja, de nem jegyzi meg (ez az jelent, hogy ha ujrainditom a gépet, újra kezdi keresni), amig winipcfg-ét el nem inditom, és ott a frissités után nem nyomok neki egy okét.
Bocs a sok félkövérért, véletlenül elcsesztem egy taget.
„Visszaterve a java-ra, ha egyszer az m$ kulon »java«-t irt maganak, azaz egy modositott valtozatot, akkor talan egyertelmu es nem elvarhato hogy az a sun java-n is fusson, amikor olyan parancsokat tartalmaza ami nincs benne.”
Szerintem ez a fajta büszkeség rossz stratégia. Valami hasonló vezetett a Netscape piacvezető szerepének elvesztéséhez. Sokkal jobb nagyvonalúnak lenni, és fenntartani a felülről való kompatibilitást. Mert különben azt fogja mondani a mezei júzer, hogy a Sun Java butább az MS-félénél. Nem hiszem, hogy érdemes azt vizsgálni, hogy ha valaki MS-Javára írt (nem tudom, hogy hívják azt), miért tette (szerintem elsősorban a trehányság a fő motívum), inkább az lehetne a cél, hogy azokat a Java-appleteket, amit tud futtatni az Internet Explorer, tudja futtatni a Sun is.
Én is írtam már nem egyszer olyanat, hogy új ablakban nyíljon, de szerintem a készítő szándékával egyáltalán nem lehetne ellentétes, ha minden új ablakban nyílás helyett új fülben nyílás lenne – a felhasználó által beállíthatóan.
Visszaterve a java-ra, ha egyszer az m$ kulon "java"-t irt maganak, azaz egy modositott valtozatot, akkor talan egyertelmu es nem elvarhato hogy az a sun java-n is fusson, amikor olyan parancsokat tartalmaza ami nincs benne. Aki specifikusan m$ java-val irta az applet-jet az azert tette hogy csak m$ java-val lehessen megnezni, vagy az volt keznel neki, vagy lusta volt, vagy policy a cegene, vagy onnon maganal, hogy csak m$-en mukodo cuccokat irnak.
de aki az oldalt irta, az talan nem veletlenul akarta hogy az uj-ba nyiljon meg. Onmagaba nem tudod, max uj ful-be. window.open-es cuccokat meg foleg ne akard tab-ba nyitni.
Win 98. A legérdekesebb az egészben, hogy most rendben tudom kezelni a könyvjelzőket - nem azonnal, csak röviddel azután, hogy kinyitottam az ablakot. Ez egyébként rendszeresen előfordul más programok elindításánál, illetve internetezés közben is, nevezetesen, hogy 20-30 másodpercig mintha a teljes lefagyás állapotában lenne a gépem, majd - mintha mi sem történt volna - kifogástalanul működik. Ez mitől lehet?
A konzolt én is elolvastam, de nem vagyok Java-programozó, úgyhogy az nekem jobbadán kínaiul van. A probléma attól még fennál, jelesül, hogy a (sajnos) legnépszerűbb böngésző Javájára fejlesztett appleteknek van olyan valódi részhalmaza, amelyet nem futtat az amúgy igen kiváló 1.4. (Először nekem se vitte az MSIE, merthogy az 1.4-es plug-in volt beállítva, aztán lekapcsoltam, és ment.)
Az új fülre nyitást én jobb gombbal szoktam csinálni, de van, amikor nem akarom, hogy az illető oldal új helyen jelenjen meg, hanem elég, ha ugyanoda töltődik. Ilyenkor viszont eléggé idegesítő, hogy új ablakot nyit, ahelyett hogy csak új fület nyitna (TARGET="_blank"-os linkekre, illetve azokra a JavaScriptes megoldásokra gondolok, amelyek pl. a lap.hu oldalain vannak). Ennek a kikerülése érdekelt volna.