A metróban a térképen pl. jelölve vannak a határok, oda már más jegy kell, ez kb. az utolsó 3-4 állomás lehet. Ha nem arra van a szállásotok, akkor szerintem nem érdekes.
először nem olvastam lejjebb és azt hittem, h a te kérdéseid a kérdések. mondom ezt nem értem, hogyhogy nem tudod te ezekre a választ, vmi zavar van az erőben- de nem.. :DD
Liticarb, azt hogy érted, h szakaszhatárokig? Milano határán kívül nem érvényes, vagy Milano van felosztva? Az útikönyvemben 5 részre van felosztva, de ez inkább tájegységek szerinti felosztás. Köszi a segítséget!
Én nov. 08-án megyek Milánóba, s 10én jövök vissza. Tudnál segíteni, h mivel éri meg a legjobban Bergamoból Milánóba bejutni, ill. lehet-e menettérti jegyet váltani? - 5€ a busz /út
A milánói tömegközlekedésre a 48 óráig érvényes jegyet érdemes venni?- Ha 2 napig leszel akkor mindenképpen.
Ez mindenfajta tömegközlekedésre érvényes? - Igen, a szakaszhatárokig.
A Milan stadionjában voltál esetleg? Érdemes oda ellátogatnom? - Ha érdekel a stadion és a foci akkor mindenképpen.
Én nov. 08-án megyek Milánóba, s 10én jövök vissza. Tudnál segíteni, h mivel éri meg a legjobban Bergamoból Milánóba bejutni, ill. lehet-e menettérti jegyet váltani? A milánói tömegközlekedésre a 48 óráig érvényes jegyet érdemes venni? Ez mindenfajta tömegközlekedésre érvényes? A Milan stadionjában voltál esetleg? Érdemes oda ellátogatnom? Előre is köszi a választ!
Én nov. 08-án megyek Milánóba, s 10én jövök vissza. Valaki tudna segíteni, h mivel éri meg a legjobban Bergamoból Milánóba bejutni, ill. lehet-e menettérti jegyet váltani? A milánói tömegközlekedésre a 48 óráig érvényes jegyet érdemes venni? Ez mindenfajta tömegközlekedésre érvényes? A Milan stadionjában volt vki? Érdemes oda ellátogatnom? Előre is köszi a válaszokat!
Kis segítségre lenne szükségem. Remélhetőleg December közepén eljutunk Milano környékére, valaki esetleg tud ajánlani Malpensa,Oleggio,Gallarte,Legnano,Varese környékén jó szállást, tiszta hely, nem lepukkant hotel, saját fürdőszoba ami kitétel, illetve a reggeli sem hátrány. Illetve autókölcsönzőt is keresnék, amiket a neten találtam szinte egy autó árát zárolnák a kártyán önrész és kaució címszó alatt. Ez meglepett mert Görög,Török,Spanyol országban nem ez a módi, tehát olyat keresnék ahol az önrész minimális vagy nincs és a kártyán sem tárolnak 350-2200€-t
Sziasztok! Vett már valaki Milano kártyát, 3 naposat, mennyibe kerül? Vagy családi jegyet 4 főre? Kérem vettetek, írjátok meg, mire lehet használni az utazáson kívül. Itt Budapesten meg lehet venni 4 főre közel 20.000.-Ft, megéri? Üdv.mindenkinek Kati
Szuper, ez nekem is hasznos lehet :) Esetleg bikemi.com-os, városi "majdnem ingyenes" biciklikölcsönzéssel kapcsolatos, 3208-as hozzászólásban leírt kérdésemre nincs tipped?
Üdv! Kedd délelőtt nagy bazár és gyümölcs piac van a Via Marcello-n. Legutóbbi milánói utamon bevásároltam fél eurós akciós banánból ott. Ez a Piazza Lima és a Centrale közt van a 81-es busz vonalán. Ezen az oldalon információt találsz a nagyobb milánói piacokról is.
A meteorog eléggé tévedős oldal. Ami nem hosszútávú és 90%-ban be szokott jönni az a wunderground.com illetve az accuweather.com ezeket érdemes nézegetni, de 5 napnál távolabbi előrejelzések eléggé kétségesek mindig.
Hát ez nem igazán jó hír.... Bár én is néztem előrejelzést, igaz másik oldalon, és jobbat mutatott http://www.meteoprog.hu/hu/review/Milan/ legalább is kevesebb esőt. Most az egyszer nem bánnám, ha nekem, illetve ennek az oldalnak lenne igaza :)
A holnapi induláshoz egy jó tanács: bár kedden még nem lesz gond, szerdán egész napos és folyamatos esőzés várható Milánóban, ezért feltétlenül készülj esőkabáttal, ill. zárt programok tervezésével is..
Holnap indulunk Milánóba. Olvastam a fórumot sokat, de még mindig várok jótanácsokat és jó időt.... Esetleg valaki tudja, hogy mikor és hol van piac? Meddig tartanak?
Szeretnék érdeklődni a http://www.bikemi.com , városi kerékpárkölcsönző hálózattal kapcsolatban..
Nem tudjátok véletlenül, hogyha heti bérlésre regisztrálok a hitelkártyámmal, akkor levon automatikusan kauciót, vagy kizárólag a 6eurót vonja le, amibe a heti szolgáltatás kerül? Azt látom, hogy 24 órán túli használat esetén 150euró büntetést von le a kártyáról, ami rendben is van, be kell tartani a szabályokat.. Azonban ezt elvileg -én úgy értelmeztem- csak akkor vonja le, ha nem viszi valaki vissza a biciklit valamelyik központi lerakatba..
Azért lenne lényeges tudnom, mert kb. csupán 100 eurónyi összeg van a kártyámon és ha előre "biztonsági kaucióként" vonja a rendszer a 150 eurót , majd később visszatölti, ha minden rendben ment, akkor meg sem próbálom a regisztrálást.
Nagyon köszönöm előre is a segítséget!! Üdv: Attila
Én már rendeltem jegyet a Trenitaliától, az idén nyáron, igaz, nem Milánóból, hanem Riminiből Ravennába és Modenába. Nagyon egyszerű, mert ahogy kifizettem, a jegyet ki tudtam nyomtatni. Sehol nem problémáztak a kalauzok a nyomtatott jeggyel, minden járaton elfogadták.
Nem baj, ha nem beszélsz angolul. Hidd el az olaszok is inkább saját anyanyelvükön beszélnek inkább…De elég az ha néhány szót mondasz nemzetközi konyhanyelven és közben a pénztárosnak megmutatod a bérletedet. Olaszul valahogy így kérj jegyet.-Vorrei due biglietti da Piacenza a Modena in?- Azt bizonyára tudod, hogy az olasz vasúton érvényesíteni kell felszállás előtt a megvásárolt jegyeket.
Viszont nyáron Riminiben nyaraltunk és mi is elmentünk Maranelloba a Ferrari múzeumba. Riminből Modenáig kb.2.5 óra volt az út vonattal, pedig egy tartományban vannak ( Emilia-Romagna) . Onnan még kb.30 perc busszal Maranello. Szerintem Nektek Milánóból nagyon messze lesz Modena! Egyébként HATALMAS élmény volt a gyerekemnek a múzeum!!!
Modenában, ha leszálltok a vonatról, onnan még kb.10-15 perc séta a buszpályaudvar, onnan indulnak a maranelloi buszok. A pályaudvartól jobbra kell indulni, útba fog esni a modenai stadion is, onnan balra fog esni a buszpályaudvar.