Keresés

Részletes keresés

Atom-anti Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2519
Nem, nem fog abbamaradni. A marketing kedvéért majd járókerettel is megpróbálják kiverni egymás műfogsorát és lehet szorítani egyiknek-másiknak. Egy fiatalnak tiszta Jurassic Park :D Őskövületek háborúznak.
Előzmény: supertzar (2517)
4umos Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2518
ezt nem is hallottam, de mondjuk elég cinikus beszólás larstól. :DDD
Előzmény: supertzar (2517)
supertzar Creative Commons License 2009.08.29 0 0 2517
Nem tudom, emlékszel-e arra a Lars poénra, hogy majd Mustaine fogja őket beiktatni.
Ez még a legelső HOF hírek közt volt.

Lars is osztja őt, ha épp olyanja van, ez sosem fog abbamaradni.

Előzmény: 4umos (2514)
Santoro Creative Commons License 2009.08.28 0 0 2516
Előzmény: Törölt nick (2512)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2515
Egy egymondatos idézetből bámulatos következtetéseket lehet levonni, ez a tanulság számomra.
4umos Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2514
én nem tudom, hogy larsal egyeztetett-e anno, de ebbe kár is lenne belemenni, mert a témában már mustaine szavahihetősége erősen megkérdőjelezendő akárhogy is volt a dolog. össze-vissza kavar!
Előzmény: supertzar (2511)
Tyler Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2513
Mustaine egy igazi seggfej, nincs ezen mit ragozni.
Előzmény: 4umos (2510)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2512
Képzeljétek mi történt ma velem: Kölcsönvettem anyám kocsiját, mivel az enyémet leadtam a szervizbe. Az ő autójában nincs cd, ezért kínomban elkezdtem rádiót hallgatni meg ide-oda kapcsolgatni. Egyszer csak egy masszív gitárszóló üti meg a fülemet. Furcsálltam a dolgot, nem is tudtam mire vélni. Egyszer csak vége a számnak és benyögi a hang, hogy: "PONT FM". Örömömben majdnem elsodortam a buszmegállóban várakozókat. Végre ismét működik az egyetlen magyar rock-adó!!! (megadeth-et is nyomtak rajta rendesen anno, remélem ezen jó szokásuknál megmaradnak továbbra is)
supertzar Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2511
Ha Lars-szal egyeztette anno, hogy milyen módon lehetne ott, akkor minek
kéne most Hetfieldet emlegetnie?

Előzmény: 4umos (2510)
4umos Creative Commons License 2009.08.27 0 0 2510

újabb "fejezete" van a megadeth vs. metallica vagy inkább mustaine kirohanásai a metallicával szemben történetnek. persze mint tudjuk, nagyon közeleg már az új megadeth nagylemez megjelenési napja, éppen ezért a brit metal hammer szeptemberi számában mustaine azzal jön, h lars ulrich úgysem képes őt a rock and roll hall of fame-en kívül tartani. :) 

DAVE MUSTAINE: LARS ULRICH 'Can't Keep Me Out' Of The ROCK AND ROLL HALL OF FAME - Aug. 26, 2009

In the September 2009 issue of U.K.'s Metal Hammer magazine, MEGADETH mainman Dave Mustaine explains the reasons behind his decision to turn down METALLICA's invitation to attend their induction into the Rock And Roll Hall Of Fame.

szegény dave! :) mintha csak larson múlna az egész... meg az is vicces, h mindig larsot meri baszogatni. érdekes, ez a kirohanása is, miért nem úgy hangzott, h james hetfield "can't keep me out' of the RRHOF.

de azért jó marketinges vénája van mustapapának, az biztos, és tudja hogyan kell promótálni egy megjelenő nagylemezt. :)

4umos Creative Commons License 2009.08.26 0 0 2509
ha csak egy szimpla koncert dvd lesz, jó sok bónusz nélkül, akkor nem hiszem, h be fogom szerezni, mert az lehet, h nagyon feszesen játszanak így együtt ezzel az új felállással, de ez pont meg is öli a show-t, azaz semmi közönség kontakt, semmi komolyabb látványelemről nem tudok, amit az utóbbi időben színpadon csinált volna a zenekar. az meg, h gépiesen egymás után eltolják a számokat annyira nem izgat. ennyi erővel hallgathatom a stúdió a nagylemezt, kb. ott is ezt kapom. egy koncert legyen egy kicsit "koszos", és legyen kapcsolat zenekar, és közönsége között.
Előzmény: Simple (2507)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2508
Fasza, két hónapig töltöttem a DVD-t, erre itt van hivatalosan, jó minőségben. Örülök neki.
Előzmény: Simple (2507)
Simple Creative Commons License 2009.08.25 0 0 2507
Ti mit szóltok ehhez?

http://dionysosrising.blog.hu/2009/08/19/megadeth_wakin_up_the_dead_dvd_2009
4umos Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2506

mondjuk a risk után megjelenő TWNAH albumnál tényleg nagyon azt szajkózta (erre pontosan emlékszem), h igazi visszakanyarodás lesz a gyökerekhez, sőt a return to hangar c. számot is sűrűn felhozta példának, utalva szintén a RIP-re. mint mindig. :) és azért ahhoz képest annyira nem lett jó lemez.

és itt a most megjelenő új album előtt is annyira erőlteti ezt a RIP vonalat, h attól tartok ez sem lesz egy olyan nagy durranás, mint amilyen a marketingje.

és ami tovább érdekes, h a TSHF album, ami eredetileg szólólemeznek indult, és csak később került rá megadeth cimke, mennyire kilóg az előtte, és utána következő albumok sorából. azon tényleg érződik, h mustaine szabadjára fogta a dolgokat, és mindenféle elvárás (vissza a RIP-hez stb.) nélkül állt neki készíteni egy lemezt. az a lemez szerintem nagyon jól sikerült. nagy kedvencem. abban a lemezben érződik rengeteg korábbi korszakának a hatása, mégis dallamos, mégis húzós úgy, hogy ennek a két dolognak az arányai kiegyensúlyozottak. (a kedvenc 'deth lemezem a YOUTHANASIA, RIP után.)

sőt, úgy emlékszem a YOUTH idején sem "rásztinpíszezett" annyit, mint az utóbbi években. talán sarkított a dolog, és egyfajta mustaine "képletnek" is elmehetne már-már, de amelyik lemez előtt nagyon "rásztozik" az kevésbé lesz ütős, amelyik előtt meg nem, az viszont elég jónak ígérkezik. :DDDD

Előzmény: deliriousnomad (2505)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2505
Azért Mustaine a Cryptic óta a thrashes vonalat emlegeti az előzetes nyilatkozatokban... Még a Risk előtt nem egészen egy évvel is a Peace Sellshez hasonlítgatta az akkor írt dalokat, aztán tessék.

A Roadrunnernél meg van egy sor dallamosabb zenekar is (Nickelback, Black Stone Cherry stb.), aligha hiszem, hogy ez gond lenne nekik.
Előzmény: 4umos (2503)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2504
Lehet akkor a Roadrunner tehet róla. De még ne írjuk le az új albumot megjelenés előtt.

Mindenesetre nem hagynám Mustaine helyében, hogy egy ilyen nagy nevű zenekar dolgába egy akármilyen kiadó belepofázzon. Nehogy már a farka csóválja a kutyát. A Megadeth mára már olyan nagy név, hogy szinte bármelyik kiadó leszerződne vele.
Előzmény: 4umos (2503)
4umos Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2503

akkor olvass vissza, mert az új dalokkal szemben éppen, hogy nincsenek túl jó kritikáim, tehát nem védem én sem mustaine-t.

én az érvelésed mellett nem tudtam elsősorban elmenni, aminek az volt a kicsengése, mintha már azért, mert valaki 50 felé jár, akkor nem várható el tőle komolyabb dolog. (sőt, én sem örülök hidd el, ennek a RIP II.-nek beharangozott marketing dumának. hülyeség!)

de mindegy, azért nem akarom, h elfajuljon ez a vita, mert szerintem lényegében azért vagyunk itt ezen a fórumon, mert ha különböző szinten is, de szeretjük a megadeth zenéjét. és nem ellenségeskedésről, meg, h minél jobban "leszájkaratézzuk" a másikat!

egyébként meg van egy olyan érzésem, h elsősorban a kiadó, a roadrunner erőlteti ezt a vonalat most főleg mustaine-nél, és azért lett/lesz az új lemez ennyire thrash-es, mert egy roadrunner-es zenekar ne nagyon legyen dallamos. ha jól emlékszem az előző UA lemez is azért késett több, mint fél évet, mert gyengének találta a kiadó és visszadobta. (persze ez nem egy hivatalosan megerősített tény.)

Előzmény: deliriousnomad (2502)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2502
Egyébként ha nem tűnt volna fel, pont hogy védtem Mustaine-t, mert menetrendszerűen megint mindenki fikázni kezdte az új dalokat, amikkel szerintem a világon semmi gond nincsen...
Előzmény: 4umos (2500)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2501
Jajistenem, Mr. Fanboy. Bocsánatodért esedezem.
Előzmény: 4umos (2500)
4umos Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2500
nem veszed észre azt, hogy kinek mi tetszik az kurvára ízlés dolga, de te itt továbbra is okoskodsz, h vitatkoznál bárkivel, h melyik maiden lemez melyikkel van egy szinten. (neked ez tetszik jobban, másnak meg az. ilyen egyszerű. fúj, de klísé, de kénytelen voltam leírni.) mint ahogy abban is nagyon okosnak látszol, h mustaine éppen most drogozik, meg alkoholizál vagy nem. gratulálok! gondolom napi kapcsolatban is vagytok...
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.22 0 0 2499
A Maiden pont jó példa arra, hogy hoznak egy magas szintet. Hogy a Brave New World vagy a Matter Of Life egy szinten lenne a Numberrel vagy a Seventh Sonnal, arról nyugodt szívvel vitatkozom bárkivel.

A "nagyközönség"? Te miről beszélsz?
Előzmény: Törölt nick (2497)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.21 0 0 2498
Mondjuk én a Slayertől megelégednék egy Seasons in the abyss-szel, az Anthrax-től egy Persistence of time-mal, és a Megadeth-től pedig egy Countdown/Youthanasia szintő egyszerűbb, dallamosabb cucc nem volna elérhetetlen. Talán nem elég éhes már Dávid, meg az igazán ász zenésztársak is hiányoznak.
Előzmény: deliriousnomad (2495)
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.21 0 0 2496
Azért haragszok Mustaine papára, mert csak fél szívvel csinálja. Ha az UA-n dolgozott volna még egy keveset, jobb keverés, hangzás, nem tesz rá 3 tölteléknótát (Never Walk Alone, Gears Of War, Túleman), a többit jobban kidolgozza, jobban megerőlteti magát vokált illetően, akkor egy nagyon ütős album lett volna, amely méltán sorakozott volna fel a klasszikus felállás albumai mellé. Csak még 15%-ot kellett volna dolgoznia rajta, javítgatnia. Kb. mintha futóversenyen a célegyenesben adta volna fel.

Az Endgame kiszivárgott nótái eddig jobbak sztem, mint az UA, de a hangzásból ítélve itt is megállt 80-90% között a munkában. Nem kéne sok hozzá, hogy itt-ott kiigazítva kifogástalan mestermunka legyen. A dalok alapvetően nagyon jók. De valami mégis hiányzik az egészből. Na ez az a 15%. Lelkesedés, profizmus, igényes részletek.
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.21 0 0 2495
De ezt sem mondtam ebben a formában. :D A "mit vártatok" kizárólag annak szól, hogy ebben a topikban mintha mindenki azt várná, hogy Mustaine világmegváltással rukkol majd elő. Nem fog, sőt, senki az ő generációjából nem fog már olyan lemezeket csinálni, mint a Rust In Peace / Reign In Blood / Among The Living (mindenki válassza ki a neki tetszőt).

A kikerült dalok szerintem mindentől függetlenül jók, egy 20 évestől is azok lennének és egy 50 évestől is azok. De egyik sem olyan, hogy fejjel rohanok a falnak tőlük örömömben, viszont nem is vártam semmi világrengetőt, pusztán csak jót.
Előzmény: Mirrmurr (2490)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.21 0 0 2494
Te meg akkor vagy nagyon hülye, ha nem vagy képes leírt szavakat megfelelően értelmezni. Rohadtul nem azt mondtam, hogy nincs 50-60 fölött jó zenész, csak annyit, hogy a csúcslemezeiket a zenészek szinte kivétel nélkül lényegesen fiatalabb korukban csinálják meg (és ezt most a rock/metal vonalra értem).

Mondanál nekem egy olyan rockzenészt, aki 50-60 éves korában mindent túl tudott szárnyalni, amit fiatal korában letett az asztalra? Én egyet sem tudok, azokat ellenben hosszasan tudom sorolni, akik a nyolcadik-kilencedik-tizedik lemezükre ellaposodtak, kiszámíthatóvá váltak.
Előzmény: 4umos (2489)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2492
Belehallgattam a belinkelt felvételekbe, de legyűrtem a kíváncsiságomat 1 perc után. Az az érzésem, hogy Dave valami nagyon durva trash albumot lapátolt most össze nekünk függetlenül attól, hogy ki-mit vár tőle.
Atom-anti Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2491
Végre valamiben többen is egyetértünk.
Előzmény: Mirrmurr (2490)
Mirrmurr Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2490
Most Dave-től függetlenül: sok olyan szitu van, hogy az idősödő zenész bepunnyad, megváltozik, megnyugszik, elégedett lesz... Pl. Bon Jovi. Borzasztó, amit mostanában produkál, mert bár jó számokat is írnak néha, de köze nincs a kezdeti vonalhoz.
Az nem érv Nomadtól sem, hogy "mit vártatok?". Nincs olyan, hogy "na jó, ahhoz képest, hogy 50 éves, egész jó". Engem nem érdekel, Dave (vagy akárki más) éppen hogy kel fel, milyen hangulatban van, csináljon egy jó lemezt, oszt ennyi. Ha valami szar, akkor nem nyugtatom magam azzal, hogy egye fene, nem kellett volna várni valami mást, hiszen épp hasmenése volt a drágának, ahhoz képest tök jó lett.
Előzmény: 4umos (2489)
4umos Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2489
már elnézést kérek, de te egy nagy hülye vagy, ha azt komolyan gondolod, h a dalszerzés ennyire korfüggő. sőt, pont az a logikus, h valaki minél több időt tölt a szakmában, mint egy dave mustaine, akkor az sokkal érettebb, kifinomultabb, profibb zenész. és nem pedig fordítva, h ő már ennyi idősen csak ennyire képes. van rá nagyon sok példa, nem hiszem, h sorolni kéne, h 50, 60 felett is létezik jó zene, zenész.
Előzmény: deliriousnomad (2484)
deliriousnomad Creative Commons License 2009.08.20 0 0 2488
Nem hinném, hogy a drog meg az alkohol Mustaine-nél stabilan múltidő lenne. Most éppen nem, aztán majd megint, aztán megint nem. A '80-as évek eleje óta ezt csinálja.
Előzmény: Atom-anti (2487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!