Keresés

Részletes keresés

Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.09 0 0 83704

Abból hogy "still happaning", messzemenő következtetést én nem vonnék le, mert nagyon sok projekt van, ami évekig, esetleg több mint egy évtizedig van elfektetve valahol, míg lesz belőle valami, és nagyon sokból soha nem lesz semmi.

Szerintem egyedül a Filoni Mando-verse az amit tolni fognak, mert abba "belelátják", hogy "sikeres" volt. Ami sajnos azt jelenti dizni star wars mércével mérve, hogy nem volt hatalmas bukta.

Amiről az jut eszembe hogy a youtube-on szembejött velem egy videó, amiben hallottam egy nagyon megszívlelendő mondatot, amit jó lenne ha dizniék végre megpróbálának figyelembe venni.

https://www.youtube.com/watch?v=3QCPahxsycI

03:12-től

- .. why the whole series has been polular?
- ... quality control is the big answer.
Once the Star Wars film was a hit, the rest of the series was gonna depend on how well the second Star Wars film was made. ... because if everything worked well in The Empire Strikes Back, then Star Wars would become not just the name of the movie, but a brand name that would stand for a certain style and quality of entertainment.

Előzmény: Bateman (83702)
Bateman Creative Commons License 2023.11.09 0 1 83703

ez jó

Bateman Creative Commons License 2023.11.09 0 0 83702

Ezek a történések mozifilm téren. Nagyon nyögvenyelôsen megy ez az egész. Nem akarják inkább elasni ezt az egész SW hóbelebancot?

Kevin Feige's Star WarsMovie Is Really, Really Dead

Joe and and Anthony Russo are staying away from the Star Wars galaxy, too.

Taika Waititi’s Star Wars Movie: Still Happening. One movie that survived the trimmings earlier this year.

Guillermo Del Toro’s Star Wars Movie: Dead (ez lett volna a Jabba korai korszakáról szóló történet.)

Shawn Levy’s Star Wars Movie: Still Happening. Ô a Stranger things producere. Egyelôre csak ötletei vannak, az szövegíró sztrájk miatt még bele sem fogtak.

Patty Jenkins’ Rogue Squadron: Dead

Rian Johnson’s Star Wars Trilogy: Still Happening. Is a Rian Johnson Star Wars trilogy ever going to happen? Highly unlikely. 

David Benioff and D.B. Weiss’ Star Wars Trilogy: Dead

Dave Filoni’s Mando-Verse Movie: Still Happening

James Mangold’s First Jedi Movie: Still Happening. Ez most az egyik legújabb ötlwt, hogy a Jesi order eredetét firtató filmet készítenek.

Sharmeen Obaid-Chinoy’s New Jedi Order Movie: Still Happening. Ez meg a másik végket, az új Jedi order felépítésének története Daisy Ridley-vel. 

Szép hosszú lista és semmi izgató dolog nincs benne pozitív értelemben. Ha el is készül bármi is, annak nem sok átgondolt, jól kialakított koncepcionális alapja nem lesz. Ahogy eddig is megszoktuk. Filoniban és 1-2 új arcban bíznak, az utóbbiaknak sok közük nincs a SW-hez. Megy tovább a szenvedès. El kellene adni!

capacete Creative Commons License 2023.11.08 0 0 83701

Az Acolyte-ra nagyon kíváncsi leszek, mert ez lesz a Disney utolsó lehetősége, hogy valami értékelhetőt hozzon SW-sorozat fronton. Az alapötletben óriási potenciál van, de nagyon meglepődnék, ha nem szúrnák el.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83700)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.07 -1 0 83700

Coming soon... 

Star Wars 2024.

smile64 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83699

Én se rúgtam volna ki, de én nem is vagyok vezető pozícióban a disneynél. Ettől persze még tarthatom idiótának a csajt.

Előzmény: Jani-wan. (83698)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.07 0 2 83698

Csak a véleményét mondta el valamiről egy nyilvános fórumon, aminek semmi köze a munkájához. És nem is tartalmaz törvényellenes vagy tiltott dolgot.

Az egy dolog hogy vagyunk akik nem értünk vele egyet, de ezért kirúgni valakit az szerintem nem elfogadható.

Pláne nem az USA-ban, ahol az első számú alkotmányos jog a szabad vélemény nyilvánítás. És ez nem csupán az állampolgárok joga, hanem minden ott tartózkodó elidegeníthetetlen joga.

Azaz akik kirúgták, lábbal tiporták az alkotmányt.

Előzmény: smile64 (83692)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83697

+1

Előzmény: Bateman (83693)
smile64 Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83696

Egy regényben teljesen oké egy ilyen páncél részleteit elmagyarázni, de szerintem filmen nem működött volna. Az sose jó, amikor egy film túl sokat magyaráz. Technikai részleteket különösen nem.

És hogy offoljak is egy kicsit (:)), a Hobbit szerintem szórakoztató volt, de nyilván sokkal sekélyesebb, mint a fősztori. És sajnos néha még bohóckodásba is átment.

Előzmény: _cvisoma_ (83695)
_cvisoma_ Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83695

Nem csak hogy összecsapták, de mély, átfogó és megalapozott koncepció nélkül, csak az épp soron következő filmre (se) koncentrálva csináltak valamit, amitől a lehető legtöbb bevételt várták.

Az R1 üdítő kivétel, ráadásul azt bizonyítja, hogy igenis tudtak volna jó ST-t is csinálni, ha lett volna akarat, és rászánták volna a kellő erőforrásokat. Emiatt még inkább elkeserítő, hogy olyan lett, amilyen.

Nekem a PT-ben az Anakin-Vader átalakulással az volt a bajom, hogy pont a végét, az emberi torzóból fekete maszkos embergéppé alakulást nagyolták el, különösebb magyarázat és narratíva nélkül. Kifejthették volna, hogy milyen életfunkciók nem működtek maguktól, milyen gépekkel kell helyettesíteni, hogyan tudják azokat a testébe/testére applikálni, ki és milyen elgondolás alapján tervezte a maszkot, hogyan tud mindezekk együtt élni, miért és hogyan szükséges számára a meditációs fülke, stb. Szerintem 10 percet igazán rászánhattak volna erre.

A Hobbitról azt olvastam a készítők nyilatkozataként, hogy az eredeti írásmű kevés volt az előre kikötött 3*3 óra filmidő megtöltéséhez, ezért ők maguk költöttek hozzá eseményeket. Kérdés hogy ez mennyire vált a filmek hasznára, vagy inkább kárára...

Előzmény: Biga Cubensis (83694)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.11.07 0 1 83694

Tolkien egy jó példa, csakhogy ő végig a kezében tartotta a művét, Lucas meg eladta. 

A mozi dimenziójába Jackson szerintem korrektül ültette át ezt monumentális történetet, de a Hobbit már nem lett olyan jó, a Hatalom Gyűrűi a közelmúltból pedig inkább rossz visszajelzést kapott, mint jót. Szóval ott sem sikerült teljesen hűek maradni az eredetihez.

Akármilyen látnok és zseni volt Lucas, Tolkien történetmeséléshez nem ér fel, és ez a PT folyamán ki is derült. A PT-t persze többé-kevésbé szeretjük, de abban talán nincs vita, hogy nem sikerült olyan jól elmesélni Anakin történetét, mint a klasszikus történetet az OT-ban. Lucas is inkább az új technológiákra összpontosított, mint pl. a jó párbeszédekre.

A Disney szerintem ott szúrta el leginkább, hogy összecsapta az ST-t. Most már minden próbálkozás ennek az enyhítésének látszik, ha csak a sorik/spinoffok lennének és tarthatnának szabadon bármilyen irányba az ST-be csatlakozás nélkül; és ha ezek tapasztalatával készülne el az ST napjainkban, szerintem jobb lett vola a helyzet. (Én nem vagyok sátánmikiegér hívő=ők a sötét oldal, mindent rosszul csinálnak, szerintem a Disney is csak egy kapitalista cég, aki hibázik és nem megfelelő vezetőket alkalmaz az SW esetében, de ezek még mindig javítható, de legalábbis jóvátehethető hibák. Az R1 példája nekem azt mutatja, hogy (a sorikat, az ST-t) lehetett volna sokkal jobban csinálni, megfelelő emberekkel, az erőforrás és csapat meglett volna rá. )

Előzmény: _cvisoma_ (83691)
Bateman Creative Commons License 2023.11.07 0 1 83693

minden véleménynek van valamilyen kiinduló alapja, ezért a vélemény, sok esetben megalapozott is lehet nem csak légből kapott trollkodás. azt kellene megvizsgálnod, hogy az adott vélemény, amivel nem értesz egyet, mennyire megalapozott, vagy inkább csak az utálat szaga érződik rajta és abból táplálkozik. nagyon sokunk negatív véleménye a dizni SW produkcióival kapcsolatban nagyon is valós, szilárd alapokról indul. ezekről simán lehet vitatkozni. ez folyik itt már néhány éve. és ez nem annyira rossz, mert a viták során végülis a SW alapjainak nagyszerűsége jön legtöbbször elő, amit sajnos a dizni nagyon is elbaszarintott. erről meg kell beszélni és lehet vitatkozni. végülis ezért van ez a topik többek között.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83690)
smile64 Creative Commons License 2023.11.07 -1 0 83692

Mondjuk Gina Carano pont a másik véglet, mint KK. Elhiszem, hogy meg van sértődve, amiért kibaxták, mikor hülyeségeket beszélt.

Előzmény: Jani-wan. (83689)
_cvisoma_ Creative Commons License 2023.11.07 0 0 83691

Az én véleményem:

A Disney célközönségét nem érdekli, hogy az amit lát, az a nagy egész történet részeként következetes-e, csak az akció meg a látvány számít, meg hogy minden újabb filmmel valami nagyobbat, látványosabbat csináljanak, a lehető legkevesebb szellemi tőke (értsd gondolkodás, tervezés) befektetésével.

Tolkienről azt olvastam, hogy ő egész életében csiszolgatta, finomította a mondavilágát, és sokszor megváltoztatott vagy kibővített már korábban megírt részleteket annak érdekében, hogy az egész minél kerekebb, egységesebb, konzekvensebb legyen. Ha a Disney is így kezelné az SW világát, akkor nem lenne semmi gond. Persze az SW-nél a már megírt/bemutatott részeket nem lehet megváltoztatni, ezért úgy kellene továbbvinni/belefűzni a szálakat, hogy hűek maradjanak a történet egységességéhez, és ne tegyék értelmetlenné azt, amit eddig láttunk. Pont ez az értelmetlen csapongás, következetlen történetvezetés, előző rendező filmjének megtrollkodása, stb. az, ami miatt hulladéknak tekintjük a Disney szinte teljes SW munkásságát.

Ez a fő probléma, ezt már sokan sokféleképpen leírták itt véleményként. Én se mondtam nagy újdonságot, csak csatlakoztam hozzájuk.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83690)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.07 0 1 83690

Ha valamit lehulladékozol, az nem igazság, legfeljebb vélemény.

Előzmény: Jani-wan. (83688)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.07 0 1 83689

És akkor a kisebb fórumetikai kitérő után vissza a Csillagok Háborújához.

Gina Carano reagált a South Park epizódjára ahol Ketlin Kenedit nagyon a helyére tették.

https://twitter.com/ginacarano/status/1718115256055267802

itt a South Park részlet:

https://twitter.com/GeeksGamersCom/status/1717941762516267094

Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.07 -1 0 83688

Én meg akkor válaszolok. De ez most nagyon nem fog tetszeni, mert nem lesz visszafogott.

Utálom a személyeskedést, és én mindig úgy válaszolok mindenkinek ahogy kapom. És a te hozzászólásod nem más személyeskedő sértegetés.

"Jó, akkor leírom."

Jó, akkor leírod? Most ezzel te azt gondolod hogy ezzel szívességet teszel?
Mert, ha te mondasz valamit akkor az mindenféle bizonyítás, értelmes és helytálló indoklás nélkül elfogadandó?

"Na ezt a két szót "nem vetted észre"."

Már ez a megfogalmazás is személyeskedő sértegetés!
De "észrevettem" !

És azért nem legális érv, mert az NEM LEHET TOXIKUS ha a "lesajnálás és igénytelenezés" a termékre irányul. Ez nem lehet sértő senkire sem nézve!

Ennyi.

Azzal van a baj aki ezt magára veszi valamiért!

Azzal, aki képtelen szembesülni a valósággal, hogy amit szeret azzal nagyon nagy bajok vannak, és magára veszi a termékre zúdított jogos kritikákat, mint valami személyes támadást, amitől megsértődik.

És ezek a kritikák neki toxikusak!

EZ a baj a fórumokon.

EZ nem megsértés! A sértés mondjuk az ha azt mondom neked, hogy te egy hülye vagy. Az egy sértés! Mert az személyeskedés.

Az, hogy néhányan besértődnek mindenen amivel nem egyezik a véleményük és rosszul esik nekik, az NEM SÉRTEGETÉS!
Teljes nonszensz hogy egyesek ezt így értelmezik.

"Mondjuk az, hogy nagy szerényen..."

Egyáltalán nincs szó semmiféle szerénységről sem az ellenkezőjéről, hiába próbálod ezzel a gyermeteg és alattomos módszerrel aláásni a hitelességem, ezzel (!) próbálva bizonyítani hogy mennyire igazad van.
Csak és kizárólag tényszerűségről van szó, amit minden kritika, minden feltett kérdés bizonyít.

Ellentétben azzal amit te adsz elő.

Hogy az nem igaz csak azzal tudod bizonyítani ha megválaszolod a kérdéseket, és ha a videóban elhangzott kritikákat érdemben cáfolod!

De ez valahogy nem megy!
Azért nagyon szépen megfigyelhető, hogy hogyan kerülik ki a konkrét kérdésekre a válaszadást a diznisek.

Ott vannak a kérdések. Lehet rá válaszolni. Tessék! Senki sem akadályoz meg benne. Ezáltal meg tudod győzni azokat akik kritizálnak, hogy miért nincs igazuk.

Csak az nem akaródzik ugye?
Úgy tartózkodtok a konkrét válaszoktól mint a tűztől!

Megpróbáljátok mindet az szőnyeg alá söpörni, mert képtelenség úgy megválaszolni őket, hogy a végén az jöjjön ki hogy nektek van igazatok.
És ez a bajotok amin meg besértődtök. Majd ráfogjátok hogy személyetekben meg lettetek sértve

"de ezen most ne akadjunk fenn"

De fennakadtál! Azért írtad le!

Azt tudod ugye hogy ez képmutatás?

"IGAZSÁG-ként aposztrofálod"

És megint csak a hitelesség aláásásának alattomos módszere.
Nem. Az IGAZSÁG az ami akkor marad, ha mindent ami nem lehetséges azt kizártad! Ha érvekkel bizonyítottad azt hogy egy vélt tény valóban úgy van ahogy az állításban szerepel.
De minden lehetőség adott volt eddig is, és továbbra is adott hogy az elhangzott és leírt IGAZSÁGOKAT cáfoljátok. De nem megy! Nem is próbáljátok. Inkább máshogy próbáljátok kierőszakolni hogy máshogy gondolják az emberek.
Hát ez a taktika normális helyeket nem működik.

És tudod mi a sértegetés amit te előadsz?
Az hogy hazugságokat állítasz.
Rohadtul sértő hogy ráfogod másra, hogy másokat "lesajnál meg leigénytelenez", amikor ez nem igaz!

AHOGY elmondom?

Bajod van az egyszerű és tényszerű hozzászólásokkal?

Nem tetszik neked, hogy képtelen vagy érdemben vitázni, és ezen besértődsz?

Majd azt sértegeted a hazugságoddal aki egyszerűen tényszerű?

Hát veled van a baj.

A baj az AHOGY TE "érvelsz".

AZ A SÉRTEGETÉS!

Mert te személyeskedsz a saját besértődésed miatt, amivel NEM személyeskedésre reagálsz, csak valamire ami neked nem tetszik!
Ez az összes fórumok rákfenéje.

Azért "nem vettem észre hogy sértegetek másokat", mert NEM TETTEM!
És ezt rám fogni, ocsmány sértegetés!
De TE ezt nem veszed észre!

(Na ezen már besértődhetsz, mert ez személyes volt. Mint a TIÉD!)

Előzmény: smile64 (83687)
smile64 Creative Commons License 2023.11.06 0 1 83687

Jó, akkor leírom.

"lesajnálás, igénytelenezés"

Na ezt a két szót "nem vetted észre". Nem az a baj, hogy elmondod a véleményedet. Mondjuk az, hogy nagy szerényen IGAZSÁG-ként aposztrofálod, az határeset, de ezen most ne akadjunk fenn. A baj az, AHOGY elmondod. Észre sem veszed, amikor sértegetsz másokat, és ez a probléma.

Előzmény: Jani-wan. (83686)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.06 -1 0 83686

Micsoda? Nem sikerült leírnod!
Az nem toxikus.
Nem mentem el.
Nem igaz.

Amit te írtál az tényleg az.

Előzmény: smile64 (83685)
smile64 Creative Commons License 2023.11.06 0 1 83685

Természetesen nem tilos senkinek a véleményét kimondani. De igen, van abban a hozzászólásban egy nagyon is legális érv arra, hogy mitől toxikus a toxikus. Csak amellett elegánsan elmentél, ellenben vitába szálltál valami olyasmivel, amit senki nem állított. Ezt amúgy szalmabáb-érvelésnek hívják, de ezt nyilván te is tudod.

Előzmény: Jani-wan. (83684)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.06 0 0 83684

"Az éppúgy toxikus, amikor páran szeretnék kitárgyalni az új dolgokat, és jön a lesajnálás, igénytelenezés."

Válaszold már meg legyél szíves a következő kérdéseket:

1. Páran szeretnék kitárgyalni akik között nincs olyan akik más véleményen vannak mint te?
2. Ha valakik nem úgy gondolják mint te, akkor ők cenzúrázzák magukat, mert vannak akik bármiféle értelmes érv alátámasztása nélkül kikiáltják őket toxikusnak?

3. Neked mitől toxikus az IGAZSÁG?

"Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy ..."

Vagy inkább szó nincs semmi ilyesmiről, csak te hitetted el magaddal, hogy ez valamiért azt kell vonja maga után hogy tilos kimondani az igazságot ha az negatív arra nézve amit te máshogy gondolsz.

Talán próbáld magadnak megválaszolni, hogy te miért nem tudod megérteni, hogy sokak számára a "logikai hibák és fasságok" teljesen tönkreteszik az egészet, mert nem elégszenek meg azzal hogy látnak egy csillagrombolót meg egy X-szárnyút.

"Mellesleg most nézem újra a The Expanse ..."

És tényleg nagyon gyenge volt a szereposztás.
Akik szerintem jók voltak az Avarsala, Bobby a marsi tengerészgyalogos csaj, Drummer és a "Belter" parancsnok, és a Roci pilótája, akit az utolsó szezonra kinyírtak.

Azaz csak egy jól megválasztott szereplő tartozik a Roci legénységébe, annak ellenére hogy végig ők voltak központban.
A két főszereplő, Holden és Naomi meg ritka gyenge volt. Naomi ráadásul rohadt idegesítő is.
De nagyon jó volt a történet, végig érdekesek voltak a cselekmény szálak, jól volt megcsinálva az egész sorozat. Mondjuk rohadt sokat kellett agyalni az elején hogy ki kicsoda és mi micsoda.

Egy szó mint száz, szerintem itt mindenki kiegyezne egy ilyen minőséggel a Star Wars sorik esetén is, annak ellenére, hogy egyes állítások szerint "A mi elvárásainkat nem lehet teljesíteni"

Előzmény: Biga Cubensis (83680)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.11.06 -2 2 83683

Nyilván nem 0 hsz lenne, de lényegesen kevesebb. Az is valószínű, hogy jóval kevesebben lennénk. Bár a lassan itt is elterjedő mínuszolás láttán úgy érzem, ez nem mindenkinek lenne ellenére.

Előzmény: Stratonicus84 (83682)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.11.06 0 0 83682

Szerintem nem lenne kihalt. A legutóbbi igazán érdekes hozzászólás-özön is OT-vel kapcsolatos volt. Amikor mindenki senkije bedobta, hogy Luke miért mondja, hogy "Vader itt van", amikor még nem is volt ott.  :)

Az egy nézeteltérés-mentes és valóban izgalmas beszélgetés volt, amit sokkal jobban élveztem, mint az Ahsoka kritizálást, aminek egyébként én is aktívan része voltam.

Szerintem az OT a mai napig biztosít elegendő témát. Rengeteg feltáratlan részlete van még mindig.

Kérdésedre válaszolva, azért a PT is számít, persze. De a legboldogabb SW rajongási időszak az a PT előtt volt szerintem.

Előzmény: Biga Cubensis (83679)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.11.06 0 0 83681
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.11.06 -3 3 83680

Az éppúgy toxikus, amikor páran szeretnék kitárgyalni az új dolgokat, és jön a lesajnálás, igénytelenezés.

Nem tudom, miért nem lehet megérteni, hogy a logikai hibák, fasságok ellenére valakinek van benne elég hangulat, szórakozás, ahhoz hogy nézze. 

Mellesleg most nézem újra a The Expanse/Térség-et. Amikor ment, azt is kritizálták, hogy milyen béna a casting. (Pedig most 2x nézésre tűnt csak fel, hogy Jared Harris volt Anderson Dawies :D) Na, én készséggel elismerem, hogy a The Expanse fényévekkel jobb, mint a Mandalorian v Ahsoka. Szóval ha "hard"-abb sci-fit szeretnék nézni, akkor nézem a The Expanse/Foundation/Silo szintű sorikat, ha meg szórakozni, kicsit visszamerülni az SW látványba, akkor meg jöhet az Ahsoka. Minden hibája ellenére kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a folytatás.

Előzmény: Jani-wan. (83678)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.11.06 -2 3 83679

Elég kihalt lenne a topik. A PT már nem is játszik? R1-et meg sem merem kérdezni.

Ha csinálnánk egy statisztikát, akkor látszana, hogy akkor van élet itt, amikor kijön valamilyen új content. Még ha ez az élet jórészt a kritikáról, fanyalgásról szól is.

Előzmény: Stratonicus84 (83673)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.11.06 -3 3 83678

Padlás kisasszony, köszönjük értékes hozzászólását amivel sikerült tételes és minden kétséget kizáróan tökéletes magyarázatot adnia minden egyes kisebb és nagyobb kritikára, amit ezen fórumon, illetve ezzel foglalkozó videókban megfogalmazódtak, mint például abban amit belinkeltem.
Így már sokkal érthetőbb, hogy miért gondolják úgy egyesek, hogy miért nem egy 5-10 éveseknek készített gagyi, amit eddig a dizni létrehozott.

És minden tisztelet azért, hogy nem alacsonyította le magát a diznifanok által oly kedvelt bizonyítási eljárásra, a toxikus savköpködésre azokkal szemben akik elég bátrak ahhoz hogy kimondják az igazságot, rá merjenek mutatni a hibákra, és meg merjék mondani hogyha valami egy hulladék.

Előzmény: Mlle. Grenelle (83669)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.05 -4 3 83677

SW témában eddig csak egy rossz sorozatot láttam (OWK), és egy gyengét (BoBF) - de még utóbbi is menthető volt, mert a hangulat elvitte a hátán.

A többi egész jó, bár kétségkívül vannak hibák.

Előzmény: Bateman (83674)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.05 -3 1 83676

Jézusom... 

Előzmény: Stratonicus84 (83673)
Bateman Creative Commons License 2023.11.05 0 0 83675

true, true

Előzmény: Stratonicus84 (83671)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!