Keresés

Részletes keresés

sixx69 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9921
Volt sc.
Előzmény: kozakz (9920)
kozakz Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9920
Az is előfordulhat hogy a Pénteki vihar hazavágta a technikát ... Igy előtte jól szolt minden Szombaton meg már nem.

Egyébként soundcheck már nem szokás a Szigeten hogy az ilyenek kiderüljenek még a délután és akkor nem zavartan nézelődik a hangtechnikusa a zenekarnak?

realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9919

Kedves sixx

a feltételezéseken túl, azt ki lehet deríteni hogy de tényleg ki és mi felelős a szar hangzásért? a szigeten általában illetve konkrétan a tegnapi maidenen, megint. mert lépjünk túl már azon hogy süket a hangmérnök meg részeg stb. ezek hülyeségek...

konkrétan a sziget szervezőitől, akik ott voltak, vannak és felelősek egy buli lebonyolításáért...

Adamwarlock Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9918
A Quart ismét kitett magáért: az értékelésük szerint a TCS jobb volt a Maidennél... és a Doctor Doctor meg Maiden szám a cikkíró szerint...huhhhh

http://www.quart.hu/cikk.php?id=5341
sixx69 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9917
Erre az elkúrt AC/DC nótára hozz példát, ne csak szájkaratézz légy szíves. A tegnap esti bulit, ha nem kellett volna írnom a koncertről, a harmadik számnál otthagyom, mert szörnyű volt. És ha azt gondolod (bár persze leszarom vastagon, hogy mit gondolsz, csak a tisztánlátás végett) hogy zsigerből rühellem a Maident, olvasd el a két évvel ezelőtti szigetes buliról írt kritikámat nyugodtan, be is linkelem, hogy ne kelljen guglizni:

http://index.hu/kultur/2008/sziget/iron6929/
Előzmény: Wasan (9912)
Rokakoma Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9916
Hallottad előtte a Tankcsapdát? Az is olyan bilihangzású volt, hogy két szám után eljöttem. Szerencsére Bill kárpótolt az élményért a Headbanger's Ball színpadon. Ott délután jól szólt a Depresszió is.
Előzmény: IamTheDog (9904)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9915
az tény hogy Doug Hall amikor pár éve megvettek valami csilivili digitális keverőpultot, mondta hogy korábban az analóg dolgokhoz volt szokva, na de ezzel majd...ettől függetlenül mivel évtizedes tapasztalat van mögötte, nem lehet hogy inkább egy ilyen mai csúcsszuper digitális izé egyszerűen szarul fog együttműködni egy vélhetően kevésbé jó szigetes hangosítással? nemtom, kérdezem...:)
Előzmény: Töfi1234 (9903)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9914

pedig hidd el, érdemes próbálkozni vele, fülhallgatós anyag, nem rögtön bejövős...

viszont, ha szereted bruce szólódolgait akkor be fog jönni.

ennyire még nem engedte szabadon brucet és adriant harris mester egy maiden lemezen.

ha a szövegek is érdekelnek, akkor kb. seventh son óta a legjobb szövegek, nagyon árnyaltak, elszállósak...nem csak a mostanság rájuk jellemző háborús, vallásos, élet értelmét kereső dolgok.

szóval, komolyan gondolom hogy az egyik legjobb lemezük, pont nem a címadó és az el dorado a legjobb számok rajta, nekem a starblind, isle of avalon és when the wild wind blows ott van a legnagyobbak között. konkrétan a starblind bruce chemical wedding lemezén is lehetett volna, az pedig mint tudjuk egyben a no prayer utáni korszak lemezeit alapból veri...:)

de ízlés kérdése persze, mindenesetre azt pont az új lemez kapcsán nem lehet elmondani hogy na már megint a régi formula, tessék csak meghallgatni rendesen...:)

Előzmény: Törölt nick (9908)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9913

Doug Hall, IMTV 2010:

http://www.youtube.com/watch?v=R8BAEIlF9ss

2:51 körül...

Ő van velük, csak már megőszült egy kicsit:) tegnap is láttam a keverőpultnál kifelé menet, zavartan nézett valakire. szar lehet tehetetlenül végignézni a bulit az ő szemszögéből különösen.

Előzmény: Töfi1234 (9903)
Wasan Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9912
Jó, sixxx aki a kedvenc zenekarai legnagyobb számait is összekeveri. Emlékszem volt valami AC/DC koncertbeszámolója indexen szintén aztán egy olyan számot fényezett, amit nem is játszottak vagy mi. Mondjuk nem csoda ha valaki összekeveri a dalaikat, mindegyik ugyanolyan. Egyébként van egy olyan mondata ami alapján azt is megkockáztatom, hogy nem nézte végig a koncertet. Elkezdi, hogy csak egy jó számuk van a csúcskorszakuk után a Fear Of The Dark, de hiába játszották el ha utána megint valami 11 perces barokk eposszal leültetik a hangulatot. Nos a Fear után már csak az Iron Maiden jött meg a 3 ráadás szal fingom nincs miről beszél. Kamuszaga van egésznek.

Amúgy sok mindenben igaza van ha ott volt a koncerten ha nem, hangosítás kaka volt, a tagok öregszenek külsőre, a számokat nem ismerték csak a hardcore maiden fanok, kicsit tényleg kötelező fesztivál fellépés hangulata volt a dolognak, a színpadkép töredéke volt csak felépítve.

De ettől függetlenül azért a koncert büntetett. Jó volt hallani a 2000 utáni zenei anyagukat is így egyben, fasza volt.
Előzmény: D H (9907)
D H Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9911
kapott is sixx fikázást rendesen a cikkért, tegyük hozzá teljesen jogosan...
Előzmény: Törölt nick (9909)
seventh son Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9910
dickinson rohadt mérges volt.
dühödten nézett oldara gyakran,és intett a kezével hogy szar a hangzás.
volt hogy színpad mögött énekelt.
világítást se kapott egyszer.
gyakran elment mikrofonja.

megjegyezte egyszer hogy milyen hotdog szag van:)

blood brothers Dionak!hatalmas volt.

Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9909
sixx indexes, ami garancia a fikázásra, továbbá debreceni, ami annyit jelent, hogy számukra dombitibivel született meg a futball, és minden befogadhatatlanul bonyolult, ami egy kicsivel is összetettebb, mint a tankcsapda.
Előzmény: D H (9907)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9908
hű, gyakorlatilag nincs arra szó, mennyire más a véleményem az új lemezzel kapcsolatban.

nekem állandóan az jut az eszembe róla, hogy 12 egy tucat, tökéletesen felesleges volt bíbelődni vele.

a koncerten nem voltam végül, de hallottam az egészet (közel lakom) :)
Előzmény: realeddiesson (9901)
D H Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9907
Adamwarlock Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9906
Én nem tenném egyedüli felelőssé a Maiden technikusát. Anno a debreceni és az ostravai buli is tök jól szólt, a 2008-as szigetes, meg megint gyengén, ha emlékeztek. A Maiden előtt a Tankcsapda hangása is egy kalap ürülék volt. A Szigeten mindig híresen szar volt a hangzás. Lehet, hogy a saját technikusát viszi a Maiden, de ha egyszerűen nincsenek meg a körülmények, akkor ő sem tud mit csinálni... Nem értek hozzá, úgyhogy partvonalról ugatok be, de én voltam már remek hangzású Maidenen és pocsékon is. És az utóbbiak a Szigeten voltak, úgyhogy szerintem mindenképpen van itt valami gebasz...
Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9905

Persze Maident sokkal nehezebb hangosítani, mint egy Sex Pistolst, ez egyértelmű, de nagyon jól megcsinált soundok vannak a színpadon, tehát ennek nem így kellene történnie.

IamTheDog Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9904
a hangosításért felesleges a szigetet szidni, saját keverősük van, ő rontotta el az egészet. idén egyáltalán nem volt baj egy nagyszínpados főzenekar megszólalásával sem, csak a maidenével. az is hülyeség, hogy ezt a három gitárt nehéz hangosítani. biztos nehezebb, mint kettőt, de ne mondja már nekem senki, hogy annyira nehéz, hogy az egész hangzást tönkreteszi.
Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9903
Doug Hall-lal kapcsolatban. Nem vagyok benne biztos, hogy nem ment-e ő is nyugdíjba már, mint Martin Birch. Még mindig ő van velük? A Seventh Son turnén pl. nem ő volt, vagy nem csak ő. Az az egyik legjobban szóló turnéjuk volt. Harrisnek sajnos nem tetszett, szerinte túl tisztán szólt. No comment! Pedig gyönyörűen szólt a koncert az emlékeim szerint. Aztán az is lehet, hogy vénségére megsüketült, ez gyakran megesik a koncert hangosítókkal. Vagy csak egyszerűen nem igazán tud mit kezdeni a mai technológiákkal, ami ugye alaposan megváltozott az elmúlt 15 -20 évben. Ilyet is láttunk már.  Más terület ugyan, de Derek Riggs is két perc alatt elvérzik Photoshopon, akármilyen zseniális borítókat festett kézzel régen. A Photoshopos festményei szerintem a közelébe sem érnek a régi munkáinak.  Szemmel láthatóan nem találja a helyét ebben a digit világban és nem igazán tudta elsajátítani az új  techninkákat. A hangcuccoknál ma ez digit pultot jelent és kis felületű falakat, meg és master limitert. Régen nagyon nem ez volt.
Rokakoma Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9902
Lettél volna ott két éve Prágában , vagy anno Debrecenben . Azok ott voltak!
Előzmény: DortmundFan (9892)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9901
ez  igaz, maga a koncert setlist meg ahogy játszottak nagyon király és profi volt. örültem nekik. új lemez pedig, tökéletes mestermű. holnap irány megvenni mindenkinek:) tucatnyi meghallgatás után egyelőre csak annyi hogy a reunion legjobb lemeze, minimum. starblind, when the wild wind blows már most klasszikusok. tegnapi koncert alatt viszont megint rádöbbentem hogy a hallowed még mindig a valaha írt egyik legnagyobb szám.
Előzmény: --dj-- (9899)
Adamwarlock Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9900
Én már a Wickermannél felvontam a szemöldököm, hogy ezt hogy a francba gondolták, hogy ilyen hangzással állnak ki. Valamicskét javítgattak a második felére, akkor már jobban szólt. Engem az a tény zavar nagyon, hogy már megint ennek kell a témának lenni, és nem annak, hogy milyen volt maga a koncert... Ami nagyon király volt, Dickinson sikolyai nagyon ültek tegnap... Mindig ezzel a hangosítással köpnek bele a lecsónkba, óriási show volt, de nem érezhetem még ezt sem tökéletesnek, a keverősök miatt. Unom már, hogy róluk szólnak már a koncertek és nem a bandákról.

Valaki tudja, hogy hányan voltak kint?
--dj-- Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9899
Hangzás ide, hangzás oda, megint a Sziget legjobb koncertjét adták, eddig biztosan. Én is ideges voltam, de ránéztem a színpadra és azt láttam, hogy ezek még mindig vigyorogva nyomják. Döbbenet.
Előzmény: Törölt nick (9897)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9898

Helyzet az hogy pecsa beltéren kívül mostanában nem tudnak normálisan megszólalni a metal zenekarok, nemcsak maiden. rendesen felértékelődött számomra a pecsa emiatt. Vagy általában szabadtéren, nem tudom, de amióta minden digitális, érthetetlen számomra hogy nem lehet megszólalni rendesen egy ekkora terepen. metallica is katasztrófa volt, régen egy puskás stadionban százszor jobban szóltak.

pecsa szabadtér manowar vagy priest óta nem hallottam rendesen megdörrenő koncertet itthon. maiden 2003-ban debrecenben nekem tökéletes volt.

Előzmény: Törölt nick (9897)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9897
Csatlakozom. Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy a Maiden képtelen normális módon megszólalni. Az elmúlt tíz évban nem voltam olyan koncertjükön, ahol normálisan szóltak volna. Voltak olyan számok, amikor csak Harrist és Dickinsont lehetett hallani, a három gitárból semmit, de néha nagyon gyatrán szólt az ének is. De a zenekar jó volt, a menű meg merész. Jó volt hallani a Brave és a Dance dalait.
Előzmény: Töfi1234 (9893)
realeddiesson Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9896

Doug Hall a hangmérnökük, aki már a kezdetek óta velük van, szóval nem hiszem hogy pont most rúgnák ki...:)

Ráadásul jópárszor szólt vele is jól a Maiden a múltban.

Nem arról van szó amit már többször beszéltek többen is, hogy a sziget hangerő szabályozása, plusz 3 gitár keverése gyakorlatilag soha nem lesz igazán jó a szigeten...?

Nekem alapvetően nem is ez volt a bajom, hanem hogy Bruce hangcucca dance of death-ig nagyon rosszul szólt, illetve alapvetően csak magasak voltak, és el is tűnt párszor. Valamelyik szám közepén ott ordítozott valakivel, dance közepén meg lement és ki is maradt egy énektéma. Ez azt jelenti hogy a színpadon is rossz volt. Koncert második fele vége felé kb OK volt az összhangzás nekem, szigetre elment kategória, hangerő nélkül...

Előzmény: Töfi1234 (9893)
D H Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9895
bár, ez igazából már azzal eldőlt, hogy egyáltalán jöttek hozzánk! :-))))
Előzmény: D H (9894)
D H Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9894

hangosítás egy rakás sz.r volt valóban, viszont Dickinson és Gers űberállat!!

a hang sokat rontott az élményen, de végülis nálam még mindig felülről vette a lécet!

Töfi1234 Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9893

Hát ja. Ezt a hangmérnököt már régen ki kellett volna rúgniuk.

Sosem kever jól, de a két Szigetes buli tényleg nagyon gáz volt hangzásilag.

Szívesen meghallgattatnám vele a Flight 666 DVD-t.

Egy koncertnek kb. úgy kell szólni élőben is!

Főleg egy Maiden szintű zenekar esetében.

A monitor keverőst kellene kirakniuk frontra, mert a színpad viszont állat jól szólt 2008-ban. Ha az szólt volna kifelé is, akkor mindenki oda meg vissza lenne!

Az Eddie viszont nagyon jó volt, meg a setlist is király!

Talán holnap Kolozsváron több szerencsénk lesz hangzás ügyben!

DortmundFan Creative Commons License 2010.08.15 0 0 9892
Na, hazaérkeztem életem első Maiden-koncertjéről, ami az eddigi legjobb koncertem is volt!
A hangosítás tényleg nem volt valami jó, főleg Dickinsoné, de nem zavart, a szöveget úgyis tudtam fejből. :) Janick valóban kitett magáért, minden tisztelet az övé. Bővebben majd délután.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!