az 5-6 engem inkább a dosadira emlékeztet. nagyváros, nyüzsi, álcázás stb (amikor a bashar meg lucilla vegyülnek a giedi prime-on). az 5. szvsz a legakciódúsabb a 6 közül 8).
kezd nem tetszeni ez a star wars jellegű "adjunk el minden szemetet a siker köré építve" szemlélet. legalább is a bemutatott könyv - így ismeretlenül -, és a miniseries számomra ilyen szagú...
na igen. ha filozofálás és gondolkodósdi igényem van, akkor God Emperor és az 5-6, ha inkább akció és történés, akkor az első 3 könyv... nálam a kedvenc a Gyermekei... a Chapter House sajnos nagyon befejezetlen maradt a 7. kötet nélkül :(( (remélem a Legends trilógia után tényleg kiadják ami megvan belőle...)
Susan Sarandon will headline the cast of the SCI FI Channel's upcoming miniseries sequel Frank Herbert's Children of Dune, based on Dune Messiah and Children of Dune, the second and third novels in Herbert's six-volume saga. Sarandon will play Wensicia, a ruthless princess eager to restore her deposed family to the throne, in the six-hour miniseries, which is the sequel to last year's Frank Herbert's Dune.
Other cast includes returning players Julie Cox as Princess Irulan, Barbara Kodetova as Chani, Ian McNeice as Baron Harkonnen, P.H. Moriarty as Gurney Halleck and Alec Newman as Paul Atreides. New additions include Alice Krige (Star Trek: First Contact) as Lady Jessica, Edward Atterton as Duncan Idaho, Steven Berkoff as Stilgar, Jessica Brooks as Ghanima, Daniela Lunkewitz as Alia and James McAvoy as Leto II.
John Harrison (Frank Herbert's Dune) adapted Herbert's books. Greg Yaitanes (The Invisible Man) will direct. Frank Herbert's Children of Dune began production on April 3 in Prague, with a four-month shooting schedule, and is slated to air in 2003."
ja, és megjelent odakint a
The LEGENDS OF DUNE trilogy details the saga of the century- long conflict, as well as the original breach that formed the deadly feud between House Atreides and House Harkonnen. The story includes Tio Holtzman's development of foldspace and shield technology, the establishment of the Imperium by House Corrino, and the Zensunni Wanderers' escape from slavery and their flight to the desert world of Arrakis. Readers will also see the seeds of DUNE's famous Great Schools of the Mentats, the Bene Gesserit, the Suk Doctors, and the Swordmasters.
bocsi a sok angol szövegért, aki kevésbé tud, a neveket így is felismeri... :)
Vegulis nem rossz az, csak tenyleg ne lenne az az onmarcangolo szal a tortenetben, az zavar csak nagyon. Ugy ertem, ez nem iroi hiba, attol meg a regeny jo, csak ez a resze nekem nem tetszik annyira.
Kapolcson ulok es olvasom nagyban a 2. kotetet, felnezek, latom, hogy baratnom a nyomos kutbol folyatja a vizet, majdnem rakialtottam, hogy mi a fenet csinal :))
(Kar, hogy a kotet vege fele elmegy az egesz ilyen elmeleti sikon torteno zavaros es repetitiv fejtegetesbe, amugy nagyon jo kis regeny lenne.)
Bocs, hogy beledumalok, en is most olvastam az 1-2-t es teljesen evidens volt szamomra, hogy az Atreides es a Harkonnen haz igen szoros kapcsolatban all ferfiagon is, van is valami jelenet, amikor az arrakeeni palotaban a baro nezi az oreg herceg arckepet es a rokonsagrol elmelkedik.
Kinek melyik jelenet tetszett a könyvekből?
Nekem az "első"-ból a vacsora amikor meghívják bemutatkozásra az Arrakison levő elitet. Az a politikai beszélgetés, és a tanmese a halászokról ragyogó.
asszem már írtam, node sebaj: a játékok látványban-világban mintha jobban kötődnének a lynch-féle filmhez mint a könyvekhez. persze ordos a filmben sincs...
Az Ordos-ház ilyen néven nem létezik, a játék készítői gyúrták össze az Ix bolygó és a Bene Tleilaxi jellemzőiből.
Antikváriumban lehet Herbert-féle Dűnét vásárolni, bár nem sokáig szoktak a polcon maradni: elég nagy a kereslet.
Én csak a közelmúltban kezdtem jobban belemerülni a Dune világba. Elötte pusztán felületes ismeretséget kötöttem F.Herbert univerzumával (láttam az HBO-s sorozatot,meg a Lynch-filmet).
Azonban a közelmúltban egy játék meghozta a kedvem a témához, ez az Emperor:Battle for Dune volt. A kérdésem az lenne, hogy az Ordos-ház létezik-e Herbert regényeiben illetve hol lehet ezekhez a művekhez hozzáférni nyomtatott formában(könyv)??
úgy könnyű... angolul én oslvastam.
a "lovacskás" könyveket ne emlegessük, kérem, mert felborzolódik az összes szőr a hátamon.
Ha valaki lefordít egy klasszikust, miért nem olvassa át, vagy adja oda egy fanatic ismerősnek lektorálásra vagy valami? ha ezen topik valamely tagjának elküldik mailben a fordítást, az először vad csatakiáltást hallat, majd örömmel nekiesik a javtásnak. a valhalla tényleg mint a leghibásabb első kiadások (kivétel: 1. könyv, tudom)megjelentetője kívánt bejutni a köztudatba?
az eddigi 2 előzménykötet is karácsonyra jött ki, szerintem a Corrino is akkor fog. még nem jelent meg. (viszont az újrakiadás sem, abból is csak a Messiása... pedig szép kivitelű kötet - kicsit kevesebb gépelési hibával, mint a "lovacskás" :) )
A scifi.com a fő készítője a miniseries-nek, és az ott (www.scifi.com/dune) írt riport alapján a Messiása és a Gyermekei történeteit egybeépítve fogja bemutatni, mert a Messiása elég rövidke egy 6órás produkciónak, így egyben meg (mivel elég közel van egymáshoz a két történet) elférnek, csak a címe nem utal erre.
Áprilisban, Prágában kezdték a forgatást, és jövőre kerül képernyőre.
http://www.scifi.com/dune/
http://www.scifi.com/dune/feat15.html
ki tudja...talán nem lesz olyan gyenge , mint ez a minisorozat....bááár...akkora bakik voltak benne...ill a történethez hű volt...csak épp a rendezés és a színészek voltak nullák....
talán II.Leto és Ghanima szerepére jobb színészeket találnak....legalábbis remélem.... a dűne messiását kihagyják?? azért ez így elég gázos... Hogy magyarázzák meg hogy hogyan került oda Duncan Idaho?....és elég fontos szerepe van a Dűne gyermekeiben ahoz hogy esetleg kihagyják....
és bocsánat múltkor elírtam Lynch nevét:)
üdv:Shady
Szerintem kapható mindhárom, mintha a Keletinél lent a könyvárusnál is láttam volna. De ezeket az után-előlövéseket én nem veszem/olvasom :)
A HBO-s sorozat a Dune: Miniseries néven futott, és abból készül a folytatás (biztosan nem a nagy sikerre való tekintettel...)
És van az 1984-es David Lynch film, amiben igen, Sting játsza Feyd-et.
Üdv mindenkinek!
Új vagyok itt, és magába a Dűne univerzumba is csak egy fél éve kapcsolódtam be.
Elolvastan a két előzményt, amik nagyon tetszettek, és már alig várom a Corinno házat.
(Valaki írta, hogy már olvassa. A magyarról van szó? Csak azért, mert már régóta keresem a könvesboltokban, de még elvileg nem jelent meg.(
A másik: ti beszéltetek a 3-részes HBO féle Dűnéről, (amit láttam) és egy bizonyos Linch(így kell írni?) féle filmről. Ez az a bizonyos Sting-es változat?
Ha jól tudom, csak ez a kettő létezik(egyelőre, mert forgatják a Chhildren of Dune-t), ugye?
Előre is köszi,
van egy szép kis lista a fáraókról. harum vagy hartim még véletlenül se szerepel... 8( lehet hogy lőttem egy mellét az egyiptomi elmélettel... csak nem tudom mi más illene bele a képbe.