Én úgy tervezem, hogy van amikor napijegyet teszek a kártyára, mikor meg Sintrába vagy Cascaisba megyek akkor meg másfélét. De azzal Lisszabonban is lehet utazni. Elég bonyolult ez.
Napi jegyet sosem vettem. De kártyából is többféle van. A repülőtérről a városba olyat vettem, amire feltöltöttem 5 eurót (aztán később megint). Hazafelé 10 centen múlt, hogy nem tudtam ezt a kártyát használni, kevés pénz volt rajta. Viszont mikor Sintrába mentem, a vonatjegyet egy másik típusú kártyára "töltötték fel" a pénztárnál.
Máshol ez a baci nem okoz ekkora gondot. Ha valahol valami felüti a fejét akkor nem árt azt tudni. Madagaszkáron pl. a pestis most. Gondoltad volna? 40-en haltak már meg miatta augusztus óta ott. De oda a fórumról nem nagyon utaznak.
Hát most van járvány, mert ennyi esetről még sosem hallottam. Palackos vizet tanácsos inni, ezt javasolják. Én márc. végén megyek, remélem vége lesz akkorra.
Öreg legionáriusok találkozója volt egy hotelben amikor meghalt egy csomó belőlük egymás után az USA-ban. Nem tudták miért, aztán megtudták, de nem tudták gyógyítani.
Most már tudják, csak fel kell ismerni a betegséget. Pangó víztartályokban szaporodik el, zuhanyozás, légkondi közben kapják el.
A legionellózis fertőzésből nem lehet járvány. Ez az a baktérrium, ami mindenki fürdőszobájában, vízmelegítőjében és a klímaberendezésekben is jelen van. Ha vízpermettel belélegezzük, akkor okoz tüneteket. Máshogy nem terjed.
Még egy kis info a beszámolóhoz, megjött a kölcsönzőtől az autópályadíj, 21 € volt. Azt sajnos nem tudom, mennyit használtuk a pályát, mert csak megterhelték a hitelkártyát, de elég sokat mentünk rajta.
Jó napot.Egy hétig nem járid Lisszabont hanem elmész a környező helyekre is: Cascais,Estoril,Mafra,Cabo da Roca, Setúbal stb. Lisszabonban megnézed:Baixa,Belém, Gulbenkian múzeum,Oceanarium,Expo környék,Zoo,Benfica stadion stb.
Én azt hiszem napijegyeket veszek ha ott utazgatok, mert egy villamosjegy is drága ha darabban veszed, meg a napijegy jó siklóra is. 1-2 nap meg érdemes Belémbe, Cascaisba, Sintrába menni, akkor meg nem kell jegy csak ha elindul meg visszajön az ember. Ezért felesleges a heti.