Keresés

Részletes keresés

Youwine Creative Commons License 2008.01.03 0 0 3617

:)

Előzmény: cirrocumulus (3616)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.02 0 0 3616

DVD-ajánló itthon is :o), a zenemagazin.com oldalán:

Solaris - A szférák zenéje – avagy a jóra mindig várni kell

Előzmény: Youwine (3611)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.30 0 0 3615

Hát..., ez a film mégsem volt akkora durranás :o(

Nézhető volt, de azért egy-két csavart még betehettek volna, hogy elgondolkodtatóbb is legyen... De nyilván nem ez volt a cél :o)

Viszont a NOSTRADAMUS lemez kapcsán az alábbiakat találtam a Rock PRogressivo Brasil oldalán, a nemzetközi szavazásoknál:

- 1999-ben, az abban az évben áprilisban megjelent Nostradamus lemezzel máris be tudott kerülni a Solaris a Legjobb lemezek kategóriában az első 5 közé!

http://www.rockprogressivo.com.br/pesquisas/10Int99.htm (felül középen);

- 2000-ben pedig a Legjobb egyéb hangszeres kategóriában Attila a 3. legtöbb szavazatot kapta olyan nevek mögött, mint Ian Anderson (nem kell bemutatni ;o) ) és Marcus Viana (a SAGRADO brazil együttes zseniális hegedűse)!

http://www.rockprogressivo.com.br/pesquisas/10int00.htm (balra lent)

Előzmény: Misfit (3614)
Misfit Creative Commons License 2007.12.29 0 0 3614
Én egyszer régen láttam. Nem sokra emlékszem belőle, de végignéztem, ami bizakodásra adhat okot:)
Előzmény: cirrocumulus (3613)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.29 0 0 3613

Ma este, 22.15-kor lesz a tv-ben: Nostradamus: A legenda újjáéled

Hát, nem tudom, milyen lesz...; akik hozzászóltak, érdekes filmnek tartják.

Youwine Creative Commons License 2007.12.27 0 0 3612
Youwine Creative Commons License 2007.12.27 0 0 3611
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.26 0 0 3610
Mások nem készítettek képeket a dec. 12-i talin?
Előzmény: Peter Lion (3608)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.24 0 0 3609

Kívánok én is

a SOLARIS-családfa minden tagjának

és minden topiklátógatónak nagyon boldog karácsonyt! :o)

Boldog Karácsonyt :o)
Peter Lion Creative Commons License 2007.12.23 0 0 3608

Na végre eljutottam odáig, hogy ide is tudjak írni... :-)))

Egy pár kép a közönségtaliról:

dedikalasegyutt1plakategyutt2

BOLDOG, BÉKÉS KARÁCSONYT A SOLARIS ÉS A SOLARIS FUSION ÖSSZES TAGJÁNAK ÉS PERSZE MINDEN FÓRUMOZÓNAK IS! :-)))

mahagma Creative Commons License 2007.12.23 0 0 3607

Legyen boldog a karácsonyotok és pont olyan az elkövetkező új év, amilyennek szeretnétek.

Nagy ölelés minden kedves embernek és Localhostnak. :o)))

Vali

Misfit Creative Commons License 2007.12.23 0 0 3606
Én mondjuk semmiképpen nem tudnám "jazz rock" előadónak aposztrofálni a SOLARIS-t.

De nem ezért szóltam hozzá, hanem azért, hogy BOLDOG KARÁCSONYT kívánjak minden kedves topiclakónak:)
Előzmény: kozakz (3604)
Csgaba Creative Commons License 2007.12.22 0 0 3605

A Mü.Pa. koncert után volt Robival egy rádiós interjú.A riporter jazz rock-ot említett,

Robi azonnal javította progresszív rock-ra.Szerintem zenéjük sok forrásból

táplálkozik,és szinte besorolhatatlanul egyedi. EZT IMÁDJUK BENNE  ANNYIRA!!!!!

Mindezek mellett el kell mondanom,hogy az én szívemet az improvizációs részek

dobogtatják meg a legjobban :)  A név - a SOLARIS  F U S I O N -is sugall valami

hátborzongatóan izgalmasat.... A ZENEKAR szerintem nyitott,kísérletezik,újít,és

olyan zenét fog "létrehozni",ami egyrészt Nekik öröm,és a szívükből fakad,

másrészt a mi "kegyeinket keresi",nekünk kell hogy tessék.Öt zenész,sok rajongó,

sok koncert,biztosan mindenki megtalálja a neki legjobban tetsző pillanatokat.

Címkék,zenei kalitkák nélkül:ÉLJEN A SOLARIS és a SOLARIS FUSION !!!!!

Előzmény: kozakz (3604)
kozakz Creative Commons License 2007.12.22 0 0 3604
Az eredeti Solaris zenéjé hova sorolnád? Jazz rock kizárva?

Előzmény: localhost (3601)
Csgaba Creative Commons License 2007.12.22 0 0 3603

Drága SOLARIS zenekar,Kedves rajongótársak!!!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt,és sikeres 2008-as évet kívánok!

Ez a 2007 bővelkedett eseményekben,és az évre a koronát a NOSTRADAMUS DVD

tette fel.Valami hihetetlen szép élmény végignézni,végig hallgatni :) Az egyébként is

fantasztikusan gazdag zenei anyag újabb színekkel gazdagodott.

Óriási köszönet érte!!!!!!! Ezek után még fokozottab érdeklődéssel várom a Mü.Pa.

koncert megjelenését,hiszen mit sem kívánok jobban,mint azokat a perceket újra és újra átélni a TV előtt.Ezért ugrott óriásit a szívem,mikor tavasszal életre kelt a

SOLARIS FUSION.Minden koncert új élmény,nincs két egyforma előadás.

Azt hiszem nem csak azért,mert időben ez van a legközelebb,de nekem eddig

a dec.19-ei koncert tetszett a legjobban.Annyira feldobott,hogy még órákig

zsongtak a fejemben a virtuóznál virtuózabb dallamok :) Köszi,és alig várom a

januári estét.Külön felcsigázta az érdeklődésemet a beígért repertoárbővítés...

Kicsit vissza az elejére.Tudjátok,néha bélyeggel szoktalak meglepni benneteket.

Most is fogadjátok szeretettel a néhány Mexico-t idéző darabot!

Mi is legyen a menü háttere??? :)Hajnali ötkor célba ért az anyag :) !!Ez (is) Mexico....

Még egyszer üdv. Mindenkinek!!! Vigyázzatok magatokra,ne egyetek túl sok

"bájglit" !!!

Viszlát januárban:Gaba

Előzmény: cirrocumulus (3595)
localhost Creative Commons License 2007.12.22 0 0 3602

Egy remekül záródó év végeztével bontogassatok dobozokat!

Kellemes Ünnepeket!

ÜDVÖZLŐLAP
localhost Creative Commons License 2007.12.19 0 0 3601
Meghalt a király, éljen a király!

Stílusosan az "Elbúcsúzom" c. Solaris Fusion számmal elköszönt a zenekarból Bartha Gyuri.
Szép volt Gyuri, és KÖSZÖNJÜK eddigi munkádat.

A helyét SOMOS András vette át, aki bemutatkozó koncertjén véleményem szerint brilliánsan játszott, derekasan megbírkózott a nem kis feladattal, a hagyományokkal, az előítélettel.
Szép volt András, KÖSZÖNJÜK!

Mindenesetre, ha ma valaki betévedt volna a Benczúrba SF-koncertre, de úgy, hogy azelőtt sosem hallotta volna a Solaris-családfa muzsikáját (létezne ilyen ember ?), akkor ma egészen biztsoan azt hihette volna, hogy ez a Solaris Fusion egy amolyan "dzsesszrock" zenekar. Mert ma az egész "somosandrásolt" zenekar úgy szólt, mint egy amolyan "dzsesszrock" zenekar.
És ez azért nekem annyira nem tetszik!
András fuvolajátéka (kívülállóként) igen példás, de a játékSTÍLUSA egy picit stílusidegen.

Ezt majd még egy picit fejtegetni fogom - de csak később!

Most még annyit, hogy nem igazán tudtam méltányolni ma a zenekar munkamorálját!
Káptalan Bandi végre előmerészkedett az oszlop mögül, de mégis többet láttuk a hátát, mint ameyyit előrefordult. Tamás is igen sokat nézett hátra Laci felé. És ha már ezt láttam, azt is láttam, hogy Laci sem igazán látszott felszabadultnak, Vali is leginkább lefelé nézett.

Drága édes zenekarom!

Elhiszem, hogy a feladat óriási koncentrációt igényel, de próbáljatok meg többet NEKÜNK(!) játszani, időnként ki-kipillantva (szemkontaktus) a közönségre.

Vagy csak nekem van ilyen napom - meglehet.
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.19 0 0 3600
:o)
Előzmény: localhost (3599)
localhost Creative Commons License 2007.12.19 0 0 3599
Nem szabad még megnézni! AJÁNDÉK lesz a fa alatt! Sajnos a helyszínen ki kellett bontanom a cellofánból a dedikálás miatt, de egye fene, megérte! :-)
---
Pszt! TITOK!
---
Az audioCDt felmásoltam az mp3 lejátszóra, ma is azt hallgattam reggel munkába jövet.
merrin Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3598
Igen, a Testest és a Szemüvegest is láttam, meg arcukon az elképedést is... "ilyen hangzás, ilyen dallamvilág egyáltalán lehetséges?"

Jó volt látni az Együttest egy asztal mögött, kár, hogy Laci nem ért rá, a DVD-t tekintve, pedig fő szereplője volt az eseményeknek, valszeg lett volna egy-két "Török Szultán"-ra emlékeztető, fanyar humorú sztorija Neki is.

Nekem Gerdesits Feri volt az unikum ezen az estén.... Már nem tudom ki, (talán Bogdán Csabi) említette, hogy veszélyes Őt kongák, és csörgők közelébe engedni, mert lebírhatatlen késztetést érez a megszólaltatásukra :-)) A koncertfelvételt látva értetem csak meg, miről is volt szó! ...Vagy ahogy "birtokba vette" a tenorjával a színház előtti teret, később magát a színháztermet.... pláne azok a korábban sehol nem hallott, de pontosan a dallmhoz kívánkozó a "sor végére" időzített, kitartott magas emelések... Hmmmm... Ahogy parasztosssan mondják, "nem semmi" volt.

Sok jó hírt is kaptunk, amelyek közül nekem a SOLARIS stúdió album melengette leginkább a szívemet. ...Végül is még csak 46 éves vagyok... megérhetem tán a kiadását :-)
Előzmény: lokomotivum (3597)
lokomotivum Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3597

Hát már valóban csak néhány napot, de Localhost barátunk és én anno szülinapunkra kaptuk volna ha... szóval én nem tűrtőztettem magam és megnéztem néhányszor, a diszkmenemben meg rendszeresen a cd szól. Ahogy cirrocumulus írja szívet melengető látvány a plakátok sokasága, na és a siker, ahogy a közönség reagál. Most éppen rendetlen vagyok, mert a munkában írom e sorokat, szóval nem pontosan emlékszem melyik felvételnél látszik egy testes szemüveges hapsi és valahol ott mögötte egy kissé kopaszodó férfi csóválja elismerőleg a fejét, nem akar hinni a szemének és főleg a fülének, hogy ilyen csodát is lehet hallani.

Előzmény: akirschner (3596)
akirschner Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3596
Háááát, a karácsonyi ajándék, ugye csak karácsonykor tekintődik meg először ... és gyorsan még egy párszor :) Már csak hatot kell aludni addig!
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3595

mexikói DVD - 2004.Annyira vártuk ezt, és végre megjelent :o)

És senki sem vette még kézbe, senki sem nézte meg??

Akkor minél hamarabb tegyétek ezt, mert ismét egy nagyon jó anyaggal öregbíti hírnevét a SOLARIS!

A kivitelezés is nagyon igényes, de a koncert..., az fantasztikus - végigbizseregtem az egészet! És olyan jó, mert kicsit más dallamokat is hallhatunk ebben a koncertváltozatban, mint amiket a Nostradamus lemezen már megszoktunk. Olyan jó hallgatni ezeket az új dallamfordulatokat!

Nagyon jópofák az útifilm-szösszenetek is, jó kis válogatást kaptunk a kintlétükből :o)

És azok az óriásplakátok......... - szívmelengető látvány :o) Főleg, amikor az egyik még csak távolról látszik, aztán rázummol a kamera ... Jaj, az nagyon jó érzés :o)

És nagyon szépek a vízalatti felvételek is a Nostradamus-etűd alatt.

És ami a füzetben van..., hát azokról a gondolatokról aztán igazán lehetne eszmecserét folytatni :o)

Kalandra fel!

Előzmény: Peter Lion (3399)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3594

Ne feledjétek: holnap, december 19-én lesz az ezévi utolsó Solaris Fusion klubest a Benczúr Klubban!

A programok most is 19 órakor kezdődnek.

Ahogy erről korábban is volt már szó, most a KORMORÁN MEMORY BAND lesz a zenekar vendége :o), akik múlt pénteken látták vendégül a SF-t a Fonóban működő klubjukban.

Skót!

Képzeld, ott lényegében megvalósult a szendvicses ötleted: Solaris Fúziós szendvics volt :o), Ők voltak a szendvics közepén :-D

Ugyanis a pénteki este úgy zajlott, hogy a KMB játszott kb. 40 percet, majd egy kis átszerelést követően a SF koncertje következett, ami a várt 25 perc helyett végül 40 percesre kerekedett :o) Nagy volt a sikerük most is, pedig lényegében idegen közönség előtt játszottak, dehát a zenék és a játékuk önmagáért beszélt, nagy taps és többször ováció is volt a számok után. Jó volt látni az örömöt a zenekar tagjainak arcán :o)

Aztán újabb átszerelést követően ismét a KMB következett, befejezésül kb. 1 órát játszottak még.

Fergetegesen jó volt a hangulat azon az estén, mindkét zenekar hozta a megszokott formáját!

Holnap este ugyanilyen jó hangulatra számítsatok a Benczúr Klubban is, gyertek, ne hagyjátok ki!

És SF koncert már csak jövőre lesz legközelebb.

PERIFERIC 2007

Symphonic-Art Rock From Hungary

Hát itt van a legfrissebb, szimfonikus rockos Periferic válogatáslemez - azzal a nagyszerű hírrel, hogy Böszörményi Gergő, ígéretének megfelelően a SOLARIS FUSION Mystica c. maxijának mindkét számát rátette erre a CD-re! :o)

És a lemez nyitó száma éppen az egyik SF-szám, a Mahagma titka :o))

De a lemezen az INVOCATIO MUSICALIS egyik száma, a Levitáció is szerepel legutóbbi albumukról, a Zsoltárok és Filmzene c. lemezről :o)

Előzmény: A skót (3582)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.18 0 0 3593

úgy láttam, hatan voltunk ott a fórumosok közül Attiláék szombati koncertjén.

Talán a túl későn meghirdetettség miatt, most nem voltak sokan a Szent Margit Gimnázium Dísztermében, voltunk itt már 3-szor ennyien is más alkalmakkor.

De ez semmit nem von le a koncert értékéből, mert az jó volt, szép és hangulatos.

Már 4-5 új feldolgozás is elhangzott, jó volt ismerkedni az új dalokkal.

Egyébként mindhárom MW-lemezről is hallhattunk zenéket, a legtöbbet természetesen az éppen 1 évvel ezelőtt megjelent legutóbbiról.

Attila nagyon nagy átéléssel és jókedvűen játszott, Naszádi Gábor is nagyon jó formában volt, Szirtes Edina játéka és éneke (és a mosolyai) most is élmény volt, de a többiek is hozták szokott formájukat. Őry Tamás dobostól egy időre kénytelenek elbúcsúzni, mert újabb jövevénnyel gyarapodott a családja (megszületett 6. gyermeke) és emiatt egy időre Brüsszelbe megy dolgozni. Ha jól tudom, helyén a régebbi dobost, Vermes Lászlót láthatjuk/hallhatjuk majd a későbbi koncerteken. 

A koncert hossza is nagyon jó volt, a 2 ráadással több mint másfél órás volt a koncert. :o)

E hét szombatján is lesz Invocatio Musicalis koncert:

DECEMBER 22. szombat, 18 óra -- Budafoki Református Templom,

Budapest, Demjén István u. 2.

Előzmény: cirrocumulus (3592)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.15 0 0 3592

IM koncert - 2007. 12 15.

Invocatio Musicalis (ex-Musical Witchcraft) Adventi koncert

Előzmény: cirrocumulus (3591)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.12.15 0 0 3591

Pl. én :o)

Már nagyon várom!

Előzmény: Misfit (3590)
Misfit Creative Commons License 2007.12.15 0 0 3590
Ki jön ma az Invocatio koncertre?
tillA Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3589
Aha, köszi, így már tisztább.

Kézprobléma: anélkül, hogy bármi belelátásom volna, erre gyanakodtam tavaly óta. Aztán bárkinél rákérdeztem, mereven "cáfolta". Szóval mégis. Szomorú. Borzasztó. Sajnálom.

Pár perc alatt kitaláltam, mit takarhat a WTMB rövidítés :) Ám hogy mire vár, azt nem tudom kitalálni...

"Nem örülnek a SF névnek": gondolom, a zenekarból (S) legalább kettőnek nincs kifogása ellene... A többiek meg, felteszem, vérmérséklet szerinti álláspontot képviselnek.

"A valamikor jövőre" és hasonlókat féllábon kibírjuk :) Na, jó, féllábon nem, de fekve feltétlen. Max. még ...-et kell aludni.

A vicces történeteket bárcsak hallottam volna. Amire emlékeztek, meséljétek, lécci. (Akár Robi maga, ha erre jár és hall. Emlékszem, hogy ő a fő mókamester.)
Előzmény: Youwine (3588)
Youwine Creative Commons License 2007.12.14 0 0 3588

Robi nem áll színpadra, a keze nem engedi

wmtb lemez kész, de nem tudni, mikor jelenik meg (a dvd-n van egy kis ízelítő belőle)

új stúdióalbumot terveznek

nem örülnek a SF névnek

archív 3 lesz majd valamikor jövőre

azután MÜ PA dvd

a NB honlapon visszaszámoló óra sajnos nem koncertet jelez

ezeken felül sok vicces történet a mexikói és brazíliai utakról

meg lehetett venni a vadonatúj dvd-t - annyira új volt, hogy aznap d.u. 4-kor jött meg vele a teherautó a szfvári gyárból, előző nap hajnalig masterelték, szerkesztették

és volt dedikálás

Gömör Laci nem jött el, viszont Gerdesits F és Tereh Ö igen

kb 70 perc volt dedikálás nélkül

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!