Keresés

Részletes keresés

Fine Tune Creative Commons License 2007.10.31 0 0 66
Érdekes lenne egy közös emlékmű a 45-ben meglincselt SS-eknek és a haláltáborokban megölt zsidóknak.
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 65
"Es ma mar a Bourbon-okre leginkabb a kukoricaviszki es a Bourbon street emlekeztet idelenn delen nem messe a Napoleon House-tol."

A nácikkal kollaborálóknak az emlékműveivel is tele van az ország?

"Biztos megtagadtad 89 elott a katonai szolgalatot ,ugye?"

4 évesen nem sok értelme lett volna. De ha a szoci rendszerben értem volna el a 18-at, azzonnal megyek a zöld határon nyugatra, a passzív kollaborállást meghagytam volna a maradék tízmilliónak.

"ha valakit kirendelnek objektumvedelemre es az objektumot tamadas eri ,akkor koteles loni"

Én is elárulok egy titkot: ha valaki a megszállók parancsára a saját népét lövi, azt meglincselik. Algírban és Oránban 42-ban a francia közkatonák ölték meg azokat a tiszteket, akik az angolszász partraszállókra akartak lövetni.
Előzmény: Derek (45)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 64

Szerintem a következőről lehet szó: (talán a Rádióban hallottam)

Az MSZP eladja a Köztársaság tári székházat, emiatt az október 30-i vérengzés áldozatainak az emléktábláját (ami 89-ig a bejáratnál, utána a földszinti aulában volt) áthelyezik a Mező Imre úti temető munkásmozgalmi pantheonjához....

Szerintem az a csökött agyú banda ebből kreálta félinformációit...

Előzmény: AAAaaa (62)
ooloo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 63

A spanyol polgárháború után az Elesettek Völgyében (Valle de los Caídos) a spanyolok -- a győztes falangista Franco diktátor parancsára -- olyan emlékművet építettek, amely a polgárháború minden áldozatára emlékeztet.

Akkor ugye ez Kádár mulasztása? Majd aki legyőzi az ő szellemét, attól számon lehet kérni a közös emlékművet. Egyelőre "temetetlenek a halottak" (pl. a Kossuth téri áldozatok).

Előzmény: Törölt nick (55)
AAAaaa Creative Commons License 2007.10.31 0 0 62
Vagy egy hulye szondaztatas ...
Előzmény: méregkeverő (60)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 61

Nem, kb annyi ev borton amennyi a katonai szolgalat ideje.

Futkosora civilt nem is kuldhettek csak katonat.

A futkoso is a katonai szolgalat resze, csak idoben ennyit meg hozzaadtak.

Előzmény: stewes (54)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 60

Az én tippem szerint a szenilis gittegylet összekeverte a szezon a fazonnal!

:-)))

Előzmény: AAAaaa (57)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 59
Amint parancsot kapott rá, azonossá vált.
Előzmény: Törölt nick (52)
mac.m Creative Commons License 2007.10.31 0 0 58

...fegyveresek alltak szemben fegyveresekkel.kolcsonosen lovoldoztek egymasra...

Igen, ez igaz, de az ostromlók ha beveszik a várat, nem nagyon szokták baráti vállveregetéssel üdvözölni azokat, akik nem sokkal azelőtt a fegyvertelen vöröskeresztes sebesültszállítókat is halomra lőtték, mert ennyi tisztesség még a sötét középkorban is megillette a küzdő feleket, hogy időnként elszállíthassák a sebesültjeiket.

És mint tudjuk, ez esetben bizony fegyveresek lőtték a fegyverteleneket.

Előzmény: Derek (45)
AAAaaa Creative Commons License 2007.10.31 0 0 57
Mar elotted a topiknyito is kerdezte ezt a fontos kerdest.
Szoval ez csak egy hangulatfelmeres, vagy van valami konkretum is?
Előzmény: méregkeverő (49)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 56
Elarulok neked egy titkot ,ha valakit kirendelnek objektumvedelemre es az objektumot tamadas eri ,akkor koteles loni. Nem kell ilyen helyhez kozel menni civilnek es kesz.
Előzmény: Carsten_84 (46)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.31 0 0 55

Először is: tudhatnád, hogy Magyar ember a péncében akasztja fel magát.

Másodszor: a köztársaság téri pártházostrom során a védők a legszemetebb módon jártak el a támadókkal szemben, gyakorlatilag provokálták őket a támadásra, és emberileg ezzel magyarázható, hogy végül nem irgalmaztak nekik a felkelők.

Harmadszor: nem látnám akadályát annak, hogy az 1956-os magyar forradalom minden áldozatának emlékére épüljön valahol egy emlékmű. Fél évszázad után éppen ideje a megbékélésnek, morbid és megalázó dolog régen elesettekkel szemben hadat viselni. A spanyol polgárháború után az Elesettek Völgyében (Valle de los Caídos) a spanyolok -- a győztes falangista Franco diktátor parancsára -- olyan emlékművet építettek, amely a polgárháború minden áldozatára emlékeztet. Ez egy követhető példa lehetne Magyarország számára is. 

A halottaknak ugyanis nincs pártállásuk, és ha bűnt követtek is el életükben, már meglakoltak érte halálukkal.

Előzmény: stewes (37)
stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 54
Hát, ha jól eméxem, azért 89 előtt 10 év futkosó járt, s azután mégis be kellett vonulni. 56 előtt a halálbüntetés elkerülhetetlen lett volna.
Előzmény: Derek (51)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 51
A kollaboralas az onkentes . Az alol ki lehet bujni, de a behivoparancs elol kicsit macerasabb.De tudom, te kemeny legeny vagy te nem kollaboraltal volna. Biztos megtagadtad 89 elott a katonai szolgalatot ,ugye?
Előzmény: Carsten_84 (46)
holalé Creative Commons License 2007.10.31 0 0 50

peti nem lőtt természetesen, csak jelentett..

az egy fokkal jobb

Előzmény: stewes (48)
méregkeverő Creative Commons License 2007.10.31 0 0 49

Az (5)-ben egyszer már megkérdeztem:

"Most már csak azt kéne tudni, hogy ki javasolt, mit javasolt"?

stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 48
Nem gondoltam volna útelágazódó petiről, hogy már 14 éves korában gyilkolászással múlatta az idejét. Igaz, a Corvin előtt álló fiú sem lehetett idősebb, de hát ő forradalmár volt.
Előzmény: holalé (41)
holalé Creative Commons License 2007.10.31 0 0 47

hasonló őrület tekintem a szovjet emlékművet budapest közepén.

igaz hogy diktatúrát élvezhettük, igaz hogy megerőszakoltak több ezer nőt a ruszkik, és még fel is szabadítottak minket....

off

Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 46
Kollaboránsok ne csodálkozzannak, ha meglincselik őket. Ha előtte meg fegyvertelen civileket lőttek szitává a fehérköpenyes orvostól a ferancia újságíróig, akkor főleg ne.

A szegény besorozott fiatalok meg elég álszent szöveg, az olyan kényes területekre mint a határőrség vagy az államvédelem, csak politikailag 100%-osan megbízhatókat hívtak be (mert az nem szökött át és lőtt még a saját anyjára is). A Berlini Fal is ilyen tetvekkel volt megrakva, látsziki is a végeredmény az áldozatok számán.
Előzmény: Derek (6)
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 45

Kicsit mas a szitu mert ugye a zsidoknal nem volt fegyver,itt meg 56-ban fegyveresek alltak szemben fegyveresekkel.kolcsonosen lovoldoztek egymasra ahogy ezt egy forradalomban illik es szokasos es ugye forradalmakban nem szoktak hadifoglyokat ejteni, azokat rovid uton fel szoktak kotni ,mindket fel , kolcsonosen.

Ha gyoz a forradalom akkor ez a forradalmaroknal bocsanatos bun ,ha elbukik a forradalom akkor meg a forradalmat leverok szamara ugyanugy ,igy szokott ez lenni szerte a vilagon. Igy volt ez a spanyol polgarhaboruban ,a francia forradalomban is es ugye Cromwell alatt is.Aztan amikor eltelik par ev vagy evtized akkor a regen egymas ellen harcolok ki szoktak egyezni legtobbszor ,igy volt Cromwell halala utan Franco halala utan, de igy volt a franciaknal is a Bourbon-ok visszajovetele utan.

Es ma mar a Bourbon-okre leginkabb a kukoricaviszki es a Bourbon street emlekeztet idelenn delen nem messe a Napoleon House-tol. Elfernek egymas mellett ma mar.

mac.m Creative Commons License 2007.10.31 0 0 44
Nürnbergben az összes náci ezzel védekezett:

"Parancsra tettem"

Se akkor, se azóta nem méltányolta ezt senki elfogadható mentségként.
RobUr Creative Commons License 2007.10.31 0 0 42

" lynch: to put to death (as by hanging) by mob action without legal sanction "

Ez a "lincseles" ugy tortent, hogy eloszor valahonnan agyonlottek oket es aztan valakinek eszebe jutott, hogy fel kellene huzni oket a fa'ra.

A "mob" csak kesobb gyult ossze.

Persze, gusztustalan es torvenytelen volt, de ilyen egy forradalom.

Vagy talan, van "torvenyes" forradalom"?

holalé Creative Commons License 2007.10.31 0 0 41

még annyit is hozzáteszek, hogy aki úgy szolgálta ki a komcsikat, mint gyogyó megyó, az is elmehet a francba..

örüljenek, hogy nem ülnek börtönbe, ráadásul szép nyugdíjat is kapnak a vérengzésük miatt.

Előzmény: holalé (40)
holalé Creative Commons License 2007.10.31 0 0 40

te mi a szart hülyézel????????

mert lemertem írni a véleményem akkor te így érvelsz..

elég gázos vagy.

a véleményem a hülyézés ellenére fenntartom, aki kiszolgálta a komcsikat fegyverrel a kezében, az nekem ugyanaz, mint a pufajkás gyufa, és a többi sze...ét alak.

egyszerűen nincs bocsánat, az emlékművet pedig felejtsék el...

Előzmény: Derek (35)
Flarion Creative Commons License 2007.10.31 0 0 39
ENNYI! ERROL VAN SZO! Inkabb akasszanak engem, minthogy a tomegbe lojjek! Az elvtarsaknak akkor sem, most sem draga semmi.
Előzmény: holalé (29)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.10.31 0 0 38
Meg Eichmannak is egyet a tel-avivi fötérre...
Előzmény: toloba (2)
stewes Creative Commons License 2007.10.31 0 0 37
Előrebocsátom, igazat adok neked mindenben. Talán már a behívót is el kellett volna égetni, s nem bevonulni. De ez esetben jobban járt volna az akkori fiatal, ha felakasztja magát a padláson, mert a végeredmény mindenképpen kivégzés lett volna. Ezt azért ne feledd el!
A másik meg az, hogy amennyire hinni lehet a korabeli sajtónak (nem csak a magyarnak, hanem a nyugati tudósítóknak is), nem a tömegbe lövő ávósokat lincselték meg, hanem akit éppen értek. Rossz helyen voltak, rosszkor. Lehet, ha fél órával előbb, vagy később találkoznak ugyanazzal a tömeggel, ma is élnek.
De ha te tudsz, olyanról, hogy el nem évülő háborús bűnt elkövetőt lincseltek meg, akkor megkövetlek. Én ilyenről nem tudok, de ez persze semmit sem jelent. Akkor még nem is éltem.
Bárhogyis történt, emlékművet nem állítanék nekik.
Derek Creative Commons License 2007.10.31 0 0 35
Nekem meg az ilyen hulyekbol van elegem ,mint te
ooloo Creative Commons License 2007.10.31 0 0 34

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Moderáltam magamat. Te pedig csak álmodj szépeket... :o)))

Előzmény: méregkeverő (27)
fekete szentember Creative Commons License 2007.10.31 0 0 33
De, többen.
Előzmény: ooloo (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!