Ha már itt tartunk: Engem is roppantmód zavar, amikor a Smarttal felállnak a járdára a ház mellé. Mert őneki "egérkamion" autója van az feljogosítja arra, hogy ott álljon meg, ahol neki tetszik??!
A hatékonyabb kamerarendszert (többet-jobbat stb.) én is támogatom. Volt már szó róla, hogy a kukatárolóba is kellene egy...tudjuk, miért!
Ja, ajtóütközők: nálunk a legtöbb helyen izmos lakók kivágják az ajtót, emiatt nincs vagy törött, ezeket pótolni kéne.
Mint amit az elötted látható hozászólásban Modooka1 írta:
"Viszont nekem is lenne egy felvetésem a közgyűlésre. Mikor helyeznek ki végre a járda széléhez, ill. a gk. behajtó széleihez azokat a zöld fém "oszlopokat", hogy a bunkói ne a járdára pakoljanak? Azt hiszem, kicsit agyamra megy a szőke cicababa az audijával. Nagyon fegyelmezni kell magam, hogy ne karmoljam össze a kocsiját, és csak azért, mert az autó nem tehet arról, hogy a sofőrje béna parkolni, és egy egész üres járda kell neki a biztonságos megálláshoz...... "
Van még közgyűlési napirendi javaslat? Eddig: 1. Megoldás a kukatárolókból terjengő szag megszüntetésére. (Ebbe belefér a lakók motiválása, a kukák célszerű elrendezése, valamint a bukóablak és a ventilátor beszerelése is.
Felmerült bennem még: - több és jobb kamera (tolvajok és kutyatulajok) - graffiti ellenes burkolófelület (Ikon2-n pár hónapja volt firka, én szedettem le, mert a takarítók nem bírták észrevenni) - télen ne legyen eszetlen sózás, ami csomókban áll, hanem homok vagy (tönkreteszi a cipőket és a növényeket) - szinteket lefesteni színesre (hát ez most elvetemült, de régi a listám :))) - eredeti házszámtáblák visszatevése (nekem tetszettek, egyediek és távolról is le lehetett olvasni; megkérdezem, miért cserélték le) - jobb közelítőkulcs érzékelők (szinte rá kell nyomni a kulcsot) - a lépcsőház alsó ablakait törés elleni opál fóliával ellátni, hogy ne lehessen látni a bicikliket, és ne lehessen könnyen betörni
Megnéztem. A kukatároló külső ajtaja felett nincs ablak, hanem csak sűrű fémrács. Tehát elvileg folyamatosan szellőzik.....csak nem eléggé. Ha oda szereltetnék egy ventilátort?
Viszont nekem is lenne egy felvetésem a közgyűlésre. Mikor helyeznek ki végre a járda széléhez, ill. a gk. behajtó széleihez azokat a zöld fém "oszlopokat", hogy a bunkói ne a járdára pakoljanak? Azt hiszem, kicsit agyamra megy a szőke cicababa az audijával. Nagyon fegyelmezni kell magam, hogy ne karmoljam össze a kocsiját, és csak azért, mert az autó nem tehet arról, hogy a sofőrje béna parkolni, és egy egész üres járda kell neki a biztonságos megálláshoz......
A kis ablak nálunk a bejárati ajtó felett van (csak a félreértés elkerülése végett...) A kukatárolóban ég nem néztem nagyon szét, ott csak taposok, aprítok, szelektálok.:)
Préselőnk van. Nem kérdeztek meg róla,kérjük-e. Egyszerűen megjelent a falon, és én ennek nagyon örülök.-) Még akkor is, ha személy szerint én fent a lakásban taposom a palackot.-)))aztán visszük le - de lehet, hogy kipróbálom, hogyan működik a préselő:-) Ha jól sejtem, nálnunk is nyitható az ablak a kukatároló ajtaja felett, majd megnézem ma, ha viszem le a szemetet.
Nálunk az Ikon 2-ben is vannak olyan emberek, akiknek az intelligenciájuk megkérdőjelezhető. Mi szépen tapossuk a palackokat, daraboljuk a kartondobozokat, más egészben hajigálja bele, nála ennyiben kimerül a szelektív hulladékgyűjtés. Sőt, akad olyan is, aki nem nehezíti meg a saját életét, egyszerűen csak bevágja a kukatároló helységbe a kartondobozát, "majd az angyalka elviszi" alapon. Nagyon irritáló ez az egész, de rájöttem, feleslegesen idegesítem magam, ezek ilyenek, és nem is változnak.
Visszatérve: ha úgy alakul, nálunk is van "szag". Ez a kidobott hulladéktól függ. Mindenesetre sokat számít az a kis ablak az ajtó fölött.
Nektek van PET préselőtök? Kértétek, saját beruházás, vagy egyéb?
Szerintem inkább kérdezzünk meg egy légtechnikust, hogyan ne legyen bűz. Elég-e az ablak, vagy kell a szemetes ajtajára egy kifelé fújó ventilátor, plusz valahol a lépcsőházban egy rés, szellőző, ahonnét pótlódik az elszívott levegő. Az Ikon 2-ben elég az ablak? És ott is van pár egyszerű ember, aki kár, hogy lemászott a fáról? Ha csak ablak lenne, akkor igen nehez szellőzik a helyiség, ezt tapasztalhatják az egyszobás, egyablakos lakásban élők. Én a kereszthuzattal kb. 2 perc alatt teljesen ki tudok szellőztetni. Feltételezzük, hogy az emberi butaság végtelen, a pénzünk meg véges. Ekkor a kukák okos elrendezésével is lehet talán csökkenteni a bűzt. Ehhez pl.: a szelektívekkel egy sorba is kell rakni párat, és a mostani sort hátrébb tolni. Így nem lesz egy olyan kuka, amelyik a többinél jobban kézre esik.
TÁROLÓ: Keresünk a környéken kiadó tároló helyiséget, leginkább bicikliknek. Akár közösen is pár emberrel. Valaki gondolkozik hasonlón, vagy már bérel valahol tárolót?
A lépcsőházban fölösleges kicseréltetni az ablakokat, mivel az egészet egy külön ajtó zárja le az előtértől. Amúgy a nyithatósággal meg csak azt érnénk el, szerintem, hogy a rágcsálók még könnyebben beköltöznének a kukatárolóba. A szagot normális módon úgy tudnánk elviselhetőbbé tenni, ha a kedves lakótársak nem csak az első két kukáig lépnének el, hanem a hátsókat is használnák, így az elsőknek is le lehetne rendesen csukni a fedelét. Amúgymeg nem tudom, melyik az a kedves bunkó városi paraszt lakótárs, aki rendszeresen a zöld kukába dobja a kb 10-15 db-s barbivizes flakonjait, miközben a szájába lett hozva a szelektív hulladékgyűjtő, és még préselőt is szereltek fel hozzá, nehogy kimenjen a bokája a levegő kipréselésekor:-/ Csak végre egyszer találkoznék vele, mikor leviszi a szemetet!
Nekem volna egy javaslatom.....és talán más IKON-1-es lakók sem találják majd haszontalannak a dolgot. Az IKON-1 ütemének lépcsőházaiban sajnos nem nyithatóak a földszinti felső téglalap alakú ablakok, (mint ahogy azt az IKON-2-nél már eleve így tervezték.) Nyáron a kánikulában a kukatároló miatt sokszor iszonyatos bűz terjeng, és nem csak a földszinti részen, de a lift-akna miatt az egész épületben, még fent a 6. és 7. emeleteken is. Az lenne a javaslatom, hogy a földszinti részen a felső ablakokat ki kellene cseréltetni bukó ablakokra, és akkor ezt fel kellene venni a közgyűlés napirendi pontjai közé.
Most készítik a beszámolót. Mivel közben költöznek, ezért valszeg a jövő héten kapom meg a tervezetét. Az időpont - feltételezem, de nem tudom - hasonló lesz a tavalyihoz (május 20.). Ha van kérdésetek, amire legyen benne válasz, vagy kidolgozandó téma, írjátok meg. Hasonlóképpen, ha napirendi javaslatotok van, mert csak napirendre tűzött ügyben lehet döntés. Bármi egyéb javaslat is jöhet.
én személyszerint nem vagyok kíváncsi a reklámokra, ahogy a bújtatott reklámokra sem és arra sem, hogy valaki itt kínálgassa a portékáját. tegye ezt a piacon és az arra megfelelő topicban. ez nem reklám topic.
Tisztelt Uram/Hölgyem. Megéltem már a fórumunkon ezt-azt, pl amikor leendő illetékes úszítással vádolt meg egy másik "Al gyöngyszemes" fórumozót, aki bátorkodott figyelmeztetni minket különböző visszásságokra, olyanokra amiken ők már átmentek. Idézett hangnem pont erre rímelt, egyébként senkit nem minősítettem, ha igen és Ön így érzi, megkövetem magam: nem önjelölt igazságosztó és nem arrogáns aki ismeretlent "lebunkóz".
Ha vennéd a fáradságot és elolvasnád az Index fórum használati szabályait akkor olvashattad volna, hogy szabályba ütköző dolog Offtopic hozzászólásokat küldeni. A reklám meg kifejezetten tilos! Ez jobb esetben zárolást rosszabb/minősített esetben pl. egy csomó topic beszemetelése kizárással büntetendő. Sajnos a topic nem zárt ezért mindenféle elvetemül spammer és egyéb idétlen alak bele tud írni és még még meg is van sértődve ha szabályok betartására felhívják a figyelmét.
És igen is megvédem Fineszedzőt mert nem keveset tett már ezért a fórumért és a ház lakóiért tehát neki szerzett joga és lehetősége, hogy beszóljon az olyanoknak akik nem veszik figyelembe a fórum használati szabályokat. Ja és mielött olyan kijelentésre ragadtatod maged, hogy "az arrogáns és önjelölt igazságbajnokok" tájékozódj, hogy ne legyél te az aki ebbe a hibába esik. Ő nem önjelölt és nem arrogáns és nyugodtan lehet igazságbajnok mert az!
Kedves Szosza! Kihagyta a bunkózást, ami az én észrevételemben az arrogancia jele. Ilyen stílusnak semmi keresnivalója egy közösségi fórumon, önjelöltségen pedig azt értettem, hogy nincs jogosultsága senkire se ráripakodnia, ez a fórum nem egy kis rés a postaládáján. Se a tiedén. Illető szv-tevékenységéhez sok sikert, én is az AL egyik gyöngyszemében lakom, én aztán állíthatom hogy mennyire fontos egy korrekt, a lakók érdekében agillis szv. (melegvíz szorzó ugye itt is 0,36GJ...?)
Én ugyan úgy voltam vele, hogy nem érdemel hozzászólást a téma, de azért Fineszedzőt sem akarom egyedül hagyni.
@kiss_sz Semmi helye itt annak a hirdetésnek. Teljesen mellékes, hogy a fórum beállításai mit engednek meg. Ha ez nem hirdetés topic, akkor nem írok ide hirdetést. Való igaz, hogy van egy rés a postaládámon és bele is fér a szórólap, de piszkosul nincs rá szükségem és zavar, ha beledobják.
@Zöldövezeti Csak akkor tudok tisztelni egy 65-70 éves embert, ha korához méltó bölcsességgel nyilvánul meg. Egyébként vagy sajnálom vagy egyszerűen csak idegesít. Én úgy gondolom, hogy az Ön hozzászólásaira ebben a fórumban nincs semmi szükség. Bármilyen műszaki témában szívesen látnám a véleményét, mert úgy látom, hogy tapasztalt szakember, de az eddigi üzeneteknek semmi hasznát nem vettük. Nagyon kérem, hogy ezt a témát itt vágjuk is el, mert nincs sem kedvem sem időm versenyezni abban, hogy melyikünk unja meg előbb a másik bejegyzéseit. Köszönöm.
@fenyőbútorasztalos A "Remélem, az internet minden zugából törölnek." hozzászólás nem szép, de ez alapján arrogánsnak minősíteni valakit ugyanúgy túlzás. Önjelölt? Neki legalább van közösségi aktivitása (pl. számvizsgáló bizottság)
Kedves lakók!nyugodtan kérjétek ki magatoknak az arrogáns és önjelölt "igazságbajnokok" túlbúzgóságát. Senki nem jogosította fel arra, hogy személyeskedjen.(bocsánatáért esedezem hogy -offoltam-)
Bravó! Legközelebb bejössz a hálószobánkba és is megmondod, hogyan kell? Te sem örülnél, ha 56-os relikviák árusításával kapcsolatos bejegyzések jelennének meg a topikodba. Nézd csak meg, hogy nálad is az első offtopis hozzászólásra szóltak, hogy csak a témával kapcsolatos írás legyen. (pl. 131-es hozzászólás)
Ez a topik (Ikon ház) "Az Angyalföldi Lakásépítő Rt. egyik legújabb gyöngyszeme van készülőben ... leendő lakók és érdeklődők fóruma". Ez a téma, ehhez illik hozzászólni. Lehet másról is beszélni, de az OFFTOPIC, és csak különleges esetben szokás. Az ettől való eltérés minimum tapintatlanság. Különösen tapintatlanság reklámokat tenni a nem reklám célú topikokba. Az indexes fórumok döntő többsége nem reklám célú, arra ott van egy halom másik lehetőség. Mint látom, ezekkel is éltél, mert legalább 700! weboldalon van fent ennek a lakásnak a hirdetése. Én is így tennék, de csak az ezzel foglalkozó helyekre. De ha már index fórum, akkor is meg van a helye: Házépítés, lakásügyek. Még külön topikot is indíthatsz neki.
Bocs, hogy megzavartam a házról folyó beszélgetést. Egyébként magánszemély vagyok nem ügynök és arra gondoltam, hátha az Ikon házban valaki máshol akar lakást venni és érdekli a dolog. Igen, több háznál is beírtam, mert volt olyan érdeklődő a lakásra, aki nem régen költözött egy soklakásos új házba, de tele van a hócipője a sok szomszéddal -Ö fogalmazott így- és most olyan helyen keresgél ahol kevés a szomszéd. Innen jött az ötlet, hogy néhány új ház fórumára írjak. Mivel saját lakásról van szó, talán mégsem követtem el akkora főbenjáró bűnt, de lehet, hogy tévedek. Nekem egyébként eszembe sem jutna másokat minősíteni. Így ismeretlenül is további szép napot kívánok Neked.
Igen. Beszélgetünk itt az Ikon Ház dolgairól, te meg közbeszólsz valami egészen más témában. OFF topic minősített esete, amikor valahová egyáltalán nem témába vágóan bedobsz valami eladást. Ezt másik 13 háznál is megtetted, és a hozzáaszólásaidnak az a többsége. Erre hoztad létre ezt a nicket, mert valszeg te is szégyelled. Te is rühellenéd, ha pl. miköben focizol valaki besétálna a pályára, majd kiváló edényeket, tisztítószereket vagy barack ízesítésű, valódi aloea vera levélből készített wc-papírt kínálna neked akciós áron.
Az nem baj, hogy ingatlanügynök vagy (70-550-5556), de ne légy bunkó!
Lakások takarítását vállalnám, kereset kiegészítés céljából! Egészségügyben dolgozó, fiatal lány vagyok. Leginkább a XIII. kerület és szomszédos kerületeiben érdekelne. Érdeklődni: p.zsizsi@gmail.com