Keresés

Részletes keresés

dmmddm Creative Commons License 2017.06.11 0 0 1184

Örülök,hogy hasznos volt a link!

A mi könyvtárunkban szokott lenni selejtezett,ingyen elvihető kötet. Jó múltkorában így sikerült szert tennem Zilahy Lajos A Dukay család c. 3 részes családregénysorozatának 2. kötetére, de ezt csak itthon vettem észre. Fogtam is a fejem,hogy most mit csináljak. Csodák csodája, nem sokkal később a rokonomnál nézelődtem a könyvespolcon és ott volt mindhárom rész, nagyon örültem neki:) Maga az irodalmi mű is tetszett, nem olvastam még talán Zilahytól semmit előtte.

Én pénteken látogattam meg délután a Vörösmarty teret és az eltervezett könyvek közül sikerült kettőt megvennem (Rakovszky Zsuzsa: Célia, Tóth Krisztina: Párducpompa). Elfelé jövet a Deák F. utcában meg maga Rakovszky Zsuzsa jött velem szembe, jó élmény volt:) Biztos dedikálni ment,de én meg nem vagyok az a dedikáltatós típus. Még egy könyvet vettem,de az nem könyvheti kiadvány, az egy egyszerű New York Times bestseller-listás disztópia sorozat 3. része. (mindenkinek vannak gyengeségei, ugye:)

Ahogy Csimpolya írta, tényleg a bőség zavara fogad, de mivel a bőség zavara a pénztárcámra nem jellemző és elköltöttem az ideszánt összeget, gyorsan tovább álltam.

Előzmény: zsanna (1183)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1183

Hát, elég soványka volt a kínálat :-(  A Libri és a Líra képviseltette magát, volt egy Kagylókürt feliratú sátor, és még egy, de ott nem könyveket, hanem zsebnoteszeket árultak...  Vettem egy fagyit, és indultam haza. Aztán egyszer csak eszembe jutott, hogy szó volt retro könyvvásárról is, a Csorba Győző könyvtár égisze alatt. És én már eljöttem előtte, de nem vettem észre.

Na, visszafordultam, és jól is tettem :-) Ez a kis könyvtár egy belső udvarban van, volt tábla a könyvvásárról, de eléggé észrevehetetlen.  Rengeteg 20-30-40 éves könyv volt, darabja 100 kemény forint!!! - könyvtári selejtek meg adományok, - és ami engem leginkább megfogott, bakelit lemezek is, ennyiért :-) Választottam 6 lemezt, - tökéletes állapotban lévő klasszikusok, - meg három könyvet: Spiró-tól A jövevényt, - lehet, hogy ezzel már bepróbálkoztam a könyvtárból is, de biztos hogy beletörött a bicskám, mert nem rémlik a történet, -, A.A.Milne-től a Micsoda 4 nap-ot, és az Operák könyvét, - operából most kezdem egy kicsit kikupálni magam, eddig nem túlzottan voltam oda érte ...

És szerintem még jövő héten is visszamegyek böngészgetni :-) 

És még egyszer köszönöm az ide vezető linket :-) 

Előzmény: zsanna (1178)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1182

Arra gondoltam, hogy meglátogatom az ásványkiállítást a Lurdy Házban, meg is tettem. Aztán elmentem a Mezőgazdasági Múzeumba, mert megtudtam, hogy ott viszont babakiállítás van. Na, ezt rosszul időzítettem, mert minden tele volt gyerekekkel, úgy látszik, minden egyes osztály ott adott találkozót. Ez megnehezítette a békés szemlélődést, de azért sikerült. Megérte, mert szép babákat láttam. Ne holmi giccses tömegterméket képzeljetek, egyedileg kidolgozott, korhű ruhákba öltöztetett, felnőtteket ábrázoló bábuk voltak, jó volt rájuk nézni. Némi szerencsém is volt, mert amikor a Nemzeti Galéria elé értem, egy négytagú jazz csoport játszott, én a Torreádor-indulóra értem oda, egy darabig ottmaradtam hallgatni őket.

Na, aztán rájöttem, hogy ott a kisföldalatti, az pont a Vörösmarty térre visz, éltem is a lehetőséggel. Talán nem kellett volna, mert csak kapkodtam a fejem, a könyvek nagy többségben voltak, és folyton úgy éreztem, mindegyik felpanaszolja, hogy miért nem őt viszem haza. Ez persze képtelenség, de nehéz volt nem így vélni. 

A körülnézegetés megvolt, lehet, hogy még szombaton is kimegyek, mit lehet tudni? De ez akkor is a bőség zavara, ezt éreztem már a Könyvfesztiválon is.

Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1181

A legtöbb helyen próbálják a gasztrot és a kultúrát együtt hozni. És erről jut eszembe, jó ötlet volt Frei kávézókat nyitni a könyvesboltokban.

Előzmény: zsanna (1177)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1180

Én is odamegyek elsőként és remélem mire legközelebb megyek roskadni fog a polc.

Mellesleg mikor Kafkát kerestem, a diák sorra irányított a könyvtáros.

Előzmény: dmmddm (1176)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1179

Biztosan fogod érezni, meg a meleget is, kalap és víz a táskába legyen :)

Ebben a melegben egy flakon víz nélkül el sem indulok.

Előzmény: Csimpolya (1174)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1178

Ma délután fel is fogok menni, és körbekémlelek, hogy mi a helyzet :-) 

És még egyszer kösz az infót :-) 

Előzmény: zsanna (1177)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1177

Köszönöm! Arra nem gondoltam, hogy összekötik a Sétatér-fesztivállal... Amíg volt normális könyvhét, a Széchenyi téren vagy a Kossuth téren voltak a könyv-sátrak, és ilyen címen futott. 

Most kíváncsi leszek, hogy a Király utcában tényleg lesz-e több kiadó is, vagy csak egy-két sátor árválkodik majd, mert az utóbbi 2 évben sajnos ez volt a helyzet....

A Sétatér-feszt inkább a kajáról-piáról szokott szólni, némi - sok-sok :-)  - műsorral karöltve :-) És ha most tényleg felkarolták a könyvhetet is, annak csak örülni tudok :-) 

Előzmény: dmmddm (1175)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1176

A mi könyvtárunkban is van egy új könyvek-polc, de a leges-legújabbak nem mindig vannak meg. Azért oda szokott vezetni az első utam:) Most viszont felfedeztem a tiniknek szóló könyveket (bőven nem vagyok már az a korosztály:)), és hoztam is el onnan könyvet: Patrick Ness-Siobhan Dowd: Szólít a szörny, nem könnyű olvasmány, a témája miatt sem (rákbeteg anya,kiskamasz fiú).

Előzmény: Magdolnna (1172)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1175

Zsanna, én találtam valamit,mert  olyan hihetetlen,hogy Pécs nem könyvhetezik..... Vagy ennél valami nagyobb, komolyabb könyvheti rendezvényre gondolnál ? Nem akarok akadékoskodni, csak kérdezem. Meg különben is, nem akarom jobban tudni nálad:))

http://www.iranypecs.hu/hu/esemeny/setater-fesztival.html  

Előzmény: zsanna (1173)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1174

Eljöttem a Skála piac mellett, ott már jó néhány könyvbódét felállítottak, körülnézegettem, de nem találtam túl érdekesnek. Lehet, hogy szombaton kimegyek a Vörösmarty térre, hogy tisztán érezzem, mit is jelent a bőség zavara kifejezés.

Előzmény: Magdolnna (1172)
zsanna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1173

És nálunk fix, hogy megint nincs semmi, pedig mi adjuk a kulturális államtitkárt :-( Hogy sülne le a bőr a képéről :-( 

Előzmény: dmmddm (1171)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1172

Hallottam rádióban, lehetőségem nem lesz bemenni.

Viszont! A könyvtárunkban jelentős beszerzés történt (még feldolgozás alatt áll) és nagyon bízom, hogy magyar kortársakra is számottevő összeg jutott.

Előzmény: dmmddm (1171)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1171

Lányok, mától pedig Könyvhét Budapesten (és biztos vidéki nagyvárosokban is) !!!

Én már írtam egy listát, hogy mi az ami érdekel, elsősorban is Rakovszky Zsuzsa Célia c. új regénye.

zsanna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1170

Én most egy kicsit szomorú vagyok, mert tegnap láttam kiplakátolva, hogy pont június 30-július1-2 hétvégén lesz itt nálunk a Fényfesztivál.  (Tavaly már írtam róla, hogy mennyire el-pancserkodtuk a húgommal, nem néztem utána rendesen, és pont a fő attrakciókat nem láttuk, mert előtte hazamentünk :-) 

Na, idén meg pont erre a hétvégére van jegyem a Szegedi Szabadtérire :-( Úgyhogy megint marad a net, utólag majd megnézem a youtube-on, mint tavaly ....

Magdolnna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1169

A nyári fesztiválos programokkal tettem így.

Előzmény: Csimpolya (1166)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1168

Elképesztően jó mindkettő :)

Előzmény: zsanna (1167)
zsanna Creative Commons License 2017.06.07 0 0 1167

Minden szempontból igazat adok Neked, de nálam ennyi misztikum pont belefér :-) És lehet, hogy pont ezzel előzi a Remény rabjait :-) 

Előzmény: Magdolnna (1165)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.07 0 0 1166

Lassacskán kezdem nézegetni a Múzeumok Éjszakája programjait, valamit-valahogy össze kéne állítanom. Nem könnyű, de élvezetes a tervezgetés.

Magdolnna Creative Commons License 2017.05.22 0 0 1165

Előre vettem a listán, megnéztem hétvégén, pedig nehéz volt kiszakítani az időből.

Röviden, tetszett, de kissé sokalltam a három órás játék időt. Tom Hanks egyébként is kedvenc, itt is az emberi arcát mutatta meg. Jól ki volt mérve a pozitív és negatív oldal, a rosszról is elhittem, hogy velejéig romlott szadista állat (a börtönőr) vagy a sorozatgyilkosról, hogy egy érzéketlen pszichopata, sok sok emberi jellem szépen kidolgozva. Ámde helyenként túl emelkedett volt a jóság, eltekintve a börtönkörnyezettől is. A misztikum jelenlétével úgy általában nem tudok mit kezdeni, amikor az első csodát megtette fekete jézus, azt hittem, vese/hólyag követ áraszt a levegőbe.... Mindenképp az a film, ami nyomot hagy, de a Remény rabjait nem előzi meg.

Előzmény: zsanna (1149)
Csimpolya Creative Commons License 2017.05.20 0 0 1164

Igen, ebből a szempontból párba állíthatók.

Előzmény: dmmddm (1162)
dmmddm Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1163

Rákerestem egy filmes oldalon ennek az általad írt rendezőnek a filmjeire és meglepődtem,mert  elég sok mindent láttam tőle régebben, a Harcosok klubját pont nem. Ebből is látszik,hogy én nem kifejezetten rendezők szerint keresem a nézendő filmeket, pedig néha jó lenne...

Előzmény: Magdolnna (1160)
dmmddm Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1162

Tényleg, emlékszem rá ! :-)

Szerintem King és Szabó Magda is rengeteget profitált abból,hogy tanár is volt egy időszakban.

Előzmény: Csimpolya (1161)
Csimpolya Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1161

A börtönigazgatónak írott üzenetére gondolok: Igaza volt, ebben van a megváltás! Jobban meggondolva, ez inkább szellemes visszavágás. Az is csendes derűre késztetett, amikor a könyvtárban elmesélte, miről szól a Monte Christo grófja.

Igen, jól ír a gyerekekről, de ha csak a negyedét élte át, elég rémes élete volt. Persze az is elég, ha csak látta maga körül, ráadásul tanár volt egy darabig.

Előzmény: dmmddm (1155)
Magdolnna Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1160

... és olyan rendező, akinek szinte az összes filmje nagyon tetszett :)

Előzmény: Magdolnna (1159)
Magdolnna Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1159

Ja, Finchert azért írtam, ha már így tematikusan sorra vesszük a King adaptációkat, gondoltam jöhet egy rendező is.

Előzmény: Magdolnna (1157)
Magdolnna Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1158

Kétszer simán nézhető.

Előzmény: dmmddm (1155)
Magdolnna Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1157

Jónak tűnik, fel is jegyeztem a listámra!

A harcosok klubját miután olvastam, megnéztem a filmet, az meg egy egész láncreakciót indított el, oly annyira, hogy végig vettem David Fincher filmjeit, volt amit már láttam, volt amit nem.

Előzmény: Csimpolya (1154)
zsanna Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1156

Igen, általában ezt teszik első helyre, de nálam csak második. De csak kicsivel :-) 

Előzmény: dmmddm (1152)
dmmddm Creative Commons License 2017.05.19 0 0 1155

Meg kellene néznem már újra A remény rabjait, mert így most hirtelen nem tudom,mire gondolsz dupla csavarként? Arra, ahogy "átvágja" a börtönigazgatót és sok év munkájával megszökik?

Jó az Állj ki mellettem,egyébként is azt gondolom Kingről, jól tud gyerekjellemeket rajzolni-festeni.

Előzmény: Csimpolya (1154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!