Keresés

Részletes keresés

beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2065
Megfogadtam, hogy ma már nem írok többet, de erre válaszolok. véletlenül én fordítottam, a címe Apt pupil, jó tanuló, a remény rabjai kötetben van és ez aztán igazán hátborzongató, ugyanis annyira reális, hogy később csakugyan megtörtént az életben. Vagyis az élet utánozta az irodalmat, de erről King nem tehet. éppen ez a könyveiben a hátborzongatás, hogy teljesen reális alapokból indul ki, ezeknek a könyveknek legtöbbször bármelyikünk résztvevője lehetne. elnézést a szószátyárkodásért, ma már tényleg nem szólok bele többször.
Előzmény: -boneheaD- (2061)
Threepwood Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2064
Én is most olvasom a Dreamcatcher-t. Még eléggé az elején vagyok, de szerintem nagyon jó, és elég gyorsan "beindult", ellentétben a Nem jön szememre álommal, amiben csak az nem tetszett, hogy eléggé lassan kezdett kibontakozni a cselekmény. Ami a Rémkoppantókat illeti, szerintem nagyon jó volt, de szokatlan, mert nem a szereplőkön volt a hangsúly.
Előzmény: Tomthumb (2002)
Threepwood Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2063
Úgy tudom, ezt a könyvet King tiltatta be, mert több gyereknek, akik mészárlást követtek el az iskolában, megvolt ez a könyv. De a www.amazon.com-on meg lehet rendelni a négy Bachman néven írt könyvet egy kötetben.
-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2062
bocs a tördelésért....mondjuk nemtom miért csinálta
-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2061
Egyetértek. Éppen ezért nem szeretem, amikor a médiában azt hallom/olvasom egy Kingről szóló cikkben hogy a "borzalmas

rémtörténetek írója" ezt meg ezt csinált...szerintem egyáltalán nem horrorisztikus amiket ír. Legalábbis engem egyiktől se

rázott a hideg - bár ez lehet az én hibám (?). Egyszerűen izgalmas, és Kreatív történeteket talál ki, amikben tényleg az a jó

hogy néhányuk meg is történhetne (persze kivételt képeznek szvsz ez alól a Mozgó ujj, Csattogó fogsor meg hasonló irományok

:) )
Amit végképp nem értek, hogy pl. ha jól tudom az egyik művét (a címe nem ugrik be) betiltották az usaban, mert abban egy

gyerek egy iskolában lemészárolta társait, és ezt az életben követte is az egyik olvasó...hát szerintem röhej, mármint miért

Kingre kenik? Kenjék a drága szülőkre, hogy "hagyták" az egyetlenüket ilyet olvasni. Az meg megint más kérdés, hogy bár közöm

nincs a pszichológiához, nyilván nem ez a regény volt a fő ok hogy elkövesse a srác a mészárlást....
Namindegy, kissé elkanyarodtam. Mindenesetre viva SK! :)

night, kösz az infot, akkor ezekszerint ezért nem kaptam ma a könyvesnél...direkt kérdeztem is, hogy kb mikorra várható, de

az ember nem volt túl kommunikatív, vmi "Nemmt om"-ot volt képes kimotyogni magából, aztán otthagytam.

Előzmény: beezer (2060)
beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2060
egyáltalában, szerintem King nem rémtörténeteket ír, hanem a modern amerikai társadalmat, annak a rémálmait és elfojtásait jeleníti meg. szerintem legjobban a kisvárosok társadalmát képes bemutatni, ilyenkor biztosan irodalom, amit csinál.
Előzmény: Vaskalap kartárs (2059)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2059
[...] tele van emberileg nagyon hiteles figurákkal.

Ez kulcsmondat. Szinte minden írásában hemzsegnek az emberileg hiteles alakok. A Ragyogásból Watson, az AZ-ból a gyerekek és még sorolhatnám sokáig.
Kinget azért (is) szeretem, mert a szereplők olyan emberek akik köztünk járnak, úgy beszélnek, úgy éreznek, úgy cselekszenek ahogy mi. Tehát mi magunk kerülhetünk a könyv olvasásakor az adott szituációban. És ez borzasztó jó.

Előzmény: lépcsömászó (2013)
Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2058
a borzalmak városában vannak olyan alakok, akik később szerepet kapnak a Setét Torony további köteteiben

The Old Fella - Father Callahan (from 'Salem's Lot)
Pere Callahan - the Old Fella, Father Callahan from 'Salem's Lot

Előzmény: beezer (2057)
beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2057
Még egy utolsó hozzászólás, azután befogom a pofámat. akár tetszik a borzalmak városa, akár nem, tudom, hogy észrevettétek, King könyvei összefüggenek egymással. a borzalmak városában vannak olyan alakok, akik később szerepet kapnak a Setét Torony további köteteiben, ezért fontos volt a könyvet megjelentetni.
beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2056
Kedves Alric. magad válaszoltál a saját kérdésedre. a fantasy nem igazán irodalom, viszont Le Guin és a többiek valódi irodalmat írnak és nem fantasyt. Le Guin a legjobbak egyike, nagyon szeretem a stílusát. de az már valódi felnőtt irodalom.
Előzmény: alric (2048)
beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2055
Jó megfogtál, bár a Shannara azért magasabb színvonalú, mint a legtöbb ilyesfajta darab. ami a Nővéreket illeti, szerencse, hogy nem vagyunk egyformák. Szerintem például nagyon jó, igaz én elfogult vagyok.
Előzmény: Dohi (2047)
beezer Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2054
De gustibus... kinek mi az ízlése. abban egyetértünk, hogy King színvonala nem egyenletes. azért a Rémkoppantó nem is olyan rossz darab. ami a filmet illeti...háát...nekem sem tetszett.
Előzmény: Dohi (2047)
nightwish Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2053
Sziasztok, egy rossz hír:

tegnap az Európa mintaboltjában azt mondták, hogy a Csontkollekció csak a jövô héten, de az sem kizárt, hogy szeptember elején kerül a boltokba. :((

Amúgy az Európa foglalkozik fantasyval, van is egy sorozata, az Eurofantasy, Stephen Lawhead és Terry Brooks művei annak égisze alatt jelennek meg.

Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2052
szerintem a rémkoppantók egy igazán jó kis könyv. jó, jó...vannak nálla jobbak is, de nem rossz.

a filmet viszont inkább felejtsük is el. szóval illetni sem merem, olyan trehány szar munka.

rage Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2051
Hello!!

Egy kis OFF újra:
Emlékszel, mikor mondtam, hogy Koontz túlságosan felnőttes mondatokat ad kisgyerekek szájába?

Nos, miután kiolvastam a Menekülést, ez a fenti megállapítás sztorno.
A könyv kb közepe körül kiderül ennek az oka...

Előzmény: Dohi (2049)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.22 0 0 2050
A rémkoppantók vége egyszerűen egy videojáték leírása, ahogy a figura behatol az űrhajóba.

Először jönnek a megvadult porszívók, utána a nem tudom mik, utána a föltámadt élőhalottak, végül a főhős megérkezik az űrhajóba, és elindítja.

Namost ha valaki maga a főhős, aki ezt egy számítógépen játssza, akkor OK, de könyvben elolvasni valaki másról, az dögunalom.

Ezen túlmenően a könyvben a figurák jellemrajza is fércmunka. A rémek egyszerűen megszállják a városka lakóinak tudatát, és kész. A szabad akarat drámája, ami a Hasznos holmikat izgalmassá teszi, sehol sincs. Na, jó, a főhősnél megvan. De az egy figura, a Hasznos Holmikban pedig egy városnyi ember, főhősök és mellékszereplők szabadon döntik el, hogy a lelkükben kísértő gonoszra hallgatnak-e.

Szóval úgy látom, hogy a rémkoppantókat pénzkereseti célból "írta" SK, bár néhol, nyomokban jelenik meg benne a valódi írói erő.

Előzmény: Dohi (2049)
Dohi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2049
nem tetszett a borzalmak varosa? hmmm... a vampirosdit nem kedvelem, de ez megfogott! a remkoppantok is klassz, bar nehol talan uncsinak tunhet - szerintem nem az, klasszak a kis epizodok, amikor kiderul, kivel mi tortenik a varosban. ld. meg hasznos holmik, de az nem tetszett igazan.
Előzmény: lépcsömászó (2046)
alric Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2048
Ez most hogy jon ide? Mindossze arrol van szo, hogy nem lenne korrekt, ha azert nem jelenhetett volna meg a Legendak, mert King is irt bele novellat.

>Az Európa tényleg nem foglalkozik fantasyval, irodalommal viszont igen
Szoval a fantasy az nem irodalom. Tenyleg nem feltetlenul az(bar nem tudom ezt kinek a kompetenciaja eldonteni). De ha csak a Legendakban szereplo irok neveit nezem, nem egy olyan van koztuk, akik nevet szereztek magukat irodalmi korokben is(pl. Ursula K. Le Guin, George R. R. Martin), es a tobbiek is minimum a nagyon jo irok kategoriajaba sorolhatok. Igy olvasatlanban is megkockaztatom, hogy vesztettek volna a magyar olvasok, ha a megallapodas miatt nem jelenhet meg a konyv.

Előzmény: beezer (2044)
Dohi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2047
kotozkodes ON
az europa foglalkozik fantasyval. ld. shannara-konyvek
kotozkodes OFF

az eluria nekem nem igazan jott be. vegulis intronak nem rossz, siman elferne a dt1 elejen. kb. egy szinten vannak ;)

lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2046
Szia, beezer!

itt igazán nem kell bizonygatnom, hogy SK igazi irodalommal foglalkozik

Annyit azért hadd jegyezzek meg, hogy többnyire. A Rémkoppantókat nehezen bocsátom meg neki. Meg az a vámpíros hülyeség is elég fárasztó lett, annak a címét elfelejtettem.

Nem tudom, néha azért ráférne ezekre az sztárírókra némi alkotói szünet.

Persze nekem elég perverz ízlésem van, Rejtőnél pl. a sivatagleírásokat végtelenül kedvelem, meg a garnizonokban unatkozó légionáriusok képeit, de a poénok csak hellyel-közzel fognak meg.

Így vagyok SK-val is. Amikor az amerikai kisvárosról ír, meg jellemeket rajzol, meg sztorit formál, akkor érződik rajta a vérbeli író. Amikor fölbukkan egy-egy horrorjelenet, én bizony általában lefáradok.

Előzmény: beezer (2044)
beezer Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2045
őszintén szólva nem tudom kapok-e. ez attól függ mi volt a szerződésben. azt pedig mindig kidobom, ha a könyv megjelenik, így aztán ex caputibus nem tudok semmit. ha mégis, majdcsak szólnak. viszont baromi jó volt fordítani, az a fajta, amit már fordítás közben sem tud letenni az ember, amíg végig nem olvassa. nektek is ajánlom, nagyon jó, igazi, vérbeli King.
Előzmény: Dohi (2043)
beezer Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2044
Az Európa tényleg nem foglalkozik fantasyval, irodalommal viszont igen és itt igazán nem kell bizonygatnom, hogy SK igazi irodalommal foglalkozik.
Előzmény: alric (2041)
Dohi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2043
alric: egyetertek. szerintem sem tartozik egy lapra egy "igazi" king konyv, meg egy olyan, amiben csak egy novellaja van.

beezer: akkor ahhoz mit szolsz, hogy a poe es kovetoiben is volt egy king sztori, azt meg a lazi kiado adta ki. igaz, egy olyan forditas van benne, ami a vilagnagy strandban mar megjelent, szoval asszem ez nem szamit :)

erdeklodve varom, hogy az everything's eventualban vajon a legendakbeli forditas lesz, vagy ujraforditja valaki :) tenyleg, ha abban a konyvben is megjelenne, kapnal erte plusz penzt? tudom, csak egyszer kellett leforditani, de akkor is egy teljesen mas konyv, nem mezei utannyomas.

Threepwood Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2042
Jövőre az Európa kiadja az Everything's Eventual-t, és ebben a novelláskötetben szerepel az Eluria Nővérkéi is.
alric Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2041
Szerintem meg pont az nem lett volna etikus(az olvasok fele), ha az egesz antologia nem jelenhet meg csak azert, mert tobb mas szerzo mellett SK iras is szerepelt benne. Az Europa csak erintolegesen folglalkozik fantasyval, egyaltalan nem biztos, hogy kiadta volna.
Regenyekre es antologiakra oke a dolog, de novellakra szerintem nem. King ugy ot-tiz evente adja ki osszegyujtve a novellait. Ha mondjuk jovore ir egy novellat, es van aki ezt antologiaban meg akarja jelentetni, akkor tegye, ne kelljen tiz evet varni, hogy az Europa kiadja.
Persze ha ezért egy nagy rakás pénzt fizetett az Europa, akkor megertem hogy nem tetszik neki a dolog, de szerintem akkor is jobb igy.
Előzmény: beezer (2040)
beezer Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2040
jó,módosítok. a dolog nem illegális, de nem is etikus. ha valaki megszerzi egy iró minden munkájára a licencet, akkor az tényleg minden munkájára vonatkozik. egyébként sem a szukits a hibás, hanem King akkori ügynöke. neki tudnia kellett erről a megállapodásról.
Előzmény: alric (2039)
alric Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2039
Kicsit utanaolvastam. A Legendak antologiat Robert Silverberg szerkesztette, mindegyik felkert szerzo irt egy a sajat fantasy-vilagan jatszodo novellat. Ha a Szukits ennek az antologianak a kiadasi jogat megszerezte, az szerintem teljesen legalis(bar en nem vagyok szakerto).
Ha letezik is ilyen megallapodas, az szerintem maximum a regenyekre es az SK antologiakra vonatkozhat. Pl. ha jol tudom, az Atjaro is akart King novellat megjelentetni, es csak amiatt nem jott ossze, mert nem akart scifi magazinban megjelenni.
Előzmény: beezer (2038)
beezer Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2038
Az rendben van, hogy a szukits ad ki fantasztikusokat, de úgy tudom van egy olyan megegyezés, amely szerint az Európa fölvásárolta a King életmű jogait. ha így nézzük akkor kalózkiadás. ami a címet illeti, találgathatsz. az nem esik a büntető törvénykönyv hatálya alá.
Előzmény: Dohi (2037)
Dohi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2037
ugye azt nem lehet talalgatni, hogy mi a cime? :)
Előzmény: beezer (2034)
Dohi Creative Commons License 2002.08.21 0 0 2036
az engem is meglepett, hogy a szukits adta ki ezt a kinget, de vegulis egy fantasy antologia egyik darabja, ilyeneket meg inkabb a szukits ad ki.
Előzmény: beezer (2033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!