Keresés

Részletes keresés

R-U-D Creative Commons License 2005.10.03 0 0 59

Tegnap volt a VOX-on egy 1órás műsor Maniláról, Luzonról és Palawanról.

Teljesen beindultam...

R-U-D Creative Commons License 2005.09.26 0 0 58

Nos, újra itt vagyok...

Nem búvárkodtál esetleg? Bár snorclival is biztos láttad, hogy milyen egy szétrobbantott korall. Milyen? Nincsen élővilág rajta?

Ugyan te teljesen másfelé jártál mint amerre mi fogunk, de mégis megkérdem, hogy a repjegyet a helyközi járatra előre foglaltad, vagy a helyszínen a reptéren vetted? Nálunk most ez a dilemma megy, hogy előre foglaljunk-e, aminek a hátránya a kötöttség + a jegykiállítási díj, vagy a helyszínen van-e esély arra, hogy ha 1 órával indulás előtt odamegyek, akkor lesz-e még hely. Sztem ha nem ünnepkor megyek, akkor lesz. Ez szerintetek így drágább?

És mi az aktuális Peso árfolyam?

Volt LP-d? Az abban szereplő árak mennyire stimmeltek?

Kulala Lumpurban hol száltál meg? Nekünk 24 óránk lesz ott, amibe ugye nagyon kevés fér bele, de a tornyok biztosan. Vagy van e rövid időre esetleg más javaslatod?

Előzmény: csokelorant (54)
minimal Creative Commons License 2005.09.22 0 0 57

"A negatív élmények lám jobban megmaradnak. Titokban nem ezért megy ki a nagyja? Hogy itthon elmodhassa: "Úú, képzeld el, milyen szar volt!" Nekem is ezek dominálnak."

Van benne valami! :oD

"DE a konyha verhetetlen. Ezért fogok visszamenni."

Na, a konyha szerintem rettenetes. :o)

Száraz húsok válogatás nélkül összedarálva, szuperédes italok, sütik, stb..

Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.21 0 0 56

"Nem volt édesvíz és áram sem. 5 napig ragadtam a sótól, és most már azt is tudom, hogy a tusfürdőt igen nehéz lemosni tengervízzel. A parton szinte csak tengerifű-mezők vannak. A korallt már rég szétrobbantották a dinamitos halászok."

A negatív élmények lám jobban megmaradnak. Titokban nem ezért megy ki a nagyja? Hogy itthon elmodhassa: "Úú, képzeld el, milyen szar volt!" Nekem is ezek dominálnak.

Ezen a Danjuganon nem voltam, azt sem tudom, hol van, majd otthon megnézem. Mactanon voltam. Tolmácsoltam egy pesti bútorcég igazgatójának. Egy resortban szálltunk meg, ott volt velünk a konzul is (akkor még megvolt a követség). Mindjárt az első este ellopták a nej ékszereit a kunyhóból. Rendőrségi cirkusszal telt a hátralevő idő. És még az árból sem engedtek! Ami képem megmaradt Mactanról: egy kunyhó mellett madzaggal fához kötözött disznó röfögött, térdig szemétben...

Egyik hely sem nagy durranás, ezekhez hozzá kell szokni, ez culture shock a javából. Egyetlen aranypagoda nem sok, annyi sincs sehol. Van helyette iszlám felkelés és permanens kommunista forradalom. Az embernek egy új városban az az első gondolata - miközben egy triciklin szorong, nyeli a füstöt és izzad mint egy ló - hogy ugyan mitől city ez a koszfészek.

DE a konyha verhetetlen. Ezért fogok visszamenni. Na meg a rövid gatyás decemberért...

Nem kérdezünk, folytasd (ha végeztél a jetlaggel).

minimal Creative Commons License 2005.09.20 0 0 55

Jól hangzik, várjuk a képeket!

"szóval csak röviden:

K....vajó volt:)"

Szerinted megleptél ezzel valakit? ;o)

csokelorant Creative Commons License 2005.09.16 0 0 54

Sziasztok!

Hát megjöttem, bár még bennem van a jetleg, szóval csak röviden:

K....vajó volt:)

Voltam egy szigeten Negros mellett, Danjugan-on, ahol mi ketten voltunk csak turisták, plusz 6 fős személyzet, aki csak azt leste, hogy mit akarunk enni, inni, hol akarunk éppen úszni, snorizni, túrázni. Mindezt napi 10 ezerért. (2főre) Egy álom. Turista a környéken sem volt ellenben a világ legszebb, érintetlen korallzátonyai vannak a sziget körül.

Voltam Malapascuán is, de oda nem ajánlom, hogy menjetek. Nem volt édesvíz és áram sem. 5 napig ragadtam a sótól, és most már azt is tudom, hogy a tusfürdőt igen nehéz lemosni tengervízzel. A parton szinte csak tengerifű-mezők vannak. A korallt már rég szétrobbantották a dinamitos halászok.

Cebu nem egy nagy durranás. Mactan egy átlagos sziget, átlagos tengerparttal.

Bohol legalább érdekes és szép, de nincs értékelhető tengerpartja. Panglao szigete sem egy nagy durranás, de sokkal jobb mint Cebu vagy Mactan.

Luzon szigetén nem néztem szét. Banaue és Sagada annyira esős és párás ilyenkor, hogy nem volt érdemes elmenni addig.

Kérdezzetek nyugodtan. Majd a képeimet is feltöltöm valamikor, és megadom a címet.

Előzmény: R-U-D (53)
R-U-D Creative Commons License 2005.09.16 0 0 53
Senki nem tisztel meg egy kis beszámolóval?
Előzmény: R-U-D (50)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.01 0 0 52
"mivel arra a napra már nem maradt szabi:)" - fizetés nélküli szabi sem?
Előzmény: csokelorant (40)
minimal Creative Commons License 2005.08.31 0 0 51

Most néztem...

"A mostani 25 napos kiruccanásomhoz 18 nap szabit kellett kivennem, és mivel nem is maradt már több az idei évre, ezért a hazaérkezés utáni munkanap úgy fog kinézni, hogy leszállok bécsben 5:30-kor, 7-kor indul a buszom pestre, majd 11 kor hátizsákkal együtt beesek az irodába, mivel arra a napra már nem maradt szabi:)"

Én 16 nappal oldok meg 26 napot (vagy 17-el 27-et). :o)

Benne lesz Mindenszentek, ez a trükk.

R-U-D Creative Commons License 2005.08.30 0 0 50

Csokelorant!

Te most érkezel vissza valamikor, nem?

Előzmény: csokelorant (34)
nagy_erzsi Creative Commons License 2005.08.03 0 0 49
:-) Főleg a hozzájuk csatlakozó szokás érdekes, nem? (A koporsó mellett felfügesztett székre ültetik a halottat, és a test ott marad, míg ki nem szárad, majd azután kerül a koporsóba).
Tegnap volt egy kétrészes film a Spektrumon az ifugaókról (ismétlések: augusztus 6. Szombat, 08:35, augusztus 9. Kedd, 10:05, augusztus 9. Kedd, 10:40, augusztus 13. Szombat, 08:00. )
Előzmény: R-U-D (48)
R-U-D Creative Commons License 2005.08.02 0 0 48
Ezekre a hanging coffinsra nagyon kiváncsi vagyok...
Előzmény: nagy_erzsi (47)
nagy_erzsi Creative Commons License 2005.07.31 0 0 47
Egy Fülöp Szigetekene élő barátom weblapjára hívnám fel a figyelmeteket:
Klikk ide.
minimal Creative Commons License 2005.07.31 0 0 46
Ez egyelőre nem aktuális, de asszem majd Dél-Amerikában is óvatosnak kell lennem...
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.29 0 0 45
Vanuatu és a Salamon-szk. valóban egzotikus helyek, de a közbiztonságot egyiken sem írják nagy betűvel. Bougainville szigetét messze elkerülni, egy véres elszakadási küzdelem csak nemrég ért véget. Valaki a Pinatubót említette: néhány éve öltek ott németet a kommunisták, úgyhogy csak vigyázni, nem túl messze csatangolni.
Előzmény: minimal (44)
minimal Creative Commons License 2005.07.29 0 0 44

Igen, Vanuatu állítólag nagyon szép. :o)

Fiji-ben az a jó, hogy könnyebben bejárható, nagyobb. Ugyanakkor Vanuatu-ra Polinéziában is azt mondták, hogy különleges hely...

Előzmény: R-U-D (39)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.29 0 0 43

Én két filmet is láttam Vanuaturól. Az egyik amire ráismertél valóban travel chaneles, a másik viszont asszem NG-os, és egy kutató elment egy benszülött törzshöz és a rituális meditációról készített filmet és hangfelvételt. Így önmagában a téma nem túl érdekfeszítő, de mégis olyan élmény volt mint a Nulladik típusú találkozások c. filmben a hangkóddal történő kommunikálni próbálós jelenet, meg amikor különböző törzsek az elején u.e. a dallamon imádkoznak egy dombon.

Ez a kagylópénz dolog érdekes. Biztos könnyű hamisítani :-)

Előzmény: csokelorant (42)
csokelorant Creative Commons License 2005.07.22 0 0 42
Ami még egy hasonló álom uticél, az a Salamon szigetek. Vannak nagy, vulkanikus, hegyes-völgyes szigeteik és korall atolljaik is. A helyiek meglehetősen sötét bőrűek, de a gyerekek mind tejfelszőkék. Ez az egyetlen olyan ország, ahol még fizetőeszköz a kagylópénz. Gyönyörű, érintetlen korallszirtjeik is vannak, és rendkívül olcsón ki lehet jönni.
Látom te is nézed a Travel Channelt. Én is láttam azt a filmet Vanuaturól, és ugyanott láttam a Salamon szigeteki részt is a Pilot Guides-ban.
Előzmény: R-U-D (41)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.21 0 0 41
uhh...nincs annál roszabb, mint a repülőtérről rögtön dolgozni menni. Ezt nevezik hidegzuhanynak. Vanuaturól nemrég láttam egy dokufilmet és hát megdöbbentőek a továbbra is jellemző benszülött viszonyok. Pár éve még emberhúst is fogyasztottak itt. Itt működik állítólag a világ legszebb vulkána, amely trópusi erdővel van körülvéve. Vanuatun még vannak olyan törzsek is akik nem találkoztak fehér emberrel. A bankok meg igazi fabódék, úgyhogy ATmről még nem is hallottak a "bankárok".
csokelorant Creative Commons License 2005.07.21 0 0 40

Teljes mértékig egytértek. Nekem is sokat kell spórolnom egy-egy ilyen úthoz, és sajnos a szabim is erősen véges. A mostani 25 napos kiruccanásomhoz 18 nap szabit kellett kivennem, és mivel nem is maradt már több az idei évre, ezért a hazaérkezés utáni munkanap úgy fog kinézni, hogy leszállok bécsben 5:30-kor, 7-kor indul a buszom pestre, majd 11 kor hátizsákkal együtt beesek az irodába, mivel arra a napra már nem maradt szabi:)

Ez a Vanuatu bizony engem is érdekelne, és gyakorlatilag az összes csendesóceáni sziget.

Előzmény: R-U-D (39)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.20 0 0 39

Minimal barátom izzított be Fijire, így előbb utóbb kifogok ott kötni (remélem). De ha már ilyen meszire megyek elgondolkodtató, hogy Fijire vagy Vanuatura menjünk, hiszen Vanuatu enyhén szólva is sokkal vadregényesebb mint fiji. Azt ugyan nem tudom, hogy itt van-e havi repbérlet, de igazából tök mindegy. A nagy baj az, hogy már egy 3 hetes szabadság sem egyszerűen intézhető a munkahelyen. A másik óriási nagy baj, hogy nincsenek korlátlan anyagi körülmények az utazáshoz, azaz kicsit spórolni kell ahhoz, hogy világot lássak. De szerintem a többség is így van vele, kivéve azt a néhány szerencsés lottó5öst.

Fijinek és annak a környéknek egyetlen hátránya, hogy csak a repjegy annyiba kerül mint egy 3 hetes Fülöp szigetek tokkal vonóval. De hát miért élünk, ha nem azért hogy kinnyissuk a csipánkat és megismerjük a bolygót amin élünk.

Előzmény: csokelorant (38)
csokelorant Creative Commons License 2005.07.20 0 0 38
Indonéziába lehet nyáron menni, mert az már egyenlítői éghajlat, nem monszun. Balin július-augusztus a főszezon, mert az a legszárazabb. Én Celebeszre akartam menni, csak nem volt repjegy 200 alatt. De úgy látom, te is nagy utazó lehetsz:) Fidzsi azért nem kispályás uticél. Onnan is küldj majd képeket, ha egyszer eljutsz!
Előzmény: R-U-D (37)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.20 0 0 37

Látod ezért olcsók most a jegyek oda. Esik, esik és esik. Nem éppen a legjobb utazós időjárás.

Engem őszintén szólva zavrna, ha ugyan keveset is, de minden nap esne az eső. Ezért lőttem ki télre Indonéziát és Fiji szgk-et is. Ezekre a helyekre inkább nyáron mennék.

Arra mérget vehetsz, hogy beszámolok a Fülöp szgki kiruccanásról, de hát nekem sajna még 165 nap, úgyhogy a tiedből fogok addig táplálkozni :-p

Előzmény: csokelorant (36)
csokelorant Creative Commons License 2005.07.19 0 0 36

Én egy helyi barátommal fogok ott utazgatni, és azért Palawan nem a "csak" kategória. Az ismerősöm szerint az egyik legszebb környék Palawan, Busuanga és Coron, de nyáron ott esik az eső, ezért megyünk a Vissayan régióba, ahol negyede annyi csak a zuhi, és amúgy is más az évszakok változása, mivel nincs konkrét esős és száraz időszak.

Nagyon kíváncsi lennék Palawanra is, ezért remélem, hogy a beszámoló kölcsönös lesz majd:)

Előzmény: R-U-D (35)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.19 0 0 35

Az van, hogy jelen pillanatban januárra nincsen olcsóbb jegy. Nyáron természetesen sokkal olcsóbbak a repjegyek mint a januári főszezonban. Pl Aerosvit asszem 100 + illeték között van most BKK-ba, u.e. télen 134 + illeték. Egyébként ezt a konstellációt lecsekkoltam a repjegyfoglaláskor és drágábban jött ki mint a malájok ára. Gondolj arra, hogy oda vissza vízum kell a thaiokhoz, míg a lefoglalt útvonalon semmi. Egyébként Kuala Lumpurban mi is megszállunk 1 éjszakára.

Útvonal Bécs-Kuala Lumpur-Manila. Ettől függetlenül lecsekkolom az aajánlott linket.

Mi "csak" Észak Luzont nézzük meg (Baguio stb) és Palawanra ill busuangára koncentrálunk. Szörfözni nem tudunk, de búvárkodni annál inkább. Egyébként az Apokalipszis Most c. film szörfös jelenetét valahol Luzonon forgatták. Állítólag mesterségesen, robbantással hozták létre akkor a hullámokat.

Előzmény: csokelorant (34)
csokelorant Creative Commons License 2005.07.19 0 0 34

Elnézést, hogy beleszólok, de egy kicsit drágának tűnik a 224ezres jegy. Én most megyek augusztusban Bécs-Tajpej-Manila-Kuala Lumpur-Phuket-Bangkok-Bécs útvonalon, ahol mindegyik helyen legalább egy napra meg is állok szétnézni, és mindez illetékekkel együtt kijön 170000 forintból!

Majd írok beszámolót. A Fülöp szigeteken 16napot leszek, megyek a korábban már említett malapascuára, egy másik, még kevésbé ismert gyöngyszemre: danjuganra, valamint luzon szigetén Baguio-Sagada-Banaue régióba, Daetre szörfözni és persze megnézem a mt pinatubot is. Ez után egy KL-i átszállással és városnézéssel átrepülök Phuketre, ahonnan a kihagyhatatlan PhiPhi szigetére visszamegyek immár harmadszor, és lehet, hogy még valamilyen dzsungeltúrát is beiktatok.

Egyébként tudom nektek javasolni, hogy ha olcsón akartok délkelet-ázsiában utazgatni, akkor menjetek el Bangkokig az aerosvittel, onnan pedig lehet továbbrepkedni a regionális "fapadosokkal" bagóért. AirAsia.com vagy TigerAirways.com Meg van persze sok más is.

érdemes megnézni:

http://www.attitudetravel.com/lowcostairlines/asia/

Előzmény: R-U-D (29)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.18 0 0 33

Szerintem a volt kollegád inkább nézzen fel a thai topicba, mert ott az elmúlt héten csak repjegyről volt szó.

Egyébként meg aerosvit a légitársaság. Asszem ugyanennyiért jövő télen is eljuthat oda, ha jól láttam. náluk foglaltam: www.nagypihenes.hu

Előzmény: minimal (32)
minimal Creative Commons License 2005.07.18 0 0 32

Vajon áll még ez az ajánlat? Egy volt kollega számára lehet érdekes...

Ha igen, írd le lécci a részleteket akár mail-ben, vagy itt, hogy fenntartsuk a topic-ot. :o)

Előzmény: R-U-D (31)
R-U-D Creative Commons License 2005.07.18 0 0 31
168e ami tartalmazta a repülést egész Samuiig illetékkel
Előzmény: minimal (30)
minimal Creative Commons License 2005.07.18 0 0 30

Mennyi is volt a tavalyi repjegyetek Thaiföldre?

Előzmény: R-U-D (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!