Köszi! Nem, nem a legaljára tettem. Kb fél centi földet raktam rá, mert a mag csomagolásán ez volt írva. Szombaton vetettem, szóval esedékes a napokban. Már alig várom. :-)))))
Én most ültettem el magokat életemben először. És az a baj, hogy már nagyon várom hogy kikeljenek. Szerintetek kb mennyi idő múlva fogom látni a kis palántáimat?
És a helyedben belocsolnám valamivel palántadőlés ellen (ha erre kérsz, tudnak adni valamit, igazában mindegy, mi a márkaneve). Nekem ugyanis pár éve az egész kis veteményemet 2 nap alatt elvitte a palántadőlés, pedig "hivatalos" palántaföldet használtam.
Mint írtam, én még nem tettem sehova. Ma megyek palántaföldet venni és talán el is ültetem. Nálunk minden ablak déli, én is a radiátorra teszem, de lekapcsolom a radiátort alatta. Akkor is van 200C, ha süt a nap, akkor meg még melegebb, de akkor süti a nap, nem nyúlik el.
Nem hiszem, hogy a meleggel van a baj, hanem ha nem süt a nap, akkor igen meleg van és elnyúlik.
Radiátor fölött vannak az ablakpárkányon.Ott éppen 28 fok van,lehet,ez már túl meleg nekik?De ha máshová rakom,ahol nincs radiátor,ott az állandó hőmérséklet húsz fok alatt van.Hagyjam a melegben,vagy inkább próbálkozzam a hűvösebb szobarészekkel?Te hová tetted őket?
Én most először vetettem paradicsom magot,már kint van az első öt növénykém.Némelyik tetejére üveglapot helyeztem,némelyikre nejlonzacskót.Ha már kibújt a növényke,most akkor mi is van?Vegyem le róluk a védőüveget,vagy meddig várjak még az eltávolításával?Most próbálkozom palántaneveléssel életemben először.
Nem tudtam, hogy erre gondolsz. Lugasparadicsomból sokféle létezik, én először a boltokban kapható Lugas F1-et próbáltam tavalyelőtt, óriási sikerrel. Rengeteget termett, és elég vastag volt a héja ahhoz, hogy még 1 hónappal az első fagyok után is egy egész kádnyi volt a kamrában, onnan ettük, alig egy-kettő rohadt meg. Tavaly más fajtákkal próbálkoztam, de idén mindenképpen lesz néhány tő belőle megint, és sajnálom, hogy tavaly nem így tettem.
www.edenkert.hu, írdd be a keresőbe hogy lugasparadicsom, és a cikkek között lesz. Tök jól le van írva minden. A magokat március elején kell elvetni, és a virágzó palántákat májuk elején-közepén lehet kiültetni. A parik nyár közepétől fagyásig teremnek.
Én türelmetlen voltam, már megint, úgyhogy 2 szem parimagot már elvetettem. De valszeg túlaggódtam a dolgot, azaz túladagoltam a csávázót, mert 1,5 hét eltelt, és növénykének híre-pora sincs :-(
Köszi a felajánlást :-), de azt hiszem, nem fogok túl sokfélét magról vetni. Idén újra megpróbálom a San Marzanot, amit Olaszországban vettem, a többi meg valszeg palántáról lesz.
A magküldéssel kapcsolatos igéretem elhamarkodott volt.
Én csak egy zacskóval vettem, a másik kettőt tegnap akartam megvenni. A magbolt csak 16 óráig van nyítva. Elmentem egy másikba, arra meg ki volt írva, hogy jan. 31-ig csak délig van nyítva. Én viszont 16 óráig dolgozóban vagyok.
Ha nagyon fontos, akkor azt az egy zacskót el tudom küldeni most. Pénteken megyek Hollandiába, csak kedden jövök haza. Szerdán viszont nem dolgozom, akkor meg tudom még venni a másik kettőt és elküldöm. Így legalább nem veted el idő elött. Jó így?
Én idén megpróbálok inkább ráülni a kezemre, és nem engedni az óriási kísértésnek, hogy mihamarabb, csak mihamarabb! Tavaly és tavalyelőtt nem bírtam ki - igaz, mindig sikerül egy kicsit tovább kibírni - és naaagyon felnyurgultak a palánták, és szerintem egészségileg is megsínylették a hosszas szobalétet. Szóval valahogy kivárom a február közepét...
Anzika, épp a napokban gondoltam rá, hogy megkérdezlek itt benneteket, hogy mikor esedékes a magvetés. :-) Tavaly elég későn, valamikor márciusban kezdtem. Akkor már nem nyúltak meg a palánták, viszont elég későn fordultak termőre. Valami köztes időpontot kéne kitalálni. :-))