Köszöntöm a Fórumban hozzászólókat. Amatör szőlész, több évtizedes szőlőtulajdonos vagyok. Kb. két hónapja tévedtem ide, érdeklődéssel olvastam esetenként igen fontos és szinvonalas hozzászólásokat találtam, gratulálok. A jövőben valószinűleg én is megnyilvánulok egy-egy esetben.
Biztos h. kellenek még ezek a felszívódó szerek mind a lisztharmatra, mind a peronoszra? Persze ha a tavalyi augusztust veszem például (sajna a sok csapadékra idén is utalnak jelek) vagy ha valaki biztosra akar menni, vagy nem tud 2 hétig kimenni a szőlőbe...
Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy kérdésem a ridomil plus vegyszerrel kapcsolatban.Sikerült a peronoszt megfogni vele a szőlőben és az uborkában is,de nincs ráírva a tasakra az uborkára vonatkozó élelmezésügyi várakozási idő.Van valakinek infója ezzel kapcsolatban. Öcsike61
-Rossz helyen kereskedsz Kedveském! Ha ráolvasással tudnám elhajtani a peronoszpórát, a lisztharmatot, mindenféle gombát, meg atkákat, illoncákat, akkor az összes gyártó, meg kereskedő éhenhalna. Én meg jó pénz keresnék. A kollegáknak meg nem kéne loholni a szőlőben. Olcsóbban megúsznák. A sündisznókat nem bántjuk, mert az csak a majsai címerben eszi a szőlőt.
Én is hobbynak használom és kezdő vagyok. Olvasd vissza a korábbi hozászólásokat érdekes dolgokat irnak én is ezt tettem. Megalapozott tanácsot persze ezután sem tudnék adni mivel továbbra is amatör vagyok, de hátha errejár egy profi és eligazit téged.Azt azért biztosan tudom nem kell naponta permetezned nem komolyan mondtam a válaszomban lalá-nak.Tartom a 14 napos fodúlókat még ha tévedek is.
Én ,,hobbi kertész", vagy inkább kényszer hobbi kert résztulajdonos vagyok, így nem sokat értek a dolgokhoz. Ebben az évben Shavittal permetezek, 7-10 naponta. Most viszont mifelénk is naponta esik az eső... Próbáljak sűrűbben permetezni? Maradjak a Shavit-nál, vagy az eső utáni permetezésre használjak bordói lét? Mondjuk a napi permetezésre sem időm, sem energiám...
Gondolkoztam irjak e a permetezéssel kapcsolatos felvetett kérdésedre mert magam is amatőr vagyok,de hátha okulok én is.Ez az első év hogy axiállal permetezek és nem hátival. Vettem egy használt gépet majd kikerestem kik forgalmazzák és kértem tőlük gépkönyvet meglepő de mindhárman válaszoltak igy a gékönyv alapján fúvóka méret db szám - menetsebesség-nyomás -sor hossz-alapján gyerekjáték belőni a folyadék felhasználást, ha valakit érdekel. Mert, hogy ugy döntöttem ha a hátinál jó 0,2% akkor a gépinél is csak mindenütt kapjon. Viszont a levegő mennyisénél bizonytalan vagyok egyenlőre levettem minimumra amig jobbat nem tudok