Keresés

Részletes keresés

Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2205

Na, jó, lefotóztam... Nézzétek meg... Teljesen odavan :((

És csatolok egy másik fotót is, ez a legnagyobb termése, ezt még nem dobta le, szegénykém... Úgy sajnálom... :(

Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2204

Szia Arth ur!

Olvasd csak el az előző hozzászólásaimban, leírtam, hogy milyen szörnyen kemény a gyökérzete a citromnak :( Szerintem tuti, hogy ez is a baja, de én gombára is gyanakszom továbbra is, de fogalmam sincs, mit kéne tenni :( Szerinted mi menthetné meg? Napi 15- 20 db levelet ledob, és már a virágokat is :( Eddig a fiatal hajtások még rendben voltak, de már azok is barnulnak meg :( Egyre szarabbul van...

Előzmény: Arth_ur (2195)
Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2203

Szia Gáborke!

A gombára én is gyanakodtam! Mikor kezdte hullatni a leveleit, alaposan megvizsgáltam, és úgy döntöttem, ez gomba. Vettem Bayer gombölő spray- t, és 2x is alkalmaztam az előírás szerint. Azóta még jobban odalett :(((

Kártevő nincsen rajta, az biztos, mert legelőször is azt kerestem!

Viszont mint írtam előbbre is a többieknek, a gyökere össze van állva, összecsomósodva, mint a beton, talán kisbaltával lehetne szétszedni, mert mozsolgatni nem lehet. Vízben is áztattam, de nem ázott le róla  a föld :( Mit kéne tennem, hogy fellazítsam a gyökerekkel teleszőtt földlabdát????

Előzmény: gáborke (2192)
Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2202

Szia dzgaux!

100%, hogy senki sem rágja a gyökerét, megnéztem jól. Viszont a földlabdája olyan keményen össze van állva, mint a kő:( nem tudom szétszedni...

Előzmény: dzgaux (2190)
Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2201

Szia Taxus!

Nem tartom túl nedvesen, dehogy. Tudom, hogy nem kedveli a pangó vizet, erre nagyon figyelek. Én az ablakban tartom, délelőtt kivételével egyészen 13 órától napnyugtáig süti a nap. Lehetséges a gyökérprobléma, mert a földlabdája akár a kő (a friss közeget leszámítva, amibe átültettem). De nem tudom szétszedni a földlabdát, mert annyira durván kemény, és összeállt :((

Előzmény: Taxus (2189)
Barbex Creative Commons License 2006.07.19 0 0 2200

Szia Jozso!

Mikor megkaptam a citromot, még semmi baja sem volt. Compo citrusföldbe ültettem, és még utána sem volt semmi baja. Hanem átültetés után kb. 1 hónapra kezdte a levéldobálást :( Ma már le sem merem fényképezni, olyan durván rosszul néz ki szegény citromom :((( Szerintem vége lesz, de még nem adtam fel teljesen...

B.

Előzmény: jozso34 (2188)
dzgaux Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2199
Enyém is benn van, mégis néha barnulnak a levelei...
Előzmény: jozso34 (2198)
jozso34 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2198
Na jó de ez bent van.
Lehet hogy ezek a bolti földek semmire sem jók.
Előzmény: dzgaux (2197)
dzgaux Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2197
Barnás foltok nekem akkor jelennek meg a banán levelén, amikor a nap kissé megsüti...
Előzmény: jozso34 (2187)
babett anyó Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2196
Nekem is van egy ilyen és az volt ráírva, hogy max. 40 centire nő meg. Már legaéább egy éve megvan és tényleg nagyon kicsi, pedig nőnek rendesen a levelei.
Előzmény: naatt (2194)
Arth_ur Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2195

Átültetésnél milyen volt a gyökérzete?

A levélzet válogatás nélküli eldobása nekem is arra utal, hogy a gyökérzet betegedhetett meg, halhatott el. Ha a friss, vékony gyökerek, gyökérvégek elbarnultak (és nem voltak világos, fehéres színűek), akkor bizony elhaltak valamitől. Ez lehet túltápozás, túlöntözés, befulladás is. Ezen a gyökérlabda szétszedése segíthet, a rothadó gyökerek levágásával átültetéskor. A régi földet is el kell távolítani amennyire csak lehet, hogy tovább ne mérgezze a sok tápanyag, vagy rothasszák a túlszaporodott mikrobák a gyökérzetet.

Előzmény: Barbex (2186)
naatt Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2194

naatt Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2193
Sziasztok!

Most szereztem a képen látható "little prince" -t
Azt szeretném kérdezni, miben különbözik a többi fajtától, vagy körülbelül ugyanaz?

köszi!

gáborke Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2192
Az előző hozzászolásokon kívül hozzátenném, hogy a képről ugy látszik mintha az ágak is száradnának, ez pedig lehet még gomba is. Ilyen csinálhat akkor is ha véletlen sótartalmú vagy kloridtarlamú anyag kerül a földjébe. Ha a gyökerekkel van baj az hamar kiderül, emeld ki a földlabdát a cserépből és vizsgáld meg a gyökereket. De lehet összeférhetetlenség az alany és a nemes rész között, bár ez ritkább.
Kártevőt már kerestél egyébként rajta?
krampuszka1 Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2191

Én is túlöntözésre, és emiatti gyökérrothadásra gondolok................

dzgaux Creative Commons License 2006.07.18 0 0 2190
Nem lehet, hogy "valaki" rágja a gyökerét? De nem vagyok szakértő, ez csak egy sejtés...
Taxus Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2189

Nem vagyok szakértő, és így képről nehéz is lenne megmondani, de egy két ötletem van.

Nem tartod túl nedvesen? Ne tocsogjon a vízben, enyém időnként kicsit kiszárad, azután meglocsolom, persze annyira nem szárad ki, hogy kókadjanak a levelek.

Hol tartod, éri elég fény? Én a kertben tartom a citromokat márc. végétől nov. elejéig, néha gyenge fagyot is kap, majdnem egész nap éri a nap. 

Esetleg a földel lehet valami baj. Szerintem valamilyen gyökér probléma lehet, de nem biztos. A növény egészségesnek tűnik.

jozso34 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2188
szia
Sújosnak tűnik de még életképesnek néz ki .
Lehet későn és rossz földbe ültetted előzőleg.
Nézd meg hoz e uj hajtást előfordulhat hogy minden levele lehullik.
Bár én nem vagyok szakértő.
Remélem sikerül megmenteni.
jozso34 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2187
Szia Barbika

Az enyém feleekkora ugyhogy nem álsz rosszul :)
Ráadásul nekem barnás foltok jelentek meg amik nem túl jól néznek ki.
Előzmény: Barbex (2185)
Barbex Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2186

Sziasztok!

Sikerült lefotóznom a citrusomat is, amit írtam már pár napja, hogy hihetetlen ütemben hullajtja a leveleit :( Hullik a teljesen egészséges kinézetű levél is, ugyanúgy, mint az összefonnyadt, összeszáradt levelek, és a megbarnultak, vagy félig megbarnultak is :( Vessetek rá egy pillantást, hátha valaki tud még valami okosat tanácsolni... 2 napja átültettem, de ugyanúgy hullik :( Már a virágjai, a bimbói is hullanak :( Segítsen valaki!!!! Köszi előre is!

Barbex Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2185

Szia Jozso34!

Sikerült fotóznom, be is csatolom ide, nézd meg, ez a legfrissebb kép a havasi banánomról, és a kicsikét feketedő leveléről. Egy másik levelét már levágtam ez miatt, mert az teljesen elsárgult, látszik is a fotón, hogy le lett vágra a legalsó levele.

Üdv

Barbi

Előzmény: jozso34 (2183)
Barbex Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2184

Szia!

Köszi a tippeket!

Üdv

Barbi

Előzmény: jozso34 (2183)
jozso34 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2183
ÜDV

Jut eszembe azt is mondták hogy sötét feketés lessz a levele,
várd meg hogy elszárad e vagy csak elszineződik.
csaó
Előzmény: Barbex (2181)
jozso34 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2182
Szia

Én az ablakban tartom egyenlőre mig fér, egy levél nekem is sárgul,de csak lassan.
Azt mondta a hölgy ne tegyem ki mig meg nem erősödik.
Nem permeteztem eddig, de van a szobában egy léghütő ami párásit kicsit.
Fajtája asszem musa ventricosa.
Ja és adtam neki osmocot nevü műtrágyát. Állitólag jó.
Neki volt egy egész nagy fája.
Olyan kéne ami a füvészkertben van az terem is, annak csinálnák egy kis üvegházat
persze ott szakértelem is van bőven. :)
Előzmény: Barbex (2181)
Barbex Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2181

Kedves Jozso34!

Te hol tartod a Goldenpalm- tól vásárolt banánpalántádat?

Én eddig kis fóliában tartottam, és nagyon szépen nőtt, nekem is heti egy levél. De aztán elkezdett valamilyen oknál fogva bepöndörödni a levele, és a levélerezet mentén fekete foltok lettek, és besárgult a levél, és levágtam. Azt hittem, ezzel kész, vége, úgyis a legalsó levele volt, mindegy... De most az alulról következő levele is ugyanezt csinálja, pedig már kivettem a fóliából, mert azt hittem, túl melege van... Nálad nem történt ilyesmi? Spricceled a leveleit? Én napi 2- 3x is. Nekem havasi banánom van, Neked?

Üdv

Barbi

Előzmény: jozso34 (2179)
Barbex Creative Commons License 2006.07.17 0 0 2180

Sziasztok!

A leveleit hullató citromfámat átültettem, és közben meglepő dolgot tapasztaltam. Mikor vettem a fát, egy nagyon kicsi edényben volt. Ezt teljesen beszőtte a gyökere, kivettem, és átültettem egy kicsit nagyobb edénybe. Mikor most ezt kiszedtem belőle, azt láttam, hogy az új föld, amit köré tettem, egy az egyben elvált a kisebb edény formáját teljesen felvett gyökérzettől. Azaz a gyökerek 1-2 hónap alatt nem terjedtek át az új földbe. Kőkeményre össze volt állva a gyökérzete, és teljesen megtartotta az előző, kisebb edény formáját.

Mivel mondtátok, hogy lehetséges, hogy a gyökerek nem kapnak levegőt, így elkezdtem morzsolgatni, hogy fellazuljon, de van, ahol kő kemény volt, csak ollóval tudtam lazítani... Hát, nem tudom, hogy jót tettem- e... Ennek 2 napja, de ugyanúgy hullanak a levelek...

jozso34 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2179
Üdv

Én is vettem a goldenpalmtól magot, meg palántát is,
és a kis növény nagyon nő heti 1 levél.
Egyébként pasiknak élmény ott személyesen vásárolni.
Nagyon csinos az eldó.
Előzmény: Barbex (2177)
babett anyó Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2178
Nekem a pink banánok kb. 6 hét után kezdtek csírázni. Többön is láttam kis gyökérkezdeményt, de végül csak egy maradt meg. Nagyon lassan növöget, most nem látok rajta új levélkét sem még, eddig három van, de reménykedem, hogy megmarad. Viszont vettem abbesszín vadbanánt, abból mind az öt kikelt, négy meg is maradt és nagyon gyorsan fejlődik. A Goldenpalmtól vettem a magokat.
Előzmény: Barbex (2164)
Barbex Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2177

Kedves magneska!

Most beszéltem Goldenpalm- mal, és írja, hogy a pink banán sokkal lassabban fejlődik a többi banánnál, ami kikelt neki, az is elég lassú és kicsike fajta, tényleg törpe növésű. Azt mondtam már, hogy neki is vagy 2 hónap után csírázott ki??? Szóval türelem, mást nem tudok tanácsolni, csak lesz belőle valami!

Üdv

Barbi

Előzmény: magneska (2173)
Barbex Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2176

Kedves sjohn!

Köszönöm a tippet, megfogadom! Nincs más hátra, mint hogy megyek, és kivágom a kavicsokat, és átültetem homokos földbe a citromot. Meglátjuk... Írok majd, hogy mi lett! Jajj, csak sikerüljön, úgy fájna elveszítenem :(((

Előzmény: sjohn (2166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!