Keresés

Részletes keresés

Susan Delgado Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2127
De a Csontkollekció is érdekel, de a faterom otthagyta a könyvárusnál amikor ma reggel megvettük.
Susan Delgado Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2126
Hahó. már regisztráltam de ritka vendég vagyok itt és első sorban a Setét Torony sorozat érdekel. ha valaki akar erről vitatkozni, velem tegye. Susan Mejisből szeretettel. Hosszú napokat szép éjszakákat!
beezer Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2125
A Westend földszintjén levő könyvesbódénál vettem meg a Csontkollekciót, amit rögtön el is hagytam, úgy hogy kidobtan 1800 forintot, de siess, mert nem sok volt belőle, holnap én is megyek vissza.
Előzmény: Törölt nick (2122)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2123
Én a Moszkva-téren vettem, a pizzaárus melletti könyvesbódéban.
Előzmény: Törölt nick (2122)
zsanna Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2121
Na, már megint felületes voltam. Én azt hittem, hogy ez a Lovecraft kötet tényleg "Lovecraft összes", azaz csak ilyen novellákat írt. Azt észre sem vettem, hogy ez az I. kötet. Jó, mi? De majd megpróbálok megcsípni a könyvtárban valamit Tőle, mert most már engem is érdekelne.
lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2120
Sziasztok!

Most olvasom a Csontkollekcióban az első sztorit, a Ködöt.

Megjelent már magyarul, olyan tíz éve, folytatásokban, a Galaktikában. Ez most ugyanaz a fordítás? Azért kérdem, mert nincs nálam kéznél a Galaktika.

Nem baj, szívesen olvasom újra, az egyik kedvencem SK-tól. Tudom a végét, azt is jól oldotta meg.

Azért remélem, új is van benne.

Threepwood Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2119
Legjobb SK-kisregény. Legjobb rész: Hájfej Hogan a piteevő-versenyen. Legrosszabb rész: az a másik Gordon-novella.
Előzmény: Pogues (2118)
Pogues Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2118
Sziasztok!

Aki olvasta A remény rabjai kötetből az Állj ki mellettem!-et, írja meg róla a véleményét, legyen szíves! (Milyen a történet? Milyen a fordítás? Melyik a legjobb/legrosszabb része? Stb.) Előre is köszönöm!

beezer Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2117
Zsannának: regényei nincsenek Lovecraftnak, de kisregéinyei igen, például a Zarándokút Kadathba, és ezek is vannak olyan jók, mint a novellák.
Bonehead: az -O az angolban becézés, pl. Steve-o, daddy-o mummy-o és így tovább, mint a spanyolban pl az -ito, pl. Juanito.
ami a kérdezett könyveket illeti, nyugi kijönnek idén és jövőre.
Előzmény: -boneheaD- (2115)
Threepwood Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2116
Helló!
A Talizmán 2. 2001 szeptember 15-én jelent meg Amerikában, itt Magyarországon pedig 2003-ban fog megjelenni. Több dolog fog kiderülni a BÍBOR Királyról (nem karmazsin), és én úgy tudom, Tedről nincs benne semmi fontos.(még név szerint sincs megemlítve)
A Dreamcatcher-t csak angolul lehet kapni, magyarul idén októberben jelenik meg.

Németországban állítólag 2003. áprilisában már lesz DT5 (furcsa, hogy németül előbb, mint angolul)

Én is kérdezek valamit: a Black House-t lehet-e itt, Magyarországon kapni (természetesen eredetiben)?

Előzmény: Törölt nick (2114)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2115
Biztos én vagyok a műveletlen, de segítsetek már ki:
mi ez a 'Steve-O'?
Az Atlantisz Gy.-ben is Bobby-O-nak hívta az anyja a srácot, de már akkor se értettem.......nyilván vmi amerikai szleng, vagy ilyesmi(?!)

zsanna:

Én mondhatni illetékes vagyok lovecraft ügyben, mert tőle is szinte mindent megvettem, nagyon jó! Sokak szerint az ő írásai (csak novellái vannak, regényeket nem írt) igazán borzongatók, nem úgy mint pl. sk-é. (tisztelet a kivételnek)
A HPL Összes-ről meg annyit tudok mondani, hogy én is azzal kezdtem, és elolvastam a HPL topicban a véleményeket róla - háát, kettő dolgot tudtak ott is mondani:
1. Tkp jól összeszedett, kategorizált kötet, tartalmi szempontból megéri, csakhogy 2.: tele van elgépelési, lektori hibákkal! :((
Pedig a fordító ott verte magát hogy igyekezett ilyenmegolyan színvonalas kötetet összeállítani - akkor talán figyelhettek volna erre is...

tom:

Honnan gondolod hogy idén karácsonykor várható? Na csak azért mert amikor anno átmentem az összes 1. kötet megvételekor a hpl topicba, akkor olvastam a véleményeket, hogy ki szerint mikor jelenhet meg, és nem tudtak semmit. Honlapja nincs a kiadónak, vagymi, szóval nem tudtak szerezni infot.

Iffy:

Nekem a borító nem teccik :] Mondjuk lehetne rosszabb is, de ... jobb is :]]
De ezeknek a novellásköteteknek a hátoldalán levő ismertetők nekem nagyon bejönnek! :]
(kivétel ez alól az, hogy mindig elmondják hogy mennyire ne számítsunk nyugodt alvásra...)

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2114
Szemezgetek a www.stephenking.com -on, és találtam pár érdekességet:

Szeptember 15. a Talizmán folytatásának (Black House - Fekete Ház) kinti keményfedelű megjelenési időpontja... Bárcsak itt is kijönne még idén!
Állítólag a Setét Torony fanok ebből is kaphatnak pár tippet (az előző részben is volt ez-az) a Karmazsin Királyról, Ted Brautigan szerepéről...

2003 őszén jön ki (odakint legalábbis) a következő Setét Torony következő (5.) része (Wolves of the Calla), utána kb. három-három hónappal jön ki az uccsó két rész (Song Of Susannah és The Dark Tower).

Ja, azért kérdésem is van: A Dreamcatcher megjelent itthon?

Hopp, még találtam valamit, szeptember 24-én jelenik meg még egy könyv (kint persze), a From a Buick 8.

-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2113
Na végre én is megszabadultam 1800ft-omtól!

Már a bevezető miatt is megérte, jót nevettem rajta :]]

Tökjó, újabb 700 oldal...........

Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2112
nekem is megvan bibibi.:O))
a boritója elég kaffa. legalábbis nem olyan szinvonalu mint mondjuk tortúra.:O)) nekem tecc.
az előszó tényleg jó. aranyos kis barátja lehet ez a pasi. 860 dollár hehe...:O))
tomcooper Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2111
OFF:
Lovecraft összes első kötete? Nekem is megvan! :))
A második asszem idén karácsony körül! K....ra remélem...
ON
Előzmény: zsanna (2109)
Dohi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2110
zsanna: en asimovot olvasok (nem nagyon haladok mondjuk, pedig jo!), es... hmm, ahogy elnezem, valamivel tenyleg kevesebbet pofazok, mint egyebkent :) de ez iiiiigy van jol :)
Előzmény: zsanna (2109)
zsanna Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2109
Jaj, ne.... Akkor ezen a héten könyvesbolt közelébe sem megyek :-((((((
Dohi! Nem jártam semerre, a topicot mindíg szorgalmasan olvasgattam, csak mostanában nem olvastam olyat, ami idevágó lenne. Ezért voltam csendben. (Nálam most Esterházy volt műsoron.)
OFF: kb 2 hete láttam könyvesboltban Lowecraft összes-t. Az ismertető alapján tényleg érdekes lehet a topic olvasóinak is, csak hát - mint említettem volt, - az anyagi helyzetem.... És hát King azért mindenképpen elsőbbséget élvez nálam.
Előzmény: Legion (2098)
Dohi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2108
aha, az eloszo tenyleg mokas :) steve-o :) remelem, hetvegeig eljut hozzank is a konyv... ha nem, akkor hetvegen scannel valaki nekem egy boritot? :)
Előzmény: nightwish (2100)
-Tamas- Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2107
Én meg kb. 1 óra múlva fogom megvenni! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2106
novellás kötet??? ahhh pedig azt hittem.... már lassan végig érek a regényei újra olvasásában.
Előzmény: nightwish (2104)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2105
bocs a szmájlt lefelejtettem :o)
Előzmény: nightwish (2104)
nightwish Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2104
Ez kedvcsinálónak szánt öt sor volt az elôszóból! Neked ez már az egész?

Te csak az elôszót szoktad elolvasni egy novelláskötetbôl? :))

Előzmény: Törölt nick (2103)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2103
remélem nem olvasod fel az egészet?
Előzmény: nightwish (2102)
nightwish Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2102
Hát ez k*rva jó! Íme, az Elôszó utolsó bekezdése:

"Rendben – a reklámnak vége. Kapaszkodj belém. Fogj jó erôsen. Sötét helyekre foglak vezetni, de azt hiszem, tudom az utat. Csak ne engedd el a karomat. És ha esetleg megcsókollak a sötétben, ne ijedj meg; csak azért teszem, mert szeretlek.
Most pedig figyelj!"

Ezt nevezem! :))

Előzmény: tomcooper (2101)
tomcooper Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2101
Nekem is!
Előzmény: nightwish (2100)
nightwish Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2100
Pontosan!

Nekem már megvan. Az elôszóban – még csak addig jutottam :) – tök jól elpoénkodik magán, hogy 2000 dollá, amit Az istenek szövegszertkesztôjéért kapott, most valójában hány dollár is. (796, 50-re jött ki. )

Előzmény: Dohi (2099)
Dohi Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2099
klassz! 1800, ahogy igertek?
Előzmény: Legion (2098)
Legion Creative Commons License 2002.08.27 0 0 2098
Megjelent a Csontkollekció!
Előzmény: zsanna (2095)
Dohi Creative Commons License 2002.08.26 0 0 2097
hat te hol jartal? :)

nekem elvalasztasbol azok a kedvenceim, amikor az elso betu az egyik sorban, a tobbi a kovetkezoben: m-asodik es tarsai. ami viszont meg jobban idegesit, ha a fordito annyira figyelmetlen, hogy nem tudja kovetni a tegezest/magazast. kivalo pelda erre koontz tiktakja.

forditasbol allitolag szar meg douglas adams viszlat es kosz a halakat (a galaxis utikalauz-trilogia 4. kotete). ebben lehet valami, mert a masik 5 konyvon szetrohogtem az agyam, ezen meg folyton elaludtam...

Előzmény: zsanna (2095)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.26 0 0 2096
Szia, Threepwood!

Töredelmesen bevallom, hogy nem emléxem. A rossz könyveket a rövid távú memóriámban tárolom.

Én is sajnálom a dolgot, mert a fordítót a fekete listámra tenném, ha még emlékeznék a könyvre.

A lényeg, hogy a fordító nagyon laza akart lenni, és ezért teljesen Woodehouse-hoz nem illő fordulatokkal rakta tele a könyvet.

Nem tudom jól utánozni, ezért nem próbálkozom.

Előzmény: Threepwood (2094)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!