Hahó. már regisztráltam de ritka vendég vagyok itt és első sorban a Setét Torony sorozat érdekel. ha valaki akar erről vitatkozni, velem tegye. Susan Mejisből szeretettel. Hosszú napokat szép éjszakákat!
A Westend földszintjén levő könyvesbódénál vettem meg a Csontkollekciót, amit rögtön el is hagytam, úgy hogy kidobtan 1800 forintot, de siess, mert nem sok volt belőle, holnap én is megyek vissza.
Na, már megint felületes voltam. Én azt hittem, hogy ez a Lovecraft kötet tényleg "Lovecraft összes", azaz csak ilyen novellákat írt. Azt észre sem vettem, hogy ez az I. kötet. Jó, mi? De majd megpróbálok megcsípni a könyvtárban valamit Tőle, mert most már engem is érdekelne.
Aki olvasta A remény rabjai kötetből az Állj ki mellettem!-et, írja meg róla a véleményét, legyen szíves! (Milyen a történet? Milyen a fordítás? Melyik a legjobb/legrosszabb része? Stb.) Előre is köszönöm!
Zsannának: regényei nincsenek Lovecraftnak, de kisregéinyei igen, például a Zarándokút Kadathba, és ezek is vannak olyan jók, mint a novellák.
Bonehead: az -O az angolban becézés, pl. Steve-o, daddy-o mummy-o és így tovább, mint a spanyolban pl az -ito, pl. Juanito.
ami a kérdezett könyveket illeti, nyugi kijönnek idén és jövőre.
Helló!
A Talizmán 2. 2001 szeptember 15-én jelent meg Amerikában, itt Magyarországon pedig 2003-ban fog megjelenni. Több dolog fog kiderülni a BÍBOR Királyról (nem karmazsin), és én úgy tudom, Tedről nincs benne semmi fontos.(még név szerint sincs megemlítve)
A Dreamcatcher-t csak angolul lehet kapni, magyarul idén októberben jelenik meg.
Németországban állítólag 2003. áprilisában már lesz DT5 (furcsa, hogy németül előbb, mint angolul)
Én is kérdezek valamit: a Black House-t lehet-e itt, Magyarországon kapni (természetesen eredetiben)?
Biztos én vagyok a műveletlen, de segítsetek már ki:
mi ez a 'Steve-O'?
Az Atlantisz Gy.-ben is Bobby-O-nak hívta az anyja a srácot, de már akkor se értettem.......nyilván vmi amerikai szleng, vagy ilyesmi(?!)
zsanna:
Én mondhatni illetékes vagyok lovecraft ügyben, mert tőle is szinte mindent megvettem, nagyon jó! Sokak szerint az ő írásai (csak novellái vannak, regényeket nem írt) igazán borzongatók, nem úgy mint pl. sk-é. (tisztelet a kivételnek)
A HPL Összes-ről meg annyit tudok mondani, hogy én is azzal kezdtem, és elolvastam a HPL topicban a véleményeket róla - háát, kettő dolgot tudtak ott is mondani:
1. Tkp jól összeszedett, kategorizált kötet, tartalmi szempontból megéri, csakhogy 2.: tele van elgépelési, lektori hibákkal! :((
Pedig a fordító ott verte magát hogy igyekezett ilyenmegolyan színvonalas kötetet összeállítani - akkor talán figyelhettek volna erre is...
tom:
Honnan gondolod hogy idén karácsonykor várható? Na csak azért mert amikor anno átmentem az összes 1. kötet megvételekor a hpl topicba, akkor olvastam a véleményeket, hogy ki szerint mikor jelenhet meg, és nem tudtak semmit. Honlapja nincs a kiadónak, vagymi, szóval nem tudtak szerezni infot.
Iffy:
Nekem a borító nem teccik :] Mondjuk lehetne rosszabb is, de ... jobb is :]]
De ezeknek a novellásköteteknek a hátoldalán levő ismertetők nekem nagyon bejönnek! :]
(kivétel ez alól az, hogy mindig elmondják hogy mennyire ne számítsunk nyugodt alvásra...)
Szemezgetek a www.stephenking.com -on, és találtam pár érdekességet:
Szeptember 15. a Talizmán folytatásának (Black House - Fekete Ház) kinti keményfedelű megjelenési időpontja... Bárcsak itt is kijönne még idén!
Állítólag a Setét Torony fanok ebből is kaphatnak pár tippet (az előző részben is volt ez-az) a Karmazsin Királyról, Ted Brautigan szerepéről...
2003 őszén jön ki (odakint legalábbis) a következő Setét Torony következő (5.) része (Wolves of the Calla), utána kb. három-három hónappal jön ki az uccsó két rész (Song Of Susannah és The Dark Tower).
Ja, azért kérdésem is van: A Dreamcatcher megjelent itthon?
Hopp, még találtam valamit, szeptember 24-én jelenik meg még egy könyv (kint persze), a From a Buick 8.
nekem is megvan bibibi.:O))
a boritója elég kaffa. legalábbis nem olyan szinvonalu mint mondjuk tortúra.:O)) nekem tecc.
az előszó tényleg jó. aranyos kis barátja lehet ez a pasi. 860 dollár hehe...:O))
zsanna: en asimovot olvasok (nem nagyon haladok mondjuk, pedig jo!), es... hmm, ahogy elnezem, valamivel tenyleg kevesebbet pofazok, mint egyebkent :) de ez iiiiigy van jol :)
Jaj, ne.... Akkor ezen a héten könyvesbolt közelébe sem megyek :-((((((
Dohi! Nem jártam semerre, a topicot mindíg szorgalmasan olvasgattam, csak mostanában nem olvastam olyat, ami idevágó lenne. Ezért voltam csendben. (Nálam most Esterházy volt műsoron.)
OFF: kb 2 hete láttam könyvesboltban Lowecraft összes-t. Az ismertető alapján tényleg érdekes lehet a topic olvasóinak is, csak hát - mint említettem volt, - az anyagi helyzetem.... És hát King azért mindenképpen elsőbbséget élvez nálam.
"Rendben – a reklámnak vége. Kapaszkodj belém. Fogj jó erôsen. Sötét helyekre foglak vezetni, de azt hiszem, tudom az utat. Csak ne engedd el a karomat. És ha esetleg megcsókollak a sötétben, ne ijedj meg; csak azért teszem, mert szeretlek.
Most pedig figyelj!"
Nekem már megvan. Az elôszóban – még csak addig jutottam :) – tök jól elpoénkodik magán, hogy 2000 dollá, amit Az istenek szövegszertkesztôjéért kapott, most valójában hány dollár is. (796, 50-re jött ki. )
nekem elvalasztasbol azok a kedvenceim, amikor az elso betu az egyik sorban, a tobbi a kovetkezoben: m-asodik es tarsai. ami viszont meg jobban idegesit, ha a fordito annyira figyelmetlen, hogy nem tudja kovetni a tegezest/magazast. kivalo pelda erre koontz tiktakja.
forditasbol allitolag szar meg douglas adams viszlat es kosz a halakat (a galaxis utikalauz-trilogia 4. kotete). ebben lehet valami, mert a masik 5 konyvon szetrohogtem az agyam, ezen meg folyton elaludtam...