Keresés

Részletes keresés

Dohi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2153
ez engem is erdekelne! az epizod cime legalabb, hogy utana tudjak nezni valahol (parbeszedek, ilyesmi).

NAGYON OFF
remelem, tud valaki segiteni... tudtok olyan site-rol, ahol mindenfele szemelyiseg- es egyeb haszontalan tesztek vannak? fontos lenne! koszi!
ON

Előzmény: Threepwood (2151)
Mayan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2152
Ami ma este volt az HBO-n. Cimet nem tudok, csak akkor nezem neha, ha eppen nincs jobb dolgom. :)

Story valami olyasmi volt, hogy a gyerekek lecsukatjak az osszes szulot. Aztan jon egy kocsi az uton, par mondat szinte szo szerint a konyvbol ("Te akartal a mellekuton jonni"), majd beernek a varosba, ahol csak gyereket vannak.

Előzmény: Threepwood (2151)
Threepwood Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2151
Melyik South Park részben?
Előzmény: Mayan (2150)
Mayan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2150
Tudom, ciki is. De regen talalkoztam veluk, es mindkettobol csak annyi maradt meg, hogy kod es horror. :)

Ma a V3-on a Simpsons-ban vendegszerepelt King. Utana meg a South parkban a Kukorica gyermekeit parodizaltak. :)

Előzmény: Dohi (2145)
Dohi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2149
threep: koszi!

beez: erdekes... ok, ertem en, hogy pl. a different seasons-nek a shawsank redemption film miatt lett remeny rabjai a cime, igy jobban eladhato. de egy olyan konyv, amit nem ismerhet mashonnan az olvaso... szoval akkor minek szol bele? egyebkent a stand-nek te is vegiteletet gondoltal, mint magyar cim? a boritokat akkor hagyjuk, bar azok is erdekelnek :)

Előzmény: Threepwood (2147)
beezer Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2148
Dohinak. Pedig nem kellene meglepődnöd. Én csak lefordítom a könyvet, eladni nekik kell. A Nem jön a szememre álomnak eredetileg Álmatlanság volt a címe, de azt mondták, ilyen könyv már megjelent, ezért változtatták meg, a Rémület a sivatagban-nak eredetileg a Desperation címet adtam, és még most is az a véleményem, hogy jobb lett volna, de hát blikkfangos cím kellett nekik, mert így könnyebb eladni. A borítókról már nincs is kedvem beszélni.
Threepwood Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2147
Benne vannak.

Eszembe jutott valami, remélem még nem írták: A Nem jön szememre álomban szereplő Sonia Denville és a fia Patrick Denville lehet, hogy Susan Delgado és a fia, mivel mindketten meghaltak, és haláluk után a NJSZÁ-ban lévő világba kerültek. (a két nő monogramja megegyezik, a gyerek rajzolt a Setét Toronyról, a Bíbor Királyról, és Rolandról, Klothó és Lakhészisz pedig elmondta, hogy tizenvalamennyi év után két embert meg fog menteni, és az egyiküknek a halála szintén az összes szintre kihatással lesz.)

-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2146
A tigris:

Az alapötlet nem rossz (bár nem is nagy szám), de szvsz a terjedelem túl csekély ahhoz, hogy igazán kibontakozhasson. Igazán ez is a problémám vele: hogy rövid.

A majom

Na, ez mindjárt más! Átlagos terjedelmű (mármint Kinghez mérten átlagos) novella, klassz, abszolút kinges storyval :] Tetszett a cselekményszál, a főhős visszaemlékezései a régi dolgokra. (ezt nem úgy mondom, mintha egy akkora nagy szám lene, csak simán tetszik)

Káin ébredése

Kissé furcsa novella. Sajna ez is nagyon rövid, és a story is elég átlagos.

Mrs. Todd rövid útjai & A jaunt

Már, mint tudjuk, szerepeltek a Világnagy Strand-ban, és először gondoltam hogy akkor nem is olvasom el őket újra, de aztán meggondoltam magam, elvégre a kettő együtt kb 60 oldal... most a Mrs. Todd-ot olvasom.

Ennyi, de attól függetlenül hogy nem magasztaltam az egekig a kötetet, nem azt jelenti hogy nem tetszett! Nagyon is szórakoztató volt, borzalmasan kikapcsolt arra az időre, amíg olvastam!

Még egy percre:

tom:

Kösz az infót, reméljük tartják az ígéretüket...

night:

Te mennyit olvastál Lovecrafttól? Na csak azért - nem kötekedek, ne érts félre - mert szerintem egyáltalán nem HPL-s a Köd c novella. El tudnád mondani, hogy mitől gondolod hpl-snek? A fogalmazásmód miatt semmiképp (hpl-nél alig van párbeszéd, stb.), aztán hpl-nél többnyire csak pár szereplő van a középpontban, illetve maga a lényeg: a Köd története tipikusan Kinges, miszerint "mi lenne ha egy átlagos hétköznapon olyasmi különleges (félelmetes?) dolog történne, ami egy próba elé állítana minket" - ellenben hpl-nél inkább az egyén szenvedése van fókuszban.
Na de ez csak az én véleményem.

Dohi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2145
jut eszembe: a magyar skeleton crew-ban benne van a paranoid es a for owen? a remalmokbol sikeresen kimaradt egy vers es egy essze, kivancsi lennek, ezzel mi a helyzet.

beezer: koszi! a cim eszembe se jutott, de most, hogy emlitetted, meglepo, hogy nem a fordito donti el.

mayan: king muvenek eredeti cime the mist, nem pedig the fog. a film pedig keszul - vagy nem, de legalabb tervbe van veve.

lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2144
Sziasztok!

Én még csak a majomig jutottam, de eddig háromból kettő. Azaz hármat már olvastam, a Tigris-t nem.

Ez azért átverés. Szerintetek? Végülis ha újra akarom olvasni SK-t, leveszem a polcról a meglevő köteteit.

Na, jó, eredményesen átvert, végülis olvasom a Csontkollekciót. Nekem a Köd nagyon tetszik, és a Majom is. Én is izgultam a főszereplőért, már elfelejtettem, hogy előző olvasáskor mi lett vele.

nightwish Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2143
Arról szól, de kicsit más. A sztori épp a Tigris! Tigris!-ben használt megnevezés után nevezték el a novellában bemutatott eljárást.
Előzmény: Daoldin (2141)
Daoldin Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2141
jaunt? Alfred Besternek volt egy baromi (igazából még fokozám, de nem tudom :o)) jó könyve, a Tigris, tigris!, abban szerepelt a jaunt, mint teleportálási technika. ez is kb. arról szól?
Előzmény: nightwish (2135)
nightwish Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2140
Ez Carpenter híres mozija, szintén klasszikus a maga nemében, de a kettônek az égvilágon semmi közhe egymáshoz. Persze a ködön kívül. :)
Előzmény: Mayan (2139)
Mayan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2139
Lehet hogy most begettem magam, en ugyanis erre gondoltam. De most jobban megnezve, ez mintha nem az a sztori lenne. :) Eleg regen olvastam (meg a Galaktikaban anno), meg a filmet is regen lattam.
Előzmény: nightwish (2138)
nightwish Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2138
Ó, Frank Darabont harmadik King-opusza!
Bár a hivatalos honlap szerint még csak készülôben van. :)

Eszerint is.

Előzmény: Mayan (2137)
Mayan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2137
Jo hirem van, megfilmesitettek. :) De szerintem nem lett olyan kiemelkedoen jo, bar messze nem olyan rossz, mint pl a Remkoppantok.
Előzmény: nightwish (2135)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2136
Na, kiolvastam a Köd-öt.
Baromira tetszett, ez is a nehezen letehető írások közé tartozik. A történet nem rossz, bár egy kis klisé-szerűséget éreztem egy helyen (nem akarok spoilerkedni, szóval legyen ennyi elég), ettől függetlenül klassz!
A vége különösen tetszett, pláne hogy nem erre számítottam.

Ennyi, még szerencsére van kb 500 oldal, remélem az is hasonlóan élvezetes lesz :]

nightwish Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2135
Kb. a Csontkollekció felénél tartok, eddig nagyon élveztem valamennyi írást. Rövid vélemények arról, ami megragadt bennem:

A köd – kisregény terjedelmű, kissé egyenetlen szerkezetű rémtörténet. Az expozíció szvsz túl hosszú, és pld. a vihar leírásáig mintha egyálétalán nem Steve írta volna: csak úgy kopognak a tômondatok, és esetlenné teszik a szöveget. De aztán belelendül, és a vége nagyon ütôs lesz. Tiszta Lovecraft! Szerintem meg kéne filmesíteni.

A majom – kifejezetten az olvasó ijesztgetésre rájátszó, torokszorító novella, úgy felépítve, mint egy thriller. Komolyan izgultam a fôszereplôért, fôleg a végén, a tavon játszódó jelenetnél! :)

A jaunt – egy a szokásosnál is komorabb hangvételű történet, horror, de sci-finek álcázva. kissé kiszámítható a végkifejlet, de nnagyon jól fel van építve, és a történet atmoszférája megragadó. Másodszore éreztem erôteljes Lovecraft-behatást!

Mrs. Todd rövid útjai – egyáltalán nem horror, nem krimi, inkább fantasy beütrést érzetem itt-ott, egyes részei pedig egyenesen szépirodalmi jellegűek. Nagyon szép, keserédes romantikával "elbolondított" történet, hasonló a hangulata, mint az Én szép lovacskám-nak a Rémálmok és lidércek-ben.

A tutaj – szerintem KIng egyik legdurvább és legkilátástalanabb novellája, esélyt sem ad a szereplôinek. Kegyetlen!

A férfi, aki nem fogott kezet – szvsz eléggé átlagos történet, azt leszámítva, hogy itt szerepel az a híres jelmondat, amit többször idéznjek Kingtôl: A MESE SZÁMÍT, NEM AZ, AKI ELMESÉLI. (Vagy valahogy így, fejbôl idéztem.) Amúgy mintha már olvastam volna ezt a történetet valahol. (A Világnagy strandban benne van?)

Vaskalap kartárs Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2134
Legjobb rész: Hájfej Hogan a piteevő-versenyen.

Csatlakozom.
Ezt a részt vonaton olvastam és alig bírtam visszafogni a röhögést. Le kellett tennem a könyvet, nehogy kirobbanjon belőlem.

Előzmény: Threepwood (2119)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2133
Ja, Bíbor és nem Karmazsin, stimm, csak angolul jut eszembe mindig...
Hopp, megyek Csontkollekciót venni.
Lord Iffy Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2132
én a pólusban vettem hátul a mozinál van egy nagyon megbizható kis könyvesbolt. mellette a libriben természetesen még nem volt...
itt minden aznap mikor megjelenik.
Előzmény: Törölt nick (2122)
-Tamas- Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2131
Én meg szokásosan közvetlen az Európánál, a könyvesboltban! :-) Van kettő is egymástól nem túl messze, az egyik a József körúton, a Blahától indulva a Rákóczi tér felé; a másik pedig ott van a nyugati és a deák tér között valahol, már elfelejtettem hol pontosan :(

tomcooper Creative Commons License 2002.08.29 0 0 2130
boneheaD:
Amikor megvettem a Lovecraft 1-et, fehívtam a kiadót ( meg a boltot is, ahol vettem ), és aszonták mindkét helyen, hogy idén karácsony! Most ez igaz-e, az egy másik kérdés! Egyébként, ha jól emlékszem, a kiadó telefonját a tudakozótól kérdeztem meg, mert asszem vhol vidéken vannak.

Bi4:
Én a Déli pu-nál vettem 2 napja, ha mész a Déli ABC felé, van egy v.lag butik, a végén egy könyvesbót üvegkalitkában, és ottan!

beezer Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2129
Susannak: Az apád épp akkora marha, mint én. Gratulálok.
Dohi: Igen is, meg nem is. Hol a fordító írja, hol a szerkesztő, hol a lektor. Mielőtt megkérdeznéd, ugyanez a helyzet a könyv címével is.
Előzmény: Dohi (2128)
Dohi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2128
tld: ezekrol irogattam az skhq-n. ja, es nem karmazsin, hanem bibor kiraly :) dreamcatcher oktoberben elvileg. (most nezem, threep mar valaszolt. mindegy :))

bone: a steve-o a stephen becezese.

lepcso: az egesz skeleton crew-t muller bernadett forditotta, a galaktikaban levo kodot viszont morvay nagy peter. szoval valszeg vannak elteresek.

susan: udv! :)

apropo, tudja valaki (mondjuk beezer :)), kik irjak a konyvek hatuljan levo ajanlokat? gondolom, a fordito. vagy tevedek?

Előzmény: Törölt nick (2114)
Susan Delgado Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2127
De a Csontkollekció is érdekel, de a faterom otthagyta a könyvárusnál amikor ma reggel megvettük.
Susan Delgado Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2126
Hahó. már regisztráltam de ritka vendég vagyok itt és első sorban a Setét Torony sorozat érdekel. ha valaki akar erről vitatkozni, velem tegye. Susan Mejisből szeretettel. Hosszú napokat szép éjszakákat!
beezer Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2125
A Westend földszintjén levő könyvesbódénál vettem meg a Csontkollekciót, amit rögtön el is hagytam, úgy hogy kidobtan 1800 forintot, de siess, mert nem sok volt belőle, holnap én is megyek vissza.
lépcsömászó Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2123
Én a Moszkva-téren vettem, a pizzaárus melletti könyvesbódéban.
zsanna Creative Commons License 2002.08.28 0 0 2121
Na, már megint felületes voltam. Én azt hittem, hogy ez a Lovecraft kötet tényleg "Lovecraft összes", azaz csak ilyen novellákat írt. Azt észre sem vettem, hogy ez az I. kötet. Jó, mi? De majd megpróbálok megcsípni a könyvtárban valamit Tőle, mert most már engem is érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!