Igen,lehet kapni az egyik legismertebb ceg aki tobbek kozott pl. a mercedesnek is szallit a :Vaeco.....-szinte a gyarival megegyezo minosegu. Ha igy beutod a nevet-akkor utanna tudsz nezni.....es meg a hatso ulesekbe is tehetsz,ha kedved van hozza... :D
Ott,nem hiszem..... :D Itt kint a C-s vekimnel igy van,csak egyenlore sajnalok 17.000 FT-t 2 db kapcsoloert.... Neked is lehetseges,hogy megvan a kabelezes+a gombok beteve mukodnenek az is biztos,csak futoszal kellene az ulesbe v. olyan ules bontottan amibe gyarilag ott a futoszal...
BENNE VAN A B2 DÍZEL VECTRÁMBAN AZ ÜLÉSFŰTÉS????????
Csak kell egy gomb, és kész? Össze kell dugnom a csatlakozókat és ready to use????? Mert akkor most lemegyek a mínuszba, és megcsinálom.... (ÁÁÁÁÁ nem, majd vasárnap, ha ez tényleg így van.... beszarok...)
Igen,van olyan hogy ott az autoban a Tc,de nincs gomb igy nem tudod kapcsolgatni.... Itt igy jartam a 2003-as C-s vekivel....Bementem a vauxhall szervizbe vettem 1 ujat 12£-t vakgomb ki ,az uj be es mar lehetett kapcsolgatni......es a C-s vectra forumon,most paran igy cselekednek szinten....De a mondeom is ilyen volt idekint...A masik az ulesfutes is ilyen lesz a C-s vekinel:csatik ules alatt,futoszal az ulesben csak 2 gomb kellesz....-Hat mitagadas furcsa megoldas a gyar reszerol-otthol+minden benne van a B-s vekiben gombbal egyutt....
Itt a 2.2-es manual nekem is lefullad,de otthol a v6 automata nem.... :-DDD
Az fura lenne, ha nincs ott kapcsoló és van TC. Biztos, hogy van benne TC? Az ABS megléte nem vonja magával automatikusan a TC-t is. A TC-hez azért van kapcsoló, mert mint tudjuk, a TC nem azért van, hogy a havas/jeges úton is el tudj vele indulni. A kapcsolót azért tették bele, hogy túlságosan csúszós úton legyen lehetőség a kikapcsolásra, ugyanis elinduláskor kipörgő keréknél annyira visszaveheti a motor teljesítményét, illetve az ABS egység annyira lefékezheti a kereket, hogy a motor lefullad. Ez egyébként benne van a kezelési utasításban is azt hiszem.
van az autódban TC de nemtudod kikapcsolni? hát ilyet még nem hallottam... a kapcsoló foglalata akkor biztos megvan, csak hogy be van-e kábelezve az már más kérdés, de ilyennel még nem találkoztam, talán majd valaki aki jobban ért a témához meg tudja mondani hogy elég csak szimplán egy 500 ft-os bontott kapcsoló oda
Na megvizsgáltam a vakgomb mögötti helyzetet. Igaza volt Mumtaz kollégának, ki vannak épitve a többi gomb foglalatai és érintkezői is. szóval az ülésfűtés gombjai miatt már nem kell aggódnod itt egy kép róla:
TC alatt semmi-akkor toled eltekintve(kombi vegett)mehet bele a napfenyrolo..... Itt gyarilag sok vauxhall B-s vekiben van,otthol pedig csak az omegaban lattam....
A gombok sorrendje: Ülésfűtés, riasztó, ablakfűtés, véééééééééészvillogóóóóóóóóóó, belső levegőkeringetés, klíma (hópihe, vagy ECO), ülésfűtés. innen lefelé: kipörgés gátló (TC) alatta vakgomb.
Az egész cucc sínes rendszerű, tehát a csatlakozóknak meg van a helye, ahová be lehet pattintani. A csatlakozók nem minden kapcsolóhoz egyformák. Mivel nekem minden benne van, így nem tudom, hogy nem felszerelt példányokban a vakgombok mögött ki van-e építve maga a csatlakozó. Van rá esély mert ugye eléggé eltérő gombleosztások lehetnek és nem hiszem, hogy megéri a GM-nek mindhez külön legyártani az eltérő kábelkötegeket.
Mondjuk, -erre fel, ezen a vonalon elindulva- bele tudnám tenni (csak meg kell fúrni a vakdugó tetejét) az ülésfűtéshez való kis utángyártott kis szart...
Oda tenném be, igen... kérdés, hogy létezik e neki legalább valami előkábelezettség, vagy a kapcsolónak való aljzat, amit én bekábelezhetek, de érintkezők okésak...
a két ülésfűtés gomb a középkonzol két szélső gombja lenne tulajdonképpen, nem? úgy még szimmetrikusan 2 más fajta gomb nem is mutatna túl rosszul talán :)
nem tudom pontosan hogy épül fel a világitáskapcsoló, csak aty honlapját nézegettem most hirtelen. én megnézném mi rejtőzik a vakgomb mögött , általában azért vannak a vakgombok h ki lehessen cserélni rendes gombra. így lehet nem is kellene komplett világitás kapcsoló cseréje egyébként valószinű hogy működne a ködlámpa, nem tudom miért rakna bele valaki az autójába "dísznek" használhatatlan ködlámpákat....
Nos... megnéztem, kiértékeltem a helyzetet, felállítottam egy bizottságot, majd feloszlattam magunkat 6 hónapra, természetesen a fizu az jár... (mint a Parlamentben) Szóval a világításkapcsoló két gombot tartalmaz, amiből az egyik vak, a másik a hátsó ködöst kapcsolja. (Ezek szerint lehet, hogy az egész kapcsoló cseréjével, amiben mindkettő kapcsoló benne van, működni is fog a beépített gyári frontködös :) Szóval a két kapcsoló ilyen:
A középkonzolban (bár nekem TC kapcsoló nincsen) ilyenek vannak ni:
Igen,mert azt hitte hogy neki mar az uj gombsor van,es mivel neki egyaltalan nincs gombja,igy nem akarta,hogy furcsan nezen ki a gombsor.... Egyebkent biztos,hogy passzol B2-bol B1-be ill. forditva,mert nekem volt B2-es gomsor a vekibe es minden frankon mukodott....ill. B-s omegabol is passzol...
de egyébként például klimánál és belső levegő keringetés illetve hátsó ablak fűtésnél teljesen mindegy, mert a kapcsoló maga megegyezik , csak az előlapjuk más. logikailag az ülésfütésnél is egyeznie kéne, de aztán lehet azoknál már nem...