Most is ugyanúgy álltak a földön az oszlopok és ülések mint egy évvel ezelőtt, de azóta már az évszaknak megfelelő gaz is odanőtt mellé, semmi jele annak, hogy haladt volna a dolog.
A fogaskerekűsök múlt heti munkája szerintem (is) korrekt megoldás.
Az előző 1-2 hét igazolta, hogy nem kell semmit sem tiltani.
Csak 2-3 ellenőr vonatonként, velük 2 smasszer és kész. Nem kell más. Igaz, ők csak utazgattak egész nap, de valahogy ezek a dáunhillesek messze elkerülték a Fogast.
És ezért már megérte!
(ez is bizonyítja, hogy szemét, deviáns, káros, ingyenélő banda)
Tavaly ilyenkor beszámoltál a honlapodon a szilvásváradi libegő "bíztató" előkészületeiről. A dolog komolynak látszott, mert már kupacba felhalmozott ülőszékek fényképét is láthattuk. (Köszönet érte.) Azóta viszont semmit sem hallottam a dologról. Megvalósult volna, (vagy épül) csak én nem tudok róla? Félek tőle, hogy inkább a dolog leállítása (vagy el sem kezdése) lehet a csönd oka. Pedig elég kézzefogható jel volt az ülések látványa. Van valakinek konkrétabb infója?
Zürich-ben az Uetliberg-vonalon, ami olyasmi mint a Budapesti Fogaskerekü, felmegy egy hegytetöre, csak nem fogas, hanem adhéziós, megtiltották a kerékpárok szállítását, mert a Downhill-ezök zavarták a kirándulókat.
Még a múlt hónapban az egyik turistaúton volt szerencsém találkozni egy leigazolt DH versenyzővel aki éppen edzett egy versenyre, de gondok voltak a gépével, egy kicsit segítettem neki, (én is bringával voltam) aztán pont erről beszélgettünk, hogy a versenyszerűen dürtözők általában nem használják a fogast mert lassúnak és megbízhatatlanak(???) tartják. Általában a barátok viszik fel autóval őket a normafára, így többet gurulhatnak egy nap alatt, ha pedig eddzenek (mert ugye ez is sport attól, hogy nem a maximális izomereőről szól) akkor egyszerűen feltekernek a hegyre. Egyébként ő sincs jóban a hétvégi DH-sokkal, olyasmit mondott, hogy rossz fényt vetnek a sportágra és azt hiszik, az egász hegyoldal az övék. Tényleg kicsit olyanok mint a Ronaldós mezben járó vidéki kisfiúk, keménykdenek, mindenkivel rosszban vannak (velem is) csak a balhé keedvéért. De ha azt mondanák, hogy ezentúl nincs a fogason bicikliszállítás, akkor vajon kik lesznek azok, akik a tiltás ellenére felszállnak majd a bringákkal? Én sem állok a dörtösök pártján, de ez szerintem nem megoldás.
És ha én mondom? Pedig most már én is 1et értek vele. Lehet, hogy én vagyok a mazsola, de nem tom mi abban a sport, hogy felvisz a fogas, és legurulok mint az állat.
Jé, ha én mondom ezt, akkor szélsőséges vagyok, és gazember, aki meg akarom fosztani a szegény kicsi ifjúságot a szabad levegőn sportolás lehetőségétől.
(csak ha tudnám, miért kell a cigi a szabad levegőhöz, stb...?)
A biciklisek mostmár nem csak a pótkocsit uralják, átköltöztek a motorkocsiba is. Minden nap ugyanazt a csoportot látom, mindennap van valami probléma velük. Szüntessék be ezt a lehetőséget, hogy kerékpárt lehessen szállítani, a normál utasok nem férnek el egyik kocsiban sem.
De szép a második! A kocsi szinte eggyé válik a természettel :) Mikor megláttam, egyből az villant át az agyamon, hogy ilyen bizony mindennap járhatna! Ha nem is az értékes nosztalgiakocsi, hanem esetleg egy új építésű jármű... de tényleg csak egy agyonátvillanás volt :)
Ha rákattintasz a "készítő honlapja" c. linkre, a napnál is világosabban kiderül. De mint mondottam, ez egyelőre múlt idő, nem publikus okok miatt nem szándékszom jelenleg foglalkozni ezzel az oldallal...