Keresés

Részletes keresés

Dohi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2254
attol fugg, mit ertesz valo vilagon :) mert ugye eleg tag fogalom, es king tortenetei nagyobbreszt "napjaink amerikajaban" jatszodnak, aminek sok koze van a valo vilaghoz :)
Előzmény: Threepwood (2253)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2253
Értem. Bár nem tudom, szerintem nem lenne rossz ötlet összegyűjteni King utalásait a "való világra".
Előzmény: Dohi (2252)
Dohi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2252
lepcsomaszo: a csontkollekcio a skeleton crew cimu 1985-os novellaskotet magyar kiadasa.
mivel azota majdnem 20 ev eltelt, nem meglepo, hogy jokora reszuk megjelent mar itt-ott, magyarul is olvashattad kb. a felet (vilagnagy strand + galaktikak).

threep: koszi, de "kulso vilagokkal" nem foglalkozom :) tehat csak king muvek kozotti kapcsolatokat keresek.

Threepwood Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2251
Dohi! A Hasznos Holmikban, amikor Ász Merrill elmegy Mr. Gaunt kocsijáért, a garázsfalra fel volt írva, hogy Yog-Sothoth az úr. (összefügés Hasznos Holmik-Lovecraft)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2250
Szia, lépcsömászó!

A Csontkollekció angolul is ugyanezeket a novellákat tartalmazza.
Ezeket a novellákat olvastad máshol is?

Előzmény: lépcsömászó (2247)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2249
beezer:

nem! úgy értem ahogy írtam, Yos-sothoth. én IDÉZTEM a Nagyi-ból! és a nő az általam idézett-et mondta! de ez egy kicsit ugye eltér HPL-től, de ez UTALÁS rá! tudom hogy Yog-sothoth...

Előzmény: beezer (2246)
xhris Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2248
Úgy érted az Európánál?
Előzmény: lépcsömászó (2247)
lépcsömászó Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2247
Sziasztok!

Furcsának találom, hogy alig néhányan teszitek szóvá, ami engem legjobban zavar a Csontkollekcióban: hogy majdnem mindegyik novella megjelent már máshol. Nem a fele, bár az is sok lenne, hanem tényleg majdnem mindegyik. Én ezt nagyon tisztességtelennek tartom, csak azt nem tudom, SK-e a tisztességtelen, vagy a magyarok állították így össze a gyűjteményt. Bár az előszó SK-ra utal.

beezer Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2246
Bonehead-nek: úgy érted Yog-Sototh.
Előzmény: -boneheaD- (2239)
Dohi Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2244
mar kesz van egy ideje, a hatodik szinten. jovore meg is jelenik elvileg mind a ketto, a hetedik meg valamikor utanuk nyilvan :)
Előzmény: Törölt nick (2243)
imehesz Creative Commons License 2002.09.12 0 0 2242
udv,

ugyan meg csak a Sotet Torony IV. kotetet olvasom, de erdekelne, hogy mikor jelenik meg az V. (marmint itthon)

udv,
iM

Dohi Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2240
bone: koszi! :)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2239
Okay, kösz mindenkinek az ajánlást, akkor Rossz hely. De ha ez se jön be, feladom :]]]

Pah, és Dohi szólt hogy a Csk elemzésemben a Nagyi-t kihagytam: mea culpa, most pótolom.

Szóval, nagyon klassz kis történet, King ismét tanúbizonyságot ad arról, mennyire belelát a gyermeki lélekbe...az alaphelyzet végtelenül egyszerű (bár jellemző), de természetesen az írás lendületességével, a nagyszerűen elhelyezett flashback-ekkel sikerül kiemelkedővé tenni.
És ami kicsiny szívemnek külön kedves: Lovecraft utalás van benne! A nagyi szenvedései közepette elhangzik a szájából a következő név: Yos-sothoth! A HPL ismerőknek gondolom nem kell tovább magyarázni, mi ezen az utalás :]]

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2238
Igen. A Rossz hely nagyon jó.
Előzmény: -boneheaD- (2232)
Vic King Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2237
Üdv!

Akárcsak boneheaD, én is nemrég olvastam A Mumust, és nekem is marhára tetszett. Vérbeli King!

Azoknak, akik tudnak németül, felhivom a figyelmét, hogy október 3-án lesz a Stand By Me a Pro 7-en! Király kis filmecske. Ugyanaznap pedig a német RTL-en a Misery, azt hiszem utóbbit nem kell bemutatnom senkinek :))))

Üdv,
Vic.

tomcooper Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2236
"Bad place" rulzz !!! :)))
Előzmény: Törölt nick (2235)
tomcooper Creative Commons License 2002.09.11 0 0 2234
Igen.
Előzmény: -boneheaD- (2232)
Dohi Creative Commons License 2002.09.10 0 0 2233
denever & vic: udv vegre itt! :)

-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.10 0 0 2232
Najó, még egy :
Dohi ajánlotta Koontztól a Rossz hely-et.
Elhatároztam hogy ezt még bepróbálom, a tisztesség kedvéért.
Aki ismeri, kérdés: télleg jó könyv?
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.10 0 0 2231
ok.

Egyébként újra előszedtem az Éjszakai Műszak-ot, s már a felével végeztem is. Anno nem írtam róla véleményt, most pótolom:

Jerusalem's Lot

Alapjában véve jó ötlet ez a levelezős-beszélgetős stílus, a történet nyilvánvaló tisztelgés Lovecraft előtt, szal ez egy plusz pont szvsz :] De egyébként semmi különös, ez a novella nem tudta folyamatosan ébren tartani a figyelmem.

Éjszakai Műszak

Klassz story, kellően jól kidolgozott karakterek, tipikus kingi hangulat, mi kellhet még?
(egyébként az ebből készült filmet volt "szerencsém" látni, és szvsz a valaha készült sk filmek egyik legszarabbja)

Éjszakai Hullámverés

Először túl rövidnek találtam, magához a történezhet képest, (ami, bár az alaptéma nem túl eredeti, itt mégis jól sül el) de aztán rájöttem, hogy felesleges lett volna tovább nyújtani, ahogy szép lassan elhaláloznak a szereplők. Szóval - a témától eltekintve - kellemes darab.

Az átjáró

Váó!
Ismételnem kell magam, az alapötlet lerágott csont (xy-expedíció, a főhős vmit összeszed az űrben, és juj), de természetesen Kingnek sikerül baromi egyedivé tenni, magával az "átjáró" fogalmával.
Szóval teljesen jó, élvezetes, a vége meg, bár kicsit kiszámítható (egy sk ismerő embernek) mégis állati :]

A mángorló

Ez is letagadhatatlanul sk-s, ilyet is csak ő találhat ki. Nagyszerűen "keretbe" foglalja a két főhős nyomozása a storyt, ami, bár egy kissé röhejes (szvsz), azért rendben van. Az utolsó két sor, bár nem nagy szám, nekem nagyon tetszett, megbocsátja a novella esetleges hibáit :]

A mumus

Állati klassz történet, ilyennel sem találkoztam még, és a keret, ahogy a pszichiáternél elmeséli a főhős, mi történt gyerekeivel, tökéletes. Pláne, az ideges, a doki felé intézett közbeszólásai...!
A vége meg, amikor először olvastam, eléggé ledöbbentett, és bár nem vmi mókás, széles vigyor ült ki arcomra...

A szürke anyag

Ez is rendkívül bejött, s akár az előző novelláról írt pársorosomnak első 7 szavát be is copyzhatnám.
Többmindent nem tudok hozzáfűzni, talán annyit, hogy erre a novelláskötetre a - számomra - érdekes befejezések jellemzőek, s ez sem kivétel alóluk.

Csatatér

Na, az első komolyabb negatívum: bár még nem olvastam ehhez hasonlót, egyszerűen nem tudott lekötni. Kissé nevetségesnek tartom az ötletet, s maga novella meg untatott. Ez van.

Kamionok

Amikor olvastam a Csontkollekció Köd c. novelláját, az járt a fejemben, hogy mire emlékeztet?!
Nem ugrott be, de ennek olvasásakor megkaptam a választ.
Az alapszituáció, miszerint pár ember bennreked egy helyen, ki nem mehetnek (ill. mehetnek csak nem egészséges), is tökjó, amikre lehetőséget ad, azt SK ki is használja.
A novella második felét épp egy buszon olvastam, s amikor az utolsó sorról az utcán kígyózó autók felé fordult a figyelmem, hát, kicsit máshogy néztem rájuk....

Előzmény: Dohi (2228)
Vic King Creative Commons License 2002.09.10 0 0 2230
Hellosztok.

Mar hetek ota figyelem a hozzaszolasokat itt, de most jutott idom arra, hogy regisztraljam magam es rendszeresen postoljak.
Szoval, nevem Vic es tiz eve olvasom es imadom Kinget.
Akik rendszeresen latogatjak az SKHQ-t, mar ismerhetik irasaimat.
Amugya sajat oldalam cime http://groups.msn.com/StephenKingMile
amit mindenkinek ajanlok. Orulnek, ha be is lepnetek, es rendszeresen postolnatok ill. irnatok review-kat.
Ez egy europai SK-oldal kivan lenni, mar van tagunk Yu, Ro, N.o.-bol stb.
Szoval, kalandra fel!
Amugy meg remelem, rendszeresen erdekes temakrol esik tovabbra is szo itt a forumon.

Udv,
Vic.

denever333 Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2229
Mint ti is tudjátok megjelent egy könyv ami ugyan nem King mű de King elfelejtett vagy félrerakott műveivel foglalkozik. Na most számomra ez a könyv kicsit furcs hisz ilyen jellegű mű még nem került itt boltokba. De ahogy sejtettem a könyv csak a rajongóknak és fantikusoknak való mert a száraz tartalom és okfejtéseken kivűl túl sok érdekfeszités nincs benne. Valami olyan érzést okoz mintha. A francba ezt se olvastam meg ezt se meg ne is fogom peddig de jó lenne.
A forditás gáz, dehát ezzen nehéz csodálkozni A king művei ilyenek emlékszek megvettem az angolváltozatot a Rémálmok és Lidércek c könyvből. S meglepve vettem észre hogy az Angol változatban van egy vers a magyarban meg nem találtam.Na mindegy nekem amúgy a Végitélet ami nagy kedvenc s persze a R. Flag. Ja és Persze King börtönös sztoriai. (Remény Rabja, Halálsoron)
Ami nagyon gáz pl a Mángorló na meg persze a Tutaj c. novellája. Ha már a voelláknál tartunk a Dolan és a Cadillac c. mű tetszik. Enyit mára. Ja és üdv Dohi
Dohi Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2228
bone: nem kaptalak be, csak meglepett.
Előzmény: -boneheaD- (2223)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2227
Minden rendben, el tudtuk olvasni :)
Előzmény: beezer (2226)
beezer Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2226
Sziasztok. A gépem kicsit haldokolt, remélem már rendbe jött. ha ezt el tudjátok olvasni, akkor minden rendben. A Black House-nak legalább annyi köze van a Talizmánhoz, mint a Toronyhoz.
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2225
gondoltam rá h adok neki még 1 esélyt de annak meg már eleve negatívan állnék hozzá és úgy sok értelme nem lenne....sorry, attól még más szeretheti :]
Előzmény: Törölt nick (2224)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.09 0 0 2223
jólvanna, azért mert kihagy az agyam, még nem kell bekapni...

de mivel csak nagyon rendszertelenul tudok frissiteni, a szavazas szunetel.

a kettőnek mi köze egymáshoz?
a köv frissbe pl benyomsz egy szavazást, oszt annyi, a köv.nél leveszed, addig legalább sok idő lesz szavazni. hm? :]

Előzmény: Dohi (2222)
Dohi Creative Commons License 2002.09.08 0 0 2222
roppant figyelmesen olvashatod a hireket a hq-n :( EKKORA poszter a news-ban, kepek a filmbol, ilyesmi. mindegy :(

a bhouse is straubbal irodott, es talan lesz 3. resz, szinten kozosen.

ez a szavazos kerdes nekem is eszembe jutott, fel is kerult a listamra, de mivel csak nagyon rendszertelenul tudok frissiteni, a szavazas szunetel.

Előzmény: -boneheaD- (2213)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.08 0 0 2221
Kár, hogy nem láttad. Abban igazad van, hogy nem kell mindenben Kinget keresni, de amikor néztem ezt a Simpson részt, és láttam az Az-os jelenet, akkor ez jutott eszembe: BAZMEG!!! MILHOUSE TÖK OLYAN VOLT, MINT EDDIE! Nem kell mindenben Kinget keresni, de ami egyértelmű utalás, azt küldjük csak el Dohinak.
Előzmény: Pogues (2220)
Pogues Creative Commons License 2002.09.08 0 0 2220
Nem, nem láttam.
Előzmény: Threepwood (2205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!