Keresés

Részletes keresés

rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 479
A második bekezdésben benne maradt két kacsacsőr, most javítva:

Megtaláltam a menüsorrendet a comm.jar/content/communicator/contentAreaContextOverlay.xul-ban. A <menuitem id="context-openlinkintab" és a <menuitem id="context-openlink" kezdetű rész felcserélésével sikerült megoldani.

Előzmény: rumci (478)
rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 478
Szuper!
Megtaláltam a menüsorrendet a comm.jar/content/communicator/contentAreaContextOverlay.xul-ban . A A HTML-levelek egyszerű/sima megjelenítése is sikerült, tényleg szimpi.
Az importálásban az elvi segítség szintén jó, csak mivel nekem nincs fenn Linuxom, és nem hiszem, hogy egy 633 MiB-nyi helyet bárhol tudnék szerezni, így ez a kérdés még mindig napolódik. (Megpróbálok azért most feltenni a Windowsra egy POP3-szervert, hátha segít valamit.)

Külön öröm az 1.1-ben, hogy ha elkezdek egy címet írni az URL-sorba, akkor a mindig a legutolsóval próbálja kiegészíteni, így egy f és egy Enter lenyomásával az Index fórumaiban tudok lenni, nem hozza be elé a file:/// kezdetűeket.

Nagyon köszönöm a gyors és hatékony segítséget. Vérszemet kaptam, és újabb kérdések merültek fel a fülkezeléssel kapcsolatban. Az 1.0-s verzióban a Ctrl-4-gyel be lehetett zárni füleket, az 1.1-sben nem. Ehhez is a chromét kellene turkálnom? Illetve korábban is hiányt jelentett számomra, hogy a Ctrl-F6 vagy a Ctrl-Tab, illetve a Shift-Ctrl-F6 vagy a Shift-Ctrl-Tab kombinációkkal nem tudok a fülek között lépkedni. (Ez még nem lenne nagy baj, de egyáltalán nem találtam erre billentyűkombinációt.) Lehet csinálni rá?

crockl Creative Commons License 2002.08.27 0 0 477
Hat sajna import-alni nem lehet csak eudorabol vagy vmely outluk-bol. De mivel a bat tud Unix-os mailbox-ba exportalni, igy kiexplortalod es felteszed egy pop3-asan elerheto szerverre, majd mozilla onnan leszedi pop3-al mint mailbox leveleket:)
A plain-text pedig a levelezesnel ugy lehet beallitani, hogy a View menube van 1 Message body as ... resz, es ott van 3 valasztas: original html, simple html, plain text. A simple html sztem remek ottlet, olyan mint 1 lynx, azaz a formazasok megmaradnak, meg... szal jopofa, nezze meg mindeki:))
Előzmény: rumci (474)
crockl Creative Commons License 2002.08.27 0 0 476
De lehet, megkeresed az adott chrome xml-jeibe. Pontosan meg nem mondom most hol, pedig regebben meg az 0.9.6 korul irtam sajat chrome-ot, masikbol kialkitva:) de azota sok valtozott.
Előzmény: rumci (475)
rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 475
És még egy kérdés: az 1.0-s Mozillában nagyon megszoktam, és szerettem, hogy a helyi menüben első helyen volt az új fülön való és második helyen az új ablakban való megnyitás. Ez az 1.1-re megfordult. Gondolom, valahol egy XML-fájlban van a menük tartalma. Nem tudjátok, hol, melyikben, és fel lehet-e büntetlenül cserélni a sorrendet?
rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 474
Ejha! És már a magyar is megvan. Itt is írtátok, a What’s new?-ban is szerepel, hogy a HTML-leveleket képes megjeleníteni a levelező plain textként. Égen-földön kerestem a menükben, sehol nem találtam a megoldást. Pedig ez nálam szükséges feltétele annak, hogy a Mozilla levelezőjét használjam. A másik szükséges feltétel, hogy a leveleimet importálni tudjam, de erre sem látok megoldást. Az importszűrők között ugyanis nincs sem The Bat!-szűrő, sem UNIX-mailbox szűrő, és arra sem találtam lehetőséget, hogy .msg vagy .eml fájlokat olvassak be. (A Bat!-ből más exportlehetőség nincs.)
Előzmény: crockl (473)
crockl Creative Commons License 2002.08.27 0 0 473
Floriol Creative Commons License 2002.08.26 0 0 472
Sziasztok:)
max_headroom
crockl
vOrOn

Nemtom megnézni a bugzillában én ott nem találok meg semmit, pedig kerestem. Ha minden igaz akkor 3-4 bug lenne csak az fsf.hu oldalon?

Szerintem ez a köyvjelzőkezelés csak magyar telepítős mozillát érinti. Legalábis az angol változatnak kutya baja.

Most a legfrisebbet tettem fel:)
Sokat gyorsúlt..

max_headroom Creative Commons License 2002.08.26 0 0 471
Ugyanez a probléma lépett fel nálam is ( lásd 416, 418, 429), de én Win 98 SE-t használok. A tapasztalat az, hogy ha megnyitod a könyvjelzők kezelése ablakot, nem esel neki azonnal, hanem csak kb. egy perc múlva. Addigra működni fog. Bár ezt éppen nem nevezném normális működésnek.
Előzmény: Floriol (468)
crockl Creative Commons License 2002.08.25 0 0 470
huh:) nezz el ide: http://mozilla.fsf.hu/ es ha nincs meg ilyen bugi benne, vagy hasonlo:) akkor ird oda.
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.25 0 0 469
Szervusz Floriol!
Biztos hogy bug, lehet hogy feature? ;-)
Floriol Creative Commons License 2002.08.25 0 0 468
És találtam egy ki Bug-ot:(
Win XP HU PRO
Mozilla 1.1b HU

A könyvjelzőket nem igazán lehet kezlni, átnevezés, tulajdonságok nem mükszik. Ha az adott oldal éppen nyitva van akkor elkell tekerni, majd a könyvjelzők kezelése 2x klikk a linkre, ha megnyilt akkor már megy az átnevezés és a tulajdonságok is.

Ez elég x-aktás lett:)

Floriol Creative Commons License 2002.08.25 0 0 467
Új java a Sun Bácsitól:)
1.4.1RCvalami, ajánlott telepíteni.
Határozottan fejlődik.
http://java.sun.com/j2se/
1.4.1 RC - NEW!

jinjang Creative Commons License 2002.08.23 0 0 466
Tudtam, hogy te fogsz válaszolni nekem :-), és abban is biztos voltam, hogy nem fogom érteni amit írsz, mert nem szoktam, csak ha nagyon egyszerű. De pedig igen! :-) Bár a '/zagyvadir' először megzavart, de aztán leesett. És mihelyt megint a problémás gépnél leszek, meg is csinálom, ahogy mondtad, köszönöm. Az URL-t is köszönöm, de még inkább hálás lennék, ha tudnál olyan szótárt a neten, ami az angol számítógépes kifejezésekhez is jó, mert az általam használtak angol nyelvlecke íráshoz még tűrhetők, de szakszövegfordításhoz nem.
Előzmény: crockl (464)
crockl Creative Commons License 2002.08.23 0 0 465
Mondjuk az furcsa hogy bezarni csak a bongeszot zarta be, lehet akkor inkabb te voltal, mert ha elszal a mozilla akkor a levelezo is becsukodik.
Azt a XUL.mfl file-t meg ha netan megjelenitesi vag yegyebb gond adodik, nyugodtan torolheted, ez csak 1 gyorsito tar a sok sok xul hivasoknak.
Előzmény: jinjang (463)
crockl Creative Commons License 2002.08.23 0 0 464
A Profiles/profileneve/zagyvadir/ -bol a XUL.mfl kivetelevel az osszes file-t back-up-old amikor elmented a beallitasaidat is. A prefs.js file tartalmaz szinte minden beallitast, levelekhez meg bongeszohoz is. Itt talalsz erdekessegeke a pref.js-rol illetve a release notes-ba is ott van mely file mire valo.

Amugy a jelensegedet nem igazan ertem, teny es valo, hogy ugyan azt a profile-t ne hasznald ns-el is meg mozillaval is. Csinalj kulon profile-okat neki, max a bookmarkot masolgasd ide oda ha kell, meg ami meg kellhet (jelszo, formdata stb.) Nalam default-bol 500 hozzaszolas megjelentese van, bar az igaz, annyira nem csipi ha akkor nezel source-t amig meg tolt (mondjuk ilyen nagyobb mennyiseg eseten, de mondom nem tapaszalom, igy nem tudom mi tortenik nalad:) )

Előzmény: jinjang (463)
jinjang Creative Commons License 2002.08.23 0 0 463
Épp most dicsérgettem egy másik topikban a Mozillát, és tessék: megint azt csinálja, hogy nem tölti le a képeket. Sőt, egyes oldalakat meg egyáltalán nem tölt be. Ezt már máskor is csinálta, de akkoriban csak akkor, ha egyszerre próbáltam használni a Netscape-el. Most nem. Ma kiürítettem már a cache-t, mert nagyon tele volt, és egyre lassult a gép, főleg a Mozilla. Gyorsabb is lett utána valamivel. És gond nem látszott. Egészen addig, amíg le nem kértem egy topikot 500-as hozzászólásszámmal, aztán még a teljes letöltés előtt kértem a Source-t. Persze gondolkodott jó darabon, de megcsinálta. Csak vagy én bénáskodtam, vagy automatice bezárta nem csak a Source, hanem a böngésző ablakot is, a levelezésé maradt, onnan indítottam újra, de akkor már produkálta a hibát. Ti találkoztatok már ilyennel? Ráadásul egy egyszerű un- és reinstall se hozza rendbe. Egyszer jó tanácsra kiszedtem a registryből meg a Application Data-ból is mindent az uninstall után, és csak így tudtam újra jól feltenni jól megint a Mozillát. Csak ilyenkor előtte el szoktam menteni a Mail-t meg a bookmarkjaim. Viszont a beállítások elvesznek. Vagy azt is el lehet valahogy menteni előtte?
crockl Creative Commons License 2002.08.21 0 0 462
en Pinball-t hasznalom, nekem nagyon bejott:) kicsi, ne veszi el a helyet, es kellemes szinek, kicsit megtorik a szurket itt ott.
Előzmény: Makkos (460)
ggaabboo Creative Commons License 2002.08.21 0 0 461
Szerintem kulsoleg is sokkal tetszetosebb, sok bort lehet valasztani hozza, egeszen szepek vannak kozozzuk, meg explorer is:)

Udv: Gabo

Előzmény: Makkos (460)
Makkos Creative Commons License 2002.08.21 0 0 460
Most töltöttem le a legfrissebb nightly buildet, és azt tapasztalom, hogy a fastlaunch-csal kiegészítve sebességben is kezdi verni az explorert.... stabilitásban már rég veri, külalakban pedig szo-szo...

Nekem a stabilitás és a sebesség a fontos inkább, úgyhogy mostantól windózon is áttértem (msie 6-ról).

crockl Creative Commons License 2002.08.20 0 0 459
" pl. Sonique-kal. ", ja mondjuk azt nem hasznalok, elegge csufnak es otrombanak tartom;), de sok minden-el sikerult mar a win2k-t is megdogleszteni, de az a jo benne, leginkabb magatol nyom kek halalt:) azt se tudni miert, csak egy par szavas error uzenet jon es alatta a szokasos kekablak szoveg:) Na de ez eleg off lett itt most, sorry....
Előzmény: Törölt nick (457)
Csabus Creative Commons License 2002.08.20 0 0 458
Az link új ablakban nyitásával kapcsolatban szerintem az a legjobb megoldás, ha letiltod a TARGET="NEW_WINDOW" és hasonló megoldásokat a prefs.js -be írt "user_pref("browser.block.target_new_window", true);" sorral.
Így mindig az eredeti oldalba töltődik be a cuccos.
Azt meg gondolom el tudod magadtól dönteni, hogy egy linket most az adott ablakban, új tabon, vagy új ablakban akasz megnyitni. Az első esetben simán ráklikkelsz, különben meg jobb egérgomb, vagy ctrl+klikk, vagy ami tetszik.
Előzmény: rumci (434)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.20 0 0 457
Szervusz crockl!
>azon meg egy notepad is reboot-ot eredmenyez:)
Igen, külön neked gyártott oprendszerösszeomlasztó notepad. ;-) Én ugyis NotepadEx-et használok.
>nalam meg mozilla error, sose okozott rendszer osszeomlast:) (lehet neked vmi win98-as szeriad van?
Igen, büszke WinME, nem omlik össze, csak nincs türelmem kivárni, amig magához tér. Lehet, hogy ha várnék 20 percet, akkor feltámadna. ;-) Valamint nem kellene nightly/latest Mozillát használnom. Az vigasztal, hogy a W2K-át is ugy padlora lehet küldeni, pl. Sonique-kal.
Előzmény: crockl (456)
crockl Creative Commons License 2002.08.20 0 0 456
nalam meg mozilla error, sose okozott rendszer osszeomlast:) (lehet neked vmi win98-as szeriad van?, azon meg egy notepad is reboot-ot eredmenyez:) )
Előzmény: Törölt nick (455)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.20 0 0 455
Nagyszerü, Modzilla megint segrefaultozott, persze reboot lett belöle.
Scandisk kultiráltan kérdezi, hogy az UD_out valos és felírt mérete különbözik, mondtam/jelöltem neki ignore/hagyd, ennek ellenére miután feláll a rendszer, mit látnak szemeim? 16 órás számitás eredménye törölve, ugyanazt kezdi számolni United Device megint, mert a kedves Scandisk log szerint mégis kijavitotta ezt a hibát.
Hogy az a százlábu tranzisztor... UD-seket is segbe kellene rugni, a francért nem ment két kimenetre is, valamint gyakrabban is megtehetne.
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.16 0 0 454
Szervusz max_headroom!
Akkor passz. :(
Előzmény: max_headroom (453)
max_headroom Creative Commons License 2002.08.16 0 0 453
Szervusz vOrOn!
Homokóra megjött, viszont "nem állt meg az élet" a gépen, és pár mp múlva készen volt a jelentés.
Előzmény: Törölt nick (447)
crockl Creative Commons License 2002.08.15 0 0 452
Hehe, hogy mondjam, nem is fontos az:), marmint nem azert irtam, csak a szo amit leiral volt vicces szoalkotas :)
Előzmény: Floriol (451)
Floriol Creative Commons License 2002.08.15 0 0 451
Ez mind semmi :)
Azaz háát igyekezni kell...
Na ne szemlyeskedjünk:)
Nem akartam kimondottan szellőztetni a melo helyemet.
Előzmény: crockl (450)
crockl Creative Commons License 2002.08.15 0 0 450
Hehe, orulok hogy ezt irtad:), azaz orom olvasni, hogy mas is hasonloan gondolkozik es cselekszik ;)
Amugy hogy lehet weboldal-nal dolgozni?;)) ...csak vicc :)
Előzmény: Floriol (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!