Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Én a komplett utcafronti kerítésemet azzal hegesztettem, 2 nagykapu, és 1 kiskapu, egyszer sem tiltott le. Van benne ventilátor, nem kell neki nagy bizti, el lehet vele dolgozgatni, de azért másnál elmenni, folyamatos melóra nem mernék. Ha új pálcát kezdek, azért kell kopogtatni vele, nem veszi úgy az ívet, és nem olyan erős mint a Hetra.
Igen 130U, itthon nekem jó, mert jó a hálózatom, meg a biztosíték. De pl apóséknál ahogy bekapcsolom le is veri, régi alu vezetékek vannak, hozzájuk a Baumax-os Budgetet szoktam vinni. Uncsiméknál is alu van, de ipari, ott nem volt gond.
Az elektróda group ahol vettem ott nagyon korrektek voltak mindig velem. Ott alakítják most át a dolgokat ezért nem értem el őket. Holnap majd megpróbálom ,hogy nekik mi a véleményük erről.
A szerviz szórakozik velem ennyire. Ők Budapestiek. Náluk csücsült a gép egy hónapot.
mí az hogy átalakítás miatt nem érhetők el? ilyen nincs.Állj a sarkadra és fenyegetőzd meg őket mindennel.Ilyen nincs hogy ennyit ülnek egy gépen.Én vettem egy esab gépet mikor kipróbálltam az előtoló ugy sírt mint a vett malac.Elküldtem a hangfájlt a cégnek másnap monták hogy csomagoljam vissza mert futárral küldenek egy ujat és cseréljek.De ez az az esab.
Van egy Güde fém szalagfűrészem, ami szokott olyat csinálni hogy a vágások elején(20-30 másodperc) egyszerűen leáll.
Máskor meg nem csinálja.
A melegedéshez nem sok köze van, mert hideg időben is leoldott.
Ezért gyanakszom az említett hegesztőnél is erre.
Meg az is lehet, hogy egy "fapados" hőkioldója van, ami ahelyett hogy a gépet kapcsolná le, inkább a biztosítékot vágja le, így biztosítva a túlmelegedés elkerülését :)))
sajnos nálam 20A-es a biztosíték... De megpróbálok buherni egy 16A-es hosszabbítót és ráengedem a tucana205-ot 150A-el.... megnézzük mit bír. Többet nem tudok mert csak 3.25-ös pálcám van....