Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Elnézést, hogy beleugatok a témába de szerintem a legjobb opció az lenne ha egy furkósbottal bemenne a boltba ahol vásárolta ezt a semmittudó gépet és mérgében szétverné az ott lévő berendezést amiért így átverték . Persze ez más gépekkel nem fordulhatna elő mert ott normálisan ráírják az adatokat .
Az a baj hogy a szerviz vagy a bolt jóindulatára vagy bízva, a szerviz vagy az árusító bolt 3 dolgot tehet.
-visszaadja az árát,
-megjavítja,
-csökkentett áron adja.
Általában a javítást szokták választani, ami nincs kikötve, hogy hány alkalommal történik. Ha a te gépedet pl 20szor küldik javítani, ők akkor is a jogszabálynak megfelelően járnak el. Elmehetsz a fogyasztóvédelemhez, de ők sem tudnak ezzel mit kezdeni. Ilyenkor elküldenek a békéltető testülethez, talán ők hatással tudnak lenni a boltra vagy szervizre. Az a baj, hogy vannak olyan gátlástalan boltosok, hogy nem riadnak vissza a fogyasztóvédelem említésére. Én már végigjártam ezt, hibás volt a termék,(nem hegesztőgép) tudtam hogy igazam van, 4 szer küldtem vissza, egy oda-visszaküldés 3hét, és még járjak a békéltetőtestülethez, idegeskedés stb, inkább hagytam a francba. Ha nincs papír, pecsét róla hogy javították, az hivatalosan nem számít, mert nem tudod bizonyítani. Nekem mindig azt küldték, hogy nincs hiba, pedig volt, a bolt a szervizre, a szerviz a boltra mutogatott. Annyi hogy a termék kompromisszumokkal használható volt, de sok dolog aminek működnie kellett nem működött. De sok sikert, azért hozzá, az a baj a szabályok a boltokat védik.
Nekem még az a fura ,hogy a legtöbb magyar kereskedő nem ismeri az Eu s garanciát...
A sógoroknál kérdeztük ,hogy van egy garanciás készülék, de nem tudják kis hazánkban megcsinálni esetleg ők elvállalják ?
Jött a meglepő válasz ,hogy természetesen igen mert ha eu s tagállamban vettem a gépet, akkor eu n belül minden országban kötelesek elfogadni garanciális javításra.
Hali, nem tudom sajnos , messze lakok a határtól , de ha van ismerősöd itt akkor az megrendeli és busszal aprópénzért kiküldi, legalábbis én így szoktam az ottani haverokkal,mert pl a telefonok nálatok olcsóbbak..:D
Szuper, az 5év az nagyon jó :) amúgy használod is a funkcióit, plazma, awi. Mert pl az én hegesztési igényeim 90%-át a co bőven lefedi, a maradéknak meg ott a pálcás.
Nagyon komolynak néz ki, gondolom nem újonnan vetted, hanem ez is valami alkalmi vétel volt :) A Stalinak amúgy van normális szervize, régen a Dankovicsot emlegették itt a fórumon. De mostanában nem hallok róla, ez is kínai gép ha jól tudom. És gratula hozzá :)