Keresés

Részletes keresés

Threepwood Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2314
Persze, Kinget is megértem. Nyilván akkor egy csomó rokona a gyerekeknek, meg rengeteg sima ember őt szidta, és tuti, hogy reng. pszichológus is kijelentette, hogy a Rage váltotta ki a gyerekekből a dühöt :), a gyilkolászást. Senki nem képes elfogadni, hogy az illető azért őrült meg, mert zavar keletkezett az agyában.
Előzmény: Vic King (2309)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2313
Ez gondolom nekem szól, nem dohinak :]
Mindenesetre én olyat láttam ami valami északi sarkon v hol játszódott.....
Előzmény: rage (2310)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2312
Most csak egy dolog, nemtudom mennyire újdonság:
Múltkor a nyugati metróaluljáróban láttam a hearts in atlantis-t!
Hülyén hangzik de nemtom dvd volt e vagy vhs, mert siettünk és csak egy pillanatra tudtam szemrevételezni. Mindenesetre tuti hogy az volt, de ugye nemtom hogy egyáltalán magyar verzió-e, (mármint hivatalos izé) vagy feketén árulták.
nightwish Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2311
Ennyi van belôle:

Movies

1. Sometimes They Come Back... Again (1996)
...aka Sometimes They Come Back 2 (1996) (USA)

2. Sometimes They Come Back... For More (1998)
...aka Frozen (1998)
...aka Ice Station Erebus (1998) (Australia: video title)

TV-Movies

1. Sometimes They Come Back (1991) (TV)
...aka Stephen King's 'Sometimes They Come Back' (1991) (TV)

Előzmény: rage (2310)
rage Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2310
Tudomásomra jutott, hogy 'Néha visszatérnek' címmel nem csak egy film készült

Elképzelhető, hogy nem ugyanazt láttuk?

Előzmény: Dohi (2300)
Vic King Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2309
Na, jól van, megnyugtattatok a Rage-dzsel kapcs. Amúgy en is ellene vagyok annak, hogy ne hozzák ki néhány hülye miatt. De a másik oldalon meg kell érteni King érveit is, mert elvégre ő írta, és ha így döntött, akkor ezért tisztelni kell. Legalább többet ér minden kiadott példány :)))

Én is olvastam angolul a Dreamcatchert, és szerintem a történet a legelvontabb és talán legösszetettebb, amit valaha King-regényben láttam. Egyetértek abban, hogy vannak benne elemek az Az-ból (szoros barátság, közös harc stb.), a R'koppantókból (Ufo-s sztori stb.) és a Végítéletből (fenyegető veszély, jó-rossz stb.), de az, hogy koppintás lenne, nem igaz. Egyedi történet, egyedi karakterekkel és valóban kicsit "furcsa". Aki elolvassa, tudni fogja, miért. Nekem tetszett, igaz, nem annyira mint mondjuk a "klasszikusok", de másodszorra majd még jobb lesz! Ráadásul ahhoz képest, hogy milyen nagy fájdalmak közt írta!!!

Lord Iffy Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2308
hejjhó mindegyik.:O))

na kiolvastam a kollekciót. számomra nem volt valami nagy szám, mert mint emlitette más is csak 1-2 novella volt benne ami ismeretlen volt.

személyes kedvencem még mindig a jaunt.:O))

Sti_ Creative Commons License 2002.09.17 0 0 2307
Sziasztok! Azt hiszem, most már sűrűbben tudok jelentkezni.
Dohi: A gépem még mindig tropa, de már folyamatban van egy új beszerzése, szóval valamikor csak megkapod azt a NJSzÁ ismertetőt...

Más. Szept. 9-én megvettem a Csontkollekciót. Nemrég végeztem vele. Hát, nem semmi! Majd ha lesz gépem, írok róla ismertetőt. Szerintetek meglyik benne a legjobb? (szerintem A tutaj). Várom már a Dreamcatchert is (magyarul), ki tud róla? Mikor is jelenik meg? És mikorra várhatjuk a ST 5-öt? Jelen pillanatban ezek a kérdések foglalkoztatnak...

beezer Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2306
egy utalás bizonyosan van a setét toronyban, asszem a második kötetben, amikor a kissrác New Yorkban egy üres telket keres, amelyen egy rózsa nő, folyvást beleütközik egy versbe amelyik a teknősről szól és a Sugarak totemállatai között is van egy teknős. Ez ugyanaz, mint aki az Az végén bukkan föl, mint kozmikus lény. Kingnél ez így működik.
Threepwood Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2305
Tényleg nem baj, nem is mondtam, hogy az lenne, sőt, szerintem néha jó, ha az ember továbbfűzheti a sztorit (pl. Köd).
Előzmény: beezer (2302)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2304
Helló boneheaD! Nem, én egyértelműen az Az-Setét Torony összekötésre vagyok kíváncsi. Volt már a NJSZÁ-ban is AZ-os utalás, meg állítólag a Setét Toronyban is (még nem olvastam őket, legutoljára fogom hagyni,) meg a Dreamcatcher-ben is, méghozzá egy fontosnak tűnő.

A Dreamcatcher sztem abszolúte nem volt AZ utánérzés, de ha nagyon kíváncsi vagy rá, olvasd el! Baromi jó, mindenkinek ajánlom (én a Mammutos libriben vettem, azt'szem 2590-ért, de a Westend-ben a földszinten balra van gy kis könyves, ott is van 10-12 SK angolul, és ott is van Dreamcatcher.)

Ja és Vic, tényleg semmi gond nem lesz a Rage-dzsel, e-mailben megkérdeztem az Európát, és aszondták, hogy mind a négy (Rage, Long Walk, Roadwork és Running Man) megjelenik, de biztos, hogy idén még nem. Ja, és attól, mert néhány hülyegyerek mészárol, attól nem kell egy könyvet betiltani. (mindig valamire kenik az öngyilkosságot-gyilkosságot, de ha valaki megőrül, azért nem lehet felelőst keresni, a gyerek/felnőtt agyában van a hiba.)

Előzmény: -boneheaD- (2303)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2303
SK előszavait olvasva szinte mindig az az érzés támad bennem, hogy tök szívesen olvasnék tőle egy olyan könyvet, ami 100% előszó :]]
Ilyesmi az On Writing is?
(ezt láttam anno a Libriben, ha érdekel vkit)

threep:

Legjobb nénis könyv tekintetében dohival kell egyetértenem, Két rose. Mondjuk a Tortúra is elég ütős darab (szerencsére a film is elég jól visszaadta), de a Dolores kevésbé tetszett. Valahogy a story nem volt nagy szám, meg az egész, nemigazán kötött le (angolul is csak azért olvasom mert vmit el akartam már eredeti nyelven olvasni sk-tól, a the stand meg most túl hosszú lenne :] )
Az állj ki mellettem-es problémádat én is írtam régen itt a topikban, télleg hülye hiba! :]
A Rémkoppantók meg egy nulla, de hogy sikerült-e alulmúlnia más sk filmnek? Hmmm, pár különösen szar darabot említenék: kedvencek temetője, éjszakai műszak, (->minek egy ilyen rövid storyból egész estés film?) borzalmak városa (brr, majd'elaludtam rajta), továbbá elég gyengus volt még sajna az Az, a sorvadj el!-től se nyúltam ki (bár még nézhető) és a Cujo-tól sem voltam oda. A végítéletből csak egy kicsit láttam egyszer vendégségben, szóval arról nem igazán tudok érdemben nyilatkozni.
Viszont a Langolierek rulez! Nagyon csípem, kedvenc sk filmjeim között van, pláne időutazás mániám miatt, és tényleg, bár a színészi teljesítmény a filmben közelít a nullához, azért jó az! :]] Maguk a langolierek persze elég gyérek, de hát istenem, nem volt pénz akkor még egy ILM stábra......:]]

Öö még két dolog (sorry hogy így ömlesztve, de ez van) :

Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy az AZ-t összeköti-e a Setét Toronnyal.

Nem a Talizmán - Setét Torony kombóról volt szó?

A Dreamcatcher az egyik legjobb könyve, és sztem egyértelműen abban vannak a legjobb szereplők

A tartalom alapján nagyon Az-utánérzetnek tűnik. Nem olyan?

Jah, és szvsz nem lesz gáz a Rage-el, Magyarországon szerintem nem veszik ezt annyira komolyan...

ui:

Visszakaptam a Setét Tornyaimat! :]] Ma végzek is talán az I. kötettel.

beezer Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2302
A Rage-t nem olvastam, de a Remény rabjaiból az Apt pupil ugyanerről szól és az is egész goromba. mégis kiadták. Szerintem a Rage is kijön előbb-utóbb.
a hiányérzet nem okvetlenül baj. A Pet sematary például szenzációs, de mikor befejeztük, a feleségemmel elkezdtük tovább írni, annyira szétkacskaringózott mindenfelé. Ugyanez a helyzet a Gyűrűk urával, és Lovecraft némely művével, amely körül igazi irodalom kerekedett, ahogy a kilógó szálak mentén újabb novellák és regények kelekteztek. Szóval jó íróval ez gyakran előfordul.
nightwish Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2301
Ezek szerint az On the writing is meglesz elôbb-utóbb, ennek örülök.
Előzmény: Dohi (2300)
Dohi Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2300
beezer: silver bullet volt a film alapjan keszult konyv, asszem, de a cycle of the werewolf egy naptar melle irodott novellanak, vagy ilyesminek indult, aztan kibovult.

vic: europaek aszontak, kihoznak mindent, kiveve creepshow, storm of the century, meg nyilvan a limited cuccok. a rage-re en se vennek merget, de a tobbi ok. non-fiction is lesz. europaek forumaban olvastam egy masik iro valamelyik konyverol, hogy hasonlo okok (nem iskolai lovoldozes, de valami "felhaborito") miatt nem adjak ki. mindegy, egyelore van meg mit kiadniuk...

Előzmény: beezer (2295)
szamoca_1 Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2299
Sziasztok! Ezt most találtam egy mozis topikban a jövő évi filmbemutatókról. Bocs, ha már volt!

Dreamcatcher (February 7th) - Based on the novel by Stephen King. In the snow covered winter woods of Northern Maine, four old friends and several army commandos are caught in the middle of trying to stop an alien contagion from spreading after a UFO crash.
Director:Lawrence Kasdan
Stars: Morgan Freeman, Tom Sizemore, Thomas Jane

Vic King Creative Commons License 2002.09.16 0 0 2298
threep (és mások): biztosak vagytok benne, hogy megjelenik a Bachman-Books magyarul is?! Én ugyanis a Rage miatt abszoluté nem! Amekkora botrány volt belőle Amerikában!
Amúgy nem igazán izgat, mert nekem (hála az égnek) meg van angolul, eddig az első kettőt olvastam (Rage és The Long Walk). Amúgy a Rage-et durvábbnak képzeltem, nagyobb massacre stb. (tudom, bizarr állat vagyok :))) ), biztos azért, mert annyi rosszat hallottam róla. No mindegy, a lényeg: nem tudom, ki meri-e adni Európa!
tomcooper Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2297
Aha!
Előzmény: Threepwood (2265)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2296
Helló! Nekem az AZ után azért volt egy kis hiányérzetem, mert a végén ír arról, hogy AZ hol és mióta létezik. Na ezt a részt sikerült jól összecsapnia, zavaros is volt. Amelyik után a legnagyobb hiányérzetem volt, az a Ragyogás. Az egészet lassan bontakoztatja ki, a végét meg összecsapja. Az Ezüst pisztolygolyókat még nem olvastam. A Végítéletben az hiányzott, hogy a jókról mindent leír, míg a rosszakról semmit.

A Dreamcatcher az egyik legjobb könyve, és sztem egyértelműen abban vannak a legjobb szereplők. Nem is volt hiányérzetem utána.

Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy az AZ-t összeköti-e a Setét Toronnyal.

Előzmény: beezer (2295)
beezer Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2295
A Végítélet tényleg hosszú lett filmben, könyvben meg pláne, viszont az Az egyáltalán nem az, csak sok lap van benne, még hiányérzete is támad a végén az embernek. a Running man elég jó novella, filmnek már gyengébb. Nem csoda, hogy King nem is szerepelt benne, pedig rendszerint ez az aláírása a saját filmjeiben. Látta valaki az Ezüstgolyót? az is King, méghozzá nem is rossz. Könyvben viszont pocsék, egyszerűen kinyomtatták a forgatókönyvet. Piha!
zsanna Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2294
Na végre pénzem is volt, meg el is jutottam egy könyvesboltba, úgyhogy megvan a Csontkollekció. (Már csak egy kis idő kéne, hogy olvasni tudjak.)
Aztán másnap átmegyek a könyvtárba, hát mit látok: ott is már a polcon. De ezt a könyvet mindenképpen meg akartam venni, úgyhogy nem bosszantott a dolog, inkább meglepett, hogy ilyen gyors volt a könyvtár beszerzője.
Dohi Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2293
threep: king kiszedette a nevet a funyiroemberbol, annyira nem tetszett neki. vegulis a cimen kivul tenyleg nem sok koze van a muhoz, mar amennyit lattam belole. ja, es nem nekem szolt ugyan a kerdes, de azert beleszolok termeszetesen: szerintem a nenis konyvek kozul a rose madder a legjobb. ja, es cotc-bol nincs meg 8. resz, hala istennek :)

langolierek: nekem is ez volt az elso "tudatos" king filmelmenyem, es azert neztem meg, mert ugy tudtam, nem jott meg ki magyarul, es mire megis, addigra elfelejtem. aztan ra egy hetre lattam a konyvesnel, es honapokig nem tudtam elolvasni :) a film szerintem klassz (craig toomy rulez :)), bar a pac-manszeru lenyek eleg rohejesek. raadasul szerintem nincs 2 elteres az iras es a film kozott.

running man: ezt lattam, mikor meg kicsi voltam es fogalmam sem volt kingrol, csak arnie volt rulez :) asszem a film elejen azt irjak, hogy based on a novel by richard bachman.

bone: igen, a paperback a puhafedelu, es ha angol, szerintem nem olyan veszes a 3k. persze ha nem fussa, nem fussa :)

rage Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2292
Én csak filmen láttam

A Bachman Books tartalomjegyzékében valami olyasmi áll róla, hogy TV's future-favorite game show, where contenstants are hunted to death in the attempt to win a Million Dollars Jackpot

Hát, a film is erről szól:)

Előzmény: Threepwood (2291)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2291
A Running Man-ről azt mondják, hogy jóformán semmi köze nincs a könyvhöz (sajna még egyikhez sem volt szerencsém, se a könyvhöz, se a filmhez).
Előzmény: rage (2290)
rage Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2290
A Végítéletet nem láttam, csak az elejét

Azt több részben adta a tv, s valahogy túl hosszúnak találtam.
Aztán a következő részt nem tudtam megnézni valamiért, s a végén abbamaradt.

Ugyanakkor az Évszázad vihara pl tetszett.
Sőt, a Ragyogás is, ahol Jack Nicholson úgy játssza el egy őrült szerepét, ahogy kell.

Vagy pl Schwarzenegger-rel a Running Man:)
Az inkább érdekesség, sokan nem is tudják,
hogy az is King film

Előzmény: Threepwood (2289)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2289
Hülye vagyok. A Halálsoron-t biztos láttam, az jó volt, és azt szem a Remény Rabjait is. Biztos van még 30, ami csak később jut eszembe... A Végítéletet láttad filmen? Na arra kíváncsi vagyok.
Előzmény: rage (2288)
rage Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2288
A Halálsoron-t, a Remény rabjait ajánlom filmen is megnézni

Azok tényleg jók

Előzmény: Threepwood (2287)
Threepwood Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2287
Én fordítva vagyok vele. Az összes könyv megvan magyarul (csak a Világnagy strand nem, de az nem is kell), és a Dreamcatcher angolul. Filmből én csak a Tortúrát, az állj ki mellettem-et, az AZ-t, a Langolierek-et és a Fűnyíróembert láttam. Különben sztem csak a Végítélet, a Hasznos Holmik és az AZ lett elég hosszú könyvben, a többi után mindig hiányérzetem volt.
Előzmény: rage (2286)
rage Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2286
Nem olvastam könyvben.

Eleinte én Kinget filmekből ismertem, azokat gyűjtögettem, van is egy halom videon.

Aztán kaptam rá, hogy a könyveit is elolvassam.
A legtöbb könyv persze rögvest kiderült, hogy sokkal jobb, mint a film.

Mára már könyvem is van több, mint egy tucat, de filmem még mindig több

Threepwood Creative Commons License 2002.09.15 0 0 2285
A Langolieres film volt az első "találkozásom" King munkáival. Utána rögtön el is olvastam. Ez volt a legpontosabban megcsinált film. Különben nektek hogy tetszett a könyv?
Előzmény: rage (2284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!