Már Einstein kiinduló elképzelése is hibás volt, amely szerint nincs fényéter, ezért kitüntetett koordinátarendszer sincs. Einstein szerint az inerciarendszerek egyenértékűek és minden rendszerben ugyanannyi a fénysebesség.
Ezek miatt a tévedések miatt kellett az időt és a távolságot relatívvá tenni, ami nagy hiba volt.
A képletek a rendszerek közötti relatív rendszeridők és távolságok átszámítására vonatkoznak, amelyek így teljesen feleslegesek.
Ráadásul a képletek fénysebesség felett amúgy is értelmetlenné válnak, mert a gyök alatt negatív szám lenne. Olyan szám pedig nem létezik, amelynek a négyzete negatív.
A nevezőnek kellene egyre kijönni.hogy közérthető legyek. Te egy szóval sem támadtad meg ezeket egyenleteket , vagy képletet. Pedig kíváncsi lettem volna.
Nulla osztva egy bazi kicsi számmal az nem egy . A tört alatt egynek kellene kijönnie,hogy az egyenlet igaz legyen. A v aránylik a céhez, A v mennyivel kisebb mint c. Fogadjunk, hogy egyikőtök sem érti. Én sem értem.
(Egy) mínusz ((v a négyzeten) per (c a négyzeten)), és az egész a gyök alatt..
A gyök alatt egy van, ha a v egyenlő nullával, így pl. a tömeg egyenlő a nyugalmi tömeggel.
A gyök alatt egy, a nullához közeli, bazi kicsi szám van, ha a v sebesség közelít a c-hez, a fénysebességhez, a tömeg így tart a végtelen felé.
Attól, hogy a fénysebesség a legnyagyobb sebesség, egy arányszámban szerepelhet a négyzete, amikor egy másik sebességgel hasonlítják ott össze, gyakorlatilag nem a fénysebességet emelik ott négyzetre, hanem a v és c sebességek arányszámát.
Itt csak az ap robléma, hogy a tört alatti számitásnak egyre kellene kijönnie. Mivel a fénysebesség összege tudott, ézért sehogy sem jön ki az egyenlet. Az alsó részt nem értem. Ha valaki tudja magzarázza meg. Továbbá a fénysebesség állítólag a legnagyobb sebesség . Ha ez így van akkor mi az ,hogy fénysebesség a négyzeten?
Destrukt. Te azt állítod , hogy a körmozgás egyenes.Úgy néz ki ,hogy nem tévedsz.Na most A körvonal szerintem nem egyenes.Az van hogyha a kör forog, vagy nem forog? kőr egyik oldala az egyik irányba mutat, a szemben lévő oldala a másik irányba, akkor két irány kifesziti a kört, és ez adja a körben lévő egyenest.Ez adja az egyenest
"Van egy központ, és a központ körül a mező gömbszimmetrikus. Ez a centrális erőtér. Ha ebben a mezőben közmozgást végez egy test a központ körül, akkor ez erőmentes mozgás. Nem változik a sebesség nagysága, az sebesség iránya pedig követi a gömbszimmetrikus mező azonos erősségű felületét. Így nem kell erő (energia) a mozgás fenntartásához, elvileg a végtelenségig fennmarad az egyenletes körmozgás."
Háát.. ha ilyen -kvázi- 'szuperfolyékonyságú', 'ellenállás' nélküli ez a 'mező'
akkor miért 'nincs olyan', hogy "végtelenségig fennmarad az egyenletes körmozgás" ?!
;-/
"Csak egy gömbszimmetrikus struktúrájú, nem forgó, nem fluktuáló, nem áramló mező."
Ha ez a "mező" 'nem csinál semmit', és még 'ellenállása' sincs (lásd fentebb...! ;), akkor 'vehetjük úgy', hogy ez a "mező", nincs is... ! ;-)
"a "centrális mező"-ben, a 'központ körül', a "mező" 'erőtere', 'körkörösen' "struktúrált"."
Nagyjából így van. Van egy központ, és a központ körül a mező gömbszimmetrikus.
Ez a centrális erőtér. Ha ebben a mezőben közmozgást végez egy test a központ körül, akkor ez erőmentes mozgás. Nem változik a sebesség nagysága, az sebesség iránya pedig követi a gömbszimmetrikus mező azonos erősségű felületét. Így nem kell erő (energia) a mozgás fenntartásához, elvileg a végtelenségig fennmarad az egyenletes körmozgás.
"vagy 'forgó'..? .. vagy 'áramló'..? .. vagy 'fluktuáló..?' .. vagy mifene?? ;"
Egyik sem. Csak egy gömbszimmetrikus struktúrájú, nem forgó, nem fluktuáló, nem áramló mező.
"Azt nem vagy képes felfogni, hogy egy centrális mezőben a körmozgás ugyanolyan, mint homogén mezőben az egyenes mozgás."
Azért nem ártana, ha 'egy kicsit' plasztikusabban kifejtenéd, mit is jelent ez a valóságban...
Mert én 'próbálom megérteni', és eddig 'arra jutottam', hogy "egy centrális mezőben a körmozgás" azért! "ugyanolyan, mint homogén mezőben az egyenes mozgás", mert a "centrális mező"-ben, a 'központ körül', a "mező" 'erőtere', 'körkörösen' "struktúrált". (vagy 'forgó'..? .. vagy 'áramló'..? .. vagy 'fluktuáló..?' .. vagy mifene?? ;) ;-/