Keresés

Részletes keresés

europeer Creative Commons License 2000.09.13 0 0 659
A nemeteknek nem igazan pozitiv tapasztalatuk volt gazdasagilag az egybeolvadasrol, de ott tobbrol volt szo. Mint ahogy Magyarorszag csatlakozasa is tobb, mint gazdasagi erdek.

Egyebkent olyan megmosolyogtato a Magyar Nemzet, ahogy probalja alatamasztani Orban Viktorek turelemetlenseget, ez azt, hogy "van elet az EU-kivul is".

Előzmény: donga (647)
europeer Creative Commons License 2000.09.13 0 0 658
Ha kinyitok egy Magyar Forumot, akkor nem ez kovetkezik belole.
Bar az is igaz, hogy hivatalosan a MIEP nem akarja a hatarreviziot, mikozben meg a Magyar Forum hasabjai masrol sem szolnak.
Furcsa egy part a MIEP. Veszelyes.
Rajtuk meg akar az EU-csatlakozas is mulhat.
Előzmény: mika waltari (657)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.13 0 0 657
Kieg a 642-höz.

A MIÉP is aláírta a csatlakozást támogató dokumentumot.

Előzmény: europeer (645)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.13 0 0 656
Igen találékony fajta, kiváló fantáziával SZVSZ nincs szüksége segítségre...
Előzmény: Törölt nick (646)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.13 0 0 655
Egy kis visszapillantás a bezzeg Svácj ill. Norvégia vitára.

Épp ma olvastam a leggazdagabb országok rangsorát valamelyik német adón.

1) Svájc kb 38000 USD
2) Norvégia kb 32000 USD
.
.
.
8) NSZK kb 25000 USD
.
.
.
x) Mo kb 5000 USD

Az ő helyükben én sem sietném el a csatlakozást...

mika waltari Creative Commons License 2000.09.13 0 0 654
Csurka Pisti sose ellenezte a a csatlakozást , de feltétlen népszavazást akar róla.

Legalábbis utoljára ezt állította ( MTI)

Engem mondjuk meglepett, tekintve , hogy eddig minden MIÉP-estől az ellenkezőjét hallhattam ill. olvashattam.

Előzmény: europeer (645)
onogur Creative Commons License 2000.09.13 0 0 653
Ja.
De azért gondolkodás nélkül elcserélném Tallint mondjuk Miskolcra...
Előzmény: Duda (651)
Drift Creative Commons License 2000.09.13 0 0 652
Észtország nem befolyásolja az EU-t semilyen irányban. Bent van? Kint van?
Hasonlóképpen a Varsói szerződés sem omlott össze Albánia kilépésekor...

Ami az EU döntésnél igazán számít, az a belső közvélemény megítélése, pontosabban a félelmek.
Mitől félnek?

1.kelet európaik megindulnak nyugat felé (menekült, munkavállaló, stb)
2.mezőgazdaság támogatása
(nagyon érzékeny, sok-sok kompromisszumos védett mezőgazdaság, új szereplők, teljesen új helyzetet teremtenének)
3.eü ellátás, nyugdíjrendszer. Minden kelet-európai nyugdíjpénztár üres

A többi az rizsa.
Üdv, Drift

Előzmény: Duda (651)
Duda Creative Commons License 2000.09.13 0 0 651
En is jartam Tallinban.
A belvaros szep, de ami azon kivul van, egy tipikus lepusztult szoci gyarvaros.
Az a szerencsejuk, hogy a skandinavok es az oroszok kozott fekszenek. Szerintem ebbol elnek, meg a sved szeszturistakbol.
Előzmény: onogur (650)
onogur Creative Commons License 2000.09.13 0 0 650
Én speciel jártam Tallinban...és Észtországot nem hasonlítanám össze Oroszországgal.

Mellesleg itt néhányan Szlovákia kérdésében is földrajzi indokokra hivatkoznak...
Ezek szerint nem számít a fejlettség, alkalmasság! (?)

Előzmény: Duda (649)
Duda Creative Commons License 2000.09.13 0 0 649
A 3 balti allamot? Jartatok mar ott? Akkora pusztulat az egesz, hogy ilyen alapon felvehetnek oroszorszagot is
.
yrjö Creative Commons License 2000.09.13 0 0 648
Ha itt nagy duzzogva és tényleg csak a "kedélyek lecsillapítására", DE FELVESZIK a három kis balti államot, esetleg, DE AZÉRT MÉGICSAK Szlovéniát, és talán, DE BIZTOSAN Csehországot és Magyarországot is, akkor - a lesajnált lengyelek kivételével, amire AZÉRT MEGLESZ a francia indok, hogy ne így legyen - az EU-bovítés elso köre K-EU-ban sikeresen le fog zajlani.
donga Creative Commons License 2000.09.13 0 0 647
Nesztek, egy kis lapszemle a mai MN-bol:

ABC De Madrid

A spanyol lap hosszú cikkében gúnnyal kevert realizmussal tálalja azt, ahogyan a kelet-európai országok orra elott húzogatják az EU-belépés mézesmadzagját. Az EU-nak „szakértoi vannak, akik tudják, miként kell adagolni a keseru orvosságot” a posztkommunista országokban, amelyek belépése egyre tolódik. A németeknek nem igazán pozitív a tapasztalatuk a volt NDK beolvasztásával és a színfalak mögött elképzelhetetlennek tartják, hogy a majd negyvenmilliós Lengyelországot felvegyék. A lap szerint az északi országok kedélyének lecsillapítására felveszik majd a három kis balti államot, esetleg a gazdag Szlovéniát, talán Csehországot és Magyarországot. A „nem”-re pedig lesz indok.

europeer Creative Commons License 2000.09.13 0 0 645
Hat a MIEP-pel mi lesz?
Előzmény: mika waltari (643)
europeer Creative Commons License 2000.09.12 0 0 644
Az itt nyaladzok olvasnak kulfoldi sajtot.
Előzmény: donga (639)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.12 0 0 643
Lám az Eu egyik nagy haszna ,talán először mind a hat parlamenti párt egyetért a kérdésben, és aláírt egy lapon, volt már ilyen 98 óta?
mika waltari Creative Commons License 2000.09.12 0 0 642
Nobel díjat nyert-makaón...

Grenspik úrhoz kell fordulni a kérdéssel, ő el tudja dönteni ezt a kérdést.

esetleg Vanek urat...

Előzmény: Törölt nick (636)
yrjö Creative Commons License 2000.09.12 0 0 641
Bocs, tehát helyesen az első bekezdés vége: vajon miért nem veti el azt (mármint Martonyi álláspontját és a magyar külpolitikát)?
Előzmény: yrjö (640)
yrjö Creative Commons License 2000.09.12 0 0 640
A mai Népszabadság egyébként nem közli a külügyminiszter - az MTI által idézett - értékelését az osztrák kérdéssel kapcsolatban. Ehelyett annyit közöl, hogy a bölcsek jelentése "azonos a magyar megítéléssel", vagyis nem állít obeliszket a magyar külpolitikának, de egyben - és ez azért elgondolkodtató - nem is veti el Martonyi azt.

Emellett szó esik arról, hogy - bár nem zárható ki egyik esetleges 2003-as első kör - a legvalószínűbb időpont a 2005-ös és mindezt elsősorban a lengyel kérdés rendezésétől teszi függővé (ld. nem mi tehetünk semmiről).

donga Creative Commons License 2000.09.12 0 0 639
A 3 bölcs jelentése kapitális pofáncsapás az itt nyáladzóknak. Oldják fel a szankciókat és Haiderék nem szélsoségesek. Ez a lényege a jelentésnek.
Más: az itt nyáladzók nem olvasnak külföldi sajtót. Márpedig az írás a falon van: lófasz, de nem csatlakozás a közeljövoben. europeer, menjél makogni Brüsszelbe. Horn és az SZDSZ kétrét és nyolcrét görnyedhet, akkor sem lesz csatlakozás hamar.
europeer Creative Commons License 2000.09.12 0 0 638
Martonyi úr - és a hat párt, mert
errol van szó akkor - a Bölcsek jelentését frissen olvasva egész még egyszer világgá kürtöli, hogy mi voltunk azok a fasza gyerekek, akik
elsoként fogadtuk az FPÖ-vel lepaktáló Schüsselt. Miért kell ezt eloszedni és ezzel dicsekedni?

Koszonom, hogy ezt igy leirtad! Jolesett!

Előzmény: yrjö (637)
yrjö Creative Commons License 2000.09.11 0 0 637
A megállapodás gyakorlatilag két dolgot mond ki, tesz közkinccsé:

1. havonta lesz ez a kibovített ülés, ami jó és csak üdvözölni lehet (elvégre mégiscsak egy parlamentáris demokrácia a párbeszédrol szólna - mellesleg kár, hogy erre több mint két évet kellett várni)

2. ezt én nem igazán értem, mert hogyan lehet az, hogy a külügyminiszter a hat párt nevében nyilatkozik a kormány (!) "helyes, mertéktartó és elvi alapon" korrekt Ausztria-politikájáról? (Most akkor a szocik és a szadik is egyetértenek?)
Az említett jelzobokor egyébként éppenséggel egyet jelent a rendszerváltás utáni külpolitika legnagyobb blamájával. Talán el lehetne azon gondolkodni, hogy miért van az, hogy az EU-tagállamok még mindig vonakodnak a szankciók feloldásától. Martonyi úr - és a hat párt, mert errol van szó akkor - a Bölcsek jelentését frissen olvasva egész még egyszer világgá kürtöli, hogy mi voltunk azok a fasza gyerekek, akik elsoként fogadtuk az FPÖ-vel lepaktáló Schüsselt. Miért kell ezt eloszedni és ezzel dicsekedni?

Előzmény: europeer (635)
europeer Creative Commons License 2000.09.11 0 0 635
Hatpárti nyilatkozat az EU-csatlakozásról ...

[MTI] Megállapodás született arról, hogy az
Országgyűlés európai integrációs bizottsága ezentúl
havonta kibővített ülést tart, ezeken részletes
tájékoztatás hangzik el Magyarország és az EU
tárgyalási álláspontjáról, s lehetőség nyílik a magyar
pozíciók alakulásának megvitatására - jelentette be a
hétfői hatpárti egyeztetést követő sajtótájékoztatón a
külügyminiszter. Martonyi János szólt arról, hogy az
ősz folyamán - talán már szeptember 29-én -
vitanapra kerül sor a Parlamentben az európai
integrációról. Hozzátette: a magyar külpolitika
mindvégig helyesen, mértéktartóan és elvi alapon
kezelte az Ausztriával szembeni szankciók ügyét.

En meg kivarok egy picit a vizum kerdese kapcsan, aztan majd beleszolok.

mika waltari Creative Commons License 2000.09.11 0 0 634
Fel a fejjel!

A szakemberek nagy része már a 90-es években 2005 utánra tette a magyar csatlakozást, csak a politikusok beszélnek mindenféle marhaságot.

A legnagyobb Chirac 2000-es dátuma volt...

Beszélni meg van miről, mert minden héten történik fejlemény az ügyben, és a tárgyalások is folynak.

Amíg nincs konkrét dátum addig nem érdemes népszavazást tartani a dologról.

Előzmény: Derek (632)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.11 0 0 633
A konkrét kidolgozás , hosszabb ideig tart.

Pl be lehet vezetni az anyja neve rovatot is, ahogy elég sok magyar nyomtatványban szerepel is.

Egyébként ezek hivatalosan rokoni látogatás kapcsán részesülhetnének kedvezőbb elbírálásában.

Valahogy úgy lehet megcsinálni , mint az állami tenderkiírásokat, keresünk valami különbséget és megtesszük feltételnek.

DE legegyszerűbb ha beillesztjük a nemzetisége rovatot...

Felkérem kedves Piroska ne csak kritizáljon, hanem a jobbító javaslattal szárnyalljon elő:-)))

Előzmény: Törölt nick (630)
Derek Creative Commons License 2000.09.11 0 0 632
"Hazank EU-csatlakozasa es a tokfelesegek oshazaja. Lovely! Ezert szeretem ezt a topicot. "

Ej, hat mit lehet irni az EU bovitesrol. Semmit. Nem lesz belathato idon belul. Egy jelenlegi kormany sem kockaztatna meg, ha a tamogatottsag a lakossagon belul 20- 30 szazalekos, mert az biztos bukas nekik. Majd lesznek szep szoviragok es vallonveregetes, hogy mi milyen klassz sracok vagyunk es majd a gyerekeink es unokaink bejutnak, ha pl oda nosulnek, vagy mennek ferjhez valamelyik EU orszagba.:-))

Előzmény: europeer (624)
Drift Creative Commons License 2000.09.11 0 0 631
Kedves onogur,

1./ Törökország NEM Európa.

Nem vitatkozom, igazad van, de ez nem igazán döntő szempont.
Ezt Törökország is tudja, mégis aspirál. Eddig nem a földrajzi szempontok miatt utasították el.
Stabil, gazdaságosan védhető határok kellenek, meg gazdasági integráció.

2./ Izgalmas lenne egy hatvanmilliós Törökország egy államban a görögökkel...A görög vétót különben is előre borítékolni lehet.

Ne higgy a görögöknek, még ha ajándokot hoznak is.
Majd a görögök kapnak nyalókát, és akkor megszavazzák.

A szlovákoknak maguknak kell dönteniük, ilyet, hogy "nem maradhat ki", nem írnék le. Ez már jóformán imperializmus.

Hanem azt képzeled, hogy 1500 km-rel hosszabb lesz az EU határ?
Mindegy, hogy minek nevezed. Ha az EU érdeke lesz, megkeresik a csatlakozás barátait Szlovákiában, és mézesmadzagot lengetnek az ellenzők előtt, és máris népszavazásra érett a probléma.
Üdv,Drift

Előzmény: onogur (607)
mika waltari Creative Commons License 2000.09.11 0 0 629
Remélem nem én tévedtem el...

SZVSZ a nemzeti vízum nem megvalósítható és nem is szükséges.

Hivatalosan nem lehet különbséget tenni két különböző nemzetiségű román állampolgár közt.

Az ,hogy a magyar családnevűek könnyebben fognak kapni vízumot, mert a rokonaikat látogatják meg ,akár leírt elbírálási szempont is lehet.

A Bosnyák-Horvát konföderáció európai "ország" csak épp még együtt se nagyon tudnak élni, gazdaságról meg ne is beszéljünk, ezért nem lesz tag még nagyon sokáig.

RÉ voltam a Szíriuszról, megszökött egy Gre' en'speaki nevű Jaffa-m ,nem hallott róla valaki valamit, fénypostán küldje vissza!!!

yrjö Creative Commons License 2000.09.11 0 0 628
nemzeti Mu = Magyar Ugar
europeer Creative Commons License 2000.09.11 0 0 626
En errol meg nem hallottam, szokas szerint az ilyenrol mindig lemaradok. Hol lehet errol bovebben olvasni?
Előzmény: yrjö (625)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!