Keresés

Részletes keresés

Schnitt Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1528
Dübi: DRUKKK!

Mi ez a nagy pangás? Mindenki szabira ment, és sütteti a hasát a napon? (nem mintha sütne :-))
Ma megyek beiratkozni mocitanfolyamra :-))))))))
Szerdán indul, 7 napos elmélet, vizsga, oszt ETZ-250-nel gyakorlat.
Mennyire kezelhető ez a gép? Akinek volt ETZ-je, (Pl: Iffyke) írjon tapasztalatokat léccciii.
Úgy néz ki, felmentek az árak, mióta autózni tanultam. Most 40900 HUF a tanfolyam, + vizsgadíjak: 7200 HUF. A B-s jogsi feléből megvolt. Viszont motorozni sokkal jobb:-))
Ja, és a suli kölcsönöz könyveket, úgyhogy ez a kérdés megoldódott.

Szerintetek az autósok segítik a bazi nagy T betűvel díszített motorosokat az úton, vagy az autós-motoros társadalom közti ellentét akkora, hogy semmi jóra ne számítsak tőlük.
(Pl: rámhúznak sávváltáskor, 0 oldaltávolsággal előznek, stb.

Sch

Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1527
Drukkoljatok, hogy sikerüljön a műszaki.
Mentem, hali!
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1526
Aszongya a zoktatóóó, hogy ilyen érted bazzeg 2x4 sávos úton jobb szélsőben megyek, s ha nyóccal odébb lelép, akkó nekem meg kő várni! Há szarok a farmra bazzeg:-)))

Elnézést kérek minden mélyebb érzelmű olvasótól, akik trágár megjegyzéseimet olvasván, erkölcsi értékeimet a nullával tették egyenlővé, s kellemetlen délutánt okoztam nekik ezáltal. Bazzeg.

Előzmény: Hooshee (1525)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1525
Pacsi :)))))))
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1524
Mé lenne a gyalogosnak 1.bbsége? Még jó, hogy nem tőlem kérdezték:-)))
Előzmény: Hooshee (1523)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1523
Engem meg elkaszáltak az első autós kreszvizsgámon (11 ponttal, hogy rohadjanak meg :)

Ilyeneket rontottam, hogy :

Kép. gyalogos megy át a zebrán. Elsőbbsége van-e. hámondom gyalogosnak? Nincs az az isten, durrbeixeltem :)))))

A második futamon 1 hiba... forgalomban meg egyse :))))))

Előzmény: Dübörgő (1522)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1522
Sajna nincs. Sőt! Nem is volt:-)))
(Mellesleg A-B hibátlan lett:-))))))) És különben szerény vagyok, csak nehezen venni észre...
Előzmény: Schnitt (1520)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1521
Jó is az. Én nem is nagyon mentem mocizni, csak szombaton rángattam meg pásztorórára:-))
Előzmény: tux (1518)
Schnitt Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1520
Hétfőn még a fű sem nő!
Holnap jön vissza a főnököm szabiról, úgyhogy lesz itt pörgés :-))
Ma még pihizek egy kicsit...
Nincs valakinek egy motoros KRESZ tankönyve kölcsön 2 hétre? Vagy esetleg eladó? Jövőre úgyis változik benne egy csomó minden.

Sch

Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1519
:))))

tux tux... Az egy dolog hogy néha berúg az ember, na de hogy egy hétvégén háromszor :)))))))))))

És még össze is piszkolja a nadrágját :)))))))

tux Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1518
Sziasztok!

Hevegen vagy 3 szor elaztam, meg ma reggel is. A nadragom mar szinte ontisztul. :)

Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1517
Röhely. Örülök, hogy egy 20ast kiad6ok a vizsgára, mert így 1 óra múlva lépek.
(Remélem nem több...)
Előzmény: Hooshee (1516)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1516
akkor nemmondom...de attól még itt döglünk :)
Előzmény: Dübörgő (1515)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1515
Ne is mondd! Majd elalszom... hrr........
Előzmény: Hooshee (1514)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1514
VAlakinek dolgozni is kell, ha már mi itt döglünk :)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1513
Hova lett sjesz és Liffyke?
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1512
Én ráérek, CD a fiókban :)
Előzmény: Dübörgő (1511)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1511
Husi, már alig várom a CD-t! Csak nem tom mikor menjek. A 7en annyi minden van (kocsi, állás, ...), de jó lenne, ha holnap el tudnék ugrani.
Előzmény: Hooshee (1510)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1510
Jaja... UGyanezt játszottuk a múltkor, amikor én elfelejtettem, hogy a Király utcáról nem lehet jobbra menni a körútra :(
Előzmény: Dübörgő (1509)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1509
Franc a zannyába!
ÍRJON ÍMÉLT!
Különben majdhogynem kisdobosi esküt kellett tennem, merthogy nem akarnak börtönbe kerülni.
Kutas gyerek mondta, hogy felveszi kamerára, de minek? Nyugodt életem lenne utána...
Előzmény: Hooshee (1508)
Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1508
Te, ezek olvassák a topicot...
Előzmény: Dübörgő (1507)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1507
Én is jó reggelt!

Na vissza az autó vizsgáztatásra: ma du. viszem.

DE!

Tegnap: vmi kék csíkos fehér autó beáll mögém, sávot váltok, ő is. Megelőz balról, elém, jobbra, ismét mögém. (Dübi mondja: ej-ej)
Dübi le jobbra az első kútnál, hát ő is. (Dübi mondja: ej-ej)
Be egy kúthoz, ő mögém. (Dübi mondja: ej-ej)
Fehér sisak fel, kiszáll: forgalmit lesszíves.
Mondom jogsi, személyi? Á, az nem kell, csak a forgalmi. (Dübi mondja: ej-ej)
Hoppá, hát ez lejárt! Ha megtankolt lesszíves félreállni.
- Hivatalos út: Rsz, forg. el, szab.sértés 15-80e, ...
- Nemhivatalos?
- Én azt nem mondhatom.
- És én?
- Demokrácia van, amit akar.
- 3000?
- Ok

A kis genyák, 2 km-t mentem lejárt forgalmival, 7 év alatt 1x igazoltattak, hát nem megtaláltak megint?

Hooshee Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1506
Jóreggelt, jó szurkolást topictársak...

Earw is előkerült végre :))) Na mondd csak, milyen lesz a verda végül, hogy döntöttél?

Schnitt Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1505
Hello mindenkinek!

Dübi gyorstalpaló linkesedési tanfolyama alapján megkísérlem belinkelni az ígért fotót.
ilyen lesz a motorom
Csak élőben sokkal színesebb lesz ám.
Ha elkészül, csinálok róla színes fotót, és azt is idelinkeskedem.
Na, lácccik belőle valami?

Üdv, EarwLine!

Köszi a segítő szándékot, de utánajártam a dolognak, és a következőre jutottam:
Ha most bejelentkezem PÁV-ra, a vizsgálatra KB 2 hónap múlva kerül sor (szept. vége) a sok jelentkező miatt. Addig a kreszt sem lehet elkezdeni, tehát kb okt elején ülhetnék először motoron. Ezt az esős genyás idő miatt nem szeretném, a segédmotoros jogsit is ősszel szereztem, sz@r volt esőben a buszok mellett nyomulni (mindig beterítettek).
A korlátozottat akár a héten elkezdhetem, és rossz esetben aug. végéig elhúzódik a dolog. De akkor még jó az idő. Ha megvan a jogsi, bejelentkezem PÁVra, a téli hónapokban kivárom a soromat, és tavasszal csak egy forgalmi és egy rutinvizsga kell a korlát nélküli A-hoz.

De szívesen fogadok bármilyen infót a témával kapcsolatban akár ide, akár mailban.

Sch

EarwLine Creative Commons License 2001.07.21 0 0 1504
Na szevasztok, ÜDV SCH, ÜDV TUX
majdnem minden este végigolvastam ám a topicot, nehogy lemaradjak vmiről.

Iffyke,
a 137akárhanyadik hozzászólásodért még számolunk, megharapdállak ám mint Hooshee.
Na majd megyek kedden osztán szétrobbantom itt ezt a tejes bandát :o))))

Dübi,
sajna valszeg nem tudok menni a jövő hétvégén mert csütörtök éjjszaka megyek Sirokra osztán csak vasárnap este jövök haza :o(((((( De nagyon aranyosak vagytok MIND, és remélem nem csak ez az egy meet lesz!!!

Sch,
Nekem kb. 3 hónapja lett meg a jogsim:
Letettem PÁV IV-et meg a motoros PÁV-ot, akkor nekem 9900 volt most jól írtátok, 15000.
Igen, több a kötelező óraszám, de megéri, hidd el. Sose lehet tudni!!!
Nagyon fontos, hogy vizsgázni mind rutinra, mind forgalmira csak 35 kW feletti motorral mehetsz. Tehát a Pannónia nem lesz jó oda, hanem kérni kell vmi nagyobbat. Nekem egy egy 250-es zxr-em van ami 55 le, tehát valahol 38-40 kW körül van, tehát megfelelne, de sajna mivel speed nem fordult annyit a kormány amennyi a rutinpályán kellett volna, így kölcsönkértem egy 650-es endúrót. Ezt javaslom neked is, vagy egy sporttúrát mint pl. az Iffykeé :o) Azok sokkal jobban fordulnak!
Nekem egyébként 50000 Ft volt cakk-pakk az egész. Bár én Salgótarjáni vagyok és itt nyilván olcsóbb mondjuk a gyakorlás legalábbis, de az egyik munkatársam is velem egyidőben tette le a vizsgát Pesten, majd kedden ha megyek dolgozni megkérdezek neked mindent, hogy mennyi volt, hogy oldotta meg munkaidő mellett meg ilyesmi :o)

Bocs a hosszú OFF-ért de most kiírtam magamból az egyhetit, de kedden majd írok a Debreceni kis túránkról egy ON-t is :o)

EarwLine, akinek holnapután fényezik a kocsiját és késő estékig azt csiszolgatja :o)

Hooshee Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1503
De jól megy egyeseknek... és még a CDért sem jött a piszok :)
Dübörgő Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1502
Na kellemetes 7végét mindenkinek!
(ha még van itt valaki...)
Schnitt Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1501
Utánanéztem a dolognak: (jogsiszerzés)
A korl (250 ccm, max 25 kW):
elmélet: 10000 (1 hét alatt lemegy)
vizsgák: 7200 (kresz+rutin+forgalom+biztonságos üzemeztetés)
kötelező vezetési óraszám: 17 (átlag 1800 Ft/óra)
szumma: 47800
2 év múlva újra rutin+forgalmi vizsga az akkori árakon valami böhöm nagy géppel (Pl: Boss Hoss) (nem kell tanfolyás)

Ha 2 éven belül akarok korlátlant:
PÁV I/II/III/IV + motoros PÁV =10500
Kötelező gyakorlati óra+ vizsga ~20000

Ha egyből a "nagyra": kb 90000 PÁV-val, tokkal vonóval
(a PÁV miatt magasabb a kötelező óraszám is, ami megnyomja az árakat)

Bocs, ha valakit untattam, de lehet, hogy még jól jön ez az info másnak is :-))

Sch

Schnitt Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1500
Köszi az infót.

10500 csak a PÁV? Uhhhh!!
Anno a B-s jogsim 21.000-ből kijött vezetéssel együtt (A moci eddig 12000-ben van, de még nincs lefestve).
A jogsi része mennyibe kerül? 90000?
Mennyivel macerásabb az A korl. és egy év múlva A ? (egy éven belül úgysem veszek 50 lovas gépet)

Egy kérdés mindenkihez: Azt a Motul nevezetű trutyit lehet bringaláncra is fújni? Mert ott ugye jobbra-balra is mászkál a lánc, a váltó miatt, és emiatt eléggé laza a csapolása, nemúgy, mint a motoroknál. Olyan kenőanyag kellene, ami zselésedik a láncon, és egy darabig lepergeti a port/koszt. Az olaj több okból sem jön be:
összekeni a felnit, amitől elmegy a fék
ráragad a por, ami abrazív koptató hatást gyakorol a lánccsapokra és a lánckerekekre (mechanika 1. félév :-)))
nincs láncvédő- a fenekem is olajos lesz egy laza 30 km-es túra után

Iffyke: kiküszöböltem az FTP linkes képek utóhatásait (fél óra kitiltás):
Explorerben letiltottam a képek megjelenítését. Ezzel nézem a fórumo, Netscape-pel minden mást.

Sch

Előzmény: talpigjane (1499)
talpigjane Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1499
Ja kell PÁV, egyszer egy PAV III, vagy IV., választhatsz, de érdemesebb a III-at választani, és kell motoros kiegészítő PÁV. A kettő összege 10500.- Ft. Egy ismerősöm most ment kiegre, mert neki megvolt régebbről a PÁV III. Egész délelőttjét ott töltötte, de 1 hét múlva megjött a levél, hogy sikerült.
http://totalbike.hu/buko/pav/ itt egyébként tök részletesen le van írva, hogy mi is kell, meg mire számíts...

Sok sikert!

Előzmény: Schnitt (1496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!