Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

dandon Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2520
Üdv mindenkinek!

Helló Csarsz. Azt szeretném kérdezni, hogy hol és, mennyiért vetted a ködfényszórökat? Olyan lökhárítóba is be lehet szerelni amibe nincs meg a " helye"

Köszi.
csarsz Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2519
Hello All !

Na, nagynehezen sikerült bekötnöm az utolag beszerelt első ködfényszorót.Az összes kábel hijányzott az autóból.....
Hát nem kis mutatvány volt.
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2518

Sziasztok!

Eladó CAR 2003, másfél éves, kazetta része össz-vissz 20 alkalommal volt használva ez idő alatt (inkább rádióztam), karcmentes.

Pont ilyen:
http://www.opelbonto.hu/media/db_webshop/658_6_th_1.jpg

Beépítőkerettel együtt 22.000 Ft.

CCorsa

m.g.m Creative Commons License 2005.10.02 0 0 2517

Helló!

Ha olyan a rádió amiennek írtad én megvenném,csak küld el a címet és telszámodat az én Mail címemre és akkor egyeztetünk.Persze ha még aktuális számodra.

Köszi üdv,Misi.

Előzmény: zimurgy (2510)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2516

Sziasztok!

Megtaláltam a rádióm kódját!

Nagy kő esett le a szívemről...

Mindenkinek köszönöm a segítségét!!!

Üdv.:

CCorsa

Ui.: A kiszerelés is sikerült, még mielött megtaláltam :-)

(no holy shit köszi!)

bemzaks Creative Commons License 2005.10.01 0 0 2515

Zimurgy!

Köszönöm szépen építő jellegű hozzászólásod.

Ezek szerint,az ajtóig megy a kábel , ajtócsatlakozó, kábel tovább, hangszóró.

A csipogó párhuzamosan, a hangszóró elött egy kis kondenzátor.

Azt hiszem beszerelőműhely lesz ebből, hiszen jönnek az újabbnál újabb kérdések.

Nos minden esetre tisztább egy kicsit a kép, legalább is az ügyben, mit is akarok pontosan.

Mégegyszer, köszönöm.

Tisztelettel:Bemzaks.

Előzmény: zimurgy (2513)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2514

Sziasztok!

Köszönöm a sok jótanácsot és ajánlatot!

Az a helyzet, hogy utólag vettem egy Opelos sráctól.

Viszont, amíg ezt ki nem kódolom, vagy nem szerzem meg hozzá, addig nem tudom eladni és addig nem veszek bele mást. Ha nem megy, akkor sajna marad benne ez.

Nem akarok sokat +ban rákölteni.

Jó hétvégét mindenkinek!

CC

Ui: Épp elég nekem a részleteket nyögni :-)

zimurgy Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2513

bemzaks,     no holy shit:

Ne legyetek olyan naivak, hogy elhiggyétek, hogy a kábelköteg tartalmaz valahol egy keresztváltót is.

Az első ajtóhangszórókkal a csipogók párhuzamosan vannak kötve, csak van egy pici kondenzátor, a csipogón, ami ellátja a keresztváltó funkciót.

Tehát, ha új hangszórókat építetek be, akkor nyugodtan építsetek be a csipogók áramkörébe egy keresztváltót, egészen biztosak lehettek benne, hogy a kábelköteg ilyet nem tartalmaz.

A 36 kamrás ISO-csatitól sem kell rettegni, hiszen itt is a kék/barna-kék a bal első, míg a sárga/barna sárga a jobb első hangszórók vezetékei.

Megjegyzem: nekem vannak ISO-csatiba való aranyozott érintkezőim, és ajtócsatlakozó-érintkezőim is.  Csak nagyon vacak a hozzáférés, az a baj...

Kábelhossz? Szerintem csakis a helyszínen, élesben derül igazándiból ki, de modellezheted is előre, az a költségkímélő megoldás, bizonyosan...

üdv.: zimurgy

Előzmény: bemzaks (2511)
no_holy_shit Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2512

A Corsat meg nem szedtem szet de a radiohoz eleg egyszeruen oda lehet vinni a kabelt.
a keresztvaltot meg meg kell keresni, bar nem hinnem hogy annyit hoznak mas kabelek, de mondjuk en amikor lehetett a zene es a rajz kozott suliban akkor en a rajzot valasztottam...
Előzmény: bemzaks (2511)
bemzaks Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2511

Sziasztok ismét!

No zimurgy hozzászólása újabb kérdéseket vetett fel bennem. Való igaz, egyszerűbb melléhúzni a madzagot a hagszóróhoz, de elől külön van a mélyközép,meg a magas.No azt valahol szétválasztották(keresztváltó),de hol?

Másrészt, azt hiszem mégis csak szét kell robbantani a műszerfalat, hogy az új kábeleket ahhoz a szörnyeteghez(36lukuiso?) bekössem.

No azt hiszem itt kell elkezdenem keresnem valami türelmes szakembert. Esetleg valami ajánlat? Hangszóró ki-beszerelés,újrakábelezés sajátgyártott kábellel...

No és még valami, vajon milyen hosszú kábeleket érdemes gyártanom?

Tisztelettel: Bemzaks

zimurgy Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2510

ccorsa:

Nekem van egy eladó VDO SIEMENS gyári CD-játszóm, ami ugyan egy fél éves Vivaroban volt, de tudtommal a C Corsába is passzol.

Kifogástalan állapotú, karcmentes, papírokkal, kóddal, magyarországi autóból, kipróbálható. Nem CD-váltós, tehát csak egy lemezt kezel. A rádiója természetesen RDS-es, és tudja a kormány-távvezérlőt is. a csatija ennek is 36 kamrás ISO.

Az ára: 32.000 Ft

no holy shit:

Az Opeleken mindig a kábelkötegek tartalmazzák a hangszóróvezetékeket is. A hangszóróvezeték mindig ugyanaz a minőség, mint az összes többi vezetéké is, semmi különleges vezetéket nem építenek be, még egy Omegába sem... A csere helyett én inkább a speciálvezetékeket kívülről rögzíteném a kábelköteghez, épp elég fejtörést fog majd okozni az ajtócsatlakozón átvezetni a vezetékeket...

Nem megoldhatatlan ez sem, mert az Opeleken szétszerelhető ajtócsatlakozók vannak. Tehát csak a szükséges érintkezőket kell beszerezni, és némi ügyességgel, és rengeteg szabadidővel megoldható...

bela78:

szvsz. gyárit illő beszerezni, minden más megoldás (és bármilyen másik autón is, természetesen) gáz...

Megnéztem: a patacsi.hu-nál "már" 9.000 Ft/db ért kapni, de ez biztosan utángyártott, de én ezt venném, vagy bontottat.

Előzmény: Törölt nick (2503)
puchinszki Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2509
Ja és ha mp3-as fejegységben gondolkodsz, keress meg, van egy szuper Kenwood-om. (Az előző autómba vettem, de a Corsámba a dupla méretű VDO cd van gyárilag és nem volt szívem kicserélni, pedig egy k*k* a Kenwoodhoz képest)
Előzmény: Törölt nick (2503)
puchinszki Creative Commons License 2005.09.30 0 0 2508
Ha a gyárilag beszerelt magnó van a kocsidban, akkor a kocsi alvázszáma alapján lehet megtudni a gyártól. Kell hozzá a a neveden lévő forgalmi + személyi ig. másolata. Ha nem akkor valszin csak kikódolás.....
Előzmény: Törölt nick (2507)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2507

Sziasztok!

Tud nekem segíteni valaki abban, hogy gyári szám alapján megkapjam a gyári rádióm kódját.

Elhagytam, mert egy cetlire volt felírva, mivel Én is már mástól vettem.

Előre is köszönöm!

CCorsa

no_holy_shit Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2506
a hangszoro kabelek cserej megerie azt nem tudom de biztos nem nehez annyira szetbontani, hogy odavezesd a kabel, bar konnyen lehet hoyga gyari kabel kabelkotegben van

muszerfalvilagitast akarmilyne szinure amilyen izzot/lede-t talalsz
Előzmény: bemzaks (2505)
bemzaks Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2505

Tisztelem!

Ha már témánál vagyunk :-) Jómagam is gondolkodom manapság a gyári hangkeltő berendezés cseréjén. Egyesek szerint érdemes lenne a hangszórókhoz futó vezetékeket is cserélni. Nos a kérdésem az lenne, hogy nagyon bonyolult úgy szétszedni a belsejét az autónak, hogy a vezetékeket ki lehessen cserélni? Vigyem valami szakemberhez (és akkor milyenhez?)inkább, vagy belevághatok magam is?

Más. Láttam egy belinkelt francia(?) oldalon, hogy kicserélték a műszerfal világítását kék színűre. Vajh ezt bármilyen színűre ki lehet cserél(tet)ni?

Köszönettel:Barkács Benő :-))

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.29 0 0 2504

Sziasztok!

Mivel jön az ősz gondoltam veszek ködlámpát a Corsára (2003-as 1.0). Van valakinek tapasztalata utólagos felszereléssel? Mit vegyek, esetleg mit ne. Érdemes gyárira beruházni, vagy jó más is? Hol szereltessem be?

Minden tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok.

Előre is köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2503

Igazából a gyári kazettást (CAR 2003) szeretném eladni, ha van aki még egyáltalán az ilyet megveszi...

Aztán vennék egy mp3-ast vagy simát + keret.

Üdv.:

CCorsa

Előzmény: no_holy_shit (2502)
no_holy_shit Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2502
egy mp3-s discmant mar 5eFt-tol lehet kapni, bar abban igazad van hogy lattam 20eFt(79€-ert) Sony Mp3-s fejegyseget es a kazetta 2eFt+discman mar 7-8 eft es akkor lehet hogy megeri egy noramlis fejegysegbe invesztalni
de ahhoz meg atalakito keret kell ami szinten 4eFt

Előzmény: Törölt nick (2501)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2501

Ötletes megoldás, de nekem nincs semmilyen MP3 lejátszóm :-(

Köszi!

Előzmény: gszucs (2497)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2500
Opel Corsa 1.3 CDTI COSMO
Ár: 2.959.000 Ft
Évjárat: 2005 / 2
Műszaki vizsga érv.: 2009 / 8
Futott km: 9000 km
Állapot: Sérülésmentes
Üzemanyag: Diesel
Hengerűrtartalom: 1248 cm³
Teljesítmény: 51 kW (70 LE)
Kivitel: ferdehátú
Szállítható szem. száma: 5 Fő
Szín: atlantis kék (metál)
Ajtók száma: 5

Felszereltség: 2DB gyári kulcs, ABS, automata klíma, vezetőoldali légzsák, utasoldali légzsák, oldal légzsák, állítható kormány, távir centrálzár, elektromos ablak, immobiliser, könnyűfém felni, szervokormány, színezett üveg, CD-s autórádió, ülésmagasság állítás, garanciális, keveset futott, szervizkönyv, 15" alu felni, 10%-tól elvihető.

Leírás: DIGIT KLÍMA!!! Szalonállapot!!!! Német import, nagyobb vásárlásaa miatt. 50e km-es szervízciklus! ALufelnin kis karcok, különben hibátlan az autó!

hujnulla Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2499

Asszem a VDO-nak van egy olyan tipusa ami tudja az opel kijelzőt vezérelni és a kormány kapcsolót is támogatja. Tavaj volt 40 pénz körül. A bolt meg valahol a XVI. József u.-ban van aszem.

no_holy_shit Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2498
a Blaupunktnak van egy olyan mini ISO csatija a ISO csati C-reszebe aminek a vegen egy 3,5mm-s jack. tehat ha jol vagtam akkor ugy kezeli a jack vegere kotott cuccot mintha CD valto lenne
Előzmény: gszucs (2497)
gszucs Creative Commons License 2005.09.28 0 0 2497
Én most vetem egy ilyet http://photohall.hu/aruhaz/59905 jók a tapasztalataim, így kazettás magnóból most mp3 cd lejátszó van mobilan :).
Előzmény: Törölt nick (2491)
no_holy_shit Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2496
ha valoban fenyezovel akarod fenyeztetni akkor szerintem mar jobb profi helyen kezdeni, ahol a kocsihoz keverik es nem szinkod alapjan adnak vmit

itt kerdezz utanna:
Lakatolás - Fényezés - tapasztalatok!
Előzmény: gyurmasz (2495)
gyurmasz Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2495

Elöl valóban jól szólnak a gyári hangszórók. A kalaptartó hangszórópárja viszont borzacskó. Amikor a fejegységet vettem, a stúdió tulaja felajánlott egy új, furnér kalaptartót, mélynyomóval. Egy másik helyen a meglévő hangszórófészek "felfúrására" kaptam ajánlatot.

Azon a jótanácson kívül, hogy minek ülök hátra, vagy mit csavargatom a fadert, ki milyen megoldásra esküszik hátsó hangszóró ügyben? (A csomagtartó kell.)

Más: Opelnél előfordul, hogy azonos színkód különböző árnyalatokat is adhat. Z 20R kódszámú, metálfekete festék kellene, max 1 deci (parkolni tanulok ;). Ajánlott üzlet is érdekelne. A színmintát saját kerekein elviszem Budapesten bárhová. Fényezős ismerős van vidéken, csak a festék beszerzésétől akarom kímélni.

Ötajtós, fekete 1.2 TWP Corsám van: ne parkoljatok mögém....

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2494
Számomra is meglepően jól szólnak!
imray Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2493
A Corsa hangszórói nem olyan rosszak. Vannak sokkal gagyibban szólók is.
ABC345 Creative Commons License 2005.09.27 0 0 2492
Nekem Panaszkodik MP3-CD jáccó van benn, max elégeddett v'ok, mert a közlekedési híreket az mp3 elé sorolja, és még egész jól szól. Tudom a corsa beépített gyári hangszórója nem egy etalon, de nekem elég.... Ronda igénytelen vagyok, dehát...HA zenét akarok ott a 370 lityis hangfalam, a maga 30 centis mélyével... na azt meg lehet hallgatni pl. IX.szimfónia.... vagy 1812... namindegy - hangokat -> Toccata&fuga...

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 2491

no_holy_shit Köszönöm!

Most nekem kazettás gyári van, de el akarom majd adni.

Még egyszer köszönöm!

Előzmény: no_holy_shit (2490)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!